YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Elektronska cigareta (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26576)

gitar 14.01.2014 17:21

Elektronska cigareta

Ljudi, jel neko od vas "pari" ove cigarete i imate li kakva iskustva? Ja sam uzeo ovo sokoćalo pre mesec dana i mogu vam reći da od onda nisam zapalio pravu cigaretu, a iz tog razloga sam je i uzeo, da mi bude neki prelazna faza u cilju odvikavanja od pušenja, Znam, neko će reći nema ništa od toga, sve je u glavi, samo volja itd., ali ja baš nisam tako čvrst karakter. Probaću ovim putem da definitivno ostavim cigarete. Pozz!

zeljko 14.01.2014 17:27

Ja sam to probao vec davno i pisao sam o tome negdje i nije mi pomoglo.Nema one jacine kad povucem dim da me za guzicu ujede,tako da sam batalio to i nastavio dalje s pravim Marllborom=))=))=))a tu elektronsku cigaretu nek puse zene ja necu hahahahmMislio sam na prave Dame da ne dodje do zabune hehe

beronjan 14.01.2014 17:38

E, vidiš, i ja sam nešto razmišljao o tome. Za sad se još nisam odlučio da je probam, pa i mene zanima kakva su iskustva. Jedino mogu da se pohvalim da sam smanjio, tako da sam sad na nekih pola kutije dnevno, ali ne mogu ispod toga da spustim, ne ide pa ne ide :D

lagunabend 14.01.2014 17:41

6 Meseci bez ove obicne,kako sam prvi put probao odmah ostavio obicne ,a pusio sam 3 kutije dnevno,bitno je da u pocetku uzmes dobru opremu i onda nema problema

Narodnjak300 14.01.2014 17:45

Licno ne znam jer sam ne pusac ali moj drug je kupio Joytech-ovu i boga mi dobro je iskesirao preko 100 evra platio a u paketu dobio 2 cigarete da kazem. Naravno on preko interneta narucuje onu tecnost, ima raznih ukusa. Ja uzeo da probam, uvlacis samo paru, meni kao nepusacu teralo me da kasljem posle ceo dan ali ne sto je jako vec ta para nekako iritira jebem li ga...
E sad vidim da i moj drugar malo malo pa se vrati na "akusticnu". Mislim provalio sam ga zasto. On je ustvari kupio elektricnu cigaru sa uverenjem da ce tako ostaviti pusenje medjutim elektricna mu dobro dodje samo kad nije pri parama da bi kupovao obicne cigare :lol:

Takodje sam cuo neke polu-bezvezne price da ta tecnost sadrzi kancerogene elemente i jedan slucaj da je jednom liku eksplodirala ta cigara u usta. Ko ce ga znati, ipak ne verujem u to. Da steti vise od ove obicne cigare ne steti sigurno.

Cuo sam za neku knjigu koju je napisao Alan kar (jebem li ga kako se pise na Engleskom) uglavnom kazu ko je procita ostavlja pusenje.

EmirTotic 14.01.2014 18:45

Prelomis u glavi i kazes necu da pusim cigarete! Sve te elektronske cigarete su mi glupost, em su kancerogene. Kancerogene su i ove normalne, nego me nervira kad neko kaze zdrava cigareta. Imao, probao i prodao. :) Smanjio sam sa 2 pakle na jedva desetak cigareta dnevno, mogu da ih batalim ali necu. Kazi sebi da ne zelis, iskontrolisi se kad neko pored tebe zapali cigaretu i to je to. Samo stvar volje. Postovanje svakom ko je uz njih prestao da pusi, al ja u to ne verujem. Dosta ljudi oko mene ih koristi pa se u neko doba prevare i kao Emi daj mi tu normalnu samo dim ili dva. :)

zeljko 14.01.2014 20:06

Treba se proci pusenja stvarno.ja da mogu nekako da se prodjem cigara dao bih sve ove milione eura sto cu uskoro dobiti na Lotu:)

