![]() |
Korg pa600 vs pa1x Pro Elite
Sta vi mislite?
|
A sta ti misliš? Pa600 ( koji ima nedostataka u vidu tastera na kojima su štedeli , synchro start-stop, auto fill...) lošije dirke, manji, prednost noviji, 96MB ram memorije ( nema sempler editor).. ili PaxPro Elite koji ima sve sto nema Pa600 od nedostataka koje su mi pale napamet a puno starija klavijatura i izrabljena.... sa ako se ne varam 32MB ram memorije.... ?
Ja bih uzeo Pa600.... |
Podržavam kolegu. Ako ti samo dirke odgovaraju, i ne treba ti vocoder, onda Pa600 definitivno. Meni na ozvučenju lepše izlazi Pa600, imao sam prilike da čujem identične setove i semplove i lepše i mnogo čistije mi izlazi Pa600. I naravno gomila podešavanja, i detaljisanja oko ritmova i boja na Pa600. U suštini još jedan glas za Pa600.
|
Bogami ako pricamo samo o zvuku a ne o specifikaciji PA600 je obicna suplja plastika u sporedbi sa PA1Xpro.PA1X je jos uvek ozbiljna sprava iako je star model sto govori i cena,recimo klavijatura stara 13 godina ima cenu kao novi PA600.....Mislim u ovoj trci PA600 nema sta da trazi.....
|
Iznosimo činjenice, nemoj biti pristrasan, Pa1xPro je davno prošlo vreme. Cenu drži jer vlasnici ne mogu da se pomire sa činjenicom da se moraju rastati... pa stave cenu a mole Boga da ih niko ne kupi... Iz razloga što je nova koštala daleko više nego pa600 sada nova. Da li je tebi plastika šuplja, to je ,,tvoje" viđenje stvari. Zvuk pa600 potpisujem da je daleko bolji nego na Pa1xPro... kao vlasnik Pa600 naveo sam gomilu nedostataka, ali NIKADA neću kupiti stariju klavijaturu, serija pre , već uvek novije...
|
Joooooj kako ste zapeli sa tom recenicom "proslo mu vreme"..Sta znaci taj izraz?Da instrument kad ostari da vise ne valja?Jel to?Pa zasto onda Vlatko Stefanovski svira gitare stare po 20 god,zasto onaj Severinin klavijaturista svira koncerte na M1,zasto ljudi van balkana sviraju jos na DX7 recimo,zasto svi mi sviramo semplove od stare klavijature sto ustvari ne daju ni priblizno lep ton kao sto ce dati prava kljava....Taj pogresan termin "proslo mu vreme" vazi samo za Balkan i nigde vise u svetu...Kolega rolandx sviraj i uzivaj u PA600 ako ti je lep zvuk ali bogami nece moci sa PA1X ni u snu.Kratko i jasno da se ne lazemo PA600 daje jeftin plastican zvuk i nema tu sta.....
|
Najodgovornije tvrdim da na istom razglasu, sa istim podešavanjem miksete, identični setovi na Korgu Pa600 i Pa2x zvuće apsolutno isto, znači apsolutno isto. Da li treba dalje reći koliko Pa2x zvuči bolje od Pa1x? Ili možda Pa1x zvuči bolje i od Pa2x?
