YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kupovina Pa3x ili sacekati 4x (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28381)

jtodorov 23.03.2015 22:25

Kupovina Pa3x ili sacekati 4x

Postovane kolege,
Zelim kupiti novu klavijaturu. Do sada sam svirao Roland VA76 i sada zelim preci na Korg, jer me Yamaha razocarala sa Tyros 5 sto nije uvela toch screen displej i zaista smatram da ne vredi toliko koliko kosta.
E sad, molim vas za savet da li sada da kupim Pa3x ili sa sacekam jos neko vreme da izadje 4x, jer mislim da ce se to uskoro desiti?
Ocekivao sam da ce Pa3xLE biti bolji od Pa3x, ali ispalo je da je slabiji i jeftiniji.
Pozdrav

NordX 24.03.2015 15:57

Sta zapravo ti hoces? Zbog cega mislis da T5 ne vredi toliko koliko kosta,samo zbog touch screen-a? Mislis da je to jedini razlog zbog koga je ne bi kupio? Touch je toliko bitan,naspram samog Sound-a? :)

jtodorov 24.03.2015 17:43

Kako je moguce da klavijatura proizvedena u 2015-toj godini nema toch screen. Koje je logicno objasnjenje zasto nisu to stavili?
Meni inace treba profi aranzer koji necu menjati u narednih 10 godina, kao sto sam koristio Roland 10 godina i nisam imao nikakvih problema

calevh 24.03.2015 18:35

Otkud znas da ce Pa4x vredeti toliko koliko ce vredeti kad izadje? Jesi probao T5?

tyros2 24.03.2015 18:54

Citat:

Originalno postovano od jtodorov (Post 278953)

jer me Yamaha razocarala sa Tyros 5 sto nije uvela toch screen displej i zaista smatram da ne vredi toliko koliko kosta.
.
Pozdrav

Sto ljudi sto cudi.Meni puno bolje bez touch screena.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od jtodorov (Post 278953)
zaista smatram da ne vredi toliko koliko kosta.
i.
Pozdrav

Po meni vrijedi ,itekako....

pozdrav

VUNIMRAV 24.03.2015 19:11

Inženjeri i programeri iz Yamahe da dobiju momentalni otkaz!!! =))

sinisa 24.03.2015 21:14

Stvar navike.. Treba gledati sta dobijas sa Pa3x ,a sta sa T5 i sta tebi od toga najvise treba ili odgovara. Pa4x ako izadje bice sigurno preko 3000 eu kao sto je bio i pa3x ,sto je po meni previse.

Naprimer meni nije bio bitan sempler kao opcija u aranzeru pa sam uzeo Roland E80 zbog nekih opcija oko sredjivanja ritmova i samog V-bubnja. Korg je posle toga izdao jos dve generacije aranzera i nije dosao na taj nivo sa opcijama koje su meni bitne,odnosno koje ja trazim od aranzera. Tako da sve zavisi od toga sta ti ocekujes i hoces od klavijature...Mi mozemo da dajemo predloge ali ti to nece pomoci,na kraju ce opet odluka biti samo tvoja..

radisadv1205 25.03.2015 00:26

Ko ti moze bilo sta reci o klavijaturi koja nije jos uvek proizvedena? Pa3x je proverena sprava i poznato je kako radi.

Dell 25.03.2015 00:36

Ja sam pobornik Yamahinih aranžera i reći ću da nisam neki fan Korgovih aranžera, ali da Tyros 5 ne vrijedi koliko košta? Ne vrijedi sigurno...
Niti jedan aranžer u zadnjih 10-12 godina ne vrijedi koliko košta, nego smo mi mušterije ovce.

branoy 25.03.2015 01:31

kupi ti pa3x ! zasto ? nikad ne uzimaj klavu koja izadje odma, cekaj bar dve godine da vidis kako se pokazala!!

tyros2 25.03.2015 10:50

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 278975)
Ja sam pobornik Yamahinih aranžera i reći ću da nisam neki fan Korgovih aranžera, ali da Tyros 5 ne vrijedi koliko košta? Ne vrijedi sigurno...
Niti jedan aranžer u zadnjih 10-12 godina ne vrijedi koliko košta, nego smo mi mušterije ovce.

Tacno prije godinu dana ja sam uzeo Tyros5 za 3700$ sto je tada bilo oko 3000EVRA!

Smatram da to nije bila prenapumpana cijena.

Pozdrav!

Alen P 25.03.2015 11:41

tyros2, a ja smatram da nemaš pojma što je to realni sektor na Balkanu. I koliko je para 3000 eura u Srbiji, BiH, Hrvatska... Ljudi si ovdje 3000 eura uzimaju kredit na 3 godine. I osjećaju to jako dobro svaki mjesec.

