YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Koji najbolji Roland? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28904)

megane 17.11.2015 13:17

Koji najbolji Roland?

Uvjek nešto iztražujem i kod zvuka i kljave a i pratim ove novije. Ali pošto sviram Rolanda interesuje me koji model Rolanda najbolje zvuči, ili je to E 80 ovaj noviji sa 5 oktava, ili G 70 ili čak BK 9? ne mogu nigde da jih preslulšam, i kako stoje ovi Rolandi prema korgu PA 800 po zvuku?

zeljko_mo 17.11.2015 22:52

o ovome bi se moglo raspravljati danima... nevidim svrhu... najbolji je onaj koji ti navise novaca donese..., u mom slucaju, G1000 :D , sad bi nekad trebao izaci E-A7 , pa cemo vidit sta ce bit

mimiki 18.11.2015 14:55

ovaj E-A7 ce verovatno biti najbolji i sto se tice i zvuka i operativnosti i cene

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Boban010 18.11.2015 16:33

Nece biti najbolji,to je sigurno,a svaki od ovih arrangera je prica za sebe.Jedna od osnovnih razlika je da E80 i G70 imaju vokalist a BK9 i E-A7 nemaju,ali su ova dva poslednja laksa u odnosu na svoje prethodnike a samim tim je i kvalitet izrade drugaciji.E80 i G70 istina nemaju mogucnost ubacivanja semplova ali zato imaju SRX prosirenja.Prevedeno na nas jezik,nema sumnjivih semplova jos sumnjivijih majstora,svi semplovi su radjeni od strane profesionalnih ton inzenjera.BK9 jedini nema dodatne zvukove a da li ce ih biti u vidu nekog prosirenja vrlo je neizvesno.S druge strane on ima mogucnost ubacivanja lupova,po 7 razlicitih uz svaki ritam,a broj ritmova je neogranicen pa samim tim i broj lupova.E-A7 ce imati mogucnost ubacivanja semplova ali ce biti uskracen za neke funkcije koje ima BK9.
Finijih razlika takodje ima mnogo jer svi Rolandovi aranzeri su na principu,imas konzervu a nemas kljuc ili imas kljuc a nemas konzervu,to jest svaki ima svoje prednosti i mane.Jedna od stvari koja je zajednicka svim ovim modelima je Rolandov kvalitetan zvuk!
Zaboravio sam,ako hocete da tezgarite,PA800 je dobar za ovakav vid upotrebe a ako hocete da imate masinu i za ozbiljan rad u studiu i za tezgarenje,definitivno Roland i to bilo koji od ovih modela.

SMusic studio 19.11.2015 00:33

Apsolutno se slažem sa predhodnim govornikom, sve je rečeno i potpuno tačno.

Jedino što bih ja dodao je to što sada na novijim Rolandima u odnosu na starije modele mnogo se teže dolazi do setovanja zadovoljavajućeg balansa zvuka, jer su dali toliko alata da u moru opcija obično se dugo luta i nikad nisi zadovoljan onim što dobiješ, misliš da uvek može to mnogo bolje da zvuči.
Onaj ko nema strpljenja da čačka svaki dan po setovanjim kao ja, imaće solidan problem.
Utešno je jedino to što su danas svi novi modeli po tome manje više jako slični.

Boban010 19.11.2015 13:05

Samo da dodam,kad kazem neogranicen broj ritmova i lupova kod Rolanda BK9 mislim kako njihov broj zavisi od velicine USB memorije.
U manualu pise da Roland BK-9 podrzava USB flash memorije do 2TB!

mimiki 19.11.2015 13:09

Bobane znam da si ti okoreli rolandovac i da sviras dugo gw8 i da sad imas bk9,reci mi zasto ga prodajes sta mu ne stima ?

nesaband 19.11.2015 14:13

Kolega @Boban010 je vec pisao o razlozima prodaje Rolanda BK-9 ovde na forumu.

