YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Boje i semplovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Potreban sempl (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26860)

negovan90 10.03.2014 01:07

Potreban sempl

Treba mi sempl bassa sa ovog klipa da ubacim u Kontakt 5 ili negde gde ce da zvuci isto kao u Kronosu ako je to moguce...?

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/BP_6ednyk8s?list=UUbZTqiDWdDeZiDwWx3BM9qw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

NikolayTheM 11.03.2014 00:45

Ne razumem šta ti znači taj jedan sempl?
Želiš li možda da ga razvučeš preko cele klavijature? =))

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

hammers 11.03.2014 02:22

Pored svih onih silnih library-ja bass gitara koji su semplovani sa svim mogucim artikulacijama i podrzani skriptama za sto realisticniji zvuk, ubaciti 10-ak semplova u jednom lejeru je degradacija najgore vrste prema Kontaktu.
Posebno sto imas Presonus kartu gde bi ti jedan Trilian zvucao kao ziv bassista.

negovan90 11.03.2014 09:07

Ma ja hocu sto bolji bas, juce sam instalirao kontakt pa ne znam nista u njemu i o njemu, gde da nadjem taj trilian bass ili te druge, i koji mi ti preporucujes... ?

NikolayTheM 11.03.2014 09:56

Za početak se dobro upoznaj sa kontaktom, a što se tiče trilian basa, on se kupuje i dolazi u vidu vst instrumenta, a ne kontakt instrumenta.

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

negovan90 11.03.2014 09:58

Jel ima nekih bassova dobrih koji se ne kupuju ? A gde mogu da kupim taj trilian bass i ostale i cena koja je ?

Narodnjak300 11.03.2014 11:54

Skini odavde "soft fingered" bass, taj svira Srecko. To ti je to.

hammers 11.03.2014 23:20

Citat:

Originalno postovano od NikolayTheM (Post 266408)
Za početak se dobro upoznaj sa kontaktom, a što se tiče trilian basa, on se kupuje i dolazi u vidu vst instrumenta, a ne kontakt instrumenta.

Naveo sam mu samo primer da bi otisao na youtube i uverio se sta znaci kvalitetan bass (nebitno sto je trilian vst).
A pre svega @negovan90 moras da se dobro upoznati s Kontaktom. Nadji manual, odgledaj klipove na youtube-u, pitaj ovde, mozes tako dosta stvari nauciti.

negovan90 12.03.2014 08:29

U ovaj Trilian stvarno kida jbt, kao prava bass gitara da svira. A jel mogu nesto slicno da nadjem ali besplatno, a skinucu taj "soft fingered" ???

zeks 19.03.2014 12:12

Narodnjak300 (ili neko drugi ako zna), jel mozes link da stavis za taj bas (ovaj Krecarov), ubih se trazeci ga po download sekciji? Hvala puno :)

Narodnjak300 19.03.2014 16:54

http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz2vsTOPpsg

skini ovaj set tu ti je taj bass

negovan90 19.03.2014 18:06

Evo skidam set, da li se sempl zove tacno kako si napisao tamo ?

zeks 19.03.2014 19:51

Hvala Narodnjak300! :)
Meni ne dozvoljava da skidam velike fajlove, jel moze neko da uploaduje samo taj bass?
Hvala.
Dodato:
Dobio sam bass, hvala.

Nema edit button, pa ne mogu da ispravim predjasnji post.

Narodnjak300 19.03.2014 21:34

Tako se zove isto soft fingered kad ucitas ceo set u awave a ovako fajl se zove nesto skraceno soft...

Evo Negovan moze da ubaci ako hoce ja sam izbrisao taj set, posto imam taj bass samo za Kontakt5.

negovan90 20.03.2014 10:05

za kontakt ? Interesuje me koliko oktava ima bass i da li mozes da mi pojasnis malo kako da napravim sample za kontakt kad imamo ovako neke druge semplove/multisemplove...?

Narodnjak300 20.03.2014 12:04

Okacicu, nije problem.

