![]() |
Korg PA600 ekran problem
2 Privitaka
Pozdrav svima .
Malopre dosao normalno kuci i upalio klavijaturu da radim malo na njoj i vidim neku liniju na displeju i zbunio sam se probao sam factory reset ali nista ... Jel ima neko neki predlog sta moze da bude ako je hardversko da je nosim u SkyMusic jer je jos pod garancijom... Hvala puno unapred na odgovorima. |
ne znam šta bi moglo uzrokovati liniju na displeju..možda su kontakti popustili, ali me čudi jer je prilično nova klavijatura..ako nemaš svirki u skorije vrijeme, odnesi pa nek rješavaju problem kad već imaš garanciju..
|
bas sam se smorio klavijatura je stara 6 meseci i ne mogu da verujem da vec ima problema .... mada koliko para toliko muzike ali ovo je bas jadno da ovako iz cista mira se pojavi crta-.-
|
ma druže sa tehnikom se nikad ne zna, dešavaju se kvarovi i na skupljim klavijaturama..ti lijepo nju spakuj i pravac skymusic..ili će zamijeniti displej ili ćeš dobiti novu ;)
|
To je cisti hardverski problem. Naime odlijepio se ribon sa LCD-a. To se ne može popraviti već se mora naručiti novi ekran. Šta će se dalje dešavati, može ostati na toj liniji, ali često kad se jednom krenu pojavljivat linije, proces se nastavlja. U pitanju je fabrička greška i nažalost loša vijest za sve vlasnike Pa600. Ribon se ne lemi nego lijepi specijalnom električni sprovodnom smolom na staklo od LCD-a, a neki proizvođači očigledno odaberu smolu lošeg kvaliteta.
Yamaha je imala sličan problem sa PSR3000 MM6 i tačno do određenog serijskog broja ugrađivani su defektni LCDovi. |
Hvala na odgovoru... Evo upravo nosim u Sky Music servis pa javljam sta su mi rekli...
|
Citat:
|
Korg PA600 ekran problem
Evo javljam da sam odneo u ovlasceni servis SkyMusic-a i prezadovoljan sam pristupom servisera . Medjutim video sam da stoji pa3x sa istim problemom kao i jos jedan pa600...
Zamena ekrana bila bi zavrsena odmah ali problem je sto naravno nemaju delove na lageru za sta je kriv SkyMusic. Tako da sam u redu za cekanje , pa sam odmah pozvao opet SkyMusic da vidim da resimo situaciju jer mi je potrebna klavijatura. Rekli su mi da ce pricati sa direktorom pa ce mi javiti. Nisam mogao da cekam kraj radnog vremena (18h) pa sam pozvao 15 min ranije da vidim ima li odgovora... Receno mi je da ce se resiti problem za najkasnije 2-3 dana ... Sada cekam ... |
e,sta su nasi,u Nemackoj bi ti odmah dali klavijaturu da sviras dok se tvoja ne popravi.
|
Pa nemoj ti da žuriš sa tom zamjenom ekrana. Ta linija koliko vidim ne otežava upotrebu instrumenta. Možda ne bude se dalje širilo. Potrebno je vremena, koja godina možda dok Korg ne registruje problem i ne promjeni dobavljača ekrana.
Zašto zamjeniti ekran, a zamjena od istog proizvođača sa istom tehnologijom, pa ti opet za šest mjeseci dobiješ dvadeset linija, a nejednu. Jedino ako se te linije nastave pojavljivati onda zamjenjuj ekran, pa se nadaj da nije sa istom manom. Znači sačekaj malo, a ako ne možeš da trpiš jednu liniju onda vjerovatno kao i ja imaš opsesivno kompulzivni poremećaj. |
Sta ga ti ustvari savetujes ??? Da zbog par dana cekanja ne zameni ekran jer se linija mozda nece siriti???? Da proizvodjac promeni dobavljaca ako sam razumeo , pa da mu mozda ugrade kvalitetniji ekran za godinu dve... kada garancija istekne ? Mislim da si u velikoj zabludi. Gvožđe se kuje dok je vruće ili što možeš danas ne ostavljaj za sutra. Ako ima defekta, odmah servis. Tu nema cekanja. Propustena svirka je kolateralna šteta. Zamisli da je kupio neku koja nije u garanciji.... Verovatno bi te poslusao ali ovako nema šta da razmišlja. Tranzit vrati se
|
E da pod garancijom je. To je moja omaška. Svakako onda da zamjeni.
