![]() |
Ne može učitati samplove - Tyros2
Pozdrav. Koji je hard u Tyrosu 2?
Crkao mi je,pa moram drugi da kupim. Koliko inca je taj HD? Dodato: Probao sam da prebacim kompletan set ritmova i Library koji koristim na USB (Flesh) i probao da ucitam ali nece,ni sa flesa,sta li je problem?? |
Za Tyros 2 ti treba "stari" 2,5" ATA Hard disc. Ako klikneš na link i pričekaš par sekundi, dobit ćeš rezultate pretraživanja. Ti odaberi onaj prvi. Na njemu se nalazi opis kako ugraditi HD u tyros ali isto tako i popis hard diskova koji su kompatibilni s Tyros 2.
Na što si mislio kada kažeš da si "... probao da ucitam ali nece... "? |
Pre 4 godine sam imao problem sa Hardom na T2 i nije hteo da mi ucita semplove. Promenio sam drugi hard,i ne secam se tad koji je bio.
Ovaj ''novi'' radio je 4 godine,bez prestanka. I danas da upalim klavijaturu,nece da mi ucita semplove. Prikljucim ga sa racunarom,onim postupkom kako si mi objasnio,ono drzao MUSIC FINDER pri paljenju,sve povezao,i spasio podatke,sto je najbitnije. Sve to sam spasio sa harda,prebacio sam na fles i probao da ucitam preko LIBRARY LOAD --- USB1,pronadjem .TVI i krenem i pise mi ovo ''DATA HASN'T BEEN LOADED PROPERLY ''. Sta je problem? Izvadio sam i RAM memorije,vratio. Kako da proverim da li su mi RAM-ovi ispravni,tj. da vidim koliko imam MB-a slobodno? |
1 Privitaka
Ako su samplovi na USB-u, onda ih ne pozivaš s Library load nego Individual load. Da si napravio Library na Tyrosu, onda bi mogao upisati cijeli set samplova odjednom.
Koliko imaš ugrađenog RAM-a pogledaš u Propertis. (slika) |
Problem je sto mi isto izbacuje i sa USB-a kad ucitavam i preko Individual load. Napravio sam library jaa ali snimljen je na HD-u bio,ja sam sad samo sve foldere i mape kopirao na USB,sve kako je bilo na HD.
Sta moze da bude problem,ram? |
Može biti RAM, HD ili konekcija sa HD s klavijautrom.
Da li i normalno možeš vidjeti podatke na HD-u? Provjeri RAM kao što sam opisao u predhodnom postu. A ovo što ti izbacuje poruku kada pokušavaš učitati s USB-a ... pitanje što si ti na njega uopće kopirao. Koliko je veliki taj TVN koji pokušavaš upisati? |
Foldere vidim normalno i na HD-u i na USB,ritmovi rade,ali semplovi ne rade i nece da mi ucita semplove.
Sad cu da proverim RAM. TVN je otprilike nekih 400 MB. |
Skini RAM još jednom, obriši gumicom pinove, vrati ga nazat i pročitaj u Propertes koliko piše.
Ovih 400Mb mi nekako "ne valja". Da nije 4MB. |
Uradio tako. Imam dva slota po 256 MB. Vratio sam,ovo mi pise.
Ne mogu sliku da ubacim ne znam sto. Pise mi sledece : USED 3MB -- TOTAL 4MB Voice EDIT RAM - 1024 WAVE COUNT - 4096 WAVEFORM COUNT 3 - 512. Inace TVN je kompletan moj LIBRARY i kompletan LIBRARY mi iznosi oko 400MB. |
Ne znam, ne mogu ti pomoći više od ovoga jer nemam mnogo iskustva s Tyros2.
Ono što je sigurno, TVN nije Library datoteka. TVI je kod Tyros2 Library i u tom folderu se moraju nalaziti svi ostale TVN datoteke ako se želi upisati cjelokupan set. Ako pokušavaš pozvati TVN kao Individual load, i tu javlja grešku, onda je jasno da ne možeš upisati niti pojedinačni sample. Zašto je tako, zašto ti piše da imaš 1024, a kažeš da imaš dvije pločice od 256, zašto se javlja problem, stvarno ne znam. Ako možeš pristupiti podacima na HD-u, onda on ne bi trebao biti uzrok. Barem tako mislim. Možda se netko od forumaša koji ima više iskustva s ovim problemom javi s nekim rješenjem. |
Isto je to sve ja mislim i kod T3 i T4 :D Da znam,sta je TVI i TVN. Problem je sto nece da mi ucita nista ni sa HD-a ni sa USB-a,a i na jednom i drugom vidim ceo sadrzaj.
Valjda ce neko pomoci. Sutra imam svirku pa se nadam da cu resiti,ako ne resim onda bice haos #o |
Ivadi memorije I onda probaj da ucitas paar customa koji ukupno nisu veci npr od 2 mb.
