YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Kupovina klavijature u inostranstvu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26809)

rolandx 25.02.2014 15:42

Kupovina klavijature u inostranstvu

Kolege,ne znam da li je ovo tematika koja se cuva kao zmija noge, mene lično zanima, pa reših da mi neko razreši ovu dilemu. Klavijature su u Nemačkoj daleko jeftinije, da preformulišem, može se naći daleko jeftinija klavijatura koja ima po koju ogrebotinicu, u sustini nisu nista bolje ocuvanije ni kod nas. Konkretno me zanima. Da li bi mogao direktno da naručim klavijaturu iz Nemačke u Srbiju i koja je procedura plaćanja ( carina - uplata )? Ukoliko se kupovina uradi iz Austrije koja je u evropskoj uniji, da li ima plaćanja carine? I naravno Austrija-Srbija... Najbezbolnije i koja je procedura. Recimo da je tamo Pa2xPro 1000 evra ( u Nemačkoj)... Olaksavajuca okolnost mi je što imam rodbine u Austriji koja bi mogla da odradi kupovinu, ali me zanimaju gore navedene procedure...

Hvala

Dell 25.02.2014 18:34

Evo ja sam kupio Tyros3 u Njemackoj tamo u 9. mjesecu 2012. godine. Na ebayu njemackom nasao Tyros3, uz to mi dosli zvucnici sa wooferom njegovi, stalak za note, monitor (display), stolica i stalak i to sve za 2500 eura. Pare je uplatio muz od moje rodice, pa sam njemu ja kasnije dao pare. Transportirali smo je tako sto sam ja znao vozaca autobusa koji redovno radi linije iz Mostara tamo za Stuttgart odakle mi je ta rodica.
E sad tu ti je varijanta ako prodje prodje, kod mene nije proslo, pa je vozac negdje na granici platio carinu od 150 eura, sto sam mu poslije nadoknadio. Eto ti jedne moguce varijante, ali najbolje bi bilo da znas nekog vozaca autobusa koji vozi liniju blizu gradu gdje ti je ta rodbina, tako da imas nekog povjerljivog.

rolandx 25.02.2014 22:16

Uuuu pa 150 eur i nije neka para za carinu... ja nadjoh G6 za 1000 i Pa2x za 700 e, imam rodbinu u Austriji a i u Nemackoj... Ja neznam sto sam sebi uvrteo u glavu da je carina mnogo skuplja.... Hvala druze DELL... Sada znam sta cu...

nesaband 25.02.2014 22:44

Gde ti nalazis tako jeftine klavijature u inostranstvu?Ja nikako da naletim na nesto tako da je jeftino.Uglavnom su cene priblizne kao sto su i kod nas.

rolandx 25.02.2014 23:43

Rodjaka mi nasla preko nekog prijatelja .... u nemačkoj ... Frankfurt.... aima ih po oglasima ali treba naleteti.. Nasao G6 za 1000 evra......

NordX 25.02.2014 23:58

I ja se ubih trazeci nikako da nadjem nesto po tom ''inostranstvu''. Nalazim neke lomove,ali za neke cifre nenormalne i na nekim licitacijama. Imam rodjaka u CH.

Hteo sam za sebe da uzmem neku spravu,ali nista ocigledno,ili ja ne umem da naletim. :)

kosmajac1 26.02.2014 02:03

U inostranstvu se moze naci dosta jeftinija oprema ali opet je problem carina i transport. Pre nekoliko godina kada sam kupovao karticu za pa80 nasao sam na ebay-u karicu od 16mb za 40 dolara ali nisu isporucivali u Srbiju pa sam onda kupio kod nas za 120 evra.

rolandx 26.02.2014 06:06

1 Privitaka
Tek da vam zaguliacm mastu :) ... Ova je prodata..... u medjuvremenu.

rolandx 26.02.2014 06:10

Sto se tice Ebuy-a nekada nije moglo sada moze. Iz kine mozes naruciti. Moj drugar je narucio xenon svetla i neke jos stvarcice, mislim da je ako se ne varam do 70 eur za fizička lica bez carine. I naravno treba voditi racuna da je naglaseno da se dostava neplaća... ima opcija da se odabere sa leve strane ... Trebalo bi da plati u pošti nekih 300-400 dinara... pri preuzimanju. Samo sto putuje skoro 3 nedelje...
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 265537)
Tek da vam zaguliacm mastu :) ... Ova je prodata..... u medjuvremenu.

