YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   JBL PRX715 sa 15'' ili 18'' sub (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27368)

jtodorov 31.07.2014 22:25

JBL PRX715 sa 15'' ili 18'' sub

Kolege,
zelim kupiti dva aktivni satelita JBL PRX715, ali dvoumim se da li da uzmem dva basa PRX715 XLF ili dva PRX718 XLF.
Ovaj sistem planiram da ga koristim za svirke od 400-500 gostiju.
Moram uzeri dva satelita PRX715, zato sto planiram za male svirke do 100-150 gostiju da ih koristim bez basova.
Ja vise zelim kupiti sub15xlf zato sto je laksi za transport. Sub715xlf je 25,4kg, sub718xlf je 36,8kg. Ali ne znam da li cu postici zadovoljavuci efekat u velike prostorije?

Imam i jos jedno pitanje. Video sam da PRX715 poseduje 2 kanalni mikser. Da li moze ukoliko sviram sam sa jedan aranzer i 1mikrofon, zavrsiti posao bez mikser?
Ako ukljucim jedan mikrofon i klavijaturu na jedan zvucnik, da li je moguce da se veze sa drugi i da tako dobijem isti zvuk na dva zvucnika u istom vremenu?
Da li ima neki efekti koji se mogu staviti na mikrofon ili to ce biti cisti suvi signal?

Hvala svima

Milan$ 01.08.2014 01:50

ako ces vec da uzmes satelit 15", onda nema smisla da uzimas i vufere od 15", nece moci da pokriju oni satelit, narocito kad odrezes satelit da svira iznad 100-120 khz, tako da moja preporuka da ides na 18" vofere...e sad da li ce to biti dovoljno da pokrijes 500 ljudi diskutabilno je...po meni nece, jedino da napnes sistem do kraja i da napravi buku u svakom delu sale mozda, ali za kvalitetan zvuk, falice tu jos snage...pozzz

mikimiki 01.08.2014 04:51

Neznam koliko si radio sa basovima do sada. Ali jednom kad pocnes, poslije ti nista ne valja bez basova. Ja ti preporucujem prx712 i 718xlf basova. Ja imam 618xlf i rade zaista dobro, normalno u svom cjenovnom rangu.
Mada, ruku na srce za 500-600 ljudi i to ce biti malo.

jtodorov 01.08.2014 10:57

Hvala drugovi sto ste odgovorili. Ja znam da je bolje da uzmem 18" bas, ali meni je problem njegov veliki volumen, jer imam mali auto. Sad razmisljam i varijantu da uzmem satelit PRX 725 koji ima dva basa i plus 15" PRX715 xlf bas, jer mislim da tako cu imati dovoljno basa.
Inace, ja najcesce radim zurke od 100-200 ljudi, a jednom mjesecno radim u velike sale zurke za 500 ljudi. Tako da, bas radi to ne zelim uzeti 18" bas, jer cu ga malo koristiti, a bice mi problem njegov transport svakoga dana.
Koliko ljudi mogu da ozvucim sa kombinaciju 2 satelita Prx725 i 2 basa 715xlf, a koliko samo sa 2 satelita Prx725?
Mislim da ove 4 kutiju mogu da stanu u moj auto, zato sto tezina i volumen mi odgovaraju.

casper 01.08.2014 12:13

Moj prijedlog je sličan kao što kaže @mikimiki. Koristio bih kombinciju sa PRX712, plus basovi PRX 715XLF. Radim kompromis u odnosu na težinu i veličinu pa zato izbacujem iz kombinacije PRX718 XLF koja je teža 11 kg i po gabaritima znatno veća od 715.
(to što će 18-ca dati više basa, tvojim leđima uopće neće biti bitno :D)

PRX 712 = 20kg
PRX 715 = 25kg

To stane u većinu osobnih vozila, za svirke do 100 ljudi ti je sasvim dovoljno 2x712 + 1x715. Govorim iz iskustva jer koristim stariji model JBL-a, PRX 612.

