![]() |
Yamaha Psr3000
Postovane kolege!
Sinoc sam imao priliku da isprobam yamahu psr 3000. Posto vec odavno nisam radio na yamahi stvarno nisam mogao da se snadjem a jos manje nesto da uradim a da bi sve to radilo kako treba. Isprobao sam 1000 ritmova i boja sve mi to nekako bez veze zvuci i nadam se da je stvar u ritmovima ili u samom podesavanju inace ovo razocarenje nisam jos odavno doziveo kao sinoc jos sam covjeku rekao da je dobar aranzer i da moze dobro da se uradi tako da je kupio.Ako ima neko dobre volje da mi pomogne neka se javi,stvarno mi je neugodno kada je donio aranzer kod mene i kada sam probao neke ritmove imao sam osjecaj da radim na nekoj igracki a ne na aranzeru koji mnogi hvale. pozz.. Miodrag |
Kad sam ja govorio o tome nitko mi nije vjerovao -HE::HE-. :D
|
Pozdrav Miki !
Nažalost prijatelju, za PSR3000 nemam ništa materijala, no od svojih znanaca imam za nju samo jako pozitivne komentare. Imao sam je prilike isprobati u Music shopu i moj prvi utisak je da se radi o jako kvalitetnom synthu. Imaj na umu da je to iza Tyrosa najači Yamahnih aranžer. I logički gledano to ne može loše zvučit. Naravno, treba samo sjet kao za svaki drugi, prolit znoja i suza i zagrijat stolicu da bi radio kako valja. A da mu pokušaš nešto ubacit od PSR9000 u "usta". Barem Vladan i Adrijan imaju te robe dovoljno. Ostalo je samo stvar došminkavanja efekata, a sound engin mora biti ne duplo nego tri puta jači s obzirom na razliku u generaciji. Pokušat ću ti užicati od jednog znanca donekle ušminkani SET pa da probaš ubaciti u njega. Sa ovim što on ima napravljeno dosta pristojno zvuči, osobito na zabavnjacima. |
Pozdrav prijatelju
Bas se o tome i radi sto sam dobio neke stvari za yamahu od prijatelja koji kazu da je sve perfektno ali poslije vise pokusaja sve vise i vise razocarenje je bilo u meni. Mozda nisam nesto uradio kako treba! nisam ni jedan ritam nasao da mogu da kazem "OK" ovo moze da prodje. Neznam dali je na yamhi u opste moguce kao na Korgu ucitati neki setup ili tako nesto gdje su multi padovi sredjeni u ritmovima kao i boje u registrima.ili neki USER BUBANJ ili BASS. |
To je zato što se na PSR3000 ne mogu ubacivati vlastiti tj pravljeni user drum setovi, pa svi ručno pravljeni ritmovi zvuče ko lončići. Veeeellliikkkka mana.
No SysEx naredbama jedna udaraljka se može vrlo dobro i detaljno editirati, tako da možda i nema potrebe za promjenama. No ima i još jedno rješenje, naime kod Yamahinih Aranžera je moguče više Style traka definirati kao Drum traku na kojima se mogu nalaziti različiti Drum Kit-ovi !!! Probaj ići na Style edit pa Parametar. Tamo se mora dat to ušminkat |
Ima Yamaha, stvarno odlicnu ritam sekciju, sa malo izgubljenog vremena mozes jako dobar ritam srediti, pa da bude bolji i od Korg-ovog. A sto se tice solo boja, tu je uzasna, pa neka prica ko sta hoce. Uvjek sam govorio da ako hoces na Yamahi da sviras moras imati i neki synth, preporucljivo Korgov.
|
"rekao da je dobar aranzer i da moze dobro da se uradi tako da je kupio"
Nisi nista pogresio kad si to rekao. Jel ta yamaha koristi VCE za boje ? Imam ja svasta, ja sam stari Yamahoman. Ajde ako imas msn ili skype javi mi se, pa da to sredimo. Mora dobro da radi. Napravicemo i terce i sve. |
ehhh moj prijatelju da ti ja nesto malo kazem !!!!
