YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Presonus 24.4.2 Ai VS Allen&Heat Qu-24 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26720)

maricm 06.02.2014 21:54

Presonus 24.4.2 Ai VS Allen&Heat Qu-24

Bend planira da uzima presonus 24.4.2 ali sad sam vidio da izlazi i allen&heat Qu-24
Nama je potrebno 24 kanala.

Ima li ikakvih informacija kakva ce biti u poredjenju sa presonusom

Koje su prednosti i mane jedne i druge?

Sta bi bilo bolje da uzmemo?

Pozdrav
Dodato:
Pa zar niko nista

Sent from my iPhone using Tapatalk

maricm 24.02.2014 08:00

Presonus 24.4.2 Ai VS Allen&Heat Qu-24

Neznam kako uradit da se opet vidi tema na pocetnoj stranici, jer je ocito zaboravljena

Poslato sa mog iPhone-a
koristeci Tapatalk

sale_band 24.02.2014 08:28

Za QU izgleda niko nije zainteresovan jer sam i ja postavljao temu za QU16 i nista...
Nisam imao priliku da probam, ali mislim da je QU odlicna mikseta, sto ne znaci da presonus nije, ali, mene instikt vuce prema QU i vec kujem planove za nabavku jedne od 16 kanala...

maricm 24.02.2014 08:31

Nekako bi volio da cujem misljenja prije nego je uzmemo, jer sad presonus svak koristi pa se o njemu sve zna.

Poslato sa mog iPhone-a
koristeci Tapatalk

sale_band 24.02.2014 08:31

Izgleda da se ovde vise polemise o mobilnim telefonima i kojekakvim setovima :)

maricm 24.02.2014 08:32

Slazem se. Hehe

Poslato sa mog iPhone-a koristeci Tapatalk

sale_band 24.02.2014 08:33

Isao sam skoro u jednu radnju sa namerom da vidim Qu ali je nisu imali

maricm 24.02.2014 08:35

Mene nista puno ne interesuje,samo kakva je funkcionalnost u zivoj svirci i kakvi su ulazi

mikimiki 09.03.2014 19:21

Takodje sam zainteresovan za qu16/24.Citam po stranim forumima da je izuzetno laka za raditi uzivo.Mnogo lakse nego recimo x32.Takodje da bolje zvuci od ostale konkurencije.Ovo samo prenosim sta na stranim forumima govore ljudi koji imaju i ostale mixere poput x32 ili SL.Takodje dobre review ima i Soundcraft SI Expresion.Ali koji su poredili recimo QU i Expression svi kazu da su recimo effecti daleko bolji u QU.

Uglavnom ja isto cekam da dodje u neku prodavnicu pa da testiram.

tranzit 10.03.2014 03:02

Svi ti mikseri koje si nabrojao, pripadaju u sustini, potpuno istoj kvalitativnoj klasi, tako da neku posebnu razliku u uporednom A/B testu (naravno sa istom periferijom), ces vrlo tesko cuti. Mikseri koji imaju vrlo slicna predpojacala, EQ-e, dinamicke toolove i centralne efekte. Nijedan od njih se ne moze pohvaliti nekim izuzetnim kvalitetom, jednostavno mikseri koji ce odraditi pristojno svoj posao i kraj price. Za neku visu kvalitativnu klasu se mora odvojiti bar dvostuko, ako ne i trostruko vise novca. Tu nema mnogo filozofije, pitanje je samo da li je nekome bas potrebna ta visa, odnosno visoka klasa, to jest, da ne bude uzaludnog bacanja novca. Treba obavezno imati na umu i periferiju koja ce se upotrijebiti sa tim mikserom (pojacala snage, zvucne kutije, aktivne zvucne kutije itd...) jer sta vrijedi i najkvalitatniji mikser, na primjer na bazi najskupljih VST efekata (PCM Lexicon, Fabfilter Pack, Sonnox Oxford Pack itd...) ako to sve nema kuda da izidje, to jest mora da izidje recimo, na trecerazredne zvucne kutije. O ovome svakako treba uvijek razmisljati.

zox2003 10.03.2014 16:25

QU-16 mi dolazi sutra....Javit cu se nakon par dana da vam kazem moja licna iskustva.