E sad, za "ozbiljnije svirke" za 400-500 gostiju bi trebalo dodavati "komponente". Po mojoj procjeni bi trebalo minimum 4 basa, bez obzira da li se radi o 18" ili 15". Uz to bi išlo 4 x PRX 712 i mislim da bi time mogao "pokriti" taj broj ljudi.

Postoji i drugi pristup ali je po mom mišljenju lošiji od gore navedenog. Spomenuo si PRX725. Kao što veli @mikimiki, kad jednom probaš odvojene baseve, nećeš biti zadovoljan samo kutijama na stativu. Ipak, ako bi uzeo 4x PRX725, one bi bile dovoljne za velike svirke. Moraš računati da uvijek na gažu do 100 ljudi moraš nositi dva komada. To je 2 x 37kg i uz to ih moraš dizati na stativ što dodatno otežava posao.
Ako želiš kombinaciju s basovima, onda preporučam da uzmeš model PRX735, a ne PRX725. Radi se o three-way kutiji koja će sigurno bolje odraditi posao sa sub-om, pogotovo u srednjem spektru. Bez obzira, uz 725 ili 735 bi trebali PRX718XLF. A to je kako kažeš, veliko i teško.

jtodorov 01.08.2014 12:43

Hvala casper na savetu.
Kad se ukljuci i faktor cena u svemu, izadje da ako kupim 2 satelita 712 i dva basa 715xlf, to bi me kostalo oko 4000eura, s time sto za taj novac bi ozvucio maksimalno nastane za 200 osobe.
Sad pocinjem razmisljati da li postoji drugi sitem za taj novac sto moze ozvuciti bar 300 ljudi, a u istom vremenu da bude i lak za transport.

Dell 01.08.2014 12:56

Ja ne znam sto bi bio problem ozvucit 300 ili 500 ljudi, posto ja imam prx715 satelite, a jedna ima snagu 1500W.

jtodorov 01.08.2014 14:16

Meni nije jasna jedna stvar.
U praksi se pokazao da sa 2 satelita KV2 audio EX10 (koji su 500W i 129max SPL) i jedan sub EX2.2 ( 1000W i 133db max spl) moze da se kvalitetno ozvuce 500 gostiju.
JBL PRX 712 sareliti su 1500W i 133db max spl. Bas 715xlf je takodje 1500W i 131db spl ( a ja cu kuliti dva basa).
Sad kako je moguce da sa JBL maksimalno se mogu ozvuciti 200-250 ljudi, a sa KV2 maksimalno 500 ljudi?

casper 01.08.2014 14:48

@Dell - pusti to što piše ;), da bi pravilno procjenili kolika snaga ozvučenja nam treba nije dovoljno znati samo za koliki broj ljudi sviramo, mora se uzeti u obzir kakav je prostor (drušveni dom, šator, otvoreno, restoran, da li si na pozornici ili ne, kakav tip glazbe se svira, koja postava muzičkog sastava ...). Jedno je sigurno, sa dvije prx715 ne možeš kvalitetno odraditi niti 200 ljudi. Možeš ti odsvirati svirku s tim ali ....

@jtodorov - krenuli smo pričati o PRX 700 JBL-ovoj seriji. Mislim da je to dobar omjer cijene/težine/kvalitete. Da li postoji nešto drugo, a prikladnije? Sigurno da postoji ali tada se ova tema itekako može rastepsti kao i mnoge slične gdje se uspoređuju različiti brendovi.
Općenito gledajući, usporedba KV2 s JBL ima samo djelomično smisla. Usporedba po specifikacijama (kako si ti naveo) nema smisla jer mislim da je JBL "malo nafarbao" svoje karakteristike. Pored toga, ako pogledamo cijenu ova dva sistema koja uspoređuješ sve je rečeno samo po sebi. Ipak je KV2 "the best".

DjoleBn 01.08.2014 16:16

Kv ex 2.2 bas je tezak skoro 50 kg... i suludo bi bilo nositi na neke manje svirke samo ex 10, znaci same desetke, onda si uslovljen da nosis i bas...
Kao sto kolega kaze, sve zavisi kakve svirke sviras, da li je to klub, kafana, jesu li to svadbe, krstenja...
A pogledaj ti malo Rcf program, mislim da najvise daju za ulozene pare...
Zao mi je sto nisi blize da probas moj rcf sistem.