DinO74 14.01.2014 20:57

Ja sam evo 40 dana bez ikakve, i prave i elektronske cigare. Iza sebe imam 24 godine pušačkog staža,kafanskog dima,zagušljivog prostora.... Početkom decembra dobio sam kao novogodišnji poklon od doktora dvije pumpice i isti dan bacio cigare. Vidjet ću do kada ću izdržati. Kako stvari stoje , za sada mi uopšte ne nedostaju i ne pada mi na pamet čak ni uz kafu ujutro! Btw, uštedio sam za ovo vrijeme 70 EUR što i nije loše ali sam zato propustio sve vikende što se tiće svirke a par sati uoči svirke za Novu godinu sam morao primiti infuziju da bi mogao odraditi dogovoreno. Mladim kolegama savjetujem da prestanu sa pušenjem ako je ikako moguće. Kad budete škripali kao sepet dok dišete biće kasno još posebno ako pušenje bude razlog da se privremeno ili zauvijek morate prestati baviti poslom koji volite :(

zeljko 14.01.2014 23:30

Uh jbt.i kod mene se cuje ponekad pistanje kad disem a o kaslju da i ne govorim:(A i ja pusim vec 21 godinu,izgleda sto sam pusio pusio sam a sad je vrijeme da prestajem ili da polako skupljam pare za ono najgore da nebi dijete moralo da placa zbog mene:lol:Heheh salim se ali nije za sale bogami crko od kaslja cim dublje hocu da udahnem odmah se zakasljem.Pa jbt do pre dvije godine pusio sam isto i to trcajuci a sta je sad.Da ne ubacuju sta u cigare? hehehe

Samo kako da bacim,cim pomislim da hocu prestati pusiti u mene ruka ide sama prema cigari i automatski palim jednu hehehe

Mene je najbolje da zalede i uspavaju jedno 100 godina ostave u Tom stanju pa tek onda nakon 100 godina probude,da se nicega vise ne sjecam ahahahaha.Mozda bi onda tek uspio

DinO74 14.01.2014 23:55

Hehee Zeljko, ma potegao bi ti za njom i nakon 100 godina ;) Probaj malo da smanjis broj cigara dnevno, malo setaj u borovini ili jos bolje trci. To sto ti je ranije bilo lakse i nisi kasljao , to ti je zbog datuma u rodnom listu :D Kod mene je druga problematika. Ja imam dugo godina bronhitis i sada je pocetna faza Astme koju hocu da zaj**em u startu. Neces ti jos dugo u ilovacu , ne brini ;) p.s. skupljaj djetetu za auto a ne za ono najgore da se tebi desi cccc...pu pu pu :D

zeljko 15.01.2014 00:04

Pa ja bas tako.Nezna se sta je gore ostavit onu zensku stvar ili cigaru kad bi me neko natjerao.Ja se na oboje pravo navikao:D,ponekad dok obavljam one stvari sa damama cigara ustima kao kod kauboja=))=))=))

demir 15.01.2014 01:43

heheh, fina tema, moj komsija koji ima 22-23 god prestao je pusit tako sto je kupovao sto jaci duhan,ostavi ga da stoji par dana da se dobro isusi, onda smota koju cigaretu i pusi... to je toliko jak duhan bio, da kad ispusis pola cig podje ti se mantat i ne mozes vise, tako par puta i poceo je povracat, zgadile su mu se cigarete. vjerujte, on kaze da je to samo psihicka navika...kaze da sam sebe ubijedis da ti trebaju cigarete, ja nez nisam pusac, al iskreno, ja vas ljudi ne kontam, kako mozete sami sebe trovat, znate da je stetno i opet unosite otrov u sebe...

Acatramvaj 15.01.2014 09:16

Ne pušim ima već godinu i 5 meseci i mogu vam reći da se osećam neuporedivo bolje. Još samo da se skinu kilogrami koji su neželjena posledica odvikavanja i biće super.
Meni nije pomogla ta elektronika već samo volja, a neko je pomenuo i knjigu koju je napisao neki Alan Kar. E ta knjiga je meni baš pomogla ali samo da ne odustanem od čvrste namere da batalim. Knjiga se zove: Lako je prestati pušiti.

P. S. Dam ja komšiji kmjigu da čita onako bezveze, on pročita do pola zatvori knjigu i reče: Jebo ovaku knjigu, zamalo da batalim cigare.
Dok se čvrsto ne reši ništa.

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2

sale_band 15.01.2014 10:08

Ja sam batalio cigarete pre skoro 6 godina i nema te sile da bi me naterala da ponovo zapalim.
Nisam koristo elektronsku cigaretu ali sam koristo tablete.

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

caka012 17.01.2014 21:00

Pre deset godina sam prelomio i ostavio cigare, sad treba da prelomim i ostavim frizider na miru. Razmisljam od cega se lakse umire, od raka ili od infarkta.

zeljko 17.01.2014 21:05

Ja sam cuo da je infrakt malo bolji,samo ni to ti nebih preporucijo:lol:

tranzit 17.01.2014 21:56

Citat:

Originalno postovano od caka012 (Post 262429)
Razmisljam od cega se lakse umire, od raka ili od infarkta.

