YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa4x . . . (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29400)

korgovac_86 03.05.2016 21:08

Pa4x . . .

Pozdrav kolege, novi sam ovdje, pa evo da postavim par pitanja u vezi ove klavijature.
1. Da li postoji opcija da se ukine dinamika, jer koliko se meni cini ona je prisutna ?!

Faze 03.05.2016 22:52

Pa4x . . .

Troll?

mimiki 04.05.2016 15:22

dinamika na bojama fabrickim ili sta ?

sale_band 04.05.2016 18:33

Ovo mi nikad nece biti jasno...

korgovac_86 04.05.2016 23:19

Ne znam da li sam dobro formulisao pitanje, ali radi se o tome da na fabrickim bojama je dinamika prisutna, kao sto je to bio slucaj na Roland e-96 npr. ako se sjeca neko, pa je postojala opcija da se ta dinamima skine. Zanima me da li postoji opcija i na ovom sintu. Tek sam ga kupio, a vjerujte da nemam vremena ni da prosviram pjesmu jednu kako treba, a ne da se bakcem satima na sintu, trenutno mi je takva situacija. Ako ko moze i zna i voljan je da pomogne, zahvalan sam, ako ne opet hvala. Pozz

srdjan motif 04.05.2016 23:39

Nemam iskustva sa Pa4 ali ipak je to moćna kljava, verovatno da ima, da bi je sredio treba da odvojis vreme jer ako si toliko zauzet stajace ti u ormaru. Za dinamiku potrazi Velocity to je tu negde.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

korgovac_86 05.05.2016 00:04

Znam druze da treba vremena, ali mi je trenutno takva situacija da nemam vremena zaista ni za sta . . .

casper 05.05.2016 01:41

1 Privitaka
Interesantno viđenje stvari. Za što to nemaš vremena?

Nisam vidio u živo pa4, nisam niti svirao ...
Skinuo sam manual, pronašao Keyboard velocity pojam, otvorio stanu 734, i nacrtao sam skicu koja govori sve što tebi treba.

Potrošio sam 4,5 minute na sve skupa. Zajedno s ovim pisanjem.

Dobronamjeran savjet, ostavi se muzike ako u životu nemaš barem 5 minuta slobodnog vremena. ;)

ella 85 05.05.2016 01:41

Jesi li ikad se susreo sa nekom korg klavijaturom.......ili ti je to prvi korg......isti je princip od pocetka.........na isti nacin se skida dinamika kao i na pa500,600,800,pa1,pa2,pa3..........ako nisi nikad imao korga pitaj nekog blizu tebe ko ima korg aranzer........to svi znaju ........jesil morao bas odma na pa4x :D
Dodato:
Ako skine dinamiku na globalu........nece imat dinamiku vise ni na jednoj farbi :D

Tesko mi je povjerovati da bi neko htio da mu i klavir nema dinamiku :D

Mozda je logicnije za pojedine sound ove to podesavat pojedinacno.

korgovac_86 05.05.2016 07:36

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 289557)
Interesantno viđenje stvari. Za što to nemaš vremena?

Nisam vidio u živo pa4, nisam niti svirao ...
Skinuo sam manual, pronašao Keyboard velocity pojam, otvorio stanu 734, i nacrtao sam skicu koja govori sve što tebi treba.

Potrošio sam 4,5 minute na sve skupa. Zajedno s ovim pisanjem.

Dobronamjeran savjet, ostavi se muzike ako u životu nemaš barem 5 minuta slobodnog vremena. ;)

Hvala Casper. Stvar je takva da sam kupio sint , upalio ga dva puta, radim 20 sati na dan, a svirke se blize, a sint mi totalno stran, a to mi malo cudno bjese, pa rekoh da pitam. Oko seta necu ni da pricam kakve su muke. Ne cita nista os trojke, msm na komppet set, sve treba pojedinacno ubacivati, uhhh . . . drama

mimiki 05.05.2016 08:33

tebi treba da iskljucis dinamiku pojedinacno na bojama na kojima ti ne treba dinamika,ja ovako to radim udjes u SOUND pa izaberes zeljenu boju pa MENU taster pa AMP i sad trenutno nisam pri klavijaturi ali u vrhu strane imas bese down i up tako nesto i mislim da su parametri od -64 do + 64 i tu podesevas koliko ce biti dinamike u toj boju i da li ce je biti uopste i onda kad podes u padajucem meniju ides write i sacuvas u user i posle ubacis takvu u performance,ja sam tako uradio harmonike npr na pa3 iskljucio dinamiku i sad su dosta brze i totalno iskorstive za brze pesme i nasu muziku