Koliko uopste kostaju te jbl kutije 715, 712, i basovi 715, 718?

jtodorov 01.08.2014 17:14

JBL PRX712 kosta 900 eura, a PRX715 je 1030 eura
Bas 715xlr je 1400 eura, a 718 je 1500.

DjoleBn 01.08.2014 20:59

Pogledaj cijene Rcf u Srbiji, ne znam odakle si i gdje se nalazis...
I u Bosni su cijene spustene, mislim da mozes dosta bolje proci, naspram cijena JBL.
Nemoj da gledas specifikacije Jbl naspram Rcf, sve je to marketing, najbolje je uzmi i probaj i jedno i drugo...
Siguran sam da su tu negdje snagom, a Rcf je poprilicno jeftniji.

mikimiki 01.08.2014 21:05

Ako mozes da potrazis polovne 612 i 618xlf..Provjeri..
Nemoj da te varaju sa tih 1500w ili1000w..Sve je to isto...Ali opet za te pare su dobri zvucnici..Dodao bi jos tu i Yamahu dsr seriju..Dobar je i rcf art serija..Mada bi se ja odlucio za jbl prx(600-700) ili Yamahau DSR ..Bar za satelite.
Sto se tice prx 718xlf ili 618xlf.U koje ces autu da prevozis??Licno imam 618xlf i mogu ti reci da su ogromni..Nisu toliko teski.Ja ih sam unesem i iznesem.Imam Santa Fe i taman stanu kad zadnja sjedista spustim ..I to moram jedan ubaciti pa ga malo kroz zadnja vrata izbaciti napolje da bi tako isto i drugi stavio, i taman da zatvorim vrata..
Znaci ako imas imalo manje auto nece ici..Ja sam imao i prx635 i morao sam ih prodati jer nebi mogao subove da ubacim sa njima..I vjeruj mi bez subova sve zvuci kao obicni tranzistor kad jednom pocnes da ih koristis.Dobro izmjeri sve dvs puta..Jos jedan prijedlog za subove je qsc kw118 cini mi se...Manji su od jbl..Doduse ne idu ni toliko duboko ali su dosta glasni..A i dolaze sa tockovima..

Ivan KV 01.08.2014 22:58

Citat:

Originalno postovano od jtodorov (Post 272201)
JBL PRX712 kosta 900 eura, a PRX715 je 1030 eura
Bas 715xlr je 1400 eura, a 718 je 1500.

Takodje mozes uzeti u obzir EV ETX 10P u kombinaciji sa ETX 15SP,malih gabarita je sistem a radi fenomenalno.