Preporucio bih ti infarkt, zdraviji je.

beronjan 17.01.2014 22:09

Ja sam ostavio cigare, evo prekosutra će biti 3 dana kako ne pušim :D

Belmo 17.01.2014 22:31

@gitar je li presao si sa akusticnih na elektricne :P

gitar 17.01.2014 22:39

Da, sad pušim na struju :lol:, samo se bojim da mi jednog dana ne eksplodira u ustima (pročitao sam negde da se to desilo):confused:

makl 18.01.2014 00:37

Ja osobno ne pusim, ali imam nekoliko prijatelja koji su na taj nacin prestali pusiti, i svi su odustali od te "elektronke", i vratili se na prave cigare...tako da, neznam bas koliko je to uspjesno...

Dell 18.01.2014 02:59

Mislim da je Tranzit u pravu, infarkt kakav da je - od srca je :D

Arter 18.01.2014 10:34

Ja evo dva tjedna pusim ego-t cigaru. I jako sam zadovoljan...planirao sam se skroz skinuti, ali opet znam da kad sjednemo na komin, zasviramo ili odem van da cu pocet pusit obicnu cigaru, zato radije da imam ovu samo da ima neki dim. A i nema pepela po klavijaturi.... ;-)

Sent from my ST25i using Tapatalk

kliker 26.01.2014 13:45

Ja već mjesec dana. Vidjećemo da li će pomoći.

Nešto zanimljivo..
http://youtu.be/lPAFtxZA7MM

rolandx 26.01.2014 14:29

Da se pridruzim kao korisnik ( bivsi) e cigareta. Perfect je model i to FULL ... Pitali su me imam li dozvolu ja za to iz zafrkancije. Medjutim, koristio sam tecnost duvana... ukus.. Skoro me je zakacila ta neka bakterija koja unisti pluca, 3 nedelje sam krkljao, pio cefaleksin, eritromicin i na kraju hemomicin... veoma jak... to je uzgred bio razlog kupovine e cigarete. Cinjenica je da sam cigarete palio ujutru i uvece po jednu, mada nisam morao jer u potpunosti sam unosio nikotin u sebe, i nisam imao zelju da palim cigaretu. Ukus duvana nije ni priblizan ali nekako sam brzo navikao na ukus e cigarete. Medjutim kako su dani prolazili u to vreme kada sam bio bolestan nikako da skontam smeta li mi ta elektronska cigareta ili duvan.... pa sam batalio e cigaretu jedno vreme. Kada sam ozdravio probao sam da nastavim sa e cigaretom. Odmah sledeceg jutra u plucima sam osecao kao da me peku... resio sam da batalim. I sada skuplja prasinu. ALI, kolege koje su probali sa tecnostima drugog proizvodjaca kazu da njima uopste ne smeta... nisu zapalili cigateru vise od 2 ...3 meseca. Mozda kada kupim drugu tecnost , mozda mi nece smetati. Istina je da kupujem light cigarete a tecnost je bila jaca 11 i 24 mg nikotina, pa sam mesao. Mozda je u tome problem ALI ne bi trebalo jer nema katrana... Nisam pametan. U svakom slucaju dobro je kome ne smeta odmoriti pluca od katrana. Moguce je da ce te u to vreme malo da krkljate jer u pluca ne dospeva katran i naravno pluca krecu sa oporavkom i izbacivanjem katrana iz pluca. Jedno vreme.... LOSE JE sto nijedna elektronska cigareta nece da pretera 3 meseca a da ne zamenite grejac koji i nije skup al ajde... Takodje su mane sto morate voditi racuna da je drzite uspravno jer tecnost zna kroz kanap ( na grejacu) da udje u kanal i procuri na bateriju. Nije problem osim sto kod nekih modela zna potpuno da iscuri tecnost i tako je kad kad povucete u usta, sto nije prijatno,... meni se to nije desavalo, malo jeste kad kad jedva pustilo na bateriju ali jedva primetno. Eto mog iskustva. Kostala me je najjaca verzija 48eur bez tecnosti. Planiram da je i dalje koristim ali kada kupim drugu tecnost... nezurim se. Nikada je necu koristiti za odvikavanje ali da se malo rasterete pluca sigurno prija. Koliko je sada ta tecnost skodljiva ili ne skodljiva to ne znam i to je za neku novu polemiku.

gitar 26.01.2014 14:58

Citat:

Originalno postovano od kliker (Post 263170)
Nešto zanimljivo..
http://youtu.be/lPAFtxZA7MM

E sad mi dodje da odmah bacim i ove elektronske :D

Trenutno vrijeme na Forumu 13:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org