![]() |
"Poludio" Korg pa 50 sd!!! U cemu je problem??
Evo ovako, poslozio sam si neke ritmove preko tvornickih, i sad sam uredivao elemente (bas gitare, gitare, bubnjeve, itd.), da zvuci kao u orginalnom setu. Slozio sam jedan dio, a onda je klava odjednom "poblesavila". Ja pustim neki ritam, on svira 5-10 sec, i onda mi se upali ona lampica "style change", sama od sebe, i promjeni mi se ritam na neki tvornicki, sam od sebe. Ja hocu promjenit boju, ili ritam nakon toga, medutim sve je zamrznuto, znaci lampice onako kako su svjetlile kad sam ju upalio, tako su i ostale, i nista nemogu promjenit, jedino mogu ugasit ju, ali kad je ugasim i ponovo upalim, opet ista stvar...
Zna li netko o cemu je rijec? Stavit cu kasnije video, pa da vidite kako tocno to izgleda...:( |
Uglavnom su to losi ritmovi. Kada ti klava zablokira ili poludi obicno se to desi na ritmu koji je lose konvertovan i slicno. Sacuvaj sta si prethodno uradio za svaki slucaj, pa onda obrisi ritam na kojem ti se to desava. Probaj neki drugi novi. Ako na tome radi sve kako valja, onda je do ritma.
|
hm, malo gledam, i cini mi se da moze bit to sto kazes, al moze bit i da je do cjelog seta...jer sad sam je ostavio ugasenu 10ak min, upalio sam je, i sviram svoje ritmove sa 3 banka ova svoja i radi normalno, medutim kad ukljucim neki ritam od iz jednog seta sto sam ubacio na 3 tvornicka banka, dogada se to da "podivlja", i onda promjenim opet na svoj pa tad ne rade ni ovi moji, i nemogu mjenjat varijacije, oni file-ovi kao das ne postoje, ne mozes ih uopce koristit, ni break nista, sve bude zamrznuto..a sad na mojim ovim ritmovima radi (to su ovi koje sam vec prije ubacivao i od kojih sam slagao sebi set kako sam htio)...strah me samo da mi se ne desi to na svirci negdje, pa da usred svirke ne "crkne", onda sam izgorio... :(
|
Nadam se da imas svoj set sacuvan. Ako imas, onda ucitaj ponovo OS za klavu, pa ubaci svoj provereni set i nece biti nikakvih probelma, a ovaj set sto ti pravi problem zaobidji. :)
|
Imam svoj, naravno, probat cu prvo vidjet ako preko ovog, za koji mislim da radi problem, ucitam neke druge stylove, dali ce bit isto ili ne...pa ako bude isto, onda cu ici sa Os-om...mada mislim da to nije do Os-a...
|
makl druze opet problem sa pa50?mnogo je takvih setova koji imaju ili virus ili lose ritmove,performanse,pazi sta ubacujes u klavijaturu,ponovo uradi operativni sistem,trebalo bi da otkloni to.
|
Ma opet da isto, ali zanimljivo je, radi sve normalno na ovom "mom" setu, nema nikakvih prekida, niti kad mjenjam elemente, ali kad pusti nesto iz ovog drugog seta koji sam ubacio na tvornicke boje, odmah se to dogodi, i onda vise ne radi ni moje ni to...kad klavijatura malo odstoji ugasena (10ak min), upalim je, i moji opet rade normalno, ali cim odem na ove, nastaje problem...sama se upali odjednom ta lampica pored performansi desno, change style, i mjenja mi sam ritmove...
|
"Poludio" Korg pa 50 sd!!! U cemu je problem?? Pročitajte više na: "Poludio" Korg p
Mozda nije lose da te ritmove koje si stavio preko fabrickih izvadis iz klavijature a ta mesta gde su bili obrises.Onda probaj svoj komplet.Ako tada nema problema onda mozes da analiziras te druge ritmove usnimavajuci ih pojedinacno da bi video ko od njih pravi problem.Ako otkrijes problem jednostavno odustani od problematicnih ritmova
|
Velja ucitao sam novi OS, ali problem je isti, sve mi se cini da cu opet morat sve brisat pa ucitavat, samo se nadam da nakon toga nece bit istih problema...
|
izbrisi sve sto imas u klavijaturi,uradi os,i ubaci svoj set,nikako te ritmove sto si poslednje ubacivao.