To što neki klavijaturisti sviraju neke instrumente, to samo znači da lično njima za njihove potrebe odgovaraju, oni nisu merilo da je neki instrument bolji ili lošiji. A to što na oglasima Pa1x košta 1000 i više eura, da li kolega zaista misliš da se i prodaje po toj ceni? Pa1x ni u kom slučaju i u najboljem stanju ne sme koštati više od 800E, jer već za 1400 se kupuje Pa2x, ali da ne idemo u off i komentarišemo cene. Svako dobro, pozdrav. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Zvuk klavijatura Pa600 i Pa1xpro prvenstveno nisu klavijature iste klase. Pa600 ne smatram za profesionalnim aranžerom, koji ima puno mana. Tačno je da je niskobudžetna klavijatura i košta koliko jedna plata na zapadu. Ali čak sa svim nedostacima, Pa1x ne može više da parira naslednicima pa čak i onima koji nisu u istoj klasi kao sto je Pa600. Ipak neko mnogo pametniji od nas dan i noć smišlja koja će klavijatura biti pun pogodak, taman toliko da bi je muzičari kupovali i starije prodali. Nostalgija uvek postoji, i to je razumljivo. Takodje postoji i potreba, navika i sve ostalo... Ko nema problema sa navedenim, kupuje novije - ,,uglavnom" Kolega je tražio savet, savet je i dobio. Da se nisi nadovezao, svoje mišljenje sam kompletno izneo u prošlom postu..... Nema potrebe da nastavljamo između... |
Nešto bi vam skrenuo pažnju,ponavlja se vise puta ovdje, a i drugdje.
Ne može se,ili točnije nije normalno usporedjivati klavijature, mikrofone na isto podešavanje na mikseru. Same klavijature imaju svoje master i insert efekte, eq i slično.A naši setovi su radjeni svakako. Tako da isto podešavanje na mikseti je totalno promašena logika . |
Ja sam bio isto u nedoumici nakon pa 80 sta uzeti,uz pa80 sam vukao vocalist sa kablovima,pa laptop za pustanje muzike u pauzi,gledao sam pa600 cak i pa900,za pa3x nisam imao novce,ako sviras sam kao ja,prvo ne pustam midije,imam pedalu ec5 bez koje ne mogu jer me mnogo rastereti,ove dvije klavijature je ne podrzavaju,trebao sam 4 izlaze da vocalist odvojim na izlaz 1 i 2 koje opet ove nemaju da koristim efekte sa miksete naravno dynacord,a i bolje je da se sve ne guzva na left i right,na pa 600 ne možeš posebno učitavati semplove,korg pa800 sam se bojao uzeti rabljenog zbog tog rama i matične ploče,uzeo sam pa1x sa mp3 za 900 eura,to je isto kao i elite,ima odlične zvučnike da je milina svirati kod kuče,nisam stavljao semplove bubnjeva da mi uzme ram jer u njemu ima mnogo toga dobrog za iskoristit,odlične je izrade,tasteri,dobro izlazi na razglas da mi ljudi prilaze i kažu kako to dobro radi,na njoj imam sve i ja sam zadovoljan,jedino što je duplo teža,toliko o staroj klavijaturi,to je samo moje razmišljanje možda nekom pomogne,pozz
|
Citat:
|
Dobro,nisam siguran,znam da ucitavaju cijeli set sa semplovima da tako cita,a i nije me zanimalo kad sam je vidio uzivo u radnji.
|
Vuk se lepo izahvaljivao,vi pisete li pisete,sta god vam padne napamet.Na samo dve strane ste uspeli da odete bar deset puta van teme.
A @Vuk se lepo zabavlja.Niti je postavio pitanje kako treba niti ga tema kao tema uopste interesuje.Bas ste lepo naseli na ovu provokaciju nekog kome je do ovog foruma stalo ko do lanjskog snega. |
@nesaband nisi upravu nemoj lupaš gluposti, postavio sam ovu temu jer nisam mogao da se odlučim izmedju te dve klav. A ovi komentari su mi pomogli. A ja nosam tražio da se prepucacaju i svadjaju.
|
Ok ok bez ljutnje,vidim i pravopis ti ide bas dobro.Kako si postavio temu tako i nastavljas.