imo sam skoro 2 i po godine yamahu psr 1500! trebo sam duuuuuggoooo vremena da je dotjeram da barem malo zvuci kako treba ! ali nije to to ! sredio sam je za ritmove da je bilo ok ali bas samo ok nista vise !!!!! boje su kosto si rekao igrackeee ! meni nista nevaljaju ! ja sam ga samo koristio za ritmove ! posto je 3000 skoro ko 1500 nebi preporucio tu klavijaturu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mislim imam terce od zlatka subasica ( davno uzeo ) preko midi kabla ! ali nevalja posto efekat gubis !!!!!! imam i ritmove i sve to ako se slucajno odlucis za nju koliko ti bog hoce ali ja ti kazem nemoj !! ja sam je prodo i uezo Korga PA1x pro ! to je rec MAschina !!! ;-))))) ako si ikad sviro na korgu , nikad neces barem ovu 1500 ili 3000 uzeti ! za druge kao tyros i 9000 pro i to neznam nisam ih sviro sad ti odluci !!!! ;-))) hajd pozdrav i uzmi korga hahahahaha |
Pa ja kad sam kupovao pa80 tad su mi nudili i yamahu psr3000 mislim cak da je bila razlika u cijeni oko 100 eura, ja nisam htio uzeti, ipak mi je korg nekako ozbiljniji, ono je isto ko igracka, al to ne znaci da je losa, cim je u toj cijeni, ja ipak mislim da se samo treba dobro nastimati, i da moze da zvuci kao grom. Poz
|
Djole moze ona da zvicu !!!! ali nikad u zivotu kao grom ! dajem ruku za to !
jedino se mora sad rjesit sta ja da zvuci kao grom ? ;-) |
Od groma daleko prijatelju a jos dalje od korgovih aranzera da nepricam o poredjenju PA800 ili Pa1x cak i sredjenom PA80 !
|
tako je nazalost prijatelju
|
Javit cu ti se u vezi privatne poruke. Da li mu je kasno da vrati aranzer u prodavnicu? Ne znam kako je kod vas, kod mene nakon dvije sedmice mogu da ga vratim. Nek uzme onda PA50. U Kanadi mu je cijena $699 dolara Kanadskih...to ti je negdje 500 Eura, mora i kod vas da bude za tu cijenu. Evo website:
http://www.tomleemusic.ca/main/homek...=131&inv=98217 Neka mijenja dok mu nije kasno |
Pa i ja volim korga, za mene nema bolje klavijature, medjutim, sve zavisi od ukusa, neki ne vole korga neki ne vole yamahu, neki ne vole rolanda... Ne znam, mislim da ipak moze da se nastima da radi fino, samo se malo ljudi razumije u to, ipak su svi navikli na korga.
|
neznam brate ali bi mu i ja preporucio da vrati !!!!!
ali ako treba imam ja stvarno mnogo stvari kosto sam i rekao i terce i sve ! pozdrav |
Ae, da se oglasim... :)
@marco Na nju idu VCE boje. @Roso Ona nije ni nalik 1500! Razlichite su u 70% stvari! 3000 je sjajna mashina, ali je na njoj, kao i na svakoj drugoj potrebno raditi. Ono shto je vecini ovde problem, u ovom sluchaju, je to shto za nju ne mogu da nadju ceo set gotov, kao kod korgova, ubace ga unutra i vozi... Mora dosta toga od nule... Dakle, VCE boje i standardni yamaha sty ritmovi pashu. Potrebno je ritmovima malo izmenjati boje i preurediti efekte po sopstvenom ukusu. |
Kao kod svakog sinta i ovaj trazi malo slobodnog vremena da se grije stolica .Posto i sam imam psr 3000 a pre njega sam imao korga mogu sigurno da recem da je to odlican sint .Sama ritam sekcija se mi svidja mnogo vise nego na pa80 .Jedina mu je mana sto nema boje za solo bas kao na korgu jer ima samo dve boje ali i one se mogu doterati do solidnog zvuka .Ako si probavao neki ritam od psr 9000 on nece zvucati ni slicno onom kako ce zvucati kad se ga malo usminka sa njegovim internim bojama kao sto od psr 3000 nece ni slicno zvucati na 9000 jer ne prepoznaje megavoice zvukova .
