![]() |
Korg pa800 equailizer
Pozz. Nedavno sam uzeo PA800 i imam neka pitanja.
Imam jako dobar set u njemu, ali kada sam ga prvi put prikljucio na razglas sa istim podesavanjima na Mixeti, kao sto sam radio pre na PA50 nekako mi jako tupo i lose izlazi zvuk na razglas. Sve dosad sam imao PA50 i odlican je bio zvuk, sve kristalno cisto ostro, svaki ton je lepo izlazio. Ali sada na PA800 sve sa semplovima skroz drugacije. Pa me interesuje, kako treba da stoji MASTER EQUALIZER u GLOBALU? Jel ima to veze sa tim? Kod mene je sve na sredini, po Defaultu. Ne mogu da verujem da PA800 tako tupo zvuci na razglasu naspram Pa50?:confused: Kada sve saberem, bolje mi je radila stara klavijatura nego Pa800.... |
sale rano je da se razocaras,cini mi se da je kod mene taj ekvilajzer iskljucen,ali provericu pa cu da napisem,e sad,jesi li pokusao malo da doteras ton na mikseti,kod mene je na pa800 kako izlazi na njegovim zvucnicima tako izlazi na razglasu,mozda i bolje cak na razglasu nego na njegovim zvucnicima,na kojoj mikseti radis?
|
Citat:
|
Korisitim Behringer PMX2000, vec godinama sa PA50 i super mi je zvucalo. Doduse Pa50 mi je bio maksimalno sredjen. A PA 800 sam sada uzeo, a na kompjuterskim zvucnicima solidno zvuci i kada snimim u mp3 na kompu, pa pustim ekstra je sve.. Ali na razglasu nekako mutno izlazi. A navikao sam na dobar zvuk, i sada imam muke..
|
onda nesto tu ne mirise dobro,jesil probao neki drugi set da ubacis,da uporedis zvuk?
|
Nisam jos..Ovaj sad podesavam po meni, svaki ritam i sve..Moracu ubaciti neki provereni set da vidim kako radi, i da probam neki drugi PA800 kako se ponasa.
|
str sale,nemoj ovo da radis,spamujes,razumes li,odaljice te od sajta trajno.
|
Uzmi lepo pa ucitaj taj set iz pa50 u pa800 i vidi u cemu je problem...
|
Citat:
Na samoj klavijaturi... : Ja koristim ,,Rock" postavku sa pojacanim visokim na ,,3" parametru, Bass takodje na 3 parametru. |
@Sale
MasterEQ iskljuci i ne diraj jer je on zadnja karika u lanac podesavanja. Osiguraj se prvo da si izvuko maksimum od ritmovima, da izlaze dobro pa tek onda mozes se poigrati sa MasterEQ da malo podobris zvuk i eventualno da ti bude pomoc ako sviras na drugo ozvucenje, drugi tip prostoriju pa osecas da treba da popravis nesto. Inace to sto kazes u kompjuter kad snimis mp3 dobro zvuci a na razglas drugacije, ako izvlacis signal od istog izlaza na klavijaturu (Output L+R) u oba slucaja onda uzmi u obzir da mozda nisi nesto na miksera loso podesio. I ne uporedjuj pa50 i pa800. Druga klavijatura, drugi set, druga prica ... nisi ocekivao da ce pa800 sam od sebe zazvucati vrhunski. Pozdrav ;) |
MASTER EQ ,,,, hehehe . tabu tema ,,, master eq podesavate tako da vam fabricki ritam izlazi extra ,,, potrebno je pozavanje frekventne rezonancije instrumenata , ..... Dobro podesite na recimo prvi ritam fabricki ,, da se cuje sve i od bubnja pa do gitara , znaci da zvuci sto prirodnije , e onda podesavajte vase ritmove ,,, ali EQ ne !!!!
|
Ne razumem sta si hteo ovim da kazes. Master EQ ne podešavati ??? MOlio bih da mi objasnis čemu sluzi master EQ i kako ga koristiti ? Hvala
|
Pa moracu izgleda sve na razglasu i Mixeti korak po korak da stelujem dok ne dobijem zvuk koji bi trebalo...Mislio sam kad uzmem Pa800, da ce to biti biti jos bolje u startu sto se tice zvuka i podesavanja..
Kad se vratim unazad i Pa50 sam godinama podesavao da zvuci vrhunski. Sad sve ispocetka opet...ufff ;) |
meni to lici da nesto nije uredu sa tim pa800,ma koji set da se nalazi u njemu,mora da izlazi lepo na razglasu i da su potenciometri na 12h,sve zavisi od miksete i zvucnika ali u glavnom je tako,a da zvuci bolje pa50 od pa800 to nesto ne stima,probaj neki njegov fabricki ritam.
|
Nije to do pa800 vec do miksete, tacnije celokupnog razlgasa. Napisao si da lepo zvuci kada snimis mp3. Znaci globalni eq na mikseti stavi na flat, kao i na kanalu gde je pa800. Kreni da sviras, pa onda polako stimaj na razglasu sta treba. Pa50 je baziran na HI cipu(triton), dok pa 800 na EDS cipu(M3) pa u startu zvuk mora biti drugaciji.
|
Velja kad vec pomenu cipove,koji cip ima Triton Extreme,probao sam da nadjem specifikacije,ali mi nesto ne ide. :)
Hvala i izvinjavam se sto skrecem sa teme. :) |
HI chip. Svi tritoni imaju taj generator zvuka kao i karma i x50. Od aranzera pa50,60,80,pa1x i mislim micro aranzer. :)
|
Evo bio sam sinoc na svirci. Stvarno je najvise do razglasa i podesavanju bio problem. A najvise zbog toga jer nisam imao dobar Monitoring pa mi je sve zvonilo i tupo radilo.
Uspeo sam podesiti nekako sve na Mixeti da zvuci solidno, a Master EQ sam iskljucio. ;) Mada treba tu jos podesavati i nivelisati ritmove, a narocito Drum Kitove, jer je na Pa800 stvarno bitno kakav se Drum Kit ubaci pogotovo ovi Semplovani, jer ne izlazi dobro svaki bubanj i ne uklapa se u svaki ritam. E sad ako moze jedan savet, posto se tek navikavam na PA800. Koji Semplovan Drum Kit je najbolji tj, najbolje radi i funkcionise? Koji koristite uglavnom, a da se pokazao dobro za vecinu ritmova? Imam tu raznih, pa ne znam koji da ubacim? ;) :) |
Ako bas mora semplovani bubanj onda dmx sonor real drums. Jako lepo izlazi na razglasu. :)
|
Aha. Pa pretpostavio sam. :)
Imam Nasville, Ethno i Sonor. A 16 Mb su po svaki..jer su na 6 layera. Manjak slobodnog prostora. hehehe.. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ok...Hvala na savetima..:) Snalazim se polako vec sa klavijaturom. hehehe..Navikavam. ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org