YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Majstor na forumu za VW?! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26524)

spasoje88 03.01.2014 21:51

Majstor na forumu za VW?!

Pitanje glasi: Ima li medju nama neko ko se dobro razume u novije modele nemackih automobila? Tacnije VW, Audi...

Imam sledeci problemcic koji ne steti voznim karakteristikama ali me iritira da je to katastrofa.
Radi se o tome da kada startujem motor i posle prvog podizanja na 1500-2000 obrtaja pocinje da se cuje cokotanje vode, buckanje, kao neko pretakanje iz case u casu... Taj zvuk! I to se stalno cuje pri dodavanju gasa!
Primarno resenje postoji, a to je muzika. Pojacam i cao, ali hocu to da resim...

Radi se o modelu passat 1.9 tdi 2000 god.

pozdrav ;)

vingula 03.01.2014 22:36

i meni se to čuje...ali mi se probušio mali kiler od grijanja, pa sam premostio crijevo s njega nazad u motor da voda normalno struji, i od tada mi se isto tako čuje, a bome strah me i za turbinu,jer je več odavno počela zujat i bit malo glasnija ;)

biba 03.01.2014 22:40

Majstor na forumu za VW

Druze, nazvah poznanika vrsnog majstora i procitah mu post. Odgovor je da tu moze biti vise problema (zamajac, lamela i jos stosta), te je preporuka da odes ipak majstoru. Tesko ces ovako napamet ustanoviti eventualni kvar. pozz

smuchac 06.01.2014 11:45

Niste pomislili da to pumpa vode nabija tlak i tiska vodu kroz cijevi do hladnjaka u kabini? Jel ti fali antifriza? Kako se ponasa kazaljka temperature? Vi odma na zamajac i lamelu a ono dvoje s vodom imaju veze koliko i rezervni tocak...

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

max93 06.01.2014 14:10

Ako je menjan antifriz skoro mozda ima vazduha u sistemu u slucaju da sistem nije ozracen. U svakom slucaju treba proveriti nivo vode.

zeljko 06.01.2014 14:20

Citat:

Originalno postovano od smuchac (Post 261556)
Niste pomislili da to pumpa vode nabija tlak i tiska vodu kroz cijevi do hladnjaka u kabini? Jel ti fali antifriza? Kako se ponasa kazaljka temperature? Vi odma na zamajac i lamelu a ono dvoje s vodom imaju veze koliko i rezervni tocak...

Bas tako;)Poz

spasoje88 08.01.2014 22:20

E ja postavio temu pa me nema... Al praznici, guzva i tako to... :)
@ smuchac:
Temperatura nikako da dodje na radnu... Sve dize do nekih 70-80 max.
A gubi mi i pomalo antifriza...

A nisam ni ozracavao sistem od kad sam kupio kola... A od tad ima 6-7 meseci

hammers 09.01.2014 00:04

Verovatno ti je zalepio termostat pa je nonstop otvoren i voda kruzi kroz ceo sistem i ne dozvoljava da se zagreje dovoljno (iz iskustva).
Ako ti nije curi hladnjak ili vlazi na nekom drugom mestu (ako ispusta tecnost u kabini, oseca se odvratni miris antifriza u kabini), moze biti da ti je procurela vodena pumpa (sto je najverovantije).
A pre svega moras da ispustis vazduh iz sistema jer je to klokotanje vode karakteristicno kada ima vazduha u sistemu.

smuchac 09.01.2014 14:35

Dizeli se ni ne griju koliko i benzinci tako da se ne čudiš. Odzrači sistem i provjeri termostat kako su ti rekli i pregledaj spojeve. Taj sustav je zatvoren a ako se bilo gdje otvori,ulazi zrak i gubi se tekućina i eto tvog problema. Znači,sva crijeva pregledati pod obavezno.

spasoje88 09.01.2014 17:19

Ne oseca se nista u kabini... Tako da ne pusta tecnost unutar kabine.
E sad za pocetak bih ozracio sistem da vidim hoce li to prestati. Ali kako bi to trebao sam izvesti?

smuchac 09.01.2014 20:59

Crijeva za vodu znaju imat mali ventilcic okrugli koji se rukom odvrti. Dakle,odvrnes ga a ustima puses u ekspanzionu posudu dok zrak ne izade van i na ventilcic izade cista tekucina bez baloncica i zraka. Tad zavrnes ventilcic i gotov si. Znaci npr. desna ruka je na otvorenom ventilu,usta na posudi i puses i gledas. Kad se desi sta sam rekao,desnom rukom zavrces ventil. Eto...

Trenutno vrijeme na Forumu 10:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org