![]() |
Pojacavanje jedne trake u jednoj varijaciji
Pozdrav Korgovci zna li neko kako bih pojacao npr u Intru Perkusije, a da na ostalim varijacijama bude tise. Kontam verovatno u Event editu samo ne znam koji broj Ctrl je za volume. Hvala:)
|
record......menu.........track controls........sound expression .
To ne radis u event.......zato sto bi morao svaki udarac posebno da smanjujes .......rekao si da zelis kompletnu traku samo jedne varijacije da smanjis.......onda pratis gore upute. |
Hvala da moze i tako ali nikako znaci ne moze volume da se kontrolise
|
Citat:
Odaberes ritam koji zelis.......ides na record......menu......track controls.......u dnu displeja odaberes sound exp. Pustis ritam da svira.......dok svira prebacis na varijaciju 2 npr.......izaberes instrument (bongose npr) i smanjis ga na toj stranici.........to znaci da si ga samo smanjio na toj varijaciji koju si izabrao.......posve jednostavno :D |
Ok razumem. To je expresion a ja sam mislio na volume, posto sam tako navikao na Tyrosu. Ali nema veze i na ovaj nacin je dosta prakticno u svakom slucaju hvala.
|
Citat:
Pa objasnih detaljno kako se to radi. Ili je problem sto se ta funkcija zove expression.......mozda trebalo da pise volume :D |
Nije nikakav problem. :D
Ispalo do malo ne sporazuma, zato sto Tyros pamti volume svake trake u svakoj varijaciji. Nije potrebsn expresion. A ja navikao tako, nista drugo...pozdrav |
To nisam znao.
I jedno i drugo moze imat prednost i manu. NPR ako hoces da pojacas perkusije na svim varijacijama......jel to znaci da yamahi moras uci u svaku varijaciju pojacat da bi on upamtio. Ja sam navikao na korgu i svidja mi se ovo.......ako hocu na svim varijacijama pojacat....samo pojacam volume perkusija i gotovo.......a ako hocu da pravim razliku po varijacijama tek onda idem na expression. Sve je to super ovako ili onako. |
Na Tyrosu ako hoces na svim varijacijama da pojacas takodje bilo koja druga podesavanja efekat ili da pronenis sam instrument. To sve podedis dok sviras i tako sacuvas u style creatoru.
|
Element
Pozdrav za Kolegu Mačka i Ella 85.
Ella pitanje za tebe da ne otvaram temu. Da li iz jedne varijacije mogu prekopitari samo jedan element bubnja, npr iz var 1 u var 2 samo kontra činelu da naliepim.? hvala |
Pozdrav prijatelju.
Dobro ti pitanje, koliko ja vidim to nece ici nikako drugacije nego preko nekog programa na kompu. Kad ces u moje krajeve?. |
Pozdrav dexter......nisam siguran jesam li skroz shvatio .
Ako zelis kompletan bubanj prekopirat iz var1 u var2 onda ides na record......menu......style edit ......u dnu displeya oznacis copy fm style Izadje ti ovo http://s3.postimg.org/iml2h4ayr/pa800_1.png Tu je lako prebacivanje bilo kog instrumenta iz varijacije u varijaciju ili intro ili fill itd ....... Ali ako stvarno zelis samo jednu cinelu dodat u varijaciju 2........onda je najlakse odsvirat......kad udjes u record izaberes varijaciju 2 i izaberes bubanj.....onda start i samo udaris cinelu gdje treba. Posto je vrlo vjerovatno da ces malo profulat i neces udarit bas tacno gdje treba to mozes fino popravljati .....odes ponovo na menu .......event edit...onda ti izadje ovo http://s22.postimg.org/3pfctc5u9/pa800_2.png Ako si izabrao bubanj kao na slici....ono C2 ti je kick obicno.....D2 dobos obisno.......tako nadjes C#3 je obicno cinela.....ili G3 splash kraca cinela......kliknes na tu C#3 i ovaj broj position (prvi broj s lijeva) okreces koluticem dok ne legne gdje treba. Cak mozes na varijaciji 1 da isto ovako pronadjes tu cinelu koja ti treba......i da upamtis tacan broj POSITION ........onda taj isti broj navijes i na var2 za tu cinelu. Onaj broj VALUE 2 sa desne strane te C#3 cinele oznacava koliko ce cinela biti jaka....i to mozes da prepises iz var1. Ovako kad se objasnjava izgleda komplikovano.......ali tu posla nema ni minut.....toliko je jednostavno. Cak ne moras ni odsvirat tipkom.....nego mozes ici na insert...i umetnuti cinelu....i podesiti jos position i value2. Kad je korg u pitanju........ne treba nikakav program.......sve se moze napraviti u samoj klavijaturi.....koliko se sjecam.....i to prilicno jednostavno |
extra
Macak prijatelju, cim budem u prilici eto me malo kod vas :)
Ella shvatio sam sta hoces reci, znam sam da kucam ritmove, ali ne mogu nikako da dobijem adekvatnu dinamiku sto bi u žargonu rekli "lomi fus ili činelu" Ovo ti je dobra ideja sa insertovanjem i pozicioniranjem, to sam shvatio lako je. Event edit mi je izasao na nos, kad sam ubacio GM live set, pa sam one doboše na layer 6 morao smanjivati, ubiše puru. :) Veliki pozdrav kolegama i hvala Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:58 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org