YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Sta kupiti, pomoc, hitno??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28055)

makl 05.03.2015 22:18

Sta kupiti, pomoc, hitno???

Eh ovako, sad imam veliku dilemu, pocinjem raditi sa bandom i treba mi neka klavijatura, kad vec kupujem htio bi kupiti aranzer radije tako da po potrebi mogu i sam odraditi nesto s njim i solo i u bandu. Eh sad, budet mi je oko 500-600 evrica, kako sam imao pa 50 sd koji mi je riknuo sa istekom garancije strah me uopce nesto polovno kupiti, a i strah me sad korga nakon tog, jer je ovaj bio nov pa je riknuo sam od sebe. Gledam korg, gledam yamahe, svasta nesto, ali neznam ni sam kako bi i sta bi, a i nije bas da se razumjem previse u klavijature posto sam harmonika, pa eto sta mi klavijaturisti mogu savjetovat, sta bi bilo najbolje uzet. Gledao sam malo i pa 80, solidno radi, ali dosta je star pa me strah nekako, da je samo pitanje dana kad ce riknut, neznam ni sam, eto ajde pomozite ako mozete, malo mi je hitno ovo...

Unaprijed hvala svima

anel.bega 06.03.2015 00:22

Druze , Korg pa80 sa flash kartom od 16MB je predobar,nisu kvarljive uopste. Moras da budes baksuz da na nju naletis da ti stane u pola svirke. Detaljno je pregledaj,provjeri kako cita kartu. Ali kad vec pocinjes svirat u bendu ne vidim potrebu za aranzerom.....Uzmi Korg TR ili Korg Le. Cijena im se krece od 300€ do 450€ zavisi kako su ocuvani. Sad je do tebe ;)

branoy 06.03.2015 04:32

po 300eu das na g1000 i triton le i nema zime, kakvi korgovi za te pare.

sale_band 06.03.2015 05:03

Evo Brane opet sa njegovim G1000... :D

dmmacak 06.03.2015 11:35

Pa kad covek razmisli Brane je skroz upravu. Kada svira sa bendom nosi samo le-a a kada svira sam mora malo da potegne.:-)

VUNIMRAV 06.03.2015 12:41

Pa da,samo što bih ja umesto G1000 ipak kupio psr1500 i Tr.Ipak je Psr mladje generacije aranžer sa USB i da le veoma lepo srediti.

rolandx 06.03.2015 12:51

Moj ti je savet ILI - ILI. ne može i jare i pare... Budžet 500-600 evra. Dakle od predloga G1000 - Tr Le:
G1000 - ( jeste još uvek moćan aranžer zato i drži cenu). 350e
Tr Le - 350e ( u najboljem slučaju).....
To je ipak više novca. Ima i za manje ali kakvi su. Dečko je napomenuo da ima strah od kvarljivih stvari. Pa80 sa karticom, jeste rešenj, ali stvar je ukusa.
-------Moj predlog je da se odlučiš za workstation ( solo klavijaturu)-------
Čini mi se da se za 600 evra može uzeti Xa ili S - roland fantom ( vidim ga evo u oglasima za 550 evra - taman ti ostaje 50 evra za set ;) ) To bi bio pun pogodak. Imao si saveta u postovima da uzmeš solo klavijaturu... ja sam samo izneo svoje mišljenje u vezi odabira. ALI: Ukoliko se odlučiš za fantoma, obavezno gledaj da ga kupiš sa već sredjenim setom,... ,,vrhunskim". nemoj kasnije gubiti vreme na sredjivanje, jer priče prodavaca : ,,kako ćeš-lako ćeš" zaboravi. Ako kupuješ bez seta toliko i spusti cenu da ga možeš kupiti. NIKO ti neće dati džabe vrhunski set ili bar onaj koji je sredjen po čijem god ukusu... Ako ima takvih , ja se izvinjavam....

nesaband 06.03.2015 13:01

Koliko sam ja razumeo covek bi zeleo da kupi nov Aranzer za 500-600 eura.Momci ,vi svi imate predloge koji nisu losi ali mu svi preporucujete polovne klavijature.

