![]() |
Sta uzeti do 500 evra
Momak ima 24 godine i pocetnik je na sintu ali ga ćale hoce pocastiti necim do 500 evra.Predlazite i obrazlazite,novo i polovno moze...
|
Ako on želi da svira aranžersku svirku i vežba pravo sviranje, neka uzme polovno Roland G 800 ili Roland G 600 . Ali ako želi on malo više i profesionalnije da svira onda kupite Roland G 1000. Ja bih G 1000.
|
G1000 300 eura,Roland GW 8 350 eura,Korg PA 500 oko 450 eura.Roland G800 oko 250 eura.
Moja preporuka bi bila Nov GW 8 za 500 eura,ili da doda malo vise para pa da kupi bar Roland BK 3,potuno nov. |
Moze da se nadje i neki korg pa 80, po meni najbolje resenje. Ili pa 500.
|
Jel velika razlika izmedju PA 500 SD i PA 500 FD (floppy)? I Dali Roland BK 3 koristi semplove?
|
PA500 nema floppy
|
Pare u džep i vodi ga u javnu kuću, a za 500e ima i novih i polovnih, a ako hoće nešto od klavijatura nek se isprsi više da ne kupuje te leševe koji su korišćeni još kad se Aca Lukas učio da šmrče.....
Isto ti je kao da uzmeš laptop sa sdram-om i 64mb jer je jeftin i kupiš ga nekom zato što je početnik da se obučava. Послато са NOKIA 3210 |
....ucio da smrce........hahahahahahahaha.
Jbt al mi vikend uljepsa :) |
Roland BK-3 nema sempler kao sto nema ni jedan rolandov aranzer.
Dodato: Citat:
Da nisi malo pogresio da je danas vikend ili si i ta poceo da ucis da ......=)) |
Pa sta ste svi odma navalili na te ritam masine,covek nije ni rekao da hoce ritam masinu za 500 evra,za pocetak bi mu jedan Le ili Tr bio i suvise dobar.
|
Workstation bi bio dobar jer bi mozda prvo naucio da svira,ne bi jurio namenske ritmove...A ako bi uzimao nekog aranzera,onda nesto sto novije sa boljim zvukom,nista iz proslog veka. Ako uzme neki Roland G-E serije,neka smatra da se sa njim vencao za zivota,slicna je i situacija sa Korgovom IS serijom i donekle privim PA serijama, Yamahe iz tog perioda takodje.
|
Bitno je i to da ima setova za taj sint. Nemam ja vremena da mu pravim set. Hoce on aranzer. Necu previse da mu pametujem kad ga vec stari cast. A stari se primio vise od njega.Svaka cast za savjete ljudi.
|
ha ha ha
nikadvisekorg... idi bre covece bas me nasmeja sa ovim "kad je Aca Lukas ucio da smrce"....=))=))=))=))=))=))
|
@nesa [/quote]koji je danas dan @al bundy?
Da nisi malo pogresio da je danas vikend ili si i ta poceo da ucis da ......=))[/quote] jbg neso,ti mi vec sjeba sad vikend....trebo si bar cekat petka pa mi onda rec.ko ce jos 3 dana cekat..:( moram da vidim sa ovom mojim "dostavljacem" od koga on to rbu nabavlja :p |
pa za 500 eura ...pa500 ili pa80 bi za mene bio resenje ...
Sad da bi uzimao nesto bolje od ovoga treba bar duplo da se isprsi ... |
@nikadvisekorg koji si ti car hahhahah :D
Morao samo ovu izjavu u potpis staviti, nadam se da se ne ljutis ;) |
Prvo bi trebao da se izjasni šta želi, workstation ili arranger... Ovako mlatimo praznu slamu. Hiljadu ljudi hiljadu mišljenja. Ovde se već mogućnosti sukobljavaju sa ukusima, a o ukusima nikad dosta polemike. Kada bude znao šta ga konkretno zanima, konkretno ga možemo i posavetovati. 500 evra nije neki budžet ( jeste za početnika)... s tim u vezi i ne treba kupovati izrabljene ,,profesionalne" instrumente, već novije a skromnije.
|
rolandx,ako pogledas post broj 12 vidjeces da on zeli aranzer.Mozda si ti procitao samo naziv teme....PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ghghghghgh.Izvini,samo se salim.Nemoj da shvatas pogresno.