Polako smiri se i pisi kako ti tvoje ime kaze, a ne kako te emocije nose. |
Samo cu ovo da napomenem...teme od korisnika @vuk16:
12.01.2015 otvorio temu "Korg pa500 vs pa80?" 09.02.2015 otvorio temu "Roland exr5 vs exr7 vs Korg pa500" 02.03.2015 otvorio temu "Korg pa600 vs pa1x Pro Elite" |
Koliko ja vidim @Vuk je postavio vise novih tema nego sto ima postova.Bas zanimljivo.:rolleyes:
Znam da je administratorima tesko da bas sve prate ali ovakve clanove treba odstraniti zauvek sa ovog foruma. |
Sta god da je bolje ja sam moj pa600 zamenio za Pa1x pro ("glavu za glavu") naj naj najvise zbog vokalista i jos par razloga ne vaznih za pisanje ali PA600 je radio mnogo dobro na razglasu. Ko voli manji aranzer a ne treba mu vokalist po mom misljenju PA600 je extra izbor. Nadam se da mi neko nece zameriti sto sam izneo svoje misljenje :-)
|
@nesaband, @vuk16 : Nema potrebe za raspravom, nemojte da ode daleko, a u pitanju je skroz mala stvar. Vuk16 je dobio odgovor, mada ja te savetujem da sve što ti se svidja odeš u muzičku kuću i probaš kao svi mi. Ničije iskustvo nije isto i o ukusima se ne raspravlja. Zavisi ti dosta toga i od budžeta, ako očekuješ neki priliv keša sačekaj još malo za nešto ozbiljnije, mada možda je i rano za to jer ko se ozbiljno bavi muzikom sam sebi prilagodjava opremu. Polako i ne žuri. :)
Neša je stari član, tu je preko 7 godina aktivno, to treba poštovati. Nemojte bez potrebe da pravimo gluposti. :) |
Citat:
Na Balkanu preovlađuju stereotipi i apsurdi tako da je najbolje gledati prema sopstvenim potrebama. Kome treba golf 2 da vuče drva s njim odabraće njega, kome treba auto za duga putovanja uzeće c5. Tako i ovo, pa600 je plastika ko što neko reče, ali za svirku sasvim dovoljno gledajući cenu. Jedino ako radite s njom još nešto pa da gledate koja je jača. Ja je imam (pa600) 3 i više god. izgleda kao prvog dana. Da ne pričam o lakoći rukovanja, brzini, ugrađenom mp3 plejeru, usb ulazu, sve je to na strani pa600. Ko razume shvatiće. Dodato: EDIT: molim kolegu @rocco da mi objasni kakav je to "jeftin i plastičan zvuk koji daje pa600??? Kao neko ko je bio dežurni "pljuvač" korga kad ukake nešto, ja do sad nisam čuo takav zvuk. Molim za objašnjenje. |
Citat:
Ja sam ovde na forumu odavno i svi dobro znaju da nemam dlake na jeziku.Ovakav nacin komunikacije novog clana foruma nije u skladu sa pravilima ovog foruma.Njegovo spamovanje po forumu nije takodje po pravilima foruma. Ja cu moje misljenje uvek napisati onako kako mislim da je u redu.Ako se neko zbog toga naljuti to je njegov problem a ne moj. @EmirTotic.....ne vidim ni jedan razlog da me opominjes,pogotovo ne ovako javno.Drugi put ili me kontaktiraj na pp ili ako zelis da me opominjes javno(bez obzira sto si moderator) onda to i obrazlozi.:) |
:)
Verovatno je poredio sa PA3X (nema "PRO") koji ima "skup i metalan" zvuk ;) |
Nešo, uz dužno poštovanje, emir te uopšte nije opominjao, već je dečko lepo rekao da ne ide dalje u raspravu jer stvarno nema razloga za to, sa čime se i slažem čak i naglasio da si ti ovde stariji član, i da zaslužuješ veliko poštovanje, da to treba da se poštuje sa čime se slažem, bez obzira na to što u ovom sajber svetu uopšte nije bitno ko koliko ima godina već je svako prema svakom dužan da se ophodi sa poštovanjem.