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Dodato:
po meni suludo globalno da se zakljuca dinamika,da sviras neku pesmu klavir ili sax neki zabavnjak itd itd bez dinamike

Dodato:
jednom napravis performance koje ces kotistiti i posle si miran

sale_band 05.05.2016 09:06

Dinamika da ne treba ne bi je ni bilo. Kakva je to muzika koja udara konstantno istom jacinom?
Ja za te stvari (na Pa3x) koristim limiter ako je odredjena boja tiša u odnosu na style...

mimiki 05.05.2016 09:21

zna se gde ide dinamika a gde ne ide,mada ima mnogo dugmetaraca koji ne koriste dinamiku,mozda je covek pasuljar ;) treba za narodnjake boja bez dinamike jer guse

zox2003 05.05.2016 16:55

korgovac,

Nista to nije problem sto si naveo... I ne treba ti puno vremena da je "pokrenes" ni sa pojedinacnim citanjem banaka, samo ako znas kako. PA4 je mrak klavijatura.
Imam je vec 3 meseca i nekakvih problema nemam sa njom. Uporedjivao sa PA3X (koji jos uvek imam) i razlika je ocigledna.Ne bih se vracao na PA3X i uskoro ide na prodaju.

Pozzz

korgovac_86 05.05.2016 18:35

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 289563)
tebi treba da iskljucis dinamiku pojedinacno na bojama na kojima ti ne treba dinamika,ja ovako to radim udjes u SOUND pa izaberes zeljenu boju pa MENU taster pa AMP i sad trenutno nisam pri klavijaturi ali u vrhu strane imas bese down i up tako nesto i mislim da su parametri od -64 do + 64 i tu podesevas koliko ce biti dinamike u toj boju i da li ce je biti uopste i onda kad podes u padajucem meniju ides write i sacuvas u user i posle ubacis takvu u performance,ja sam tako uradio harmonike npr na pa3 iskljucio dinamiku i sad su dosta brze i totalno iskorstive za brze pesme i nasu muziku

Dodato:
po meni suludo globalno da se zakljuca dinamika,da sviras neku pesmu klavir ili sax neki zabavnjak itd itd bez dinamike

Dodato:
jednom napravis performance koje ces kotistiti i posle si miran

Izgleda da si me ti jedini razumio bate. Ljudi odmah spopadaju, napadaju, prebacuju, a u stvari nema potrebe za tim. Upravo to sto si rekao, to mi treba da harmonike "stesem" da su cistije i brze. Naravno da necu na klavirima skidati dinamiku. Inace pratio sam tvoje postove u vezi ovoga sinta i ovjasnjenja za druge stvari koje su ljudi trazili i mogu samo da kazem SVAKA CAST MAJSTORE. Pomognes svakom ako znas i mozes bez ikakvog bespotrebnog polemisanja. Hvala druze jos jednom.

mimiki 06.05.2016 08:49

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ef5c255c90.jpg

evo sad sam pored klavijature,znaci sound-menu-amp-amp mod (druga strana) - i stavis ovaj skroz gore low i high na 0 i velocity intes. isto na 0 i to je to.pozz ;)

Dodato:
isto tako možeš i staviti dinamiku na neke tamo semplove koje si ubacio u klavijaturu koji je nemaju

korgovac_86 06.05.2016 23:36

A samo mi reci, ovaj postupak sa slike, je li ovo globalno skidanje dinamike ili pijedinacno za semplove koje ja hocu ? Inače hvala na dosadasnjim objasnjenjima, kao i ostalim clanovima koji su postovali u svrhu da pomognu.