Kad imam neki Kmp/ksf fajl prvo ga konvertujem u .nki preko Extreme Sample Converter zatim uvedem u Kontakt i sredim prvo envelope (atack, decay, sustain, release), onda odem u mapping editor ako treba i odredim mu raspon odakle da mi svira taj bass, ako mi fale par tona u zadnjoj oktavi produzim raspon zadnjem semplu. Obicno je to za par tona jer vise od dva/tri tona kod pravih instrumenata nece zvucati bas najvernije, zato sto timber se menja na svakom tonu odnosto postoje male varijacije. Sledece su efekti, po potrebi stavim eq. Obicno ne mogu lepo da ga nastelujem kod bassa jer asio drajver mi ne dozvoljava da mi radi sub woofer. Kad to sredim ubacim par skripti za kontakt, recimo "machine gun killer" koja ti na random menja ton kad brzo sviras jedan isti ton. Iz imena moze da se zakljiuci sta ta skripta radi. Slicno kao round robin, stim sto pravi round robin ima vec nasnimljene semplove koje nasumicno menja dok se svira isti ton a ova skripta uzima prvi sample levo ili desno od sempla koji smo trigerovali tj odsvirali. Zatim uvek ubacim skriptu koji obozavam WIPS skriptu. U njoj postoje 3 skripte (articulator, legato i vibrato) obicno prve dve idu zajedno tako da duga nece raditi bez prve...ali po meni odlicna skripta za protamento sa semplovima. Na kraju sacuvam sve to u jednom folderu gde mi stoje semplovi za kontakt ali cuvam kao monolith tj. Kontakt mi pravi samo jedan fajl bez foldera sa semplovima jer mi se desavalo kad mi pravi folder sa semplovima da se recimo sempl bas gitare i sample gitare zovu isto i nastane haos.

negovan90 20.03.2014 12:35

Hvala puno kolega na ovakvom odgovoru. Kad okacis, baci ovde samo link da ne jurim, ne rece mi samo koliko ima oktava ovaj bass soft ? To je bass koji koristi srecko sad na Kronosu, el tako ? To je ovaj bass ?

http://www.youtube.com/watch?list=UU...&v=BP_6ednyk8s

Narodnjak300 20.03.2014 12:44

Da da to je taj bass ovde na snimku kod njega tamnije malo izlazi ali to je taj bass, ima vise od 2 oktave.

negovan90 20.03.2014 12:45

Mislis bolje izlazi, el moze ovako isto da se podesi u kontaktu ili bolje ?

NordX 20.03.2014 13:01

Kad ste vec kod Bass-a mene interesuje kako se zove ovaj Bass tj.ima li ga u download sekciji?

Bass kontra Tigrovi
You need to upgrade your Flash Player

dmmacak 20.03.2014 13:12

Citat:

Originalno postovano od negovan90 (Post 267054)
Hvala puno kolega na ovakvom odgovoru. Kad okacis, baci ovde samo link da ne jurim, ne rece mi samo koliko ima oktava ovaj bass soft ? To je bass koji koristi srecko sad na Kronosu, el tako ? To je ovaj bass ?

http://www.youtube.com/watch?list=UU...&v=BP_6ednyk8s

Skinuo sam ovaj bas odavde sa foruma i konvetovao za tyros2. Ucita ga lepo nego se javlja problem sto dugo traje kad se pusti dirka. Relase sam smanjio na min. Al opet nije to to. Zna li neko kako to da sredim.

Narodnjak300 20.03.2014 13:41

Kako nije to to? nije to taj zvuk kao kod Krecara ili?

negovan90 20.03.2014 13:51

Nisi ga razumeo, kad smanji realase ne radi mu kao sto treba da radi, a jeste taj bass, ja mislim da je to kolega mislio ?

sale_band 20.03.2014 14:21

Nisam siguran za Tyros ali pretpostavljam da bi to morao u samom multisamplu (ako se teko zove kod yamahe) to da sredis, ne u programu.

Dell 20.03.2014 15:30

Mani konvertiranja, nego ucitavaj wave po wave u tyros, tako ces dobit ono sto trebas, ali opet ces morat sredit u voice editoru, jer ces dobit suh fajl.

NordX 20.03.2014 18:19

@dmmacak moras da odradis Loop opet tom Bass-u. To je problem.

Pozdrav.

NordX

dmmacak 20.03.2014 20:25

Citat:

Originalno postovano od negovan90 (Post 267065)
Nisi ga razumeo, kad smanji realase ne radi mu kao sto treba da radi, a jeste taj bass, ja mislim da je to kolega mislio ?

Da da bas to mislio. Taj je bas nego verovatno sto kaze Nodix mora loop da se odradi kako treba. Posto koristim Awave pokusao sam na brzaka da na njemu to resim ali mi nije nista jasno. Moracu malo da ga proucim. Ako ne uspem ostaje mi jedino da rucno slazem semplove:-(. Izgleda da nista nema na brzaka.

Narodnjak300 20.03.2014 20:33

Nema zurbe samo polako, jbg. nekad mora peske :)

Trenutno vrijeme na Forumu 14:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org