Razlog prodaje nije los kvalitet klavijature.Ako vas interesuje razlog prodaje onda mu to pitanje posalji na PP.

mimiki 19.11.2015 14:17

ovde se prica o Rolandu i mislio sam da je vezano za nedostatke klavijature u ostalo ne ulazim,ali ovako ubacivanje i odmah da se soli pamet kako sta treba raditi nije ok.ne moram ni da dobijem odgovor koji djavo sam i ulazio u ovu temu.na forumu nesto sto najvise mrzim je ovo iz prethodnog posta.ne pratim vise ovu temu bye

sxkn7 19.11.2015 17:04

koji je Roland najbolji ? Trenutno nijedan, zbog bezobrazluka ! Evo zašto: Roland je početkom septembra objavio izbacivanje na tržište E-A7. Radost klavijaturista u svijetu je postajala sve veća. A onda sve hladniji i hladniji tuš: E-A7 se možda uopšte neće pojaviti na tržištu ove godine, a i januar 2016. je neizvjestan. Ovo je velika drskost ostaviti klavijaturiste da mjesecima čekaju. Yamaha je samo oko mjesec dana nakon objave npr. PSR-S770 / PSR-S970, pustila iste u promet. Isto je bilo i sa Tyros 5...

Rolanda bi trebalo zbog ovoga kazniti ali ne novčano da ne propadnu nego dobro išamarati onoga kod njih u firmi koji je odlučio da nije problem da se
E-A7 pojavi na tržištu pola godine poslije objave (ako i tada) :mad::mad::mad:

Pa Japanci su u stanju kad im zemljotres uništi 100 kilometara puta, da isti u potpunosti obnove za samo nekoliko dana pa je stoga sasvim jasno da su već odavno mogli staviti u promet E-A7...~X(

Boban010 19.11.2015 17:04

@mimiki
Ne ljuti se druze na bata Nesu,evo napisacu i ovde razlog zasto prodajem BK-9.To nema veze sa nedostacima i manama same klavijature,zato je i Nesina reakcija takva.Razlog je cisto finansijske prirode.Volju na klavijaturu mi ubija cinjenica da svi muzicari u mom gradu skoro bez izuzetka sviraju i za po 2000din po clanu na vece.Retko ko od njih moze da se pohvali da "ubode" s'vremena na vreme i koju svadbicu.Sav posao nam uzimaju muzicari iz okolnih gradova a razlog za to je vrlo jednostavan-sve gazde lokala lobiraju za njih,dakle nije stvar u kvaltetu muziciranja ili kvalitetu opreme.Zasto lobiraju za njih?
Zato sto ih ljudi u gradu ne poznaju,kod vecine nema porudzbina ili ima vrlo malo a samim tim i nema porudzbina "preko veze"(kad te licno poznaje pola grada u kome sviras drugaciji je odnos publike prema muzici).Nema ostajanja prekovremeno sa vrlo retkim izuzecima(kad su krimosi u pitanju nema kraja) i manje je lumpovanja i problema a vrlo cesto iz gore navedenih razloga bude malo i veselja jer orkestar ne moze da pogodi repertoar vecine u publici jer je recimo mlada narucila Rock repertoar za svoju dusu.Koji je interes ovih sto lobiraju?Logika je jednostavna,manje veselja,manje se jede i pije(a kad se pogadjaju pice je neograniceno dok je realnost sasvim drugacija).Drugo kad se veselje zavrsi "na vreme" u 19h imaju mogucnost za jos jednu tezgu-nocnu.Beskrupuloznost i alavost im ide do te mere da ono sto je ostalo sa prethodnog veselja sluze na sledecem veselju cim neka ekipa dobro popije pa ne moze da primeti-nista se ne baca!
Van pameti mi je da vucaram po raznim cumezima 1200evrica kolko sam je platio da bi zaradio 2000-3000 din.Cesto puta ostanemo samo na gazi,bez baksisa.
Sladje mi je kad sa GW8(oko 350eura) drmnem dobru lovu!:D

sinisa 19.11.2015 17:20

Zavisi sta ocekujes od jednog aranzera,zvucno bar sto se tice boja u maloj prednosti izmedju ova tri sto si naveo je Bk9 meni licno za sada je najbolji E80.
Razlog je taj sto mi se ne svidja sistem na Bk9 odnosno princip rada sa dva ekrana koja nisu touch i jos par stvari. Mada je to sve stvar navike. Velika pednost mu je ta sto je 9,5kg u odnosu na e80 koji je 21,5kg...

Po zvuku odnosno aranzerskom delu, tacnije onom sto izlazi preko ozvucenja E80 i Bk9 su dosta u prednosti naspram pa800. Mnogi ce sad da kazu kako nje tako ali ja govorim o zvucnoj slici aranzerskog dela koji izlazi na ozvucenje ne o harmonikama i jv bojama ,koja je puno sira u odnosu na ono sto izlazi sa pa800. Kod njega je sve je nekako u sredini.