Pozz

mikimiki 12.03.2014 02:25

Zox jeli stigao Qu....

zox2003 12.03.2014 03:45

Tu je stigao je....

sale_band 12.03.2014 05:04

I???

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

maricm 12.03.2014 13:05

Sta je rec? Kakav je

Vex 12.03.2014 14:21

Citat:

Originalno postovano od zox2003 (Post 266475)
Tu je stigao je....

Sve si nam rekao, bas je dobra mashina :-P :-D

mikimiki 12.03.2014 15:24

Mogu li terce??? Heheh

zox2003 12.03.2014 15:56

1 Privitaka
Mixer sam "pokupio" juce... Nisam bas imao puno vremena sinoc za test.
Veoma fin layout miksera, odlican displej I nije mi trebalo duze od 5 minuta da odradim basic setting na njemu.Za digitalni mikser veoma lak za koristenje. Ako bi ga uporedio sa Presonusom (kojeg takodjer imam) stavio bih ga za klasu vise sto se tice koristenja.
Sto se zvuka I samog procesinga tice, za onoliko vremena koliko sam imao da testiram mogu da kazem da sam veoma iznenadjen koliko fino zvuci. EQ,Efekti,Kompresor...veoma laki za ustimavanje. Veoma tih mikser na izlazima bez signala na kanalima....

Za sada ---veoma zadovoljan...Malo vise o mikseru sledeci put ili za par dana....

Poz

sale_band 20.03.2014 13:37

Ajde sad da i ja upitam za neobavezujuce savetodavno misljenje :)

Elem, u ogromnoj sam dilemi (jer sam odlucio preci na digitalni mikser) izmedju SL 16.0.2 i A&H qu16

Svestan sam da je A&H novija sprava (i skuplja) ali ni Presonus nije za "bacanje". Meni ce mikser sluziti iskljucivo za tezgarenje i to vecinom klavijatura i mikrofon (3 kanala ili 1 mono i 1 stereo) povremeno jos jedan dodatni za harmonikasa i ponekad pevacicu i sl... Znaci, za licne potrebe mi je dovoljno i 8 kanala.
A&H mi se dopada ali mi se ne trosi lova ukoliko nema bas cvrstih argumenata u korist QU16... Presonus nisam probao ali sam gledao prezentacije na YT a posedujem VSL1818 pa sam i sa kvalitetom zvuka upoznat. Sad me konkretno zanima kvalitet efekata a prvenstveno kompresora i limitera na presonusu pa onda i EQa. Zanima me koliko su efikasni 60mm faderi i da li deluju ravnomerno celom "putanjom" ili se desava nagli skok ili pad jacine pri vrhu??
Hvala!!

denza_ 20.03.2014 14:00

Znaš i sam da je Q-16 puno ozbiljnija sprava i nije baš da se ta dva mixa mogu porediti, što se tiče funkcija i kvalitete općenito. Presonus 16.0.2. će ti sigurno dati ono šta trebaš, ništa ti ozbiljnije i ne treba za takav tip svirke. Efekti na Presonusu su jako jako dobri, dupli efekt procesor sa nezavisnim kontrolama, možeš napraviti jako dobar spoj reverba i delay-a, kompresor i limiter rade ono čemu su namjenjeni, i to čak u rangu sa nekim rekovskim spravama kao što je DBX 166xl i sl. EQ je tropojasni, super osjetljiv, odličan. Znaš i sam da je u Q-16 4-band EQ, 4 efekt procesora vrhunske klase, 100mm faderi, screen touch, motorizovani faderi itd. To je što se tiče live korištenja, u softverski dio ne bih ulazio. A kad već koristiš VSL1818, zašto ne bi radio live mix preko laptopa? Uzmeš jedan dobar laptop i imaš sve mogućnosti kao i na 16.0.2.