Uuuuu samo da javim da i u Nemačkoj ima prevaranata ! Moj kolega ( Wien - inace iz Smedereva)... Opekao se debelo. Korg Pa2xPro za 1100 eur, tražio mu je da uplati pa će poslati poštom, što je ovaj odbio. Odlucio je i da licno ode i preuzme... Imao je sta i da vidi. Nije klavijatura sa slike. Displaj je bio taman nije se videlo nista, nekoliko upalih tastera... Sto u oglasu nije naveo. Napisao je da je funkcionalan. Drugi od 900 evra ( pa2x) insistirao je na uplati, nije moguce licno doci jer ,, nije uvek kuci" , samo uplata pa ce poslati. Otprilike sam saznao kako funkcionise kupovina ali i kakvih prodavaca ima. Kada se prelistaju cene ispada kao i kod nas. Dakle sliku sto sam postavio , voleo bih da nisam... Ali sta je tu je. Ima jeftinijih za 100 - 200 evra ali se i kod nas moze naci ( pa2x 1600 evra) ... Moze moderator skloniti fotografiju da ne bude da hvatam zazubice pa i samom sebi... Sada uglavnom znam da i tamo nisu svi pošteni... Ko bi normalan prodao za 1000 evra jeftinije :confused: Ali dobro, idemo dalje.

al bundy 26.02.2014 14:46

....

roland,ne zalijeci se
korg pa2 za 700 eura...i to se moze jos pricat o cijeni...!!??
tesko da je tako.

rolandx 26.02.2014 15:52

Jesam se zainteresovao, ali nije tako, upravu si. zato sam i rekao da maknu sliku, ili nemoraju, da znaju ljudi sta da izbegavaju. Dobio sam odgovoe na e mail ( tj moj kontakt prijatelj)...prvo uplata za transport, pa nije sada u Nemačkoj nego Americi pa ce javiti, te ovo te ono.... Laz i prevara. Cene su i jace nego kod nas. Ja stvarno neznam da li postoji neki jeftiniji sajt gde ima normalnih oglasa u Nemačkoj, gde ima i malo jeftinije, kao sto je kod nas popularan KP... pa da tu mogu gledati i traziti. Inace ovo sto sam do sada video, klasicne prevare ili su cene ohohohoho vece. Nije mi jasno odakle ovi donose klavijature sto ih u oglasima ima nekoliko. Prodaju po 10 tak ili 20 tak klavijatura i to su sve od 1000 do 3500 evra... Ima u oglasu klavijatura za 15 hiljada evra sigurno. Kao da ih sam sklapa kući ... Uffff smorio sam se.

dmmacak 26.02.2014 16:28

Ja znam jednog lika, kod nas u Srbiji, sto prodaje nove klavijature jeftinije nego u prodavnicu. Al te klavijature su bile u izlagane u radnjama za probu. Kao nikad nije nosena na svirku, a ovamo nema ko je nije sve isprobavao i ko zna dal je uopste gasena. Ja licno kupujem samo iz kutije jer sam se opekao jedanput i to dobro.