|
BALTIK79, Kao prvo na osnovu čega citiraš moj potpis ??? Druga stvar, potpis apsolutno opravdava upravo post koji si napisao. 12-ti. Postavljaš pitanje u tudje ime i u njegovo ime ( advokatski) vodiš polemiku na forumu. Izvini, zar nije jednostavnije da se i sam učlani i postavi pitanje koje želi. Ukoliko se uključim u temu koja ima 150 stranica postova, apsolutno ne znači da sam obavezan da procitam 100% od 100% postova. Zato te molim sledeći put kada budeš mene prozivao na forumu, to uradi sa malo više poštovanja. Šalu ostavi za nekog ko će je tako i razumeti. Ja je nisam tako shvatio, i šaliti se možemo samo sa onima koje dobro znamo, nikako obrnuto. Na kraju krajeva, u svom postu izneo sam svoje mišljenje.
|
Za 500 eura uzme korg pa500 i resio je sve probleme. Setova koliko hoces, laka za upotrebu, relativno novijeg datuma, solidno zvuci i to je to. Ima tu i yamaha psr 3000 ili s700, roland gw 8, ali za to sve nemas materijala, a on kao pocetnik da sam kuca ritmove(ajde to ce jos i naci), ali da sredjuje boje i sve to...Bolje da to vreme utrosi na ucenje lestvica i sveg ostalog sto ce mu trebati, nego li na sredjivanje klave...
|
Velja, svaka cast! Mislim da si u pravu. Stvarno je nezgodno kada uzmes sint i onda potrosis mnogo vremena na sredjivanje umjesto na skidanje pjesama i vjezbanje.Hvala svima.Tema moze pod katanac ;)
|
Dobar pa 500 neces naci za 500e to je sigurno,mozda neki skart.Dobro ocuvani sa dobrim setom su oko 650e.Ako kojim slucajem nadjes :D,mogu ti reci da je to provereno dobra klavijature samo treba znati izvuci ono pravo iz nje.A sto se tice 500e sigurno mozes naci dobar pa50,60,80.Korg ti preporucujem u svakom slucaju.Pozdrav
|
Ti il prodajes pa500 ili par godina nisi gledao oglase. pa500 (u Srbiji) za KES ide 500e jer za 700-800e ide pa1xpro.
pa50 max 350e za kes. Послато са NOKIA 3210 |
Ne prodajem i u toku sam sa oglasima,on je lepo pitao za klavijaturu do 500e, pa 500 prelazi tu cenu svakako.Ne shvatam sta je tu problem,ako uspe da kupi pa500 za te pare da je skroz ispravan super za njega.Cisto sumnjam.
|
E moj aleksa, pa500 nov sa garancijom iz sky musicaza 500e. Da ih biras za 500e svi kao novi. Za kes sa dobrim ubedjivackim sposobnostima 450e. Takodje predlog za pa500 samo zbog setova.
|
Calevh,daj mi link od tih PA 500 koji kostaju 500 evra ako ti nije problem u PP
|
Baltik ja sam trenutno na tabletu, na nekom sam putovanju stvarno nisam u mogucnosti. Svi oglasi na kp, jednostavno covek treba pozvati broj, ne por. Pozvati a onda i otici, ako neko trazi 550e, i preko telefona da mu ponudite 500 on ce pristati a kamo li kad odete i bacite novac na sto. Nadam se da se razumemo.
|
Citat:
Ja je toplo preporucujem,ima dosta "materijala" ali za neki bolji sound ces morati zagrejati stolicu.Pozdrav! ;) |
Samo i stoje oglasi, vecno stoje. Evo i ja da pitam kad vec pricamo, ja imam pa80, nisam zadovoljan zvukom, dobio sam ponudi za pa500. Kakva je tu realna zamena, glava za glavu ja doplatu ili on doplatu, sta mislite?