sale_band 20.03.2014 14:09

Radio sam sa VSL1818 ali njegova namena je, u mom slucaju, druga tj. audio interface koji, da ti iskreno kazem, ne mogu svaki put da "otkopcavam" pa ponovo spajm posle svirke. Volim da je tu na raspolaganju uvek kad mi padne na pamet da nesto cackam...

denza_ 20.03.2014 14:12

U svakom slučaju mislim da ti ne treba ništa bolje od 16.0.2, dobiješ više iz Q-16, al onda treba bit spreman izdvojit 1000 + eura za Q-16. Opet ti najbolje znaš šta ti treba. Pozz :)

sale_band 20.03.2014 14:19

Kad bolje razmislim, nisam treb'o ni da pitam jer i sam pomisljam da je 16.0.2 prava stvar

Alekso 20.03.2014 19:09

Sale nemoj lose da me razumes nista lose ne mislim ali vidim da si zbunet ..jedno pitanje evo za tebe i za ostale:dali svako od vas zna sta zeli od zvuka t.e. kakav treba da bude zvuk od samog tog mixera ,sta fali presonusu 16.0.2 koi kosta 1000e u odnosu na Q-16 koi kosta 2000e sta ocekujete od promeni zvuka?ako znate kako zelite da vam zvuci vokal ili aranzer ondak vredi razmisljati i trositi novac a ako ne ondak nemojte uzalud bacati novac

sale_band 20.03.2014 21:51

E, jbg, Alekso, ti ga pretera malo. Naravno da znam šta želim "od zvuka" nije u tome stvar.

Kako god, odlučio sam se već za Presonus

tranzit 21.03.2014 06:03

Nista taj Q-16 nije kvalitetniji i bolji od Presonusovih StudioLive miksera. Ni neke posebne razlike u cijeni nema, a to sto se moze nabaviti Presonusov digitalni mikser i za 1.000 eura, to je samo pohvala Presonusu koji je napravio malo siru paletu proizvoda, pa je i za nizi cjenovni rang ponudio dobar sound. Medjutim, da bi se to uopste isplatilo, moralo je na necemu da se "zakine", pa je to uradjeno na ne toliko bitnim mjestima. Bitno je da je kvalitet sounda ostao nedirnut i potpuno odgovara soundu ostalih, vecih i mnogo skupljih StudioLive miksera. Mikrofonska predpojacala su ista (XMAX), kao i na najvecim konzolama od 16 kanala, a i EQ i efekti su takodje isti. Dakle, nema panike. Nije cijena uvijek mjerilo kvaliteta, a u novije vrijeme je to vrlo cesto sasvim obrnuto. Cudno jeste ali je istinito.

sale_band 21.03.2014 14:41

Kao što rekoh, bolje da nisam ni pitao jer sam i sam uvidio "logiku"

SL16.0.2 mi daje sve ono što trenutno imam u analognom sistemu i još malo pride pa je iz tog razloga već naručen :)

zox2003 21.03.2014 15:31

Tranzit,

Nazalost moram da te razocaram..Imam SL 16.4.2 I pre nedelju dana sam kupio QU-16....Allen & Heath je zvucno za klasu iznad Presonusa , po meni. Ima bolju I mocniju EQ sekciju, 4 efekta I mnogo vise headroom-a od presonusa...Uz to ima motorizovane sibere koji olaksavaju recall scene, puniji sound od Presonusa...itd.
Licno moj Presonus ide na prodaju..Odradio je posteno svoje I vreme mu je da se udomi kod nekog drugog... Bez pogresnog shvatanja Presonus je odlican mixer ali QU-16 je definitivno mocnija sprava....

Pozdrav

Vex 21.03.2014 19:52

Moćnije i pare... Nema filozofije.

zox2003 21.03.2014 22:21

Vex,

Ja sam svog novog QU-16 platio cak manje od novog Presonusa 16.4.2 AI...I to po prilicno manje zahvaljujuci diskontu koji sam iskoristio u pravo vreme (cena je $1599)
Ali ako cemo gledati regularnu cenu u istom su rangu bar ovde u USA.... ($1999)

Za istu cenu QU-16 je izbor....