Milan$ 28.04.2016 23:07

ljudi pozdrav...da ne otvaram novu temu,da pitam ovde nesto slicno vezano za nabavku iz inostranstva....Elem gledajuci strane neke oglase i e bay, vidim da se neke stvarcice mogu naci jeftinije nego kod nas, manje vise polovno, ali ono na sta sam naleteo par puta, jeste da neke prodavnice prodaju robu, koja je koriscena, bila na probu, kako to kod njih vec ide, pa je vracena nazad u radnju, sa minimalnim tragovma koriscenja, i sa garancijom, ali dosta nizom cenom...Recimo gledao sam mixer soundcraft SI Expresion 1 koji kod nas kosta skoro 3000 evra nov...na britanskom e bay-u sam nasao iz neke prodavnice koriscen pa vracen u prodavnicu, a skoro kao nov sa garancijom za 1700 evra, sto je poprilicna usteda..Sad, imam kuma u Austriji i druga u Francuskoj, pa bih ja to preko njih zavrsio, znaci da ne ide dostava za Srbiju, vec da oni kupe to mesto mene, na njihovo ime, pa posle dalje nekako za Srbiju...Prvo me zanima ako recimo ide neka roba iz Engleske za Austriju ili Francusku, ima li tu ikakvih carina kod njih, i kako bi se dostavilo? da li to moze iz drzave u drzavu nekom brzom postom na kucnu adresu, i placanje pouzecem na licu mesta, gde bi se roba pregledala odmah na licu mesta jel sve kako je dogovoreno? pitam to jer tesko da ce neko sad da zapuca za \englesku zbog mixera, vec da se to dostavi direktno na kucnu adresu i da se plati pouzecem, a ne uplatom, zbog mogucnosti prevare? znaci iz UK za Austriju recimo? dalje me zanima transport za Srbiju...pre godinu i po dve, jedan lik mi je dovezao JBL iz Austrije, nas covek tamo zivi, i povremeno kad ispadne dobra kupovina, nabavlja tamo instrumente i dovozi ih i prodaje ovde...Elem on je moje JBL bez problema prebacio preko granice i dovezao mi ih ovde, bez ikakvih carina i poreza, bez ikakvih problema...nisam ga tad poznavao dobro pa ga nisam pitao kako, ali kako drugacije, verovatno je znao nekog na granici, ili je gurnuo nekom cariniku koju kintu i cao djaci...koja bi opcija bila da preko nekog busa, kako neko pisase , probamo to da prebacimo preko granice? ili postoje li ljudi koji to rade za mene, tj. koji znaju nekog na granici pa zavrse to relativno lako....recimo ovo sto je Dell napisao 150 evrica carine, na kupovinu od 2500 eura, je sitna para, odlicno je to ispalo, kad bi znao da ce i mene toliko da drepnu, ne bih ni pokusavao drugacije, nego bi odmah pravac na carinu, plati tih 100-150 evra i cao...Pitam ovo sve, jer ukoliko bih kupio nesto pa bi isla dostava pravac za Srbiju, i onda svi ti troskovi dostave, pa carina i porez pa cuda, onda tu ne bi bilo isplativosti sigurno...ali ovako da to gore kupi neko za mene, pa probamo da ga nekako prebacimo preko grane, e to vec ima smisla, finansijskog naravno :)

josipv 28.04.2016 23:56

Ono sto znam je da drzave u koje su clanice europske unije nema carine.
Ja sam osobno isao u njemacku po rabljeni presonus mixer i prevezao ga preko granice bez i jednog pitanja sta je u kutiji.
Najbolje rijesenje bi ti bilo da ti ga netko od rodbine ili kolega dostavi u hrvatsku,a onda preko granice je lako,kazes da ides svirat ili vozis na servis i cao...

ackaraki1998 29.04.2016 03:13

Evo kolege da vam ja objasnim par stvari posto zivim u njemackoj... Ovdje je u oglasima ista cjena ko i dolje na balkanu cak nekad i skuplja zna bit samo sto je ovdje poanta da ovdje svi bubaju cjene pa se ti moras cjenkati s njima pa onda te cjene idu daleko dolje i budu jeftinije nego kod nas dolje

Milan$ 11.05.2016 02:00

mene i dalje zanima kolki bi bili troskovi dostave iz Engleske u Austriju? za ostalo sam se snasao i resio, samo me jos to zanima, recimo za paket od 20-50 kila? tipa neka klavijatura ili nesto od ozvucenja? znam da carine nema, tako da ostaju samo troskovi dostave, pa me zanima kako to ide iz zemlje u zemlju clanica EU, i otprilike neka cena. ako je ko imao dodira s tim? hvala

casper 11.05.2016 02:23

S obzirom da UK i Austrija imaju istu stopu poreza (20%), cijena za proizvod se neće mijenjati. Ako bi recimo naručio iz Njemačke u Hrvatsku onda bi cijena bila nešto viša jer je razlika u porezu bitna (19 vs 25 %).