Posto sam sad na poslu poslacu ti navece nekoliko ritmova pa probaj ponovo i sigurno da ces biti mnogo zadovoljniji. Mislim da ces na njemu moci odraditi dobru svirku ...ne kao na tvom pa 800 ali sigurno dobru. Dok sam pisao Vaxter me je pretekao . pozdrav |
Citat:
Bas tako Vaxtere, PSR je sjajna masina. Samo je treba srediti kao i svaku drugu, kao i Korga. Imam Korg-a PA800 i imam stotine Setova od PA80, sto nasih, sto Arapskih itd. Ali, u svim tim SETova mozes na prste nabrojati ritmove koji valjaju. Evo vec mjesecima slazem sebi SET totalno od nule. Miki, i ti si sam sebi slagao SET od pocetka. Nije ti Korg zvucao na pocetku ovako kako ti sada zvuci. Neke stvari si kopirao iz drugih SETova, ali opet si sve sam slagao. Tako treba i na PSR, mislim ne moram tebi pricati o tome. Al eto, ako mislis da si se zeznuo bolje sada zamjeniti dok mozda jos moze. Jesi li probavao ******ove ritmove? Meni sasvim odlicno zvuce i na takve nisam ni naisao za KORGa...oprostite ali ako mislite da ne valjaju onda mi pokazite te bolje sa Korga. |
Da tako je ko što kažu Waxter i Fičo a baš sam ti hteo predložiti da pitaš fiča više o tome koji ima psr3000 i čuo sam kako ga sredio i mogu ti garantirati da radi vrlo odlično.Mada nije sa yamahom neki teški rad ali je sasvim sve drugčije i ko je bio naviknut na korga sasvim teško se privikne.
To znam sam po sebi jer sam prije imao korga zadnjeg pa80 al sam takođe prešao na yamahu psr9000.Negdje sam prije vidio da neko napisao da zameniš za korga pa50 i u tome se ja ne bih složio jer je hiljadu procenata psr3000 daleko naprijed i neka kaže ko šta hoče.Yamahe te serije mogu se srediti odlično ali jeste mnogo rada pošto nema toliko sređenih gotovih stvari kao za korgove i u tome je stvar.Ako bi gledali sa tog vidika onda ni Tyros2 ne valja ništa al u stvari i ne valja dok je ne središ za tu svrhu muzike al je odlična kakva jeste za svu muziku osim balkanske. A psr3000 je u istom rangu negdje samo što nema sampler i još po koju stvar. Bilo kako bilo kad se ona sredi jako je dobra klaviatura jer isto kad kupiš korga mora da ga središ i to jako ako hočeš iz njega nešto da izvučeš a zamisli da nemaš nikakvog materiala za njega koliko bi se namučio sve ispočetka na novo da ga udesis. Pozdrav svima |
Pozdrav svim kolegama.
Ja sam prvi put na forumu ali sam procitao dosta tema pa sam delimicno upucen. Vidim da nisam jedini koji ima problema sa PSR-om 3000 pa mi je malo lakse hehe.. Elem hteo sam da vas zamolim ukoliko neko od vas ima bilo sta od nasih Balkanskih boja ili ritmova za tu klavijaturu, posto sam ja nasao neke ritmove koji zvuce extra ali boje nigde jos uvek, ovde vidim da mozes da prebacis sa jedne klavijature na drugu ali neznam kako. Ako bilo ko moze da mi pomogne oko objasnjenja ili da mi posalje, ostavio sam @-adresu. P.s Sve sto vam treba slobodno pitajte, poslacu sve sto mogu. Pozdrav svima i unapred hvala |
:DPozdrav svima.
Ja sam takodje prvi put na forumu i mogu vam reci samo to da je Yamaha klavijatura za pop i rock muziku. Pre dve godine sam kupio psr1500 i pokusao da sviram i narodnjake iako ih nikad nisam nesto preterano slusao. Pokupio sam sa neta milion stylova za narodnjake ali dzaba, to ne lici ninasta. Elem, vratimo se ja i kolega gitarista pop-rocku i pocesmo da razbijamo. Ljudi koji dodju u lokale gde sviramo cesto nam kazu da nisu ni provalili da je muzika uzivo. Znaci ne pada mi na pamet da vise sviram narodnjake sa Yamahom, a i od rocka moze super da se zaradi. |
Psr3000
Pozdrav,
Malo kasnim, ali nikad nije kasno. Hocu samo jedno da kazem: ako ti neko kaze da PSR 3000 zamenis za PA 50, taj covek je zaneseni korgovac koji PSR 3000 nije ni probao. Ostalima koji zastupaju njegovo misljenje mogu reci da nisu culi lepo sredjenu 3000. |
Citat:
|
Citat:
Ja sam PSR-1100 extra sredio,radio je samo tako,a sad 9000pro sta radi...:) Na tercama ne bi' trebalo da se gubi efekat ako je sve dobro podeseno. Ja sam i na PSR-1100 imao terce sa efektima,a klavijatura ima 32 note polifoniju i malo DSP-a.Kad provalis yamahu sto se kaze "u dusu",jednostavno ne mozes da se odvojis od nje. |
Jedno pitanje za sve, kako funkcionisu terce na yamahi, imam psr 1500 vec duze vreme ali nigde nisam naisao na terce za nju ili psr3000 niti sam ih cuo igde.... Ako ih iko ima ili zna oko ovoga bio bi mu zahvalan.....