Jedina klavijatura koju bi mogao da kupi,doduse ovde u Beogradu ili u Nisu a da je potpuno nova za te pare su Roland BK-3 ili Roland GW-8.Ne znam kakva je situacija u Zagrebu,da li roland ima svoje predstavnistvo.

Svi predlozi su sasvim korektni sto se tice kvaliteta zvuka tih klavijatura ali to je ipak sve jako staro i niko ne moze da mu da bilo kakvu garanciju da nece imati kvarove.

rolandx 06.03.2015 13:10

Citat:

Originalno postovano od makl (Post 278173)
Gledao sam malo i pa 80, solidno radi, ali dosta je star pa me strah nekako, da je samo pitanje dana kad ce riknut, neznam ni sam, ...

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 278194)
Koliko sam ja razumeo covek bi zeleo da kupi nov Aranzer za 500-600 eura.Momci ,vi svi imate predloge koji nisu losi ali mu svi preporucujete polovne klavijature.

Spomenuo je da je malo razmišljao i o Pa80 ... ima nade i za polovnu ;) .Pa... eto, ti si mu predložio BK-3 ( oko 570 evra ) odličan predlog, i to mu je što mu je. A šta mu od toga paše, to već mora sam videti. Drago mi je da u startu nisu počela prepucavanja tipa - ovo je bolje od ovog... - .

nesaband 06.03.2015 13:50

Ne brini se ,to ce sad da krene...:lol:

Ovakve teme se nezahvalne,to se vec pokazalo u praksi i tu nema pomoci.Da dodam BK-3 ima i terce tako da mu to ne bi bio uopste los izbor.

calevh 06.03.2015 14:31

Slažem se sa kolegom @rolandx u vezi fantoma S ili Xa i dodao bih samo još jedan model Korg Krome. Ja probao i to je po meni jedna cela klasa iznad Triton Le i Tr serije. Verujem da će mu u početku trebati set za sviranje, dok upozna malo bolje klavijaturu, ali uvek ću svakog savetovati da sedne i sredi set po svom ukusu bez da plaća, ako mu to znanje i vreme dozvoljavaju. Da je lako, nije ni malo i to sa bilo kojom klavijaturom, ali mislim da vredi namučiti se i dobiti "vrhunski" set, koji je ništa drugo nego set rađen po ličnom ukusu.

Što se tiče Pa80, imao sam je, stvarno deluje stabilno klavijatura, i nisam imao prilike do sada da čujem da je bilo ko imao ikakve kvarove, osim fizičkih oštećenja. Ako je već G1000 u priči, baci pogled i na Va seriju, odličan instrument.

Ja bi predložio i jednu solo spravu, Kurzweil K2000v3. Ima je baš sad jedna na oglasima za ne tako veliki novac a u jako lepom stanju.

makl 07.03.2015 15:49

Prvo hvala svima sto se trudite pomoci. Eh sad, nesa je u pravu sto se tice cijene, ne mogu ja za te pare birat nesto previse i toga sam svjesta, novo ovdje u Zg mogu dobiti jedino pa 50, a to ne zelim, ili taj Bk-3, al neznam sta je to i kakav je i dali ima materijala za njega. Sta se tice mog ukusa da imam para uzeo bih nov pa 600 i nebi razmisljao ni sekunde, a ovako je problem. Korgovi mi se svidaju najvise, a i najvise ima materijala za njih, pa sam gledao najvise to, i nesto malo yamahe, ali posto sam ja harmonikas, ne razumjem se ja bas previse u to. Ne bi uzimao workstation, jer nekako to gledam ako vec imam klavijaturu glupo mi je da nije aranzer i da ne mogu s njom odraditi sam neku gazu ako je potrebno, eto samo zato, jer sviram svakako, a opet ju mogu koristiti i u bandu i solo ako je aranzer, zato bi radije aranzera. Kod vas u Srbiji su cjene malo nize nego ovdje kod nas pa zato mozete pogledati kod nas na oglasima na njuskalu sta se nudi. Ovaj g1000 mozda mogu dobiti za nekih 300 € od kolege jednog, probao sam ju, al iskreno meni to izgleda ko krs teski (bez uvrede). Od svih njih pa 80 mi je po svemu nekako najpristupacniji i najbolji, sa karticom od 16 mb, ima finih setova, ali eto strah me jedino to da nije bilo kakvih kvarova, i da mi ne rikne nesto, jer sam imao peh sa novim pa 50 sd, pa eto sada "pusem i na hladno". Korg mi se svida najvise po svemu, ali jednostavno nisam pametan sta kupiti, zato i pitam, ovdje, ima 80-ki po cjenama od 500-800 E, sto je ipak previse za takvu klavijaturu, realno nebi trebale biti skuplje od 500 nikako, bar po meni...tak da neznam ni sam, ali moram nesto uzet pod hitno...Zapravo mi treba klavijatura koja ce mi raditi godinu dvije dok ne skupim za pa 600, a onda bi je "umirovio" :D.