Troškovi dostave (shipping) ovise o trgovini u kojoj kupuješ. Za neke je stvari besplatna dostava, a neke trgovine poput gear4music imaju svoje podružnice i u Njemačkoj. Uglavnom, taj se trošak svodi na neke male iznose (5-25 eura), ovisi o vrijednosti, načinu dostave (brzina) i veličini/težini robe. Tako je iz Thomanna u HR dostava 25 eura, a za svu robu koja je vrijednija od 400 eura je free shipping.
Svaki web shop ima izražene točne cijene i rokove isporuke pa možeš pogledati.

Milan$ 11.05.2016 02:25

necu kupovati u prodavnici, to sam vec gledao i tacno izracunaju troskove...ovo ce biti kupovina.preko malih njihovih lokalnih oglasa ili preko e bay-a, znaci od nekog fizickog lica

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka

casper 11.05.2016 02:33

Preko e-baya isto piše područje kuda šalju i koliko košta dostava. Preko web oglasnika treba direktno kontaktirati prodavača za cijenu. One su obično više od ovih što šalje prodavaonica.

Milan$ 11.05.2016 02:34

ma nek budu vise, ra unam ne.bi trebalo vise od 100-150 eura?

casper 11.05.2016 02:37

To ne znam, ovisi o vrijednosti i težini instrumenta. Kada nešto nađeš, ionako moraš pitati da li uopće želi slati na kontinent. Ima ti @ffb iskustva s tim, možda se javi na temu.

Milan$ 11.05.2016 02:43

sa par njih sa kojim sam se kuckao, uglavnom su svi hteli da salju, samo niko ne zna da mi kaze okviran iznos troskova, tu mi je samo zastoj, da ne ispadne posle veca dara nego mera :)

ffb 11.05.2016 06:56

@Milan$ tesko je reci nesto u okviru " jedan naprema odprilike".
Imam neka iskustva u vezi kupovine- prodaje- slanja.
Medjutim to se odnosi na Njemacku i HR ali ne za SR.
Kada su u pitanju teske i velike stvari saljem preko GLS jer su najjeftiniji i dozvoljavaju velike gabarite.
Tezina do 40 kg
Duzina- 2 metra
Visina-60 cm
Sirina-80 cm
Paket iz Njemacke za UK 25 eura.
Predpostavljam da je ista cijena i obratno?
Iz EU u SR nas Balkanski nacin.
Posto je tema prilicno stara i procitao sam od pocetka mogu samo potvrditi da prevaranata ima jako mnogo.
Neka nitko ne nasjeda na nemoguce cijene, nitko nigdje ne poklanja nista! Iskljucivo kupujem od Njemaca.
Ebay vise nije interesantan za kupovinu jer vecinom prodaju trgovine.
Gledajte Ebay Kleinanzeigen ( mali oglasi)
U tom Ebayu prodavac ne placa proviziju.
Pozdrav

sxkn7 11.05.2016 10:58

Citat:

Originalno postovano od Milan$ (Post 289715)
sa par njih sa kojim sam se kuckao, uglavnom su svi hteli da salju, samo niko ne zna da mi kaze okviran iznos troskova, tu mi je samo zastoj, da ne ispadne posle veca dara nego mera :)

ja sam za slanje klavijatura iz UK koristio https://www.parcel2go.com/

to je neka vrsta "nadmetanja" raznih firmi tipa DHL, UPS i sl., preko te stranice koja je neka vrsta posrednika za što jeftinije slanje. Znači, kada bi slao iz UK u Austriju tako da naručiš slanje direktno od DHL / UPS ili sl. onda dobivaš višu cijenu (koja ne mora da bude skupa). A ako naručuješ preko posrednika Parcel2Go onda te oni uvrste u program "masovnog slanja" tako da bi cijena trebala biti mnogo niža odnosno dobiješ preko njih najmanju cijenu koju nude DHL / UPS i njima slični jer je tu cijenu Parcel2Go već isposlovao, nazovimo to "kolektivnim ugovorom". Parcel2Go ne naplaćuje proviziju ali obzirom da se radi o najjeftinijem načinu slanja onda moraš čekati paket možda i do 14 dana. I da - onaj ko ti šalje paket iz UK, taj mora naručiti slanje od Parcel2Go. Parcel2Go ti može srediti i slanje u Srbiju ali tada bi cijena mogla biti malo viša ali opet će biti mnogo jeftinije nego da ti ugovaraš direktno sa DHL / UPS i njima sličnima.

ffb 11.05.2016 12:21

@Milan$ Placanje pouzecem mi nije poznato tj. da netko donese na odredjenu adresu i ceka dok netko to pregleda i plati.
Prvo platis a onda kako bude.

