![]() |
Roland E-96 Floopy disk
Pozdrav ljudi!
Novi sam ovdje pa nemojte zamjerit ako sam nesto krivo napravio! Imam roland e96 i kada ubacim disketu u njega nekad ju hoce ocitat nekad ne Po par puta moram palit i gasit klavijaturu jedno 15 min dok ne uhvati disketu a nekad odma iz prve U cemu bi mogao biti problem i kako bi se najjednostavnije moglo sloziti to? ;) |
Može biti problematična disketa koju koristiš, a možda je do disketne jedinice, tj, uređaja koji je u klavijaturi. Za početak pokušaj s nekom drugom disketom ili s više njih. Diskete su osjetljive i ako nisu pravilno korištene ili skladištene (recimo da stoje blizu magneta) često otkazuju.
Ako disketna jedinica uzrokoje probleme, ista se može pokušati popraviti ali mislim da je jednostavnije ugraditi novu. |
Problem je možda u disketi.A možda je do flopija u klavijaturi.
:D Послато са NOKIA 3210 |
Fata je Fata, al dvaput je dvaput. :D
|
Presnimi disketu na komp, pa je onda formatiraj disketu u klavijaturi. Zatim vrati sadržaj iz kompa na disketu pa probaj. Ako ovo ne uspe promeni disketu, uzmi novu, ali je takođe predhodno formatiraj u klavijaturi pa je tek tada napuni sa fajlovima.
Ovi flopiji retko otkazuju, 99% su problemi sa disketama. |
Vjerovatno od disketa, probaj više njih, u krajnoj liniji možda ti je otkazal čitač odnosno disketna jedinica. Imam ja troje Roland disketnih jedinica od G 1000, g 800 i E 68, ako ti zatreba, a ako nećeš moći tamo kupiti!
pozz. |
Evo pokušao sam sve navedeno
Kupio sam kutiju disketa ali opet isto nekad uhvati nekad ne :( |
Otisao ti je flopi drajv. Ja sam to menjso ba e86 davno.
Ne moze, koliko se secam, obicni drajv iz kompijutera jer dimenzije i konektori nisu valja bili isti... |
Da cuo sam da ne ide klasicni floppy unutra
Da stavim usb emulator Ima tko kakvih iskustava s njim ? |
Ja imam u Roland G 1000 i G 800 unutra flopi emulator, nije baš jednostavno dok se ne navikneš jer moraš jednu po jednu disketu kompjuterskim programom da otvaraš jednu po jednu. i kada ideš dalje opet programom, a u kljavi imaš na tom uređaju brojeve pa vrtiš dalje i dalje jednu po jednu.
A ako odlučiš da staviš flopiy uređaj imam ja više toga od Rolanda i ako ti zatreba onda javi. pozz. |
Imam i ja emulator za korga al ne znam jel pase u rolanda
moze se ustekati onaj trakasti kabal za podatke i onaj naponski |
ja mislim da bi mogao pasati i od korga, ...
meni je uradio emulator unutra majstor u Mariboru, ali ja mislim da emulator je emulator i mogao bi da paše unutra. možeš i pokušat, ako ti je tvoj zanat tu negde oko struje... |
Prijatelju .
Treba ti Emulator koji proizvodi kineska firma GOTEK. Za Roland E96 i Roland G800 moraš nabaviti model SFR1M44-U100K-R imaš na Ebay.com. Ostali modeli ti neće raditi, isključivo samo taj model. |
ili flopi jedinicu da nabavis drugu,ili fabricki ili Chinon fz357,panasonic....Ni jedan drugi ne podrzava,ja sam se isto patio sa tim dok sam imao rolanda.Probaj prvo glavu da ocistis....
|
Flopy uredjaj(citac) je u sustini isti bez obzira na proizvodjaca, i svaki PC ga prepozna i radi bez problema, zato sto instalira njegov drajver.Kod klavijatura je to drugacije jer O.S. ima preinstaliran samo jedan drajver, i zbog toga se desava da ne prepoznaje flopy citace sa drugacijim drajverom, jer nema mogucnost da ga instalira, i samo je slucajnost da taj flopy moze da pase sa neke druge klavijature, i to jedino onda ako ima isti drajver kao i ta voja.Nadam se da je ovo sad malo jasnije.Poz.
Dodato: Samo da dodam kod Flopy emulatora je nesto drugo, jer proizvodjaci daju vecu lepezu drajvera, tako da klavijature autamatski prepoznaju onaj koji za koji su programirane. |
@zaki1
bravo, objasnjeno kratko bas kako treba Послато са NOKIA 3210 |
Decki hvala vam puno
Prodao sam rolanda nedavno i sada imam roland exr7 |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:58 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org