|
Mene vise plasi njihova azurnost , jer 2 3 dana obicno proteknu u dve nedelje do tri.... Daj Boze da to urade za nedelju dana. Ali pratim ovu temu pa se nadam da ce kolega javiti koliko je to bilo ekspresno... U svakom slucaju glasam za nove instrumente i kakva god garancija bila. Ne zaboravimo da je Zakon Republike Srbije preinačio zakon o obavezi garantnog roka - servisa, da se umesto 45 dana, popravka servisera ograničava na ,,RAZUMAN ROK" Tako stoji u zakonu o zastiti potrosaca, sto znaci lane kad svane. Tako da im ne treba skakati po zivcima i da je i dve tri nedelje super... Ne mogu da verujem da drzava ide na stetu građana, ali nadajmo se da su serviseri razumni ljudi i da ce razuman rok ograniciti na par dana...
|
Morao sam odmah da odnesem u servis jer je linija bas preko slova i nervira me da ckiljim da li cu pogoditi pravo ime... A i da se razumemo 1000e za danasnje vreme nije mala para pa tek tako da razmisljam sta jedna crta... Ja da sam imao para kupio bih sigurno kvalitetniji instrument ali ko koliko moze meni je ispalo ovo najisplatljivije samo zbog te garancije od 3 godine koju daju ... Medjutim danas na garantnom listu vidim 24 meseca da pise... Nisam to nista spomenuo. Dajem rok 3 dana koji tacno istice u sredu. Ako krenu da me zavlace i da mi udju praznici u cekanje nesto cu uraditi makar to bila i tuzba. U svakom slucaju mogu da me ocekuju u sredu a do tada hvala svima na ukljucenju u temu i nadam se da ce se ovo sve lepo zavrsiti i za mene i za njih.
|
Procitaj Zakon O Zastiti Potrosaca, nista od tuzbe veruj mi. Imam lose iskustvo sa tehnikom ( laptop). Inace ceo taj deo zakona znam napamet i izmene i dopune. Budi kulturan sa njima ali malo i dosadan na fin nacin, ako mislis da ne cekas mesec dana. I oni imaju pune ruke krseva. Nisu oni krivi već država ( nazovimo je tako). Opusteno i strpljivo.
|
Korg PA600 ekran problem
Evo da javim sta se dogodilo za dva dana ...
Zvao sam kulturno sam smarao bio u servis njihov onako pristojno sve i serviser je zvao 5 puta na moje oci glavnog dobavljaca delova koji se naravno nije javljao .... Kaze serviser meni 5 dana nije vec na poslu cas bolestan cas se ne javlja pa iskljucen telefon pa vozi decu negde i tako... Igrao sam se gluvih telefona sa servisom i radnjom... U radnji mi kazu da oni ni ne znaju da je dobavljac bolestan bla bla bla... Tu sam prekipeo i trazio direktora firme da cujem koji me je naravno posle dvocasovne jurnjave pozvao... Objasnjenje je sledece : Posto sam ja blizi servisu radnik je dobio ukor sto mi je predlozio da odnesem instrument odmah u servis kao trebao sam kod njih... Onda ja mu kazem gospodine uz svo duzno postovanje recite vi meni kako kao glavni uvoznici i serviseri mog muzickog instrumenta nemate ni jedan deo na lageru??? Odgovor je bio kao znate serviseri su pokvareni oni muljalju to za sebe pa ne narucujemo delove ... Kada se nesto pokvari tek tada narucimo... Ja kazem to je vasa firma vi ste direktor odgovorni ste za to i on kaze preko one stvari meni ako bas morate da znate evo cuo sam se sa kontaktom iz vrsca i na granici su 10 displeja koji stizu sutra(danas) i 3 sata popravka i do kraja dana dobijate instrument ... Ja se zahvalim lepo na odgovorima i naravno da me zanima da me ne zanima ne bih se ni cimao... Probudim se jutros cekam do 15h nista ... Ja pozovem servis kazu nismo jos dobili deo pozvacemo mi radnju da ih pozurimo i do kraja dana javljamo... Cekao do 18h( kraj radnog vremena) niko nije ni pozvao da se izvini... Nisam zvao toliko sam gnevan da bih im bacio bombu... Tako da uhvatise me praznici i nadam se da ce barem sledece nedelje biti popravljen instrument.... Nikad vise ne kupujem instrument kod nasih dobavljaca . |
to samo kod nas ima takva divna usluga.