jtodorov 02.08.2014 02:16

Ok. Razgledacu sve opcije koje ste naveli

neshatomic 05.08.2014 01:26

Posto imam i nesto od JBLa i radim vrlo cesto posao slican tvom,moj savet je svakako kombinacija JBL prx 712 i prx 718.Sve ostalo je kompromis .Inace potrudi se da izbegnes prx 725 jer varijante sa dve 15ice + hf su uvek zvucno najgore,pre svega u srednjem opsegu,pricam iz iskustva jer sam imao JBL srx 725 ,a sada koristim za svadbe do 500 ljudi 4 x JBL srx 715 na pojacalo PKN XE 6000 koji je 2x 3650w na 4 oma i 4 komada SRX 718 koje teram sa Lab gruppen FP 6400 koji je 2x 2300w na 4 oma.
Sa 725 nikad nisam mogao da radim full range ,bez obzira sto ima dve 15ice ,ta kutija ima kika ,ali niskog basa nema nista ,vise ces da imas energije na 50hz sa jednim basom 718 nego sa 2 srx 725.
Meni je srx 715 + srx 718 sjajna kombinacija, sa dva satelita radim male tezge ,dva sat plus dva basa do 150-200 ljudi ,preko toga iznesem 4 + 4 i odradim super posao,sve stane u karavana a lako kao pero.
Inace nemojte se zavaravati vatima,oni su totalno nebitni ,i ne pokrivaju oni prostor i broj ljudi nego disperzija i ugao horne!
Druga stvar ako je neka kutija 1600w ( npr jbl srx 715 ) ne mora da znaci da ce biti glasnija od one od 500w! Zato sto ona od 500w ako je osetljiva i sa 1w pravi zvucni pritisak od 101dB ,onda ce ona sa 500w da dostigne 129db maximalni pritisak,a ona od 1600w ako je osetljiva sa 1w 95dB ce napraviti sa 1500w takodje 129dB,dakle ne zaludjujte se watima ,zvucni pritisak se meri u decibelima a ne watima.
Postoji univerzalni SPL kalkulator ,u koji se unese startna efikasnost kutije , a onda koliko wati ima zvucnik i tacno se dobija max spl kutije.
Dakle ako mislite da moj srx 715 sa PKNom koji mu daje 1700w je nesto spektakularno glasniji od npr Rcf art 500 koji se potera sa 600w budite sigurni da ste u velikoj zabludi ! Sto se tice kvatieta zvuka to je drugo i van svake pameti je to komentarisati,ali sto se tice maximalnog zvucnog pritiska jeste on veci kod JBLa ali ni blizu toliko koliko je velika razlka u vatima!

POZZ

jtodorov 05.08.2014 18:34

Hvala Nesha na savet.
Mi smo odlucili kupiti 2 X JBL PRX712 satelita i 2 X JBL PRX15xlf basovi, jer 18'' stvarno su gabaritne i ne mogu da ih unesem u moj auto.
Sa ovu kombinaciju mislim da cemo postici super kvalitet zvuka u hale gde ima maksimum 300 osobe na zurci, sto i najcesce sviramo.
Jednom do dvaput mesecno kad bi svirali vece nastane za 400-500 osobe, onda bi samo rentali jos 2 basa i 2 satelita.

Pozdrav

casper 06.08.2014 10:55

Kao sto sam predlozio, ta kombinacija je mozda najoptimalnija. 12" + 15". Nesha je lijepo objasnio sve kod prx serije, a pogotovo

casper 06.08.2014 11:00

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 272330)
Kao sto sam predlozio, ta kombinacija je mozda najoptimalnija. 12" + 15". Nesha je lijepo objasnio sve kod prx serije, a pogotovo

Dio koji se odnosi na snagu kutije. Ne treba gledati samo W dimenziju, decibeli su u toj prici mnogo bitniji.
Iako, trebate racunati da ce 2puta prx712 plus 2puta prx715 biti na granici (citaj -nedovoljno) za 300 ljudi.

jtodorov 11.08.2014 22:40

Kada analiziram situaciju dolazim do sledeci zakljucak:
- Sa kupovinom 2 suba JBL PRX 715xlf + 2 satelita PRX 712 mogu pokriti 250-300 ljudi. Ovo kosta 5000 eura.
- Sa kupovinom dva satelita KV2 EX10 i dva suba KV2 EX1.2, zadovoljio bi 200 osobe, a kosta oko 6000 eura. Tako da ovo otpada iz kombinacije.
- Treca opcija bi bila dva sistema BOSE L1 Model II/B2 sa dva bas modula. Jedan ovakav sistem kosta 3200 eura, a dva sistema bi kostale 6400, ali da li bi to bilo kvalitetni zvuk, s time sto na taj sistem bi radio kompletan bend sa bubanj, bas, gitara, sax i klavijature. Ovo pitam jer ne znam kako bi zvucao celi bend na dva takva sistema. Da li ce zvuk biti los, jer ce sve to biti pomesano.
Ovo pitam, jer prema kompaniji BOSE, trebalo bi svaki clan benda imati svoj pojedini stub, ali to za nas budzet je neizvodljivo.
Sta mislite o ovome?