|
Ma bio sam ih i pobrisao, ali je sad i na mojima poceo radit te gluposti, sacuvat cu pa probat ponovo sve, valjda ce onda radit, bar se nadam...
|
jesi li probao skenirat preko nekog anti-virusa,mozda je usao virus u set?
|
probo sam bas te setove, imam avast licenciran, onu osnovnu verziju, i ne nalazi nista...vjerojatno su neki od njih konvertirani, kao sto velja kaze, pa zato ne rade dobro, ili je problem u necem drugom...
|
Virus nikada ne moze nauditi bilo kakvom "Setu", za bilo koji PA aranzer. To je isto toliko moguce, koliko i da krava popase travu na Marsu. Em trave na Marsu nema, em krava ne moze da stigne do Marsa. Tako je i sa tim famoznim "virusom" koji napada, zdere i unistava setove za PA aranzere. Virus ne moze da ucini ama bas nista jednom PA aranzeru jer za njega nije ni pisan, ni adresiran, tako da je totalno gluh, slijep i nemocan u okruzenju operativnog sistema PA aranzera posto za njega tu nema "hrane", kao ni za onu kravu na Marsu. On ne moze cak ni da udje u to okruzenje, bas kako ni ona krava ne moze da stigne do Marsa. Treba pod hitno prestati sa sirenjem fame oko virusa na Korgovim aranzerima. Oni ne postoje, oni su izmisljeni da bi plasili neuke i da bi isti nosili svoje instrumente kod nadri-majstora, da ih oslobode opasnih i krvolocnih "virusa".
|
Hahaha kako je krenulo jos ce na kraju da nose kod baba vracara da skinu crnu magiju sa klavijatura. :-):-)
|
Vjeruj da i ja to isto cekam, ama doci ce i taj dan, ne sumnjaj.
|
sta je rekla baba vanga za korgove Pa serije?
|
Tranzit ali zbog cega se onda moze javljati ovakav problem, da klavijatura sama mjenja ritmove, u jednom trenu...jednostavo postane onesposobljena...ne vjerujem da je neki kvar u elektronici, jer onda valjda nebi radilo uopce, ili bi radilo djelomicno, a ne ovako?!?
|
"Poludio" Korg pa 50 sd!!! U cemu je problem??
Probaj ovo nista te ne kosta
Neka ovo uputstvo posluzi i ostalima jer sam prekopao mnogo foruma da bih dosao do resenja a i video sam nemali broj ljudi koji su imali isti ovakav problem. Naime, stvar je u tome da treba obrisati celu SSD memoriju, ne samo reinstalirati novi OS. Znaci, prvo snimiti novi OS na SD karti i ubaciti karticu u klavijaturu dok je ugasena. Nakon ukljucivanja klavijature, pojavice se poruka sa pitanjem da li da se ucita OS sa kartice sa ponudjenim YES i NO. Umesto YES ili NO pritisnite dugme FADE IN/OUT. To ce obrisati kompletnu SSD memoriju i ucitati OS automatski sa SD kartice. Nakon toga, ucitajte sound resources koje takedje mozete skinuti sa KORG sajta i to je to. Memorija klavijature je cista kao prvog dana. |
To sto se dogadja da PA aranzeri zabaguju prilikom ucitavanja nekih setova, u vecini slucajeva ima veze sto osim standardnih style, performance, program foldera importiraju i global u kome se svasta nesto moze "rastimat" da bi se stekao dojam tog famoznog virusa.
