![]() |
Problema sa disketama na pa 80 POMOC!!!
Ubacio sam disketu u klavijaturu i isao spremiti set na nju, sve se odradilo kako treba, a onda sam je ubacio u komp da to kopiram sa diskete na komp, medutim nisam mogao kopirati niti izbrisati, jer je disketa zasticena od pisanja, tako pise...I sad mi nije jasno sta sad, nemogu s njom nista??!
|
Da li si primetio plasticni klizac (gore-dole) u donjem uglu? Jedan polozaj je za zakljucavanje i zastita od brisanja podataka, a kad prebacis na drugi polozaj mozes da kopiras. Nisam siguran koji je koji, verovatno ti je na polozaju koji zakljucava. Ako ni to nece formatiraj disketu pa probaj ponovo.
|
Kada je prozorčić otvoren, disketa je zaštićena.
Da je bila u tom statusu onda ne bi mogao ništa napraviti niti u klavijaturi, tako da mi je to čudno. Ili je nehotice zaštitio disketu poslije rada u klavijaturi ili uopće nije odradio backup ili je disketa neispravna. |
Pa to znam za taj gumbic. Diskete su kupljene nove tak da nebi trebalo bit problema s tim, tek ih sad koristim prvi put. Ubacio sam svoj set u klavijaturu i isao na disk pa save, i spremio mi je sve na disketu, ali sad kad pokusavam u kompu bilo sta napravit sa disketom, nemogu. Cak je u kompu nemogu ni formatirat, neznam zasto ali sve mi odbija a taj prozorcic je zatvoren. Kad je on otvoren onda je zakljucana disketa to znam...
|
Onda bi bilo je logično da je floppy uređaj u kompu neispravan.
Pored toga, to što si kupio nove diskete ne znači ništa. Ako su stajale jedno ljeto u izlogu, kao da i nisu nove. Pokušaj s drugom disketom, prvo nju formatiraj na klavijaturi. |
Eh a kako to formatiram u klavijaturi?? Da ne pobrisem nesto u njoj pa ne zeznem nesto...
|
Disketu formatiraš preko Disk Menu > Format. Naravno da ćeš tada pobrisati sve što se na njoj nalazi ali ćeš biti siguran da je format odgovarajući i da ga klavijatura "razumije". Pored toga, biti ćeš sigurniji da je disk ispravan.
|
E sad imam drugi problem
Imam datoteke koje su u nekom dat formatu, i oni trebaju ici na flash karticu preko disketa, da se ucitaju u klavijaturu, medutim ne mogu ih ubaciti na disketu, napravim formatiranje i sve ali nejdu. Pokusao sam ucitavat druge neke fajlove setove itd, na diskete, i sve radi i ide normalno, al ovi semplovi nikako nece, probam 20-30 puta, nece i onda odjednom na jednu upadne i ostane fajl, ali onda baci greski kad je ucitavam u klavijaturi. Neznam sta da radim niti kako da to ucitam. Ocito je problem u tim fajlovima, pokusao sam ih i preimenovat, i ljepit sa folderm, bez foldera, svakako, ali nista nejde. Zna li itko u cemu je problem, i moze li mi itko pomoci, MOLIM VAS?!? |
Za početak, isključi antivirus na računalu.
I da, jesi li riješio problem iz početka teme? |
Jesam ali sad mogu i kopirat i brisat sve osim ovog sto mi treba. Te datoteke semplova jednostavno ne zeli kopirat, i onda pokusavam formatirat, ovako onako, ne ide, i onda odjednom ponovim postupak po stoti put, i zaljepi. U dva dana sam doso do 6 disketa a treba mi 12 da mogu ucitat sve to, pa ovim tempom to nece ici unutro do sljedece godine, nesto ne stima a neznam sta...
|
Citat:
Pojasni nam da ti možemo pomoći 1. za što ti *.dat fajlovi trebaju u klavijaturi 2. koje su veličine 3. od kuda si ih skinuo |
Ja kako sam razumeo, covek hoce da prebaci semplove sa kompa preko disketa u karticu na Pa 80....
|
Da. To bi se moglo zaključiti iz onoga što je pisao ali ekstenzija dat nema veze s tim.
|
Macak je eto odmah shvatio. Kupio sam set za pa 80, i pokusavam ubaciti na flash karticu datoteke preko disketa, znaci prvo moram ubaciti na diskete pa onda ubaciti u klavijaturu i ucitat. Ali nikako mi nece ubaciti na disketu to sa kompa, diskete sam uzo nove, sve je novo, ali jednostavno nece, probam i formatirat u klavijaturi, i u kompu, pa ljepit ali nikako....Sta god drugo probam stavit na disketu sve ide normalno, al ovo nece nikako, 100 puta izvrtim i odbije i onda 101. samo odjednom zaljepi. Nista mi nije jasno...nejde mi...
evo kako izgledaju fajlovi ti Oni idu na disketu u folder... |
Ovako radiš upload slike na forum.
Onda je problem u tim datotekama koje pokušavaš ubaciti na FD. Ako su oštećene, prekine radnju. Da bi eliminirao ovaj faktor, pokušaj s nekim drugim backupo za koji si siguran da je dobar. |
Ovaj bi morao biti dobar, set je provjeren, ali zasto ne stima, nije mi jasno...da stvar bude gora izgleda da sam jedini ja koji ima problem ovakve vrste...
|
Probaj drugi backup i onda ćeš biti siguran što radiš. Nema smisla pokušavati 20-30 puta kopirati jedan fajl na FD dok ne uspije. Da i uspiješ sve pohraniti na FD disc-ove, veliki je upitnik da li ćeš te iste datoteke prebaciti na Flash u klavijaturu.
Uostalom, napravi backup sadašnjeg stanja Flasha i probaj te podatke kopirati na računalu. Uspjeh kopiranja sadržaja sa FD disca na računalo i obratno, mora biti 100%-tan inače backup nema smisla. |
Ako sam dobro razumeo. Ja mislim da je jednostavije naci neki citac kartica i ubaciti semplove direktno na karticu od Pa 80..
|
|
Sve bi išlo mnogo lakše da je Korg koristio ,,standard " što se tiče CF kartica koji se danas koristi kod recimo Xa,X6.....
|
Radilo se ta vikend, pa eto tek sada citam postove,....
Upoznat sam sa problemom u potpunosti, član MAKL je probao dat fajlove i od drugog backupa, izgleda da je pazario loše diskete, poslace mi ovih dana flash karticu, ja cu mu povuci backup sa hard diska i to je to. |
Tako je pedjo, kartica je poslana, rijesit cemo valjda i taj problem, da i ja konacno cujem taj famozni set :D, nikako da se nacekam...
|
Da objasnim i forumasima,
nas clan Makl je imao doticni problem, na kraju smo se dogovorili da cak iz Hrvatske meni u Srbiji posalje flash karticu a ja cu mu ubaciti direktno sa hd, backup mog seta i semplova, pa zatim vratiti nazad. Mislim da ovakav primer treba da se slede i ostali forumasi kada je to moguce. Pomoc, poverenje, uzajamno postovanje i na taj način stvara se novo prijateljstvo. |
Sta je, je, poslao sam flash, eto kad stigne pedja to ubaci, karta ide nazad i onda se nadam da ce raditi pa 80 ko zmaj ;), nikako se docekat
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org