Moze se razmisljati i o kupovini 3 suba JBL PRX 715xlf + 3 satelita PRX 712 pa da pokrijem nekako 400-500 ljudi. Ovo kosta 7500 eura.
Ali ako moze BOSE sistem da zavrsi posao ja bi se odlucio za njega jer je laksi njegov transport.

mikimiki 24.09.2014 15:39

Prvo provjeri taj Bose. To je totalno drugacije od ovog sto si do sada navikao. Necu reci ni da je dobro ni lose. Ali Mozda ti se nece svidjeti. Sto se mene tice to je vise za neke koktel muzike.Ono fino dok se vecera.

jtodorov 27.04.2015 12:14

Postovane kolege,
Hteo bi da malo obnovim ovu temu.
Kao sto znate imam 2 basa Jbl prx715xlf i 2 satelita prx712. To je realno dovoljno za zurke do 200 gostiju. Mixer koji koristim je Behringer x32 rack.
Sada sve cesce radim zurke za 500 gostiju i hteo bi da nadogradim ovaj sistem.
Znam da je najbolje da kupim jos 2 basa i 2 satelita, ali realno za to realno nema se para zato sto sada isti taj sistem sto sam ga kupio 5000 eura kosta 6300 eura, zato sto je porasla vrednost dolara.
Zato pitam sto je bolje da kupim od ovih opcija
1. Jedan bas 715xlf sa jedan satelit 712
2. Dva basa 715xlf
3. Dva satelita 712
I jos jedno pitanje,
Dali je bolje da ih povezem direktno jedan na drugi zvucnika ili da idem preko ostalih izlaza na mixeti za ove dodatne kutije?

casper 27.04.2015 12:47

Teško je tebe pratiti, prijatelju. Razbacao si vlastite teme i ne možeš očekivati da ćeš dobiti kvalitetne odgovore. ;)

Prvo si 31. 7. prošle godine postavio pitanje u vezi jednih kutija.
Tjedan dana nakon toga postavljaš pitanje za drugu kombinaciju.
Onda na toj drugoj temi odgovaraš da si kupio kutije iz ove prve teme i postavljaš pitanje u vezi podešavaljanja. Dobivaš kvalitetne i precizne odgovore. Dovoljno je samo kliknuti gumb Thanks da znamo da si njima i zadovoljan. Ili napisati riječ dvije, ne bi škodilo.
I sad se pojavljuješ na prvoj temi s pitanjem kako bi nadogradio sistem.

Moguće je da si samo konfuzan tip. Međutim, sjećam se neugodnog duela na tvojoj temi ... koji je završio s kažnjavanjem aktera. Slučajno ili ne? Pa i ova zadnja koju si pokrenuo mi se više čini kao provokacija nego dilema.

Možda sam te krivo procijenio, pa se u tom slučaju unaprijed ispričavam. ;)

neshatomic 27.04.2015 13:49

Lepo sam ti napisao to jos pre skoro godinu dana :

''Sa bilo koja dva satelita i dva basa neces moci kvalitetno da ozvucis 500 ljudi.
Razlika izmedju kv2 sistema esid i jbl prx 700 nece biti tako drasticna ni u snazi ni u tonu koja je u ceni.

A kolege su potpuno u pravu da ti je najpametnije da uzmes 4 satelita prx 712 i ne razmisljas puno.Bez 4 satelita neces moci da ozvucis 500 ljudi sigurno.

Dakle da sam ja na tvom mestu uzeo bih 4 prx 712 i 2 basa 718.

Kad radis manje tezge nosis dva basa i dve kutije ,ako imas nekad potrebe mozes one dve dodatne neki put da ubacis kao monitoring ,a kad radis 500 ljudi poneses sve ,stavis dva stuba bas cevka satelit i dva satelita negde dodas na stalke i popunis ceo prostor. '' (20.08.2014 u 13:54 sati)

Jos tada sam ti pricao da ne uzimas dva basa 715 nego da uzmes dva 718 ,ali tebi je to bilo glomazno.
Da si tada uzeo dva 718 ,sada bi mogao da dokupis jos dva satelita prx 712 i da radis sasvim pristojno .
Dva prx 715 ne mogu lepo da pokriju 4 satelita , dok 718 mogu .
Sada ces morati da dokupis i jos dva basa 715 i dva topa 712,pa mi sada reci da li ti je glomaznije i teze da za 400-500 ljudi nosis 4 basa prx 715 i 4 topa prx 712 ili dva prx 718 i 4 prx 712? A razliku u ceni i da ne pominjem...

pozz

MarjanMilosevic 27.04.2015 18:10

Slicno sam mu i ja savetovao kad je bio kod mene da cuje moje kutije. Ali on hoce u WV Polo da nosi ceo razglas i jos par muzicara.
A za te pare koje je dao za JBL je mogo da odmah ima dva basa i 4 satelita.
Al sad vise gotova stvar.