Milan$ 23.05.2016 10:31

evo me opet..elem evo ovih dana pratim neke stvarcice na engleskom eBay-u, jer kako sam primetio,jedino tamo u UK je sve za nijansu jeftinije sto se tice instrumenata, i isplati se nabavljati, bar po ovim cenama koje vidim, dok u Nemackoj i Austriji cene su skoro pa iste kao ovde...Elem, da pitam ovako, mozda sutra licitiram nesto pa me zanimaju neke stvari: u nekom postu procitah da se placa neka provizija na e bay-u...jel sam lose skontao, ili se placa neka clanarina ili ako izlicitiram nesto placam proviziju zato sto sam izlicitirao i kako to ide, jer nemam paypal racun? Placanje bih vrsio preko druga koji ima paypal ili preko bratovog deviznog racuna, jel moze tako? registrovao sam se pree mesec dana na ebay, i napravio nalog...Najvise me zanima,jel moguce donekle biti siguran u ono sto kupujem preko ebay-a? mislim da ne bude kao ono platio jedno a dobio cepanicu :) u nekom postu procitah da je sve osigurano i da moze da se pokrene slucaj ako je neka strana prevarena, u ovom slucaju jedino ja mogu biti prevaren jer uplacujem novac i cekam predmet, pa kako se osigurati da ce mi poslati pravu stvar koju sam i kupio? ili ne postoji nacin? Kupac od koga bih licitirao ima 150 pozitivnih ocena, i nijednu negativnu, ako je to neka siguracija za kupovinu preko ebay-a? ajd dajte neke savete jer prvi put nabavljam preko ebay-a, pa da me ne zeznu nesto...hvala

ffb 23.05.2016 10:56

Garancije nema, a proviziju placa prodavac (10% od prodajne cijene).Prije nego sto bilo sto pocnes dobro se informiraj da nebi bilo" nisam znao - nisam vjerovao" .

Milan$ 23.05.2016 11:05

uglavnom sam cini mi se sve procitao..elem prodavac prihvata pay pal, a takodje je u sistemu zastite ebay money back garantee, iliti ebay garantuje za njega, a u slucaju problema e bay refundira sav novac zajedno sa troskovima dostave...na sta dodatno obratiti paznju?

ffb 23.05.2016 11:10

P.S. Moj savjet i prijedlog je da tu kupovinu obavi netko od tvojih prijatelja koji ima i iskustva sa Ebay-om.
O tome bi se mogle pisati price.
Pogotovo sto ta roba( synt) izlazi iz drzave. Kako kazu nasi ljudi - prilika cini lopova!
Pozdrav

Milan$ 23.05.2016 11:36

imam jednog prijatelja kojia ima paypal pa cu preko njega..inace mislim da sam sve detaaljno iscitao ik o prodavcu i nacinu placanja i isporuci, takodje sam kontaktirao s njim oko sllanja, troskova, prihvata paypal, tako da nislimda sam sve procesljao :) valjda :)

ffb 23.05.2016 11:57

Sretno

Milan$ 24.05.2016 03:17

Troskovi dostave iz Engleske do Austrije, Bec, iznose 140 funti, iliti 180 eura...nije li to malo mnogo?

stakleni 24.05.2016 15:36

Ako je to to..cijena u Svici.

http://shop.musix.ch/fr/Soundcraft-S...FWoz0wodVmYBGQ

nikadvisekorg 30.05.2016 00:10

Možeš naravno, ali očigledno da nisi bio je*en od naše carine kad pitaš tako nešto.... slanje jedino kad neko dolazi da ti ponese kao svoj lični instrument i to uglavnom tako prođe ali nekad i ne... u Srbiju izbegavaj da preko pošte, kurira ili bilo čega naručuješ stvari. Izaćiće te skuplje harač nego sam instrument.