Da, to je puno para. Treba duugo svirati kod nas da se klavijatura isplati a tek tada da ona zarađuje pare.

tyros2 25.03.2015 13:03

Nebih da ulazim u diskusije,ali imam pojma itekako.Ja sam odrastao na Balkanu,i sa pozajmljenim parama dosao u USA!Znam dobro sta znaci preskociti obrok zbog neimanja.
Tek toliko o tome.

Onaj ko nije u mogucnosti uzeti Tyros5,Korg PAX3 ....nece ni govoriti o realnosti cijene.

Pozdrav!

nesaband 25.03.2015 13:24

Lepo je to da postoje ljudi koji mogu sebi da priuste aranzer od 3000 eura i vise.

Da li sta i koliko vredi to odredjuje trziste.Da li se to isplati ili ne to je vec nesto drugo.

Nego ovakve teme samo dovode do zle krvi i treba ih izbegavati i ne prepirati se.

Neka kupi sta ko hoce i sta mu odgovara.

rolandx 25.03.2015 13:30

Pa1x - 2003
pa2x - 2007
pa3x - 2011
pa4x - 2015?

dmmacak 25.03.2015 13:43

Tacno prije godinu dana ja sam uzeo Tyros5 za 3700$ sto je tada bilo oko 3000EVRA!<br />
<br />
Smatram da to nije bila prenapumpana cijena.<br />
<br />
<br />
Pozdrav!<br/

Ne bih da skrecem sa teme ali moram dodati da kod nas da kupis T5 u radnji nov sa garancijom i ram memorijom dolazi oko 4000 e.

calevh 25.03.2015 22:46

Kako bi lepo sa 3000 kupio jedan Pa1x eventualno Pa2x, jedan mini desktop racunar, vrhunsku zvucnu karticu i sa kontaktom se tako lepo igrao i svirao sa gigabajtima i gigabajtima materijala. Nego, em nemam 3000, em to nije tema. Ako ima vremena i zelis da cekas, cekaj, ako ne kupuj to sto je ponudjeno. Kakav ce biti Pa4x i da li ce za tene vredeti niko na ovom forumu ti nece reci.

sale_band 26.03.2015 02:21

@tyros2

Nije skupo $3700?

Ja sam moj Pa3x kupio pre 3 godine i platio ga $3500 AUD, sto bi bilo tada nekih 2500-2600 eura, ukljucujuci i zvucnik.
I tada sam smatrao da je preskupo

splendid 26.03.2015 08:21

Jedno je sigurno....ništa na svetu nema dobro a da je jeftino...ko nađe nešto tako nek mi odmah kupi dva...

Sa druge strane...nije realno u današnje vreme očekivati da klavijature koje su špic u svojoj klasi koštaju malo....iako bih voleo da je tako...

Bez ljutnje...ali ako je tebi u australiji sa tvojim primanjima skupo 2500-2600e pa šta bi ljudi sa ovog podneblja trebali da kažu ako to isto ovde košta 3000-3500e...???...

Aranžeri su kao računari i mobilni telefoni....elektronika sa padom cene i zastarevanjem....novi model se pojavljuje svakih 4-5 godina što ispada da prodaš prethodni model i dodaš još oko 1000e za najnoviji. U tom slučaju mislim da je fer odvojiti po 200-300e godišnje odnosno po 15-20e mesečno za novu klavijaturu...

Pozdrav.
Dodato:
U svakom slučaju uvek važi ona stara "čovek se pruža onoliko koliko može"....svima nama je u cilju da sve imamo vrhunsko...al...priznaćete...bilo bi dosadno kad bi uvek sebi mogli da priuštimo sve što želimo... :)

A za kolegu koji je postqvio pitanje oko kupovine u prvom postu...pa4 će biti bolji od pa3....da imam para sačekao bih pa4 pa bih ga uzeo...ako ne mogu da čekam uzeo bih pa3 pa bih ga menjao za pa4 kad se pojavi...al nije loše pustiti malo da nova klavijatura sazri na tržištu...malo joj padne cena...malo se otklone bugovi....