Dell 28.08.2015 00:55

Evo pošto vidim da je već razglabano o temi da i ja upitam nešto.
Moj band već ima 2 aktivna satelita JBL PRX 715 i imamo woofere MRX5000, ali oni nam nisu dovoljno jaki, pa sada već planiramo kupiti wofeere JBL PRX 718, ali nas zanima jedna stvar.
Na wooferima ima skretnica koja na njima automatski reže 100Hz, jel to automatski radi i za satelite kad se ide na thru ili se za to mora posebno nabavljat skretnica?

mikimiki 29.08.2015 11:06

Ako vec prvo ides u subwoofere i ukljucis lowcut filter, signal dalje ide rezan na satelite bez obzira koliko satelita prikacio.

mirandess 14.09.2015 23:29

Vidim da je netko od kolega spominjao kupovinu Bose-a L1, pa cu se nadovezati i napisati svoje iskustvo vezano sa njim. Buduci znam da je post star al evo ovo vazi za buduce kupce pa samim tim evo jedne male recenzije... :)

Prije 6 godina sam kupio Ev Zx4 kutije kleo se u njih da su najbolje(ha tko ne bi za vlastite novce :D ) u sustini, za taj cijenovni rang bolje nisam mogao kupiti a i zvukom sam bio poprilicno zadovoljan(za pocetnika odlicno)... Kako su godine prolazile naravno i iskustvo je nadolazilo, od tour x serije pa do acoustic linea, kv, verse, rcf tt i svi ovi skuplji razglasni sistemi su mi prolazili kroz "ruke" ili ti ga nazovi svirao sam na njima... Najednom, dosadilo mi je vise vucarat tu gabaritnu opremu, jer kao samostalan svirac (a nekad sam znao i sa kolegom svirati) mi je bilo puno nositi: dvije zx4-ke, stalci, kablovi, mikseta, pojacalo, klavijatura... Slomi se dok unesem i iznesem... Krenem na netu i citam i ne vjerujem cuj stub koji lici kao kucno kino pokriva 500 ljudi, ahaaaa moš mislit, još za ritam mašinu, ma nema šanse...

I tako prica ide sa Bose-om, poslusam ga kod kolege, ha nu cuda, izgleda presmijesno, a radi pre pre prejebeno(da prostite), nikad nisam mogao niti zamisliti da taj B1 bas modul moze toliko niske freq. izbaciti pa to je cudo... Da ne duljim, napisat cu prednosti i nedostatke...

Prednosti:
1.Mal, lagan za transport.
2.Ton, boljeg tona sigurno nema jer ide na hi-fi sound i cist je kao suza, cak imaju na njemu preseti za mikrofone, beta 58a,sm58...
3.Zvuk koji reproducira je isti na prvom i 15 metru, ne gubi na kvaliteti kada se udaljite(zatvoren prostor), otvorenog jos i vise!
4.Moze se kombinirati 2 B1 bas bina ili samo 1 B1(zavisno kakav je lokal i sto vama odgovara)...
5."Sto" limitera nekih ima za zastitu od sagorijevanja pojacala i zvucnika...
6.Jako je tesko postici mikrofoniju...
7. Smontiran je za manje od 30 sekundi...
8.Raspolaze 180 stupnjeva disperziju... Tako da se i iza stuba cuje odlicno, nema mumljanja...