Boban010 19.11.2015 18:25

Kome se sta vise svidja je vec druga stvar,o tome ne treba diskutovati.
Govoreci o tehnickim detaljima slazem se da su i E80 i BK9 u prednosti u aranzerskom delu u odnosu na PA800.PA800 ima samo dva multiefekta za aranzerski deo dok ova dvojica osim standardnog Chorusa(koji moze biti i delay) i Reverba imaju jos dodatna 3 MFX (multiefekta),Mnogima te stvari nista ne znace ali ako uzmemo u obzir da je i samo ekvilajzer ubojito oruzje u rukama majstora mozete da zamislite sta znace ovi dodatni efekti.
E80 i BK9,sto se MFX-eva tice su u prednosti i u odnosu na G70 pa cak i na novi E-A7 koji mnogi zeljno iscekuju.G70 ima samo jedan MFX i to u verziji 3(nadam se da ne gresim) a E-A7 ima jedan MFX manje za ritam sekciju u odnosu na E-80 i BK9.

Mafia 19.11.2015 22:24

Mislim da je na ovo pitanje jako teško odgovoriti. To kako će jedan aranzer da zvuči najvećim djelom ovisi o kvaliteti sempla a ponajviše jer i nisu konstruisani da rade sintezu novih zvukova. Novi zvukovi su ograničeni na sposobnost upotrebe i na dostupan broj mfx-a. Ako imamo to na umu onda se sva priča svede na to koji će od njih vjernije reproducirati druge instrumente. Po meni novija tehnologija daje bolje rezultate. Poredjenje sa nekim drugim proizvodjacima je vrlo teško jer svi rade na tome da imaju svoj specifičan zvuk kako bi se razlikovali od konkurencije i svi guraju neki svoj fazon. Ljepota je u oku (ili usima) posmatraca. Opet bismo završili na raspravi o ukusima ali to i je poenta priče , zvuk treba da izazove neki osjećaj kod onog što ga sluša. Eventualno bismo mogli da se osvrnemo na šum ili izoblicenja zvuka koja instrument nenamjerno proizvodi ... U svakom slučaju moj glas ide za bk9 jer u gotovo svim poljima daje najviše.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

nesaband 19.11.2015 23:06

Evo i ja cu da se ukljucim konkretno u ovu diskusiju.

Sto se tice Roland aranzera trenutno top model je BK-9.

Korg PA 800 ili PA 900 su odlicni modeli.

Svaki od ovih instrumenata trazi da dobro nazuljas stolicu i da izvuces maksimum iz njih.Ako to ne uradis onda ne postoji aranzer koji ce dobro zazvucati.

Imao sam prilike da slusam PA 800 koji zvuce ko kanta,a bogami imao sam priliku da cujem kolege koji su sredili svoj PA 800 da zvuci mnogo dobro.

Sto se tice aranzerskog zvuka tu dajem veliku prednost Rolandovim aranzerima jer daju lepsi,topliji,meksi ton u odnosu na Korgove aranzere.

Sto se tice solo boja i tu dajem prednost Rolandovim modelima bez obzira sto nemaju sempler od modela GW- 8 pa nadalje.

Harmonike brass,saksofoni,trube,stringsi,sve to mnogo bolje i lepse zvuci na Rolandu.

Znam da sam ovim postom otvorio pandorinu kutiju i da ce biti puno neargumentovanih postova kojima se kolege nece sloziti sa mnom,ali nema veze.

Naglasavam.....ovo je moje licno misljenje.Neko ce se sloziti sa mnom neko nece...to i nije toliko bitno.

SMusic studio 19.11.2015 23:47

Rolanda neki mrze i ne priznaju ga samo zato što u njegovom ROM-u nema boja koje se koriste za tezge u našem okruženju (čitaj zavijuše, turske i ostale grozote), a koje su postale sastavni i prepoznatljivi delovi nekih "popularnih" pesama, a nema mogućnosti da se te boje ubace naknadno kroz bilo kakav sempler.
Za našu pravu, domaću narodnu muziku svaki Roland ima u ROM-u apsolutno sve boje koje su potrebne i ne treba mu za to nikakav sempler.

