![]() |
PA50sd Kako prebaciti ritmove/boje iz jednog u drugi SET?
Znaci pocetnik sam u ovome i kada prebacim neki ritam ili boju uopste se ne cuje kako treba, jel moze neko da mi objasni sta tacno treba da uradim?
|
imas vec objasnjeno o tome,pronadji teme u kojima je to objasnjeno.
http://yu-midi.org/forum/showthread....+ubaciti+ritam http://yu-midi.org/forum/showthread....+ubaciti+ritam |
Procitao sam sve moguce teme, znaci koliko shvatam treba iz tog ritma da zapisem od cega se sastoji i posle da "sklapam" ili sta? Ja osim "load" nemam drugih opcija vezanih za ritam, jedino da ga ucitam pa da vidim kako i sta, ali jos se ne snalazim dovoljno.
EDIT: Kontam, treba iz PROGRAM da izvucem i bubanj koji odgovara samo tom ritmu. : )) |
ma ne,treba da ubacis taj zeljeni ritam ili boju u SD karticu,pa sa kartice da ucitas u klavijaturu,global,pa opcija load,namestis na mesto umesto kog ritma zelis da ga zamenis i ucitas.
za bubanj moras da ucitas ukoliko nije ritam kucan standardnim dum kit-om. |
Ucitao sam svoj set, onda na kartici otvorim neki drugi set, onda u STYLE nadjem ritam koji hocu i LOAD na moj SET koji je u klavijaturi i zamenim ga umesto negog drugog ritma i cuje se drugacije nego sto treba.
Onda sam uradio sledece, ucitao sam taj drugi set (iz kog vadim ritam) kliknuo na taj ritam otisao na STYLE PLAY i video od cega se sastoji, ima JV bass. Onda ucitam moj set i zamenim taj ritam za neki drugo (ono gore sto sam pisao) i umesto tog JV Bass stoji Casio VZ-1, onda odem u PROGRAM od tog drugog SETA i nadjem JV-Bass i idem LOAD onda mi otvori nesto ali sve prelistam i nema tog Casio VZ-1 nigde. |
drugacije zvuci,jer moraces da sredjujes taj ritam u svojoj klavijaturi,da postavis,bas ako ne odgovara taj koji je trenutno postavljen uz taj ritam,kontra,bubanj moraces da povuces iz tog seta ukoliko nije standard gm drum kit.dali taj casio nije u performance,pogledaj tamo.
|
Znam sve to, to i pokusavam.
Izgleda me ne razumes. Kada odem da ucitam JV bass kliknem na LOAD i otvori mi listu nekih, dal su basovi, drum kits pojma nemam valjda sa njima treba da zamenim JV bass, kakvav performanse? |
pa mozda je taj bass u performance napravljen,imas program i performance.imas taster sa desne strane klavijature.
Dodato: drug,taj bas ti se nalazi u user 2,broj 57,znaci ucitaj iz programa iz user2 57,tu je JV bas u tom setu.a i moras drum kit da ucitas iz tog drugog seta jer ti je taj ritam je drugacije postavljen na drum kit od standardnog. |
Nasao sam ja JV bass gde je ali GDE DA GA LOAD-UJEM?? Kad kliknem LOAD izbaci mi listu sa nekim zebancijama i valjda taj bass treba da zamenim sa jednim od njih. Razumes li me uopste, vec treci put ponavljam...
|
taj casio je iz tvog seta,njega zameni sa ovim jV basom.
|
Ne mogu da nadjem taj casio kad kliknem na load, jedino nekako da kopiram jv bas u moj set ali ne postoji dzabe taj casio, mora da ga neki drugi ritam koristi, ako ga obrisem mozda zeznem neki drugi ritam?
|
ma neces zeznuti,uvek je tu set pa ces vratiti,tu boju ti je povukao kad si ucitao ritam,jer je verovatno na tom broju bio taj JV bass,a umesto tog casia probaj promeni,stavi neki tvoj bas,ne ucitavaj nista,mora da se sredi da bi ratam zvuceo kako treba.