Pozdrav.

pedjajazz 26.03.2015 10:19

Sumnjam da ce kolega nesto i kupiti, kada dosad svira na va76, sad ce odjednom preci na instrument koji nije ni izasao. A T5 mu smeta sto nema touch. Pa gde ti to sviras, kakvi te angažmani to krenuli odjednom, da te nije slucajno Maddona angažovala pa imas potrebu da predjes sa va76 kojeg sviras u 2015.godini na klavijaturu koja nije ni izasla. Mislim pitanje je bajka. Odmah preskaces tolike korgove serije i razmisljas se da uzmes pa4x...
Tako da moj savet je PA80
Dodato:
Uh, u stvari nemoj njega nema ni on touch!!!!

calevh 26.03.2015 11:37

Shodno pitanju, mozda i najbolji odgovor.

sale_band 26.03.2015 16:57

Kupovina Pa3x ili sacekati 4x

Citat:

Originalno postovano od splendid (Post 279032)

Bez ljutnje...ali ako je tebi u australiji sa tvojim primanjima skupo 2500-2600e pa šta bi ljudi sa ovog podneblja trebali da kažu ako to isto ovde košta 3000-3500e...???...

Klasicno balkansko razmisljanje o zivotu u inostranstvu..,

Na osnovu cega si zakljucio da meni 2500 eura nije skupo i odkud znas kolika su moja primanja? Samo zato sto zivim u Au??

Sem toga, da si malo bolje citao moj post shvatio bi da sam se cudio predhodniku koji kaze da je 3500e jeftino...

Alen P 26.03.2015 17:52

Najbolji su mi dedice iz nordijskih zemalja, likovi stari preko 70 godina koji sviruckaju na T5 'malo za svoju dušu'... Ima ih youtube... S obzirom da im je penzija cca. od 2000-3000 eura, priušte si svake dvije godine novi model. Jedva čekaju da izađe šestica. :=)

korg18 26.03.2015 22:11

korg18

ti ocikledno onda neznas sta ces sa parama,a nacekaces se da izadje pa4x i kad izadje cijena ce joj biti oko 3500 ili 4000 eura..........uzmi pa3x i rijesio si problem za dugo....

splendid 26.03.2015 22:44

@sale_band...druže nema potrebe da se ljutiš na mene...

Kao što ću možda i ja napustiti ovu zemlju trbuhom za 'lebom tako si i ti verovatno otišao...nemam ja ništa protiv tebe ili tvoje zarade...i ne zanima me...ali činjenica je da ljudi ovde odvajaju prosečne godišnje plate da bi kupili jedan pa3...jel ti znaš koliko je to.. ?

Sa druge strane ti bi kao neko ko živi u uređenom sistemu gde se ceni posao i ulaganje u isti, trebao da nam daš do znanja da bez alata nema zanata i da kupovina alata nije bacanje novaca već kupovina posla...barem bi tako trebalo. I zašto bi bio problem ako čovek sa nekim alatom radi nekoliko puta mesečno i zaradi svaki put minimum 50-100 evra da od jedne svirke mesečno odvoji 15-20 evra da bi kroz par godina kupio novi alat...jel to skupo...?...

Ako je to skupo onda nemojte molim vas da komentarišemo cene instrumenata...pa jedan telefon košta od par stotina e pa do nekog iphone 6plus do 1000e....

Ljudi niko nikog ne tuče po ušima da kupi nešto što mu je skupo...

Uh...al se raspisah oko gluposti....

Pozdrav.
Dodato:
Sve u svemu i ja bih voleo da je sve to jeftinije kao i vi ali teško da će nam se to ispuniti... :)

silver2002 27.03.2015 00:51

evo ovako... baš čitam postove ove teme i onak mislim u sebi kako govorimo o tim eurima kao da se radi par gvozdenim okruglicama u nasem džepu... kao što je već spomenuto, sve cijene su i više nego prenapumpane... Yamaha ili Korg??? Touchscreen ili ne??? sve je to relativno... najbitnije u svemu je onaj koji taj aranžer svira... nemojte se ljudi izvlačiti na klavijature i kakav zvuk one imaju i kaj mogu... jer od prvih PSR-a i PA-NN mogla se dobiti kvaliteta i više nego dovoljna.... naravno da je tehnologija "sound"-a bitna ali to je tek 50% kvalitete.... preostalih 50% je do onog ko svira...

zato... nemojte svoje nedostatke opravdavati zbog tehnologije...

pedjajazz 27.03.2015 07:50

Tako je Silveru!!! Ja sam sa mojim korgom pa80, rame uz rame dugo godina na svirkama bio sa kolegama koje imaju pa800, pa2x, pa3x, i oduvao sam ih i izuvao, Klavijatura vrhunski bila sredjena, poznavanje aranžera odlično, repertoar ogroman, svirka da ne pricam i to je to, i evo posle 14 god. provedenim sa pa80 predjem na pa2x i da Vam kažem nije neki pomak napravljen,... Pare se iste na svirkama uzimaju, sladje sam svirao pa80....PA80 LJUBAVI MOJA

Al mu se diže ekran, ima touch,... serem se na touch,,,,,,,

sinisa 01.04.2015 21:49

Dajte ljudi spustite malo tenziju,covek navikao na touchscreen pa sta.
Toliko "pakosnih,zavidnih" komentara nisama video odavno. :(
Ko smo mi da sudimo bilo kome sta je dobro za njega sta ne ?