|
Mile evo kako zvuci psr1500 bez ikakvih dorada,dakle samo u emu zvucnu kartu (malo cistih tonova i malo terci). Nije odsvirano bas kako valja zbog sto sam morao stalno da prckam TERCA/SETUP-VOICE 3 layer. Oprostite na brzopletoj svirki. :p download je "Voice/Terca" cim mod.odobre, hvala i pozz
|
OK,samo ubuduce pazi gde postavljas!
U pogresnu si kategoriju postavio.... |
Kuki thx!!!
|
Citat:
|
Citat:
|
Dobar pazar kolega :)
|
caka012 hoces li samo da nam kazes kako si ubacio boje od psr 9000 .Dali postoji neki konverter za to .Za Tyros znam da odgovaraju na psr 3000 ali od 9000 jos nisam cuo .
|
Ritmove od PSR 9000 normalno sa compa prebacim na flash memoriju, i ubacim u klavijaturu. Nista ne treba da se konvertuje. Problem je sa ritmovima od 9000pro, jer obicno imaju semplovane basove i gitare, a to 3000 ne moze da "proguta". Probaj, skini sa neta nesto z 9000 i ubaci, radi 100%.
|
Ja imam PSR 3000.Kod mene ritmovi izlaze perfektno.Razmišljao sam da kupim PA 800,ali kad sam probao,tobože,sređen,zvučali su ritmovi kao klackalica u odnosu na moj PSR 3000.Pošto za solo boje koristim KORG triton Lee,mogu reći da ni jedan sempl violine,trube i klarineta ne zvuči ni blizu kao preeditovane fabričke boje na Yamahi.Istina je i to da sam proveo stotine sati sređujući je,kičmu sam uništio.Mega Voice basovi i gitare zvuče bolje od bilo kojih semplovanih,koje sam čuo,a čuo sam ih mnogo.Profesionalac sam već 25 godina i imao sam sijaset aranžera,među ostalim i KORG PA 500,Roland VA 7 itd.Mislim da se kod dragih kolega radi o različitim ukusima,ali nije PSR 3000 bez veze koštala 1500 €.ŽIVJELA YAMAHA!
|
Pa i ti mega voice su semplovi...
Moraju da rade dobro. |
Da skratimo pricu. Svaki aranzer bez semplera danas je ipak manjih mogucnosti, no sve ostali aranzeri se mogu srediti i doterati da to zvuci kako treba svrsishodno poznavanju sintezi, funkcija na klavijaturi ili za naprednije upotreba vec dobro poznatih programa na kompijuteru. Poslusajte ovaj primer na PSR-1500 pa cete se uveriti da nije sve do samoga instrumenta nego i mnogo ipak zavisi od svakoga od nas kako ga koristi.Primer je sa youtube pa ako nemozete otvoriti direktnim klikom ovde mozete naci tamo.
Milos Djordjevic Improvizacija - Yamaha |
Svaka čast,brate Miloše,na pravi način si prezentovao mogućnosti svoje Yamahe PSR 1500,koja zvuči,i na suvo,bolje od mnogih KORG-ova PA 80,500 i 800 sa razglasa.Poslije ovoga više ne treba raspravljati o kvalitetima PSR 1500,3000,a pogotovo Tyrosa 2 ili,ne daj Bože Tyrosa 3.Veliki pozdrav tebi,a poseban KORGovcima.
|
Ih, covece, pa ne kunem se ja bezveze u PSR 3000. Da joj u desnoj ruci fali sempler - fali, ali u levoj ruci je bolja i od onih sa semplerom. Naravno, uz duzno postovanje prema ljudima koji jednostavno ne vole sound Yamahe. Ukusi su razliciti.
|
Ubi Miloš Yamahu ;)
|
I ja mislio da prodam svoju 3000 .Sad kad vidim sta sve moze nedam je kao ni cigo krave.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org