Milan$ 30.05.2016 10:28

nisam ja to tako mislio da odradim...znam lika koji ce mi to dobaciti iz Austrije u Srbiju preko grane, kako vec, zna nekog tamo na granici ili kako vec, i za to mi uzeti neku kintu, ali u svakom slucaju daleko manje nego da mi carine taj predmet i onda mi se isplati

josipv 21.08.2016 22:56

Ima li tko mozda iskustva sa kupovinom klavijature u Srbiji i prelaz u Hr.
Znaci,kupio bi polovnu klavijaturu u Srbiji i prenio je u Hr.
Dali cu imati problema ili da kazem da je instrument moj i da je bio na popravku ili da sam isao svirati?

sxkn7 22.08.2016 02:37

Ja nisam koristio taj granični prijelaz ali znam da se sa carinicima nikad ne zna - možeš proći glatko a može ti biti i "pakao". Dosta ovisi i o vrijednosti klavijature.

Da kažeš HR carinicima da je klavijatura tvoja - tražit će ti račun ili neki pismeni dokaz o vlasništvu. Ako nemaš, plaćaš 25 % HR PDV od cijene koju oni odrede. Znači u tom slučaju bi bilo dobro da imaš neki oglas sa Njuškala, da možeš pokazati za koliko obično ide ta klavijatura tamo, da ti ne bi naplatili 25 % od prevelike osnovice. Ako kažeš da si ostavio račun doma, oni ti lijepo uzmu klavijaturu i kažu ajde doma pa donesi račun (a ti ga nemaš :blushing:). Uglavnom laganje ne vjerujem da pomaže, mogu ti za kaznu čak i oduzeti klavijaturu (eventualni drhtav glas i eventualne drhtave ruke samo čine stvar još gorom).

Da kažeš da si nosio na popravku - mogu ti tražiti ne samo dokaz o vlasništvu nego i račun iz servisa. Da kažeš da si svirao kod nekoga - pitat će koga, koliko si zaradio i sl. i opet moraš dokazati da je klavijatura tvoja. Mogu čak i da traže ATA KARNET. E sad, kažeš li srbijanskim carinicima / policiji na izlazu da si "tezgario", možeš biti kažnjen za rad u SRB bez radne dozvole i bez plaćanja poreza.

Jedino da pokušaš iz SRB da uđeš u Mađarsku, oni te možda neće "trkeljati" a onda na mađarsko-hrvatskoj granici ti ne mogu ništa.

Najbolje stavi u auto još 2-3 osobe jer onda svatko ima pravo na uvoz iz Srbije u EU robe u iznosu do mislim 330 EUR po osobi a da se ne plaća PDV. Ako Mađar vidi 3 osobe u autu on odmah zna da je to 990 EUR i ako ti vidi u prtljažniku npr. Roland Fantom G6, on zna da on toliko otprilike i vrijedi tako samo može da ti poželi sretan put. Čak možeš reći da ste vas troje zajedno kupili Fantoma za 900 EUR tako da to zvuči uvjerljivo i može samo da vam poželi sretan ulazak u EU...

splendid 22.08.2016 10:39

Hrvatska granica će ti biti problem, ne znam kako funkcioniše granica između Hrvatske i Mađarske ali ako je nema onda ti je najpametnije da ideš preko Mađarske jer Mađari ne gledaju instrumente kao ovi naši na ex Yu području...tamburašima preko Mađarske ne treba ni Ata karnet niti bilo koji drugi papir...verujem da bi ti tako bilo i sa klavijaturom...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

josipv 22.08.2016 14:14

Sa madarskom nije problem kad je u europskoj uniji ali neznam kako vi funkcionirate sa njima,tj.dali vas zahebavaju na granici? I kako bi reagirali kada bi ja usao iz Srbije u Madarsku sa klavijaturom?

ffb 22.08.2016 14:25

Interesantno pitanje?Cudi me da jos nema pitanja za krijumcarenje ljudi u EU?😂

Trenutno vrijeme na Forumu 11:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org