![]() |
Koji stalak?
Pozdrav ljudi, imam dve klavijature:
Yamaha PSR S700 i Korg X5D, medjutim imam jedan x stalak, najobicniji quiklok... Interesuje me sta mislite da li je bolje da uzmem jedan stalak rolandov koji bi imao dodatak za 2 klavijature ili da za ovaj stalak nabavim taj dotatak(ako to ima) za 2 klavijature ili da uzmem jos jedan x stalak pa da klavijature budu postavljene u G i da tako na njima sviram? :) Pozdrav i hvala unapred! |
Izvini aleksa,jesi ti ikad ikog vidio da svira?na svadbi...diskoteci...kafani..bilo gdje?
|
ako mene pitas najprakticniji je spider pro.
|
I video i svirao. Ne moramo da se vredjamo, ja sam pitao za savet sta je najbolje. Meni je licno najbolje dva razlicita stalka u cirilicnom g obliku, ali pitam vas ljude sta vi mislite, ovde ima dosta iskusnijih od mene, zato i pitam. Ako vec ne mozes lepo da mi odgovaris nemoj da me vredjas bespotrebno, molim te...
|
Ma nema u pitanju vrijedjanja,to si ti nesto pogresno interpretiro ;)
Nego ako si vec i vidio i sviro,mislim nemoze ti niko rec sta ti je bolje,to znas valjda sam. Ili rolandov za 2 klavijature...ili dodatak za quicklock a 2 klavijature,isto ti dodje. To je ko da ja pitam, ljudi imam 2 lustera jedan zuti i svijetlo zuti?koji da okacim?..ili da kupim neki malo drukcije zuti :) |
|
Ja bih se uvek odlučio za jedan stalak za dve klavijature nego dva stalka, posebno za svaku... lakše je za nositi, manje ti mesta treba da se namestiš, praktičnije je :) Stvar ukusa, ja lično koristim V-Stand, i on mi se pokazao kao najbolja varijanta. Imaš tu i Spidera koji je nekako postao standard kod nas, imaš Proel, Apex itd. Ako već imaš taj X stalak, pogledaj dodatke za njega i to je to, bar bi ja tako uradio :)
Pozdrav |
Hvala puno na odgovorima! :)
Videcu da kupim dodatak samo za stalak ovaj koji imam! Hvala jos jednom! |
Ajde da ne otvaram novu temu. Sve se mislim da uzmem bolji stalak od ovog "X" stalka koji imam. Dvoumim se između Spider pro i Athletic KB-1. Uvjet je da oba imaju mogućnost postavljanja mikrofona i da danas/sutra može doć druga klavijatura iako u skorije vrijeme ne namjeravam imat dvije na svirci,možda čak ni nikad.... Ova oba to imaju i oni su mi ušli u uži izbor. Znam da je Spider vjerojatno bolji pa je i skuplji a ja sam na knap s novcima totalno pa me zanima je li Spider puno bolji jer i ovaj Athletic KB-1 mi se ne čini loš a na sličnu je šemu. Za 50-ak € razlike se ne bih htio za*ebat previše. Spider je 225€ a Athletic 168€, barem kod nas... Ima li ko taj Athletic KB-1 možda da kaže koju i o njemu? Pretpostavljam da ćete svi bit na strani K&M-a jer sam i ja al eto... :">
|
Taj KB je previse nizak stalak za dve klavijature,ako si ti visok bice ti problem.
Imao sam taj stalak,samo se nije zvao tako vec Ultimate. Spider je ubedljivo najbolji stalak ikad napravljen,zato mu je cena ista od kada je izasao. Bolje sacekaj jos tih 50eura skupi i zavrsio si posao. :) I nije tacno da pucaju nozice kod Spidera,pucaju al' onda kad frajeri stavljaju noge i odmaraju noge na donjem delu :) |
Slažem se s NordX, možda ti ovog momenta 50 € i jest neka lova ali ... kupiš jednom i onda si miran ...
|
I ja sam negde pročitao da pucaju noge na spideru,ja ga imam7/8g i stalno mi je noga na njemu i nije se nikad ništa desilo(valjda neći ni danas),naravno ne penjem se na njega već malo nogu odmarom,a od tog mu neće ništa biti.U biti dobar stalak,mana mu je što s vremenom se teže izvlače ručice(bar kod mene) i plastike na završecima gornjih ručica su prilično jadno rešenje,ali je praktičan,lep,moderan...
|
Kvaka je u tome sto nisam skupio ni centa zasad. Imam lika koji bi mi izbio porez s pune cijene. Svjestan sam sto je bolje a opet znam da je sansa da budem imao dvije klavijature manja od 1%. Ako dogovorimo s ovom kafanom ljeto jednom tjedno uzet cu ga odmah. Sta vam se cini od Baby pauka?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
Citat:
Nego mene nervira spyder sto nisu namestili podesavanje nagiba za gornju ruku. |
Dragane,a čim si podmazao,nekom kremo za ruke ili...?