Vex 21.03.2014 22:25

Dobro ,tako gledano da...Ali na primer ,mi sa jeftinijim ulaznicama (16.0.2) imamo veliku razliku i u ceni i u mogucnostima... A meni trenutno za to sto ja radim ne treba bolje od 16.0.2...

tranzit 22.03.2014 03:04

Citat:

Originalno postovano od zox2003 (Post 267176)
Tranzit,

Nazalost moram da te razocaram...

Nisi me razocarao jer ne nalazim da je QU-16 kvalitetniji od bilo koje Presonus konzole. Zasto pokusavas da mi dokazes nesto sto je u sustini totalno suprotno. Vrlo dobro mi je poznato sta zna A & H, a sta Presonus da napravi. I jednu i drugu firmu pratim od njihovog dolaska na evropsko trziste. Jednu veoma bitnu cinjenicu si smetnuo s uma. Postoji uvijek faktor covjek u svemu tome, tako da to sto se tebi cini da QU-16 ima veci Headroom i bolje Filtere, to jos uvijek ne znaci da je to i zaista tako. To ti samo tako cujes ili i psiholoski faktor, to ti hoces tako da cujes. Motor Faderi su elegantan Tool ali i dalje samo sminka. Cini se da ekstravagantni dizajn A & H cini svoje, sto nije nikakvo cudo jer upravo radi toga i jeste takav kakav je.

Da se vratimo tom vecem Headroomu, koji ti pominjes, a koji je dakako veoma bitna karakteristika ali ne i jedina jer se tu mora uzeti i Noice faktror u obzir jer je i on dio signala. Po zvanicnim specifikacijama oba miksera to u stvarnosti (bez faktora covjek) izgleda ovako:

A & H QU-16

Dynamic Range = 112 dB
Noice = -89 dB

Presonus 16.0.2

Dynamic Range = 118 dB
Noice = -94 dB

Za poiredjenje sam uzeo samo dva najbitnija parametra koja definisu Headroom. Odmah upada u oci vanprosjecno veci Headroom (za citavih 6dB) kod Presonusa. Tih 6 dB je ogromno u audio tehnici. Ovo ne samo da pobija tvoju tvrdnju da je Headroom kod A & H bolji, nego upravo suprotno. Headroom je kod Presonusa toliko bolj, odnosno veci, da to prelazi granice normalnog iz cega se da zakljuciti da su A & H QU-16 ima veoma "plitak" sound. Inace su Presonusovi uredjaji poznati po svom velikom Headroomu, pa bilo da se radi o mikserima, bilo o audio interfaceima, bilo o predpojacalima i Channel Strippovima. Ovo skoro uvijek ima za uzrok odlicna XMAX predpojacala. Ona su takodje "kriva" i za nevjerovatno nizak nivo Noicea (za tu cjenovnu klasu) koji je za 5 dB nizi od onoga na A & H. Samo ove dvije navedene vrijednosti cine Presonus za citavu klasu kvalitetnijim mikserom od A & H. Ta razlika u kvalitetu, u korist Presonusa, bi postala jos uocljivija, ukoliko bi se pogledale sve karakteristike miksera ali za to nema potrebe jer su i ove dvije vrijednosti i vise nego dovoljne. Ljudi se jednostavno, sve cesce daju prevariti i zaslijepiti jeftinim dodacima ili kompletnim dizajnom i spremni su platiti dosta losiju stvar, skoro dva puta skuplje, sto je neposredan primjer u ovom slucaju. Kvalitet sounda jednog miksera ne cine ni Motor faderi, ni lampice, a ni boja. A & H je rijesio da grdno prevari klijentelu i cini se da je uspio.

Rezime: zadrzi ti ipak taj Presonus jer on zaista ima, za citavu klasu, kvalitetniji sound, samo ti nisi "htio" ili "mogao" da ga cujes, vjerovatno ponesen zaista dobrim dizajnom i pojedinim dodacima (koji nemaju nikakve veze sa samim soundom) na A & H.

sale_band 22.03.2014 05:33

E, sa ovakvim predznanjem se ide u kupovinu miksete... ;)
Tačno sam znao da sledi Tranzitov opširan post po ovom pitanju, a koji mi još više potvrđuje da nisam pogrešio u odluci za Presonusa.