Uz dužno poštovanje, mislim da su ti dlake na jeziku malo duže nego što treba i da se u najmanju ruku ponašaš kao da si vlasnik foruma ili roditelj svima nama a nekad tražiš da se članovi foruma tebi bukvalno klanjaju i da se povinuju tome što ti kažeš, usput svo vreme sugerišeš da moderatori treba da obrate malo više pažnje na ostale članove a mislim da si ti taj koji u svakoj temi unese nervozu i neku napetost, opomenama ko koliko postova ima, koliko je tema postavio, koliko godina ima, da li su mu teme ozbiljne ili neozbiljne, kakve je teme postavio. Jel' to tvoja obaveza? Tvoje pravo? Jesi ti moderator, administrator ili jedan najobičniji član kao i većina na ovom forumu. Da je i malo poštovanja sa tvoje strane, ti emiru kao moderatoru ne bi smeo da se obratiš na taj način, jer je upravo on taj koji određuje koja će tema biti na mestu, da li je ili nije na mestu, a na ovaj način omalovažavaš njegov rad i rad ostale administracije foruma. Uzgred, pravilnik foruma je apsolutno isti za novog ili 7 godina starog člana, i jedan i drugi moraju da ga poštuju. Novi član ima pravo otvoriti i 13 tema, ako one imaju smisla, a to određuje administracija, a ne ti. Članovi nemaju prava da komentarišu da li su teme ozbiljne ili ne, ako žele mogu ostaviti svoj odgovor ako ne, produžiće dalje. Dalje, tvoje sedmogodišnje članstvo ti ne daje zapravo da govoriš o nečijem spamovanju. Imao sam sličan komentar sa tvoje strane kada sam otvorio temu o kupovini aranžera ili aranžera i solo do 600E. |
Apsolutno se slaem ca kolegom @calevh.
Tema je tekla kako je tekla a onda @nesaband upada kao policajac da svima "otvori oci" kako ih je Vuk nasamario? Wtf?? A posle tom istom Vuku "zavlači" za pravopis uz kasnoje obrazlozenje da je clan 7 godina i da nema dlake na jeziku. Evo, ali nije da se hvalim, ja sam bio clan yu midija pre vise od 10 godina, pod drugim imenom koje je zbog neaktivnosti i web email adrese ugaseno. Tada je sajt bio svetlo plave boje ako se dobro secam, pa gde su onda moje povlastice? |
Au bre ljudi,postah ja neka baba roga na forumu.Niti sam moderator niti sam vlasnik bilo kakvog foruma.Ja imam svoju decu,to su vec odrasli ljudi i nemam zelju nikoga da vaspitavam niti da prevaspitavam.
Moji komentari mogu nekom da odgovaraju,nekom da neodgovaraju.To je vec stvar onoga ko cita postove. @calevh.....ja sam samo jedan obican clan ovog foruma koji ima samo 53 godine.Tvoj nacin izrazavanja je takodje jako uvredljiv prema meni. citiracu jedan deo tvog posta"Uz dužno poštovanje, mislim da su ti dlake na jeziku malo duže nego što treba" Uz duzno postovanje nisam to ocekivao od tebe.Ne prilici ti to.Ne vidim ni jedan razlog da mi se tako obracas niti da glumis necijeg advokata. @sale band.....ja nikome nista ne "zavlacim"... pogotovo nekom mladom momku kao sto je @vuk,a da li se slazes sa nekim ili ne to je tvoja stvar.Sa tobom ocekujem jedan korektan odnos prema meni i ja prema tebi a ne da prevodis reci koje sam ja napisao. |
Svakako, cist racun - duga ljubav.