Inače, osim toga, Rolandovi aranžeri su, osim po nedostatku semplera, u svemu ostalom u prednosti nad PA 80/800/900 serijom. Operativnost je stvarno postalo samo pitanje vremena i navike (ja se već dosta privikao na moj BK9, a bilo mi nezamislivo u početku da ću se ikada navići).
Po meni je najbitnije koliko su mu kvalitetne i realne boje onih standardnih instrumenata (klaviri, duvači, stringsovi, gitare) jer se one najviše i koriste. A to da li će imati ukupno 1100, 1700 ili 3000 odličnih boja, apsolutno nema veze s mozgom. Moj stari VA7 je imao 3649 boja pa sam opet koristio samo ovih 20 koje uvek i koristim, jer one ako ne zvuče dobro džaba ti da ih imaš i milion. Jednostavno, ako AD/DA konverzija nije kvalitetana (kao što nije kod Korga), ne vredi ti onda ništa ni sempler.
Sreća pa svi sada daju toliko alata za sređivanje zvuka u klavijaturi pa se može što šta solidno napraviti i na Korgu i na Rolandu i na Yamahi, ali su nažalost još uvek retki oni koji umeju sve to da iskoriste na pravi način.
Jedan od tih koji to ne ume sam i ja, i to javno priznajem (za razliku od nekih sličnih meni koji to neće nikad učiniti).

trubaduri 09.12.2015 11:25

U svakom slucaju mislim da je leva ruka bolja kod rolanda kod mmodela koje si naveo, plus ritam mozes editovati u samoj klavijaturi kako ti je volja

SMusic studio 09.12.2015 15:46

Bila je do sada, nema razloga da ne bude i dalje. To je jedina i najprepoznatljivija osobina Rolanda - najbolji zvuk aranžerskog dela.
Ko to ne priznaje samo laže sebe.

trubaduri 10.12.2015 00:26

Slazem se, bas tako, tu je roland tata u levoj ruci, a po snimcima izgleda da ce i e-a7 ubiti i plus za vrlo male pare

Exter 10.12.2015 18:19

Samo se drži Rolanda :) Ritam mašina mu je dosta bolja od Korgove, tako da bih ti preporucio da sacekas da se pojavi E-A7... ;)

ella 85 11.12.2015 14:40

Ne mogu da skontam na sta tacno mislite........koji roland radi i zvuci bolje od kog korga......ima tu puno modela i jednog i drugog.

Boban010 11.12.2015 16:09

Nema tu sta da se "konta",to su dva razlicita sveta,u Rolandovom je najbolji Roland a u Korgovom Korg.
Kolko vidim naslov teme je:Koji najbolji Roland,dakle ovo je Rolandov svet.:lol:

branoy 12.12.2015 01:02

Roland ti je ekeltronac a Korg ti je akustika. i to je razlika glavna sta ti volis da sviras i kako da se cuje!.. na rolandu jos nisam cuo akustik drum da je priblizan i nekom semplovanom obicnijem na korgu. plus roland bilo koji trazi jednog gore tritone le obavezno i onda je to dobra prica.

radisadv1205 12.12.2015 02:35

Uz E-A7 nece trebati jos jedna klavijatura jer ima sve semplove za nasu "narodnu" muziku u sebi i oni mnogo prirodnije rade od semplova ucitanih u triton serije. Licno sam se uverio i isprobao.

ella 85 12.12.2015 11:15

Nebi bilo lose kad se kaze kako je roland najbolji u necemu.......da se prilozi neki video.......da svi cujemo

Boban010 12.12.2015 15:32

@radisadv1205
Semplove za nasu narodnu muziku imaju sve Rolandove klavijature od EXR E2 pa nadalje,to mnogima nista ne znaci!
@ella 85
Tesko da bi smo mogli preko snimka da zakljucimo koja je bolja klavijatura.Najbolji nacin je da se direktno uporedi sa rivalima na svirci.Recimo kolega ima dobro napakovan PA2x a ti dobro napakovan E-A7 pa udri! :D

nesaband 12.12.2015 16:46

Citat:

Originalno postovano od branoy (Post 284921)
Roland ti je ekeltronac a Korg ti je akustika. i to je razlika glavna sta ti volis da sviras i kako da se cuje!.. na rolandu jos nisam cuo akustik drum da je priblizan i nekom semplovanom obicnijem na korgu. plus roland bilo koji trazi jednog gore tritone le obavezno i onda je to dobra prica.