Odmah mi je bilo sumnjivo što se u prezentacijama stavlja akcenat na motorizovane fadere i touch screen dok je kod presonusa sasvim "opušten" pristup.

Ne bih da ispadne da navijam za ovo ili ono, ali, nikada ne volim kad mi prodavac hvali onu stranu proizvoda bez koje se može. To je kao kad bi kupovao automobil samo zbog lampica i dizajna komandnog panela...

zox2003 22.03.2014 16:46

Tranzit i ostali,

Moja namera nije da bilo sta dokazujem ili da nagovaram. Korisnik sam i jednog i drugog miksera.Imao sam jedan od prvih modela Presonusa koji je izasao u USA i imao sanse da ga koristim dosta i hvala bogu sluzio me je bez ikakvih problema.
Motorizovani faderi,touch display i ostalo sto si spomenuo a koje Presonus nema za mene nisu sminka nego veoma korisni delovi interface-a koji omogucavaju laksi i brzi rad sa digitalnim mikserom.Plot prezentacija i touch podesavanje PEQ i EQ je izvrsno i koristeno u mnogim drugim pro mikserima.
Sve specifikacije koje si prezentovao su OK ali zavisi i kako su merene i koliko se to u stvarnosti primeti u realnoj situaciji.Presonus ima XMAX preamp ali i A&H ima veoma cenjena i popularna pretpojacala iz GLD serije… :)
Osim toga u digitalnom svetu muzike preamps nisu i najbitniji i jedini faktor koji utice na konacnu zvucnu sliku…zaboravio si na ADC i DAC's. U tome ih A&H sije za citave dve generacije (presonus koristi konvertore koji su dizajnirani pre 3 godine vs. A&H koji koristi najnoviju generaciju konvertora)….

Da se razumemo …..imam obadva miksera i ne pokusavam da nikog uverim da kupi ovo ili ono. Presonus je odlican mixer ali koncepcijski i tehnicki malo zaostaje ispred nove generacije.Pa zato valjda i postoje nove generacije….U ovom slucaju dajem prednost A&H QU-16 iz mnogih razloga kao izmedju ostalog i mnoge vodece sound kompanije.

Pozdrav
Dodato:
Eh da zaboravih da kazem da A&H iLive EFX algoritmi su daleko ispred Presonusovih DSP EFX…i da sad ne idem dalje u sitnice kao sto je realan LPF kod A&H umesto 6db/oktavi filtera kod Presonusa, A&H poseduje digital snake….itd….itd….. I verujte mi A&H zvuci odlicno….

tranzit 23.03.2014 01:42

Po cijim mjerama su algoritmi kod A & H ispred ??? Da li ti je poznato da Presonus izradjuje veoma, veoma kvalitetne VST efekte a medju njima i odlicne hallove. Presonus pise algoritme za te hallove !!! Ti isti, potpuno isti algoritmi, se nalaze i u StudioLive mikserima. Gdje su efekti koje izradjuje A & H ??? Ko je za njih i o njima cuo, gdje su to oni u upotrebi ? U kojem studiju ? Presonusovi efekti su se dokazali i u studijskom i u Live radu !!!

http://www8.picfront.org/picture/579...esonusverb.JPG

Dalje, odakle ti opet tvrdnja da su AD/DA konverteri kod A & H bolji od onih na Presonusu ??? Znas li da kvalitet AD/DA konvertera direktno zavisi od onih gore podataka koje sam naveo i da je prva stavka u specifikaciji AD/DA konvertera bas Dynamic Range ? U najvisoj mjeri se upravo njima ocjenjuje nivo kvaliteta AD/DA konvertera i on je osnovna karakteristika AD/DA konvertera. Znas li da Presonus izradjuje Audio Interface i da je tu jedan od vodecih svjetskih proizvodjaca ? Znas li da je kod tih Audio Interfacea najbitnija stavka bas AD/DA konverter ? Gdje su Audio Interfacei koje je napravio A & H ? Mislim da ne treba dalje nabrajati.