mimiki 06.05.2016 23:45

pojedinacno

sencysound 18.06.2016 21:12

Boje Ritmovi

sviro dosad na pa 80, neznam sad dali je pametnie na pa3x ili odma na pa4x,

eh pitanje je sad dali mogu setovi boje i ritmovi od 3ke na 4vorku bez problema se napuniti

bas bi bio zahvalan

zox2003 19.06.2016 17:32

Naravno da mogu ritmovi i boje sa pa3 na pa4.. Ako imaš priliku da biraš , definitivno izaberi pa4.
Ispocetka će ti biti malo neobicno pogotovo sto prelazis sa pa80. PA 4 kad se sredi je "mrak" od klavijature.
Pored sebe imam i pa3 i pa4 trenutno.pa3 ide na prodaju sledeće nedelje definitivno.

sencysound 19.06.2016 18:02

samo se bojim da nebudem mogo sredit klaviaturu kako treba posto nemam nikog trenutno oko sebe da mi pomogne

mimiki 19.06.2016 18:03

ubacis brmu kao i svi i njega posle lagano prilagodis sebi :)

stakleni 19.06.2016 21:07

Citat:

Originalno postovano od sencysound (Post 290535)
samo se bojim da nebudem mogo sredit klaviaturu kako treba posto nemam nikog trenutno oko sebe da mi pomogne

Takav sam ti i sam. Da nije ovog foruma, ne znam sta bi.

korgovac_86 28.06.2016 23:58

Ne mogu se ucitati komplet setovi ni od jednog sinta. Mora sve posebno da se ucitava. Ja sam ba mukama u vezi sa tim, imam pa4x , a kao da sviram na pa80 :-(
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od zox2003 (Post 290533)
Naravno da mogu ritmovi i boje sa pa3 na pa4.. Ako imaš priliku da biraš , definitivno izaberi pa4.
Ispocetka će ti biti malo neobicno pogotovo sto prelazis sa pa80. PA 4 kad se sredi je "mrak" od klavijature.
Pored sebe imam i pa3 i pa4 trenutno.pa3 ide na prodaju sledeće nedelje definitivno.

Drug na koji si ti nacin sredio cetvorku ? Korak po korak kao sto sam i ja radio ili ? Koje si setove kombinovao ? Ja sam pretezno sve Brma, ritmove sam sredio, ali solo boje nisam niti mogu, tu imam ogromne probleme, koji god sempl ucitam, tih je i zvuci jadno skroz. Ne kontam u cemu je fora, a probao sam razne, cak i sa kronosa semplove sam probao i opet ista prica. Neki savjet mozda iki pomoc oko toga ? Ako ti treba nekih setova tu sam da se pomognemo, imam dosta materijala od trojke.

orascic 29.06.2016 18:41

Ima li Brma set o download sekciji? Ili mozda neki drugi link?

mimiki 29.06.2016 19:29

******* tamo nadji na search

sencysound 14.07.2016 11:37

Pozd, probo sam napuniti set sa 3x na 4x pa nesto pocelo da neide te cak da konvertiram nesta i kako sam nekako uspio napunit nije bas htjelo kako treba ( nista snicim nezvuci ) dali sam ja sad nesto pogrjesio

mimiki 14.07.2016 11:39

koliko sam razumeo na pa4 nije bas isti raspored kao na pa3x pa neke stvari treba premestiti da bi radilo isto

sencysound 14.07.2016 11:42

imacu ja dosta posla oko Toga,a staje za Global, jedan kolega rece da se nepuni global od seta? jel istini ili to fora neka?

mimiki 14.07.2016 11:44

pa inace kad ucitavas set sa druge klavijature,drugi model mislim,uvek je pozeljno obrisati global jer se svuda razlikuje i moze da povuce nesto sto ne treba i da zezne stvar

sencysound 14.07.2016 11:46

znaci moglo bi se iz seta izbrisat global i onda sve napunit, ili otvorit set u klaviaturi pa pojedinacno punit?

mimiki 14.07.2016 11:48

morao bi ti reci neko bolje o tome sta se uklapa a sta ne,mislim da je Marco7 pisao o tome kad je kupio pa4 vrati se malo unazad na temi

Trenutno vrijeme na Forumu 11:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org