|
Ajde polako, prvo jedno pa drugo...idemo prvo da shvatis sa ritmovima, pa cemo onda lako sa bojama. Dakle, ucitas setove jedan po jedan cjele u klavijaturu, poslusas sta ti se svida kod njih (koji ritmovi), i onda kad pustis ritam stisnes EXIT, a nakon toga TRACK SELECT - tu ti sada pise 8 elemenata od cega se ritam sastoji, to zapisi. Tako si izaberi ritmove, i onda ucitaj opet svoj set i kreni, ucitas ritam koji zelis odes na exit pa track select i vidis sto se ne poklapa, odnosno sto fali. Kad vidis sto fali ides opet na sd karticu ili disk, sta vec imas, i udes u taj set pod program odes dolje do kraja i trazis po programu taj bass, bubanj, ili sta ti vec fali. Kad nades kliknes load, i ucitas ga u klavijaturu preko nekog drugog bubnja ili basa, ali pazi da ne ucitas preko onih basova i bubnjeva koji ti trebaju za ritmove koji ce ti ostat u klavijaturi...Nadam se da ce ti sad bit jasno, jednostavnije nemogu.
|
Evo slike, zadnja slika je kad kliknem na JV BAS i na LOAD i jel TU treba da ga ucitam? Ucitao sam ga umesto nekog Dolphin bem li ga i nista se ne desava, ovamo stoji jos uvek onaj casio. Dotle sam stigao i NIJE potrebno da mi ponavaljate step by step.
Evo zamenio sam sa tom staqvkom pod 58 na zadnjoj slici i sad je OK, ali ovo me muci: "ali pazi da ne ucitas preko onih basova i bubnjeva koji ti trebaju za ritmove koji ce ti ostat u klavijaturi". Jel moze to nekako da se resetuje ako zeznem? Dodato: Evo sad videh zaebo sam dve boje sa onim JV BAS-om.. |
moze,ponovo ucitas svoj set koji koristis.
|
E hvala. Znaci jel mogu da prebacim na neki drugi nacin ritam iz drugog seta, a da mi ne remeti nista? :/
|
pa jedini nacin je preko sd kartice,mozes uvek da prebacis samo ritam ukoliko je postavka bubnja standardna,ukoliko nije moraces da povuces i taj drum kit koji je predvidjen za taj ritam.mozes uvek na taj ritam koji ucitas da postavis tvoju postavku basa,acc i dr sa tvog seta,kao sto ti je makl rekao,i usnimis i to je to.
|
Oke, hvala, tako i radim, imam nekoliko namenskih ritmova koje sam prebacio i rade super jer ne treze posebne bubnjeve itd. Hvalla u svakom slucaju. :D
EDIT: Kako da snimim izmenjenu boju? Odem u style play pa na mixer i izmenim ali ne mogu da snimim. Dodato: Znaci opet ja.. Recite mi jesam li toliko glup ili je ovo previse komplikovano? Prebacio sam par ritmova sa drugog seta koji ne traze posebne one drum kit-ove, ali prelazi (FILLS) gotovo da se i ne cuju, kako to da pojacam? Jedino sto sam nasao na netu je record/current style/menu/transp.vel. ali nista tu ne mogu da nadjem. :-O Dodato: Uspeo sam, falio je neki JAMAHA JV ali sad kad sam njega ubacio poremetili su mi se ostali ritmovi u setu, bas bez veze.... |
javi mi se pm, pa cemo to preko skype rjesit, jer ovako nece ici danima....
|
Jel moguce promeniti boju na onim tasterima F1 F2 F3 F4 (STS), naci neku drugu boju da stavim umesto postojece?
|
Naravno da moze, to i jest za to da pozoves boje iz Programa ili iz Performance, i da ih sacuvas kad ih sredis sa , "Write in Disc", pitanje ce biti ; gdje zelis to da sacuvas,znaci koji Stile, i na koji STS, 1,2,3,ili 4,selektujes, Enter,jos jednom te pita da to potvrdis ,ponovo Eneter i to je to.Tako jednostavno imas mogucnost da izaberes i menjas 4 boje na istom ritmu tokom sviranja.POz.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org