Ovo sto si napisao nema veze sa logikom.Ovamo pises da nisi cuo neki dobar akustik drum na Rolandu a kasnije pises da je dobra kombinacija imati jedan Triton uz Roland i da je to onda dobra kombinacija.

E sad pitanje:A zasta bi koristio Roland a zasta Korg triton ako kazes da je to dobra kombinacija?

branoy 12.12.2015 17:22

ne znam jesi li dobro razumeo sta sam napisao i stojim iza tog 101 posto i dalje, 13 godina sam bio na g1000, nema tu akustike, rolanad zvuci elektronski, ko i svi njihovi moduli i boje, od cak i vsti softwera svud isti instrumenti i cak i do ove zadnje integre , on je sintetika. u mene je bila dobra kombinacija g1000 samo ritmovi, a na triton le sve ostalo solo (znaci nase boje terce i ostalo). e tako jedino roland moze proci i u 2016-toj kao arazner. (osim taj e-a7 ako bude bio dobar za semplove mada to 128 rama ce planuti za par dana samo za pratnju. )

tako isto i drum moduli i sve od rolanda, on je u tom smeru, dok je korg u drugom kao arazner.
i nema tu kamena mudrosti, to se cuje sve godine u njemu.

ja sam cak i triton rek nosio jer mi je bio dosadio drum najvise pa i bas gtr pa vukao samo to dvoje iz njega u pratnji. ima tu kombinacija lepih, ali resio sam se kad sam uzeo pa3x sve u jednom, i triton le sam okacio u hodnik. izvrnes se ko gospodin i sve izlazi ako sebi dobro sredis.

ja nikad ne bi uzeo sad u 2016godini starije nesto od rolanda, bk9 ili e-a7 ( pa potrosit dobre mesece na rad i pripremu, pa preslusati to po prostorima gde se svira, pa izbacivati sto ne prolazi, a ostavljati sto zvuci, samo tako se moze srediti dobro, i naravno broj jedan sredjivanje araznera na studijske monitore, ja kad na njih nastimam, bilo gde da izadjem na razlgas zvuci kako treba)

sinisa 12.12.2015 17:26

ella 85 Kako mislis da ocesnis preko videa ili audio snimka zvuk jednoga aranzera,odnosno kavlitet ?
Upravo zato sto mnogi slusaju snimke po youtube i slicnim kanalima dolazi do prepirki na ovom i drugim forumima jer 90% njih nije imalo kontakta sa recimo Rolandovim aranzerom ili Korgovim nego ocenjuju na osnovu snimka. Velika je razlika kad se spoje na ozvucenje tek onda mozes da cujes zasto neko misli da je Roland bolji.

Ja kad sam cuo snimke od lika koji koristi Pa800 raspametio sam se kako je to zvucalo extra,medjutim igrom slucaja smo zajedno odradili tezgu na istom ozvucenju u Pancevu i moje odusevljenje njegovim aranzerom je tu potonulo kao Titanik....

SMusic studio 12.12.2015 22:58

Počinje da se zakuvava diskusija :lol:<:-P\:D/
Znao sam 100% da hoće, samo nisam znao kada će...>:)

Ja bih samo sve ove "stručnjake" što se toliko razumeju u kvalitet semplova i akustike stavio lepo iza jedne zavese, uključio bih im jednu po jednu sređenu klavijaturu od svih proizvođača na isti razglas i onda da prepoznaju koja je koja i koja je najbolja.

Smem da se kladim sa svakim u koliko hoćete da niko ne bi na kraju znao koja je koja.
Manite se rasprave dok je vreme, jer po ko zna koji put ovakva rasprava neće imati ni kraja ni zaključka.
Ovo je tema KOJI JE ROLAND NAJBOLJI, a ne da li je najbolji i od čega je gori ili bolji.

branoy 13.12.2015 00:34

postavi snimke slobodno ovde, stavi sve klavijature, rolandfa korga, ketrona i yamahu, i u 101 posto cu ti ih sve tacno odgovoriti, ja imam sluh opasan, ako ne verujes ,proveri!! kaci snimke...

nesaband 13.12.2015 01:01

@Branoy

Tesko te je pratiti,ti si bas kontraverzan.

Nego stvarno da ne kvarimo temu trenutno najbolji Roladov aranzer je BK-9 nesumnjivo.