Svaka klav ima neke prednosti u odnosu na drugi i mane,dok se vi ovde prepucavate i hvatate za gusu proizvodjaci lepo trljaju rucice i smislajju kako da vas predju po ko zna koji put sa novo prepakovanom klavijaturom..
I opet nece biti vazno sta dobijamo sa tom novom klav. kolika je razlika u odnosu na prosli model i dali se isplati dati 1000 eu vise,bice bitno samo da ima veci broj u oznaci nego kod kolege koji svira u lokalu pored,pa makar sluzila samo i za pustanje fajlova...:D

miki2008 01.04.2015 22:47

Negdje u nekom muzickom shop-u...

Dobar dan.
Dobar dan,izvolite...
Molim vas dacete mi onu klavijaturu sa ekranom na umakanje!!!
~X(

Ps.
Po meni Korg PaX seriji je veliki nedostatak sto mora sve biti na diplay-u...Bilo bi dobro da ima obe opcije!!!

casper 01.04.2015 23:06

@jtodorov "baci udicu" i nestade s foruma, a vi se potrgaste da bi mu pomogli oko toga dal je bolje "tač ili ne-tač" =))

Kad smo već kod toga, ovaj fantomski PA4X neće nikada ugledati svjetlo dana. Tim više, pouzdano znam da Korg prestaje s proizvodnjom aranžer klavijatura .... JBG-a pojela ih Yamaha ;)

splendid 01.04.2015 23:10

A i mi ko deca...a covek nek kupi pa4 pa nek nam prenese utiske :)

VUNIMRAV 01.04.2015 23:45

E sad ću se i ja uključiti..=)) =)) =))

nesaband 02.04.2015 00:24

Evo i mene =))=))=))

radisadv1205 02.04.2015 00:29

Znaci ova tema ce biti aktuelna dok ne izadje taj famozni Pa4x? Pa onda prvi komentari vlasnika, razna prepucavanja, itd., itd. :)

casper 02.04.2015 16:27

Ne, ova tema će biti otvorena dok se ne pojavi autor iste i zahvali na konstruktivnim komentarima. :D

Pa rekao sam jučer da nema više Pa4x ...

calevh 02.04.2015 18:30

Casper ti si jako ozbiljan covek, verujem da je ovo pouzdana informacija, ali za mene bas neverovatna. Sa Pa serijom se mozda i stane, ali sa proizvodnjom aranzera, generalno, pa makar i pod nekom drugom oznakom, cisto sumnjam.

Rudiiiii 02.04.2015 19:01

... prodje li kaspere taj prvi travanj ?

sxkn7 25.05.2015 08:55

www.korgpa.com više ne postoji. To možda znači da ni Korg Italija više ne postoji. Dakle još veća šansa da Korg više neće proizvoditi aranžere.

Na www.korgpa.com stoji da je sadržaj sa te stranice prebačen na Korg-ovu glavnu stranicu ali tamo fali čitav niz stvari koje su bile dostupne na
www.korgpa.com, u vezi starih Korg-ovih aranžera. Kao da Korg želi da se što manje koriste njihovi stari aranžeri, kako bi se povećala prodaja sadašnjih aranžera, do isteka zaliha, odnosno odlaska Korg-ovih aranžera u legendu.
Dakle još jedan korak dalje na Yamahinom putu ka aranžerskom monopolu
(ako naravno novi Ketron SD7 barem za neko vrijeme to ne spriječi) :(

VUNIMRAV 25.05.2015 09:02

Jbg,sto puta je već rečeno da je "Korg" u vlasništvu korporacije Yamaha i to u većinskom vlasništvu,tako da sve i da ne bude pod imenom Korg biće nešto drugo,ali sv su ovo nagadjanja da ne kažem lupetanja!!
A naš Kolega Jovančo je ipak postao član kluba ljubitelja Yamahe, i to sa Tyros 5!!!!!!! :))
Ovo mi sve više liči na tihu okupaciju,golobalnu, zemljine kugle, od strane Yamahe!!!!!!

splendid 25.05.2015 10:46

Izgleda im skupo da plaćaju 50€ godisnje za odrzavanje sajta....udarila kriza...a mi "korgaši" znači da se psihički pripremamo za članstvo u Yamahi... :)

Trenutno vrijeme na Forumu 15:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org