Niko aksplicitno ne tvrdi (kao sto ti sve vrijeme neargumentovano radis), da je taj A & H QU-16 los mikser, vec samo da ni u kom slucaju nije kvalitetniji od Presonusovih konzola i to je podkrijepljeno egzaktnim i nepobitnim specifikacijama. U jednoj drugoj temi sam prije izvjesnog vremena upravo pisao da sam iz nedostatka povjerenja u specifikacije, koje je dao Presonus za svoje Audio Interface, izvrsio vrlo precizna i totalno neutralna mjerenja svih tih karakteristika ali se doslo do potpuno istih rezultata. Vidis da i sam nisam mogao da vjerujem bezuslovno u te specifikacije unatoc ekstra kvalitetnom zvuku. Medjutim Presonus je pokazao da mu se mora vjerovati. Uzgred, Audio Interfacei imaju nesto losije karakteristike od StudioLive konzola.

Onih 6dB Dynamic Range prednosti, sto ima Presonus, to je toliko mnogo, da ne mozes ni da zamislis koliko je to mnogo. To su dva svijeta, dvije galaksije, ako to posmatramo sa stanovista akustike i audio tehnologije. I onih 5dB manje suma, odnosno Noice Flor-a je strahovito puno. Tebi se A & H "dopada" vise, postujem tvoj izbor, medjutim tvrditi poslije toga, da su pojedine tehnicke karakteristike i to najbitnije tehnicke karakteristike, kao sto su Head Room (Dynamic Range), pa zatim AD/DA konverteri (o efekt algoritmima necu ni pisati jer je ta tvrdnja neozbiljna) bolje kod jednog ili drugog, a to je u stvarnosti, odnosno po preciznim specifikacijama sasvim obrnuto i to ekstremno obrnuto, to se treba i mora demantirati. Tebi se naravno i dalje moze vise dopadati A & H i tome nista ne stoji na putu ali je red da ljudi koji ove redove citaju ipak dobiju stvarne podatke na uvid, one podatke koji ne podlijezu nikakvom dizajnu, lampicama, bojama, futuristickom obliku itd... Ovo su suhi podaci koji se jedini cuju i osjete u zvuku. Po svim tim podacima od ulaza, pa do izlaza iz miksera ali zaista kroz cijeli put signala, je Presonus primjetno kvalitetniji. Nije onda ni po njima moguce, da je sound koji izidje na njegove analogne ili digitalne izlaze manjeg kvaliteta, Ovi brojevi imaju veliku iskaznu moc i neposredno govore o kvalitetu sounda miksera. Na kraju, da pomenem, da su svi Presonus mikseri u isto vrijeme i FireWire Audio Interfacei visokog kvaliteta, ultra niskih Latneci i u upotrebi su u velikom broju studija bas u tom svojstvu. Uostalom ne nose uzalud naziv StudioLive. A & H QU-16 ne moze da se nadje u studijskom okruzenju jer mu nedostaju upravo ti vrhunski leveli koje sam napisao (Dynamic Range i Noice Rate), to jest previse je suma u signalu QU-16 da bi mogao da posluzi u studijske svrhe. Ono sto se dokaze u stotinama i stotinama studija sirom svijeta, sigurno je i na bini uvijek dobrodoslo.

sale_band 23.03.2014 04:34

Ima jedna, za mene, mnogo vazna stvar kod Presonusa a to je "user community" ili kako oni zovu, "Presonus family". Tesko ce se neko naci u problemu vezanom za Presonus a da nece uspeti da ga resi "preko noci" u zavisnosti iz koje vremenske zone se javlja, a to je veoma bitno.
Takodje i nesebicna razmena iskustava u najsitnije detalje u svim sferama audio tehnike (od studijskog do zivog rada) je zlata vredna.