Nedostatci:
1.Osjetljivost na gain koji se salje iz miksete.
2.U prospektu pise da moze 500 ljudi pokriti, da 500 ljudi al da svi šute... Maksimalno do 200 ljudi moze pokriti(ako i to), ali govorim o "živahnim" gdje se pjeva iz petnih žila!
3.Cijena... Mislim da je 7000KM preskupo za ovakav sistem, ma da je od zlata toliko ne vrijedi, realno oko 5000KM(al to je moje misljenje)...
4.Ipak za otvorene aplikacije treba veci bas bin ili bar 2 B1 modula sa dodatnim Boseovim pojacalom i B2 bas da bi radio kako treba!
5.Vise je namjenjen za akustiku... Tamburaske sastave, gitariste, harmonikase... Iako i za ritam mašinu(aranžer) dobro posluzi kada se dobro sjedne i nastima!

Usporedbe:
FBT VERTUS VS. BOSE L1 > Sto se tice zvuka naravno prednost ide boseu i to sto posto, a glasnoca FBT-u, ipak Fbt ima taj neki ostar zvuk koji reže i para... Bas bin ide Bose-u, meksi, topliji, konkretnji i cistiji! Fbt je cijena i kvaliteta taman tu gdje treba! Al opet kad usporedjujem, vise gledam na zvuk nego na jacinu...

EV ZX4 i BOSE L1 > Znam da je smijesna usporedba al nekome ce sigurno dobro doci od pomoci :) Bose ne sto posto nego 1000%, u svemu, u zvuku, u snazi, u decibelazi, cak ovaj stub radi kao 5-6 ZX4-ki kad slusam i gledam snagu i sound!

VERSE vs BOSE L1 > Opet ton, glas dajem Bose-u, ali druk ili gruv kako neki kazu ima verse (logicno) 18" sub, ne moze se mjeriti sa duplom peticom... Al opet transport(posto je to vecini bitno) bose... :) Glasnoca ide prednost Verse-u (logicno)...

Za kraj bih dodao, u koliko netko zeli svadbe raditi i veselja veca, cca 500+ ljudi, potrebna su sigurno dva stuba sa B2 bas binovima(ako je moguce i duplim), sistem radi jako opasno kad ga se fino nastima! Kutije su ipak kutije za otvorene aplikacije i vece stvari, al ukoliko netko ima novce i zeli bolji ton, nek kupi ovaj sistem ali i da ga nadogradi sa dodatnim binovima(boseovim)...

Moja ocjena od 1-10 je 9-ka samo zbog cijene i kolicine ljudi koje moze pokriti(kako su napisali u prospektu)...

Eto ga nadam se da ce biti nekome od pomoci, ovo je moj ukus i kako ga moje uho cuje, sad sve je to relativno, netko vise voli onaj mumljavi ton, ja vise volim cist ton, stvar ukusa... :) Pozdrav svima! :)

casper 14.09.2015 23:45

Slažem se s rečenim u vezi L1. Ipak, dodao bih još jedan nedostatak, ne može se vezati u stereo. U stvari može, ali uz neka kemijanja i korištenje analognog outputa na Tonematchu.

mirandess 14.09.2015 23:49

Jeste mono ali..., koristim L1 Model 1 sa dva b1 modula i Allen Heath zed 10fx miksetu... samo idem 2 outa iz mix-a u 1 i 2 kanal na boseu(onaj xlr) a kad ga vezem sa drugim boseom idem iz svog bosea output xlr u input u drugi bose, prosto ko pasuljce :)

casper 15.09.2015 00:11

Taj bose l1 radi savršeno. Svirao sam na njega i to je sound koji ima svoju specifičnost. Pored cijene, od njega me je odbio upravo taj nedostatak o kojem pričam. Ne osjeti se to mnogo jer bose po defaultu daje širinu, ali mi nije jasno zašto nisu napravili Tonematch koji bi mogao slati signal u lijevu i desnu stranu.
Moraš priznati da svaki drugi mixer u tom cjenovnom rangu ne daje ono što ima ova mala spravica.

mirandess 15.09.2015 11:38

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...86bc752d4e.jpg

Ama taj tonematch mi se nista ne svidja... Doduse nisam ni imao nekog velikog susreta s njim... Znaci iz miksete u dva inputa i dva line outa u drugi bose... I gotova stvar :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 08:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org