Eto 80-ki kod nas.

http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_a...ords=korg+pa80

nikadvisekorg 07.03.2015 16:58

Bolje ti daj 100e nekoj vracari da ti prebaje i baci zar da se ne plasis toliko a posle cemo lako da ti kazemo sta da kupis.

nesaband 07.03.2015 17:28

Za BK 3 ima dosta i besplatnog materijala.Koliko ja znam BK 3 je kompatibilan i sa G i E Roland serijom tako da uz malu doradu mozes imati vrhunske ritmove.Na kraju krajeva mozes i da kupis kompletan set da te ne boli glava za BK 3.posto si harmonikas mogu ti reci da i dirka nije losa i da BK 3 ima odlicne boje harmonika.
To je to,pa sad je na tebi sta ces i kako ces.

makl 07.03.2015 18:18

Neso a sta je po tebi bolje, pa 80, ili BK-3, sta je pametnije da uzmem sta se tice kvalitete?

srki Fantom 08.03.2015 06:58

Druze imas u Nemackoj po oglasima polovan pa600 za 700-800 evrica,mislim da ti je bolje da se strpis jos malo ili da se uzajmis nego da kupujes pa80 kojeg ces kasnije jedva prodati.To tije moje misljenje a ti sad opet vidi...

nesaband 08.03.2015 09:29

Citat:

Originalno postovano od makl (Post 278239)
Neso a sta je po tebi bolje, pa 80, ili BK-3, sta je pametnije da uzmem sta se tice kvalitete?

Ovo je nezahvalno pitanje.PA 80 je odlican instrument.Ako nadjes u neko perfektno ocuvanom stanju takvu klavijaturu onda mozse i nju da kupis.PA 80 je dobar ali jako star,mada cita semplove.

Ipak odluci sam.

JovanPetric 08.03.2015 10:02

Najbolje!!!!!!!!!!!

Ma najbolji je pa80

makl 08.03.2015 13:11

A recimo eto od 80-ki sta sam gledo, stanje na slikama se cini kod nekih jako dobro...Neznam jel ima neka razlika u ovima...

http://www.njuskalo.hr/klavijature-o...oglas-11471990

http://www.njuskalo.hr/klavijature-o...oglas-14307262

http://www.njuskalo.hr/klavijature-o...oglas-14002410

naravno racunam da sve to ide dole 50-100 E

zokimusic 18.04.2015 19:42

Hmmmm!!!! Covek je valjda pitao za aranzer ako se ne varam i za jednu klavijaturu,kakav Tr,Le i ostalo......U pravu ste za BK-3,za te pare dobijes garanciju 2 GODINE i ne razmisljas.Pozzzz

albertkings 22.04.2015 21:06

korg pa500 -ili pa80 sa flesh card
ako radis sa bend onda neki solo sajzer tr le

rulepower 31.01.2022 06:08

Citat:

Originalno postovano od zokimusic (Post 279643)
Hmmmm!!!! Covek je valjda pitao za aranzer ako se ne varam i za jednu klavijaturu,kakav Tr,Le i ostalo......U pravu ste za BK-3,za te pare dobijes garanciju 2 GODINE i ne razmisljas.Pozzzz

Dobar dan svima, nov sam na stranici, jedno kratko pitanje i hvala unapred svima koji odgovore, imam veliku dilemu, kupujem prvu klavijaturu (do sad sam imao pozajmljenu, harmoniku svirao nekad, presao na klavijaturu), zelim da kupim aranzera, imam opciju da stedim za PA600 koji je nekih 600e, a imam ponudu za Roland BK-3 400e. Molim vas za savet, sta kupiti, kakav je ovaj BK-3, valja li, ima li matrica, ritmova, sample-ova? Hvala svima unapred!