Mozda to nekome zvuci smesno, ali meni licno znaci isto koliko i sam proizvod, jer, do sada mi je ta "virtuelna porodica" pomogla mnogo puta kod S1 i VSL1818 i ne sumnjam da ce, ukoliko negde zapne, kod SLa biti ista podrska...

tranzit 23.03.2014 05:00

Taj Community uopste nije smijesan, a kolege bi mogle da pogledaju i poslusaju silne video Clipove, koji se nalaze na Presonusovoj stranici, u vezi sa StudioLive konzolama i prakticnog rada sa njima, kao i fenomenalnim rezultatima koji se postizu ovim mikserima. Inace ovi Clipovi su od ogromne pomoci, a demonstratori su sve od reda kvalitetni muzicari, ton majstori i audio inzinjeri. Tek kada se StudioLive upozna na ovakav detaljan nacin, jasno je sta je Presonus ponudio za relativno mali novac, u odnosu na konkurenciju. Presonus se posluzio jednom vrlo pametnom poslovnom praksom, poilitikom niskih cijena za masovnu proizvodnju uredjaja veoma visokog kvaliteta, gdje je zarada po jednom primjerku relativno niska ali zato je ogroman broj prodatih primjeraka nadomjestio ukupnu zaradu. Ovu politiku Presonus slijedi kod svih svojih uredjaja i veoma brzo je preuzeo veliki procenat trzista u domenima gdje se pojavljuje sa adekvatnim proizvodima. Iz ovog razloga i moje prijedjasnje upozorenje, da se ne obraca posebna paznja na nisku cijenu Presonusovih proizvoda jer moze da prevari.

zox2003 23.03.2014 23:43

Prijatelju Transit,

Da ja i ti ne bi preuzeli ovaj forum (jer nije samo nas) ja bih da prekinem ovaj "ping-pong" game. Imam oba mixera i danas sam proveo mnogo vremena i na jednom i drugom i odgovorno tvrdim da je A&H kao celokupan mixer(kvalitet,jednostavnost koristenja, pa i "sminka"….) za jednu klasu iznad. Presonus je odlican mixer kao sto sam vec i rekao…
Ni na jednom sound forum nizam nasao jednu osobu koja je tvrdila suprotno pa cak i na Presonus forumu se deli isto misljenje…Ali sto bi rekli "Thats fine"…Idemo dalje...
Neka se zavrsi na ovome a to je da imam pravo na svoje misljenje ili svoj opinion….

Pozdrav

tranzit 24.03.2014 00:39

Nista drugo od pocetka i nisam napisao, do da ti imas legitimno pravo da ti vise odgovara jedan ili drugi mikser, a to sta se pise po ovom ili onom forumu, uopste nije nikakvo mjerilo kvaliteta, kao ni tvoja ili moja naklonost jednom od tih miksera. Bilo je rijeci o kvalitetu sounda, a ne o kompletnom mikseru jer si tvrdio da A & H ima bolji Headroom i bolje filtere. Samo to i nista drugo nije bilo razlog mog odgovora, odnosno pisanja. Nisam sudio o kompletnom mikseru vec iskljuciovo o kvalitetu sounda, sto sam i podkrijepio argumentovanim cinjenicama u vidu zvanicnih specifikacija. Dovoljno je napisano da svako moze da stvori svoj sud, to jest, da sve ovo pisanje, bar malo pomogne, nekome ko je pred odlukom o kupovini. To i jeste jedna od bitnih funkcija foruma uopste, a nas "ping-pong" nije nista lose, niti destruktivno, naprotiv. To je samo diskusija koja je bila za mnoge korisna.

MarjanMilosevic 24.03.2014 13:15

Neko je kako se secam ovde ne tako davno tvrdio da je headroom totalno nebitna stvar i da to treba komplet iskoristiti :-).

Sto se tice ova dva miksera, ralno kupovinu miksera ne resava uvek kvalitet zvuka vec celokupan paket.
Ako neko recimo radi barske svirke gde svira po 2-3 benda na vece, njemu ce motorizovani faderi biti esencijalna stvar.

Kod presonusa je recall malo zajeban. Jes da ti pokazuje na led diodama gde bi trebalo da ti bude fader ali ti ne pokazuje gde treba da ti bude gain. Tako moras sve iznova.

Trenutno vrijeme na Forumu 20:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org