Ipak, meni se cini da volis malo da "budes u pravu" i kad nisi... Ajd' sad laku noc, idem u krpe, nastavicu sutra :) |
Nešo, ja ću tebe citirati:
"Ja cu moje misljenje uvek napisati onako kako mislim da je u redu.Ako se neko zbog toga naljuti to je njegov problem a ne moj." E vidiš moje mišljenje je da ovo može da bude jako uvredljivo, a znaš itekako da dosta puta prenagliš, i postaviš se upravo ovako. Kažeš, a baš te briga da li je to uvredljivo ili nije. A sad si na svojoj koži osetio kako je kad se neko prema tebi postavi upravo onako sebično kako se ti postavljaš prema drugima. Kad si već spomenuo svoje godine, koje ovde na forumu smatram da apsolutno nikakvu ulogu ne treba da igraju, jer forum ima pravilnik koji se poštuje bez obzira na godine i komunikacija je skroz ravnopravna, hoću da znaš da ni ja nisam očekivao od tebe tako površne stavove i osude mladih kolega, koji na razne načine pokušavaju doći do raznih saveta, saznanja bilo o muzici ili o instrumentima. Niko ne bi trebalo da bude degradiran ili osuđivan što je postavio jednu ili sto i jednu temu, sve dok ona ne prkosu pravilniku. Pošto i sam uveliko kršim pravilnik, jer sam u debelom off-u od teme, povlačim se iz ove diskusije, koju ako želite možemo nastaviti ali na adekvatnom mestu, tj. u adekvatnoj temu, mada sam rekao sve što sam imao. Uzgred, ne glumim ničijeg advokata niti sam ikoga uzeo u odbranu, govorim isključivo o tebi i o tvom stavu i u ovoj i u još dosta tema na forumu, gde si imao neumesne komentare i osude, a nisi ni administrator ni moderator, već *ravnopravni* član ovog foruma, kao i svaki drugi. A sve iz razloga, da bi na ovom forumu mogli da komentarišemo skroz otvoreno i da ostavimo što više komentara u svakoj mogućoj temi, koji će na sve moguće načine pomoći i pokretaču teme, ali i ostalima koji posećuju i čitaju ovaj forum. |
'Ajd još malo pa lock...
|
A zašto još malo... nije bilo dovoljno ? Ne opravdavam nešu, ali je bio u pravu kada je napisao da novajlije otvore temu, zakuvaju, bace kosku i slade se prepirkama starih članova. Jasno je da će se neko ko je nekoliko godina ,,kao kod kuće" ,,odomaćen član" tako i osećati i dati sebi za pravo da u širem spektru obrazloži svoj post i bude konkretniji i slobodniji. Nemam ništa protiv toga. Nepisani kodeks ponašanja i poštovanja. Nemojte mi zameriti. Treba obrisati poslednjih nekoliko postova, ne što nisu bili upravu ovaj ili onaj, već nema smisla. Ovo je moj jedini off topic u ovoj temi ( tako ja gledam).. Obrišite slobodno post, ako moderatori smatraju da ovo još nije izmaklo kontroli, i da bi trebalo više članova da se banuje.. ka tome idemo... zar ne? IzViNjAvAm se na off svima.
|
Ja jos nisam dobio objasnjenje za plastican zvuk [emoji38]
|
Jesi, jesi ali nisi citao :)
|
Prezauzet sam ovih dana pa nisam ni obraćao pažnju na situaciju u ovoj temi. Stvarno ne mogu da verujem šta sam pročitao. Da li je uopšte bitno ko je moderator, član ili šta već? Bar su me vaspitali da poštujem druge ljude bilo koje generacije (a naročito starije). Uostalom, niko nije opomenut. Da sam hteo bilo koga da opomenem uradio bih to onako kako se to radi, ali izbegavam opominjanje jer postoje ljudi na forumu koji su za to zaduženi i koji su ovde češće i duže nego ja, a samim tim su i upućeniji u sve. Pored toga, stvarno nemam nameru da razmišljam o tome da li će me neko pogrešno shvatiti, trudim se da pišem jasno. Ali kako je već postalo uobičajeno, što više poštuješ, ceniš, podržiš, uvažiš, to ti se vrati gore. Nemam nameru da nastavljam nikakvu raspravu, ovakve situacije postoje od samog starta i nažalost biće ih uvek. Tema je izgubila svaki smisao i ako se ostale kolege iz uprave slažu mislim da je vreme da se tema zaključa. Pozdrav kolege.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:18 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org