Ali pricao ne pricao, ne mosh ti ljudima dogovorit... |
Citat:
|
Tranzit
Ovo za virus sam procitao da su ljudi pisali vise puta, zato sam to napomenuo, ne razumjem se bas u klavijature, a nije ni da sam neki jaki kompjuteras, pa ni neznam jel to moguce ili ne, zato kazem da nije do toga, ali ako ti kazes da je nemoguce, onda u redu, jedna briga manje, zapamtit cu... Sto se tice hardwarea, neznam ali sumnjam (bar se nadam da nije), jer klavijatura je stara god dana, ja sam je kupio novu prosle god u 2. mj, u ducanu, garancija taman istekla... Nicic To sam bio napravio kad je prvi put doslo do ovog prolema, i onda sam ucitao svoj set, railo je kako treba, onda sam, isao ucitat jos neke setove preko tvornickih i mjenjao im elemente (bubnjeve, gitare itd), i onda sam ukljucio to na razglas, krenuo svirat, kad dogodi se to sto se dogodi...i od onda opet ne valja... Inace resursi sa korgove stranice nisu potpuni, neznam kako i zasto, ali ucitavao sam ih prvi put, i ne ucita pola bankova, onda sam na kompu pretrazivao foldere, i vidio da uopce ne postoje bankovi od 11-20...no nasao sam na netu drugi backup koji je kao tvornicki i ima sve, i radi ok... Dell Global sam ucitao sam sa svog seta, inace ih ne ucitavam bas zbog toga sto sam procitao da znaju radit probleme... Jedino ako mi je u tom globalu pokupio nesto od ovog, pa i on sam sada radi taj problem... Zbilja neznam, zbunjen sam toalno, a nije ni da se kuzim bas nesto u to... Ali svakako puno hvala svima sto pokusavate pomoci!!! |
Isao sam sloziti neke terce, od postojecih boja, dodao harmonikama sax i frulice, sve slozio, sve radi, ostavim klavijaturu upaljenu i odem na 20ak min, vratim se, ono opet onaj isti problem. Pali se lampica change style, titraju lampice variation 1 i intro 1, i sve ostale lampice koje inace normalno svjetle su zamrznute. nemogu nista mjenjat, ugasim je i upalim, opet isti problem. Obrisem opet sve iz nje (sacuvao sam svoj set), i ucitam ponovo OS, upalim je ona prazna, i opet se to zamrzne tako. Stvarno vise neznam sta da radim, dode mi da je polomim na pola, sad mi krecu svirke a meni instrument neispravan... Pomagajte ako znate sta je!!!
Evo i video pa mozda nesto vise skuzite iz njega, posto ja neznam... https://www.youtube.com/watch?v=8jDu...ature=youtu.be |
1.obrisi ssd memoriju kao sto je napisao kolega nicic,
2.vidim da si iz Zagreba, pa bi bilo dobro da odes do neke radnje koja jos ima pa 50sd da ti odrade samo fabricki backup pa da ti to daju(dakle sa nekog korga u radnji), 3.ucitaj zadnji OS i backup sto ti budu dali, 4.ako i tada se javlja isto mozda je neki hardverski kvar. Veruj mi da mi nista drugo trenutno ne pada na pamet :( |
Koliko ja ovde vidim, ti si u opciji RECORD. Da bi mogao da koristis funkcije klavijature, moras da izadjes iz RECORD opcije.
|
Velja
Obrisao sam vec sve i dogodilo se isto kada jsam je upalio praznu. Isao sam ponovo, pa ucitao s korgove stranice backup i os, ali dogada se ista stvar stalno. Imao sam vec ovih problema kad sam slagao ritmove, i onda kao da se odjednom smirilo, i sad sam isao jednu boju dodavat, i jos te neke slagat, i opet isti problem... Nikola To vidim i ja da pise, ali kako da izadem, dali sam usao u nesto sto ne treba, neznam zbunjen sam, ne razumjem se bas u klavijature posto sam harmonikas inace... Sta je najbolje od svega, nisam ucitavao global sa ni jednog seta, osim ovog sa korgove stranice sto je u backupu... :( |
Ja ne posedujem aranzer jer sviram workstation, pa ne znam bas tacno, ali mislim da se izlazi na EXIT ili se jos jednom pritisne RECORD.
|
ako si obrisao SSD i instalirao ponovo fabricke postavke , i ponovo ne valja onda ako sam razumeo ti si presnimio preko fabrickih Style(Ritmova) koji su default zasticeni , snimio si neke svoje, e tu bi i mogao da bude problem , trebas pre ponovnog usnimavanja fabrickih uraditi ono sto si uradio kad si preko njih snimao svoje tj. otkljucati zastitu presnimavanja na te fabricke ritmove , zato sto su tvoji sad zakljucani umesto njih i fabricki nemogu da se postave , i tvoji ritmovi ostaju kao fabricki i stoga se mozda sve to i desava.Poz.
|
Zaki imas li skype ili fb, mislim da nije do toga, jer ja jesam stavljao svoje preko tvonickih, ali sam onda sve pobrisao i vratio orginalni tvornicki backup i os, koji sam preuzeo sa korgove stranice. Medutim ista se stvar dogada...