|
Sky music je ubedljivo najgora firma sto se tice poslovnosti, i brige o korisnicima. Imao sam kontakta sa njima, i sa njihovim menadzerima prodaje, direktorima, ljudima koji se bave uvozom, tako da nazalost govorim ovo iz licnog iskustva.
|
Rekoh ja da ce topotrajati par nedelja, dve ili tri,.... ali opet napominjem , opusti se i budi na FIN nacin dosadan. Razuman rok popravke moze biti lane kad svane...... Polako i bez nerviranja. Popravice... ali ne bas azurno.......
|
ma druže garancija ti je u stvari - daj Bože da se ne pokvari..ako se nešto pokvari, e onda je cirkus sa servisom..
|
Ja ne zivim tamo , ali svuda u svetu je skoro isto, niko ne drzi zalihe delova ,uvek po pravilu cekas da ih naruce i onda eventualno rese problem , ali i to je veliko pitanje, koliko su to sposobni. garancija je najbolja samo onda ako postoji ugovor o zameni za novi aparat (klavijaturu) ako se pokvari u garantnom roku, a ona neispravna se vraca proizvodjacu , jer nove tehnologije su i osmisljene da rade na principu kad se pokvare da se kupi novi proizvod.Jasno je da proizvodjaci misle samo na svoj profit, a za korisnike ih nije bas briga .Poz.
|
ma ne verujem i da odneses pokvarenu klavijaturu pod garancijom,kao sto je moj kolega odneo pa500 pre neke 2 godine,rekli su mu da mu ne priznaju garanciju jer je kao ustanovljeno da klavijatura nije koriscena po uslovima koji odgovaraju nacinu koriscenja.
|
Da se ukljucim,mom drugaru je isto crkao pa600 pre nekih mesec u vise dana,odneo ga je kod coveka sto ga je kod njega kupio na crno.Priznao mu naravno,garanciju i dao mu drugu zamensku klav do njegova ne bude popravljena i zaustavio mu vreme garancije,sto je cisti profesionalizam.
|
Evo ide update sta se desava cisto da znate ako imate posla sa ovom firmom....
Uhvatili me praznici i juce sam zvao da vidim sta se desava naravno svi u cudu niko nista ne zna... Zovu oni mene kasnije u toku dana i kazu displeji su u nasoj radnji i saljemo u servis... Nista prosao dan pustio ja to... Danas otisao u servis u nadi da je stiglo i gledaju me bledo... Odmah frka tamo vamo drz ne daj i zovu opet oni direktora i sada odjednom displeji stoje na carini cekaju da se ocarine ... Vuku me za nos katastrofalno... Kao razlog je to sto sam ja klavijaturu kupio u Sky Music Centru a glavni uvoznik i serviser je Sky Music i na papiru su to dve firme ( cisto da lakse operu novac) .... Tako da cekam da se displeji "ocarine".... |
Citat:
|
nisam pesimista,ali budi uporan da ne bude taj displej vecno na carini,pa se ne zna gde je,pa morali su da vrate,imaju to obicaj da rade tako,znam iz iskustva mog kolege sa njima.
|
Samo da javim da je klavijatura opet kod mene :-)
Jeste da je proslo 15 dana tacno i zvanja svakog dana ali dobro kako je moglo biti lepo se zavrsilo i nadam se da necu morati nikada vise kod njih ... Ekran je zamenjen i na prvi mah sam osetio mnogo brzi odziv kao i kada pritiskam reaguje na mnogo slabiji dodir... Hvala svima sto se ukljucili u temu pozdrav! |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org