|
Nemoj da si naivan druze,PA 80 je skuplja klavijatura bez obzira sto se tebi nedopada zvuk.Znaci ako menjas PA 80 za PA 500 onda taj koji ti nudi PA 500 treba tebi da doplati,samo da znas da ces sa PA 500 zvukom biti jos manje zadovoljan.>:D<
|
Neso znas da sam ja ljubitelj svega samo ne zvuka na korgu, sviram ga zato sto ispao jeftino a bio ko nov i gomila materijala, lako koriscenje, sve samo ne zvuk po mom ukusu. Nego nekako racunam dosta novija modernija, pa da iz toga moze izaci moderniji zvuk. Hvala sto si mi rekao cisto da znam da ja nikako ne doplacujem i ako se odlucim za zamenu, :-)
|
E ovako,cena im je ista znaci u rasponu od 560e do 620e za dobro ocuvanu i ima onih od 500e al' vidi se da su pohabane i ko zna sta im jos fali..Sto se tice samog zvuka zanima me cime nisi zadovoljan?Ako zelis malo prirodniji,moderniji zvuk savetujem ti pa500.Sad tu treba izvuci ono pravo iz nje tj.rx tehnologiju.Napravis dobar bubanj npr po uzoru na fabricki jazz kit2 u vise lejera,uzmes fabricki bas npr slap-fing rx i samo ga malo doradis..ritam gitare fabricke su sve dobre..najbolja clean gtr rx3 dodas efekte i kida bukvalno.Plus cita sve ritmove sa pa800,1x,2x bez lupova.Jako dobro rade i konvertovani ritmovi sa pa3x pa ti vidi.Nadam se da sam ti pomogao poz!
|
Hvala puno. Nisam zadovoljan konkretnoscu na ozvucenju i instrumenti na trakama mi deluju pomalo nedefinisani, kao i njihovim odnosom, zasebno slusajuci bubanj mi je ok, ali u mixu se nesto desava u zvucnoj slici sto se mi ne svidja. Za operativnost i funkcionalnost kapa dole. A da, ja sam svirao roland i ketron klavijature, nedostaje mi onaj gruv, udarac, noga na dobosu koja je jaka i cvrsta cak i kad je volume potenciometar smanjen. Razmisljam. Plan mi je da pa500 koristim sa dmx workstation pro sistemom, u tom slucaju fabricki zvuk mi nije bitan ako se odlucim na to.
|
Kapiram te u potpunosti,alergican sam na bubnjeve serpe :D.U tom slucaju svakako pa500.Iako sam korgovac,korg nikada nije imao pun,dobar bubanj :/ pogotovo te starije verzije.Pozdrav i sretno sa odabirom!
|
Ziv bio, hvala puno.
|
Pa500 je daleko ispred Pa80. Druga sinteza zvuka i moze da zvuči prilično ubedljivo ako se zagreje stolica i sve to namesti po svom ukusu. Jasan i čist zvuk za razliku od Pa80. Da ne govorim o operativnosti. Što se dirke tiče, Pa80 je tu bar 10 puta bolji naravno... Ali ne možeš imati sve. Takodje izlaz šumova na Pa500 je nešto jači. U svakom slučaju još ednom ću napomenuti da obratite pažnju prilikom kupovine Pa500 da kupujete samo one koji na adapteru imaju okruglu signalnu zelenu diodu, nikako sa kockastom ( pravougaonik) diodom. Razlika u kvalitetu samog zvuka na njenim zvučnicima i uopšte kvalitet je nebo i zemlja. Dakle ima loših serija i ,,normalnih" serija. Imao sam obe.
|
Rolandx korisna informacija, hvala sto si podelio to sa nama.
|
Ja mislim da za PA50/80 ima najvise materijala na netu. Jedan prijatelj je koristio PA 50 skoro 10 godine i nije mu pravio problema. Sada kad je kupio PA600 naravno da kaze da mu je PA50 igracka. Za pocetnike bi ja rekao da je PA50 SD optimalan..
Pozdrav |
Svašta, pa Pa500 čita sve od predhodnika i po čemu je Pa50 optimalan? Možda bolje uzeti sa flopy drive-om... sto je sigurno, sigurno je... Pa neće se vraćati 10 godina u nazad. I Pa500 se odlično pokazao. Razlika nebo i zemlja spram Pa50.
|
@rolandx Pitao sam u jednoj temi ranije i nisi video moje pitanje. Da li je kod te dve vrste korga pa500 razlika u zvuku na izlazima ili samo na zvucnicima? koliko sam ja shvatio samo na zvucnicima ili gresim? :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org