|
sve pobriši,formatiraj SD karticu,stavi novi os i onda opet stavi što treba,i kao što kolega zaki kaže,neznam jel na korgu ima da se zaključaju ritmovi,al probaj kad digneš novi OS otići i vidjet jesu oni tvoji ritmovi što si nasnimavao na tvorničke tamo il su Defaultni,ako su tvoji onda to moraš pobrisat pa opet novi OS.
i Virusa u klavijaturama nema,to su babske priče,mogu samo postojat loše konvertirani ritmovi koji šalju krive podatke pa klavijatura poblesavi. |
Evo pisao sam 5 min i kad sam trebao poslati post vec me iskljucili sa log in, i ponovo sam logovao, ali da sad skratim, Ukljuci klavijaturu, default je Style Play, zati pozoves funkciju "DISK",zatim ides na Page 9,to je Disk:Util2, selektuj ;Fact.Style protect:On, Kruzicem Tempo/Value malim zakretanjem na levo podesit ce style protectyon na "OFF", i sad vise ti ritmovi nisu zasticeni jer softwer ne prepozna razliku izmedju tvojih i originalnih i smatra da su to fabricki jer su zasticeni.kad to uradis probaj postaviri fabricke postavke, ako i dalje nij dobro ond servis.Sretno i poz.
|
Sve sam brisao, pa ponovo ucitavao resurse (sve preuzeto sa korgove stranice), probao sam 3 seta, svoj i jos dva, medutim na svima se nakon kratkog vremena dogada isti problem, a to je da se sve zablokira. Izgleda da je do elektronike, vidjet cu sutra dali i na backupu busde radio iste probleme, ali neznam vise sta bi napravio, ocito je neki kvar, nesto ocito ne valja... :(
|
Korg Pa 50 nije imao mnogo problema u vezi "elektronike" ? ali bojim se da si mozda u pravu pogledaj da ti neki od mikrosviceva nije propao, mislim na one gumene dugmice , ako je neki propao i stalno je kao ukljucen moze da zbuni citav sistem i eventualno izazove tu disfunkciju, a to mozes da osetis pod prstom ako je neki totalno ajmo reci "tvrd" i ne ponasa se kao neki koje manje koristis. Proveri one koji se najvise koriste, Var, stop/pause ; isl.Ako ti nije daleko ovlasteni servis, mozda je to najmanje stresno , da ti to rese , uz pristojnu cenu.Poz.
|
Pregledao sam sve to, i onaj gumb za record, ali isto je svaki put, ista greska nakon kratkog vremena se javlja...
|
izgleda da je tu kvar na maticnoj ploci,ocigledno da nije softverski kvar.
|
Kod mene je jedan stariji kolega imao slican problem na PA50.Kod njeg bi u pola svirke aranzer sam prebacio ritam.
Ne znam tacno kako je rijesio problem,rekao je da je otvarao aranzer te da mu je neki saraf negdje popustio ili ispao sta je vec, te da je to stvaralo problem.Ovo govorim iz sjecanja jer ja ne kotistim trenutno aranzer, a to me tada nije ni interesovalo. Ono sto bi ti trebao uraditi,ako ti se aranzer ne nosi na servis, jeste da otvoris aranzer i pregledas ga malo, nemas sta izgubiti :) |
Ma nebi ga otvarao da jos nesto ne sj*** sam, jer i ovako se povrsno snalazim s njim, kao sto vidis. Neznam vidjet cu jos jednom da sve ponovim, pa ako opet bude isto, zovem ducan da mi kazu gdje da ga nosim...
|
Kolega maki , nije ni cudo sto nam sintovi polude , ... pa lose svirke ,, ma daj mu neku tabletu za smirenje hahaha , Mala sala ... Odnesi to u dobar servis , ovo moze biti ozbiljan kvar ...
|
maki ako mene slusas prodaj ti to.
|
=))=))=)) Izgleda da je neko poslušao isti savet pa prodao njemu :lol: . Hardverski problem. Servis otprilike menja u takvim situacijama celu matičnu, a elektroničar pokušava da nađe kvar na matičnoj. Cena popravke u oba slučaja može da dođe na isto. Više će se napatiti elektroničar sate i sate buljenja i kontrolisanja , nego majstor u servisu koji će naplatiti ruke paušalno i zamenjen deo... Škrt pali dva put... ili pravac servis, ili što reče kolega Acakasper , ...oglas. Teško da je neko medju nama imao takav kvar i da ce te direktno posavetovati, trudimo se ali mrka kapa ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org