|
Imaš raznih krema i kremica :lol:
Nego, zašto uopće uvlačiti ruke? Ja ih držim razvučene za dimenziju koja mi treba i ostaju tako dok ne kupim drugu klavijaturu. :D |
Markane ja sam koristio ,obicnu takozvanu, tot mast. Jeste da su ruke masne ali i zato je i ton mastan. [emoji75]
Dodato: Cuo sam da neki mazu i vazelinom. [emoji1] |
Mazači jedni,nitko me ne sluša... B-)
Kakav je Baby Spider (pošto je jeftiniji)? :D Koja je razlika između Konig & Meyer 18860 Spider Pro i Konig & Meyer 18850 Keyboard Stand Spider+éTź? Na slikama nisu isti skroz a jaako su slični a ovaj drugi je 70€ jeftiniji... Konig & Meyer 18860 Spider Pro: http://www.pohrani.com/t/2b/xG/4vpR6sVE/pro.jpg Konig & Meyer 18850 Keyboard Stand Spider+éTź: http://www.pohrani.com/t/30/vM/2AI9o...meyer18850.jpg Baby je vjerojatno niži... EDIT: Da, ovo je za djecu,zaboravite... :D |
Za djecu i Pigmejce :D
Baby je sasvim OK ako ne planiraš dodavati drugu klavijaturu i ako nisi visok 205cm. |
Spider Pro ima gornju ruku pod nagibom i na njega moze da se stavi pecaljka za mikrofon, a obican Spider ima obe ruke ravne, bez nagiba i nema dodatak za mikrofonski stalak. Svi to dodaci mogu dodatno da se kupe, sto se nikako ne isplati, naravno, bolje odmah ici na Spider Pro.
|
Ae ti mali od korčule,aj aj kupuj tog spajdera pro i biž"ća!! :D
|
On ti je vrlo blizu Brača, a Bračani su nešto slično kao Piročanci :lol:
|
A znam,išlo ih je nekoliko samonom u razred!!!!Pre bi im oko ispalo nego dinar!!!
|
Piroćance na pravdi Boga pored njih proglasiše stipsama :lol: :lol: :lol:
Da dodam, samo što kod običnog Spidera mogu da se izvuku noge kome je nisko. |
Nisam špiko niti Bračanin samo ne bih kupovao nešto što ne mogu iskoristiti do kraja. :P
Znači PRO. Iako vjerujem Casperu,ovaj Baby mi se čini krvavo malen. :) 99,999999999% nikad neću radit s dvije klavijature. Mislim,nikad se ne zna ali šanse su nikakve. Može li se na gornje ruke nekako izmajmunirat da se stavi laptop bez da se uzima dodatak? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
Naravno,samo moraš napraviti neko postolje na kom ćeš držati.Jedan od mojih kolega je napravio i tako drži a verujem da ću i ja uskoro.Podloga treba da je trapez oblika,a možeš je napraviti od čega hoćeš,bitno da ima sa strana dva graničnika koji nedaju levo-desno.Ja sam nabavio komad debljeg aluminijumskog lima i samo ću uvrnuti dva šrafa sa strana.Držač za mikrofon sam produžio po visini za 20tak cm tako da pecaljka ne može smetati,a na taj produžetak zašrafljivam vokalist.
|
2 Privitaka
Imaš tvorničku varijantu namjenjenu na lap, a možeš nešto odraditi samostalno poput ovog mojeg uradka.
Meni se tvornička varijanta ne sviđa jer u toj poziciji laptop pokrije pogled prema publici i to mi izgleda bez veze. |
Ja stavim drzac za note, koji dobijamo uz klavijaturu, na gornju ruku. I ovako mi stoji kuci bezveze.
|
Kad smo već kod Spidera, imam Pro verziju, ali sam ostao na jednoj klavijaturi, pa ne zanima da li se mogu zamijeniti gornja i donja ruka, pošto donja nema nagib, pa bi mi odgovaralo da mi je gore. Da li je netko isprobavao tu verziju?
|
Evo alternativa za Spider.Vrsi isti posao dosta je laksi i mnogo manje kosta.
http://www.thomann.de/at/millenium_ks3000_b.htm |
Citat:
|
Blagodarim :)
|
Evo detalja. ;)
|
Citat:
http://www.pohrani.com/f/2K/8T/2Tj6C...kb-1photo1.png |
Još nije kupio!!???
:lol: |
Evo samo da se javim, stigao sam sa svirke, skinuo sam gornju ruku na Spideru onako kako ste mi rekli, i dobio sam ono što sam htio. Kako ste i rekli, samo se skine gornji poklopac (5 šarafa) i izvuče se ruka van. Sve skupa 5 minuta "posla". Evo i za kolege koji bi htjeli ubuduće napravit to kao i ja da znaju. Hvala beronjan i casper!!
|
Evo da se i ja javim. :) Naručen paučnjak,torba i boom arm. Nek ide sve dođavola. :D
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
01.06. naručeno i još nije stigao. Radovao sam se jučer odradit prvu svirku s njim kad ono ćorak. Također se mislim izvest kao Casper neko čudo za tablet ili laptop da ne bacam pare dodatno jer dodaci su im poprilično skupi a iako kvalitetni,znaju bit nedovoljno efikasni kao stalak za laptop kako je Casper već spomenuo...
|
1 Privitaka
A kad bi prije stigao kad živiš na kraju svijeta :p
Ovo je moj patent za koji ćeš mi dati odgovarajuću naknadu ako ga iskoristiš u vlastite svrhe. :lol: U utor stalka se postavi komad flaha s dva vijka kao na plavoj podlozi sa slike. Flah i vijci trebaju biti odgovarajućih dimenzija da mogu kliziti. Kod izrade treba paziti na kut bočnih nosača kako bi cjelokupan dodatak bio horizontalan na podlogu. |
Vidio sam ja već tvoj izum i odma da znaš da me zaboli za tvoj copyright. :P
Jedino me taj nagib muči kako izvesti... :-O |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org