![]() |
Korg Pa 50 SD, editovanje namenskih ritmova
Pozdrav, da li neko zna kako da resim ovaj problem. Radi se o tome da sam ucitao set sa namenskim ritmovima pa posle toga neki drugi set. Kako mogu da ubacim bubanj ili bilo sta drugo iz drugog seta u namenske ritmove koji su ucitani preko fabrickih? Tacnije, znam kako da izmenim ali kad hocu da sacuvam, pritisnem dva puta record i posle toga mi nudi da ritam sacuvam samo na user mesta, ne mogu da sacuvam na mesto gde je vec bio, na mestu fabrickog. Hvala.
|
nisam te najbolje razumeo jel si ti stavljao bubanj na fabrički ritam ili ritam sa seta ?
|
Ucitao sam namenske ritmove preko fabrickih. Zatim izaberem neki namenski, pritisnem track select i izmenim bubanj i jos neku pratnju, e sada ne znam kako to da sacuvam i preimenujem naziv ritma? Hvala ti na pomoci ;)
|
Kada izmijenis sta hoces na ritmu samo idi write,i to je to.Dok sam imao pa60 znam da sam ubacivao bubnjeve,gitare... i da nije nesto strasno,pozz
|
Razumeo sam kako da izmenim i sacuvam, ali mi nije jasno kako da preimenujem namenski ritam?
|
Da preimenujes namenski ritam moras da udjes u
Record pa da obelezis curent style edit enter onda opet kliknes record (ili write style/ koliko se secam dugme je desno od start dugmeta) nadenes mu ime i save (tako bi trebalo da bude, probaj pa javi da l' je uspelo) |
Ako uradim tako kako si ma napisao, ponudi mi da sacuvam ritam na jedno od user mesta, a ne tamo gde se vec nalazi preko nekog fabrickog? :O
|
Koliko znam svi ucitani Style-ovi idu u User banke i nije ih moguce ucitati u Fabricke banke - bar do sada nisam nasao nacin, jer bih istog momenta izbacio one polke i ostala s*anja.
Ti svaki Style mozes sacuvati unutar odredjene User banke, tako da ako ti fali mjesta kupi neki noviji aranzer :) Dodato: Zaboravio sam napisati: E sad mislim da je moguce da ti editujes fabricke style-ove i u njihove trake da kopiras elemente iz drugog style-a ili da kucas sve ponovo.Nisam pokusao, pa ne mogu tvrditi da li ce da radi. |
Ja mislim da može samo u usere sačuvati a u fabrički ne, sačuvaj u neki user bezveze je da se sad mučiš da sačuvaš u fabričke ;)
|
Ides DISK,stranu 9, Utilities2,Fact.StyleProtect stavis na Off i sad mozes da snimis style gde hoces.Isto vazi i kad hoces da Loadujes bilo koji style u fabrickim bankama.
|
Mogu da se ucitaju ritmovi preko fabrickih na nacin kako je opisao rebus. Tacnije, ne ucitavaju se pojedinacno ritmovi vec ceo Backup. Ja sam nasao na netu Francuz backup. iskljucio zastitu i ucitao ritmove preko fabrickih. :) Kasnije sam iz mog seta ubacivao bubanj, bas itd, i svaki pojedninacni ritam(namenski koji je preko fabrickih) izmenio sa drugim bubnjem..., i sacuvao sa tipkom write pa curent style. Jedino sto ne znam je to kako da preimenujem iste te namenske ritmove koji su preko fabrickih? Nadam se da sam bio jasan. Hvala na pomoci ;)
Dodato: Mogu da se ucitaju ritmovi preko fabrickih, to sam vec uradio, ako nekome nije jasno kako se to radi neka pita slobodno. Ucitava se BACKUP a ne SET. Samo ne znam kako da preimenujem te ritmove koji su na mestima fabrickih? Mozda to i nije moguce, ako neko zna sta je ispravan odgovor neka pomaze :D Hvala |
Mogu da se preimenuju!
Treba da nadjes opsiju "factory style protect" i da je iskljucis (off). Kada to uradis (iskljucis) prilikom (narednog) ucitavanja ritmova ce ti biti ponudjeno da isti sacuvas na mestu fabriskog style-a. (probaj pa javi) (ako nisam bio dovoljno jasan isto javi da probam lepse da objasnim) (i jos nesto, napisao bih tacno gde se nalazi opcija "factory style protect", ali nemam pa50/80 pri ruci) |
To sto ti kazes je za ucitavanje, ja sam to vec uradio, ucitao ih preko fabrickih. Ako znas kako da ih preimenujem? :)
|
Pa isto tako, kada iskljucis opciju o kojoj smo govorili mozes da otvoris taj ritam(style) u record-u (promenis mu ime) i sacuvas ga na istom mestu.
|
Kada iskljucim zastitu, i idem na record da preimenujem i sacuvam, ponudi mi samo user mesta? Ne mogu da ga sacuvam na mestu fabrickog gde se nalazi sada?
|
Izvini onda sto te zamlacujem, meni je (kada sam imao pa50) nudilo da sacuvam umesto fabrickih (kada iskljicim pomeutu opciju). Izvini jos jednom.
|
Resen problem oko namenskih ritmova Pa 50 sd
resen problem. Hvala na pomoci!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org