EA-7 tek treba da se dokaze kad se pojavi i za sada necu pisati o njemu.

Mada......da EA-7 ima kursor onda bih mogao i ovako na nevidjeno da kazem da ce biti najbolji Roland aranzer ali posto ga nema meni nece biti interesantan za posao koji ja radim.

Sto se tice raznih semplova koji se koriste,raznih serpica i loncica ne bih da komentarisem.Semplovi koji se koriste za nasu muziku su uglavnom jako losi.

Naglasavam da je to samo moje skromno misljenje.

SMusic studio 13.12.2015 03:59

Citat:

Originalno postovano od branoy (Post 284950)
postavi snimke slobodno ovde, stavi sve klavijature, rolandfa korga, ketrona i yamahu, i u 101 posto cu ti ih sve tacno odgovoriti, ja imam sluh opasan, ako ne verujes ,proveri!! kaci snimke...

Kakvi bre snimci preko kompjutera i kompjuterskih zvučnika? Jel ti preko toga radiš tezge, pa ćeš tako da upoređuješ aranžere. Jedno je što na mom BK9 izlazi na kompjuterskim zvučnicima, studijskim monitorima i slušalicama, a nešto sasvim drugo preko razglasa 2x400w.
Možeš da ulepšaš bilo koji aranžer preko kompjutera kako hoćeš, a drugi da namerno pokvariš ili staviš default sound i šta onda?

Preko kompjutera nije merodavno. Razglas i razglasne kutije su merodavne, a ne snimci. I to treba probati sve odjednom i na istom razglasu.

Tako je i meni PA900 zvučao preko kompjutera mnogo dobro, pa kada sam otišao da ga kupim, srećom probao sam ga u radnji 3-4 sata i momentalno sam odustao. Posle svih muka, pa čak i pomoći prodavca koji ga, kao odlično poznaje, do kraja nisam mogao da dobijem taj sound sa kompjutera, a i naviklo mi se uvo na Rolanda, pa mi je na PA900 sve zvučalo smešno i plitko, nakako totalno jeftino i nedefinisano.

Ja hoću da se organizujemo i da probamo to negde, ali hoću pre toga da se kladimo da ne dolazim džabe. Ja ću poneti svoj BK9 za demonstraciju i Alesis razglas sa 2 Dynacord kutije 15".

branoy 13.12.2015 06:49

zajebte tu pricu vise o losim semplovima!!
ima semplova zvuce opasno bolje i sire od svih boja u jednom sintu. samo
ne valja sempler gde se to trpa ili ti namerno fuseraj na AD DA da tako izlazli, jos kad se sabere par kanala.. mozes ga jebat ako ne napravis dobar mix . mada sad u korgu pa3x imam semplova bolji od sve klave i njenog roma bolje zvuce. ko zna on ce sebi spakovati dobre opasne zvukove, ko ne zna trpa sve pa sta ispadne.
kakav roland da nama trpa semplove!! oni i baklan nidje veze, da kao oni strucnjaci to odrade.. pa semplova na sve strane danas milion , sam sebi mozes presemplovati sta zelis
bitno je da to izlazi kako treba!

samo cekam da cujem kako ce live zvucati sempler u e-a7 i ta klava.
kod ostalih znamo kako izlazi.

sm stavi neki klip , sto si skrt, al nase ritmove sredjene u tom bk9 da cujemo, ,,,
klava se ne stima na serpice, nego na stdijske dobre monitore, koji ce ti pokazati real sliku,
kad tu nastimas nemas vise sta na svirci dirati ako je i tamo korektna oprema.

sale_band 13.12.2015 08:56

Jbt, @branoy, kad si kupio pa3x i tvrdio da je g1000 bolji, tad si se ljutio na mene sto sam ti rekao da nije do Korga vec do tebe...

Sad evo pises suprotno.

nesaband 13.12.2015 14:55

Lepo ja kazem da je @branoy kontraverzan...ne mozes da ga uhvatis ni za glavu ni za rep...=))

I opet kao si svaka slicna tema se raspline u milion delova.

@branoy.....ovo je tema o Rolandu a ne o Korgu,zato te molim da tvoju analizu ostavis za neku drugu temu.

branoy 13.12.2015 19:03

tako je u pravu ste :D

Trenutno vrijeme na Forumu 03:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org