Tomy 31.01.2022 09:57

Dobro došao. Nadamo se da si prvo pročitao pravila ovog foruma. Prije nego počneš pisati novu temu, prvo pretraži forum da li već postoji ta tema. Za BK-3 je već puno pisano na forumu.:

https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

zagorec 01.02.2022 11:13

ja sam imao pa50sd pune tri godine i nisam imao nikakvih problema.Prosle godine kolega kupio isti za 1800kn (oko 250eura)i prezadovoljan-
.
Dodato:
pa600 u svakom slucaju.Ima puno materijala i jednostavan za slaganje.

cleaner 01.02.2022 15:52

Za 500-600 eura ja mislim da je najbolje potraziti pa800. U tom cenovnom rangu to je najbolji odnos cena-kvalitet.
Korg pa50 i pa80 su kvalitetne klavijature ako se naleti da su u dobrom stanju ali kvalitet onoga sto iz njih izlazi u poredjenju sa pa800 je neuporediv.
Druga stvar je da za pa800 imas od delova bukvalno sve sto novo a sto polovno i nije skupo a i ne kvari se [iz mog iskustva].

nikadvisekorg 08.02.2022 08:38

Citat:

Originalno postovano od cleaner (Post 313673)
Za 500-600 eura ja mislim da je najbolje potraziti pa800. U tom cenovnom rangu to je najbolji odnos cena-kvalitet.

Korg pa50 i pa80 su kvalitetne klavijature ako se naleti da su u dobrom stanju ali kvalitet onoga sto iz njih izlazi u poredjenju sa pa800 je neuporediv.

Druga stvar je da za pa800 imas od delova bukvalno sve sto novo a sto polovno i nije skupo a i ne kvari se [iz mog iskustva].

Za 500-600 nikako nije najbolje uzeti pa800. To što ti prodajes istu ne daje ti za pravo da za*ebes kolegu netačnim informacijama. Pa800 je kršina koju je pregazilo vreme, i kad je izašla bila je sranje zbog pomenutog problema sa pločom i memorijama, izlazima, napajanjem itd....
bolja opcija mu je pa600, brža fluidnija, tona materijala, i više opcija, učitava neuporedivo brže nove setove, pa 800 nov set i duže od pola sata učitava, dok pa600 za dva minuta..... što je bitno za sređivanje, ima opcija da se bubajj i svaki elemenat šteluje nezavisno, kod pa800 imaš samo celu drum traku i to je sve....

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

cleaner 08.02.2022 11:59

Da si ziv i zdrav daaavno sam prodao pa800 ali opet bih je kupio kad bih naisao da je jeftina i ocuvana.
Pa600 ne bih uzeo jer su dirke najlosijeg kvaliteta, od najeftinije plastike. Kao drugo nema vocoder dok kod pa800 ima i radi savrseno. Kao trece za pa800 ima delova tako reci kao za Golf 2 na svakoj trafici i jeftini su a klavijatura se ne kvari.
Ah da, kolega je pocetnik i sigurno mu nece trebati detaljno stelovanje bubnja a i set se ne ubacuje 3x dnevno pa da ga nervira vreme. Nek se ocitava i pola sata pa nije strasno a ocitava se za par minuta :)

nikadvisekorg 30.12.2022 01:31

Drugari ima li ko zna turski jezik ili da zna sajt za prodaju polovnih muzičkih instrumenata u Turskoj?
Zanimaju me cene tamo, hvala unapred

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Trenutno vrijeme na Forumu 06:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org