![]() |
Spajanje aktivne miksete sa snagasem
Kolege jedna nedoumica,molim na odgovor iskusnih kolega,dali smem spojiti miksetu sa snagom sa snagasem?u pitanju je mikseta GEM minipower i snagas Ev p600.unapred hvala na odgovoru.
|
Nr poznajem taj GEM minipower mikser ali cu ti napisati generalno pravilo koje vazi uvijek i za svaki aktivni mikser u spoju sa pojacalom snage. Samo i jedino, ukoliko taj aktivni mikser posjeduje Line Out izlaze, mozes sa njih signal voditi u neko drugo pojacalo snage ili neku drugu aktivnu miksetu i to bez ikakvih problema.
|
naravno postoje 2 out izlaza,L i R,minipower je miksetica sa 8 kanala,ali samo 2x120w,pa bih zbog toga povezao na snagas da povecam snagu,hvala na odgovoru tranzit,ziv bio.
|
Obrati paznju da to nisu izlazi za zvucnike vec iskljucivo Line Outi, nemoj da te nosim na dusi =))=))=))=))
|
Hehehe taj line out bi trebalo da bude za snimanje... Ne smes da dovedes snagu u snagas inace... =))
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
pa sad znaci ipak ne sme da se poveze tako,jer proverio sam ova mikseta minipower nema line out,samo izlazi za zvucnike.
|
Ne sme druze ako nema neki LINE OUT ili MAIN OUT.
|
ok,hvala vam na odgovorima svima.
|
1 Privitaka
Ajde ti nama reci točan model tog GEM-a pa ćeš znati što smiješ, a što ne smiješ. ;)
Mislim da se radi o ovom modelu sa slike, u zelene (LINE OUT) pikaš kablove koji idu prema pojačalu. Crveno označeno je samo i jedino za obične (pasivne) zvučnike. Treba dodatno provjeriti da li ta mixeta ima zaštitu i da li se smije koristiti bez opterećenja na izlazu, tj. da li smije raditi bez prikopčanih zvučnika. Ako ne smije, izgorit će izlazni tranzistori. |
Kakve veze ima bilo kakva zastita sa radom miksete u "pasivnom" modu?
|
Power mixeri starije proizvodnje ne mogu raditi bez spojenih zvučnika. U stvari mogu raditi ali veoma kratko jer ubrzo pregore izlazni tranzistori na pojačalu.
Čudi me da tebi to nije poznato. |
da kolega Casper o ovom modelu se radi kao sto ste dodali sliku.
|
Casper, molim te navedi mi bar jedan takav mikser. Meni recimo kao elektronicaru totalno nije jasno kako moze da pregori tranzistor koji nije nikako opterecen kad na njemu nema zvucnik.
Ne kazem da mozda nije tacno to sto pricas, samo se ja sa ovime u mom dosadasnjem radu iskreno nisam sreo. Nit cuo za nesto tako. |
pa znaci smem da prikacim ovako kao sto je casper napisao?
|
smes druze,to je jedan satri GEM ali ima dobar efekat i jako lepo radi mikser.
Jedina mana mu je sto ima malo snage ali ces to dobiti sa tim dodatnim snagasem koji planiras da prikljucis na njega.Slobodno pikljuci snagas na obelezeno mesto u LINEOUT i radice to bec ikakvif problema. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org