Ako ucita onda je problem sa memory chipovima. Pozdrav |
I to sam probao,menjao druge ram memorije,posto imam rezervu i nije. Prekosutra mi stize Hard disk,pa javljam sta se desava.
Hvala svima na pomoci. |
Ako ni s USB nece citati, onda djabe mijenjash Hd.Logicki bi greska morala biti oko rama. A ako nece ucitati sample ni na njegovih osnovnih 4 mb, tada bi mozda trebalo pokrenuti test mode pa mozda sint prepozna gresku.
|
Alene,USB ocita ali nece sa njega da ucita nijedan Sempl,niti .TVI.
Kako da odradim to? |
To sam i napisao: ti vidish i Hd i Usb. Vidish njihov sadrzaj ali nista ne mozesh loadati. Znaci i Hd i Usb su ispravni. Stvar je u ramu ili oko rama. Ne znam ako si radio test mode, u prvoj oktavi kod paljenja drzi c# dur. Vidi dali ima kakav error... System reset, reinstaliranje OS-a... ne znam, kemijaj.Daj Boze da sam u krivu ali ne izgleda dobro...
|
Nisam nikad radio taj test mode,ne znam kako se radi to. Znaci pri paljenju drzim C#??
Sistem reset i instaliranje OS-a nisam radio,imas li kakvo uputstvo,resurse,gde da skinem,sta,kako? |
O svemu je ve pisano na forumu. Cis dur drzish: c#,f,g# kod paljenja. Na sluzbenim stranicama yamahe imas za skinuti OS, s uputama inatalacije. Za system reset ne znam na pamet, imash sve na netu napishi Tyros 2 system reset i prvi naslov ti rjesava problem.
|
Ima i na forumu ima i na google. Malo se pretrazi. Ne razumem se najbolje ali moguce da je problem u nekoj Rom memoriji. I kad sam radio test pokazivalo mi vise Rom.memorija. Ne mora da bude Ram.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
@NordX - koristi tražilicu na forumu, dosta toga je već pisano o Tyrosu na temu harda i (ne)upisivanja samplova.
Ovdje je tema koja opisuje problem sličan tvome i u kojem imaš kako napraviti hard test tyros-a. U ovom postu imaš video kako to izgleda u praksi. Reset klavijature radiš ovako. Meni u tvom pisanju nešto nije jasno. Ovdje pišeš da si izvadio i očistio dvije pločice od 256mb, a čitaš na displeyu da je ugrađeno 1024 MB. ??? Idi redom, prvo poslušaj savjet koji ti je dao @tyros2. Uzmi neki provjereni sample koji je manji od 4mb i pokušaj ga upisati u memoriju klavijature. Da ne bi bilo zabune, upisuješ ga u onih 4 mb slobodnog prostora u USER, a ne na ugrađene pločice RAM-a. Prije toga, naravno, očisti sve u USER kako bi napravio mjesta za ovaj sample. Ako to "prolazi", znači da upisuješ sadržaj koji je ispravan, a ne tamo neki podatak koji si sa HD-a skinuo na komp kako si opisao u ovom postu. Jer u tom postu mi je nekako čudno da si spasio sve podatke i napravio library ... Library se ne radi na taj način, a malo je vjerojatno da TVN ima 400mb kako pišeš ovdje. Meni se prije čini da si s "backupa" kojeg si načino u kompu uzeo neki vci, liv ili nešto treće pa da ga pokušavaš upisati kao sample. Naravno, i da taj vci onda ima 400kb, a nikako Mb. Dečki su ti dali dobre savjete i meni se čini da ti malo brzaš, da nemaš strpljenja i da govoriš nasumce. Ajde ponovo izvadi RAM koji imaš u klavijaturi, pažljivo mu očisti pinove običnom gumicom za olovku, vrati ga nazad i onda očitaj koliko je klavijatura indexirala RAM memorije. To je ovo što piše u crvenom okviru. http://www.yu-midi.org/forum/attachm...entid=8000.jpg |
Sta bih ja bez vas i bez tebe Casper :) :rolleyes:
Odradio sam sistem test,greska je na broju 007 (Wave RAM DIMM) CHK1. NG (DIMM H:OMB, L:OMB) WAVE DIMM (TG1) NG WAVE DIMM (TG2) NG Sta je zapravo problem,RAMovi? |
Pa da, problem je u RAM-u.
Jesi li očistio pločice na način kako sam ti opisao? Ako to ne pomaže, ostavi samo jednu pločicu u klavijaturi pa probaj. Ako ne valaj probaj je u drugom slotu. Pa onda s drugom pločicom isto. Možda nešto proradi :D |
Probao sam to. Ocistio Ramove,i vratio,sad u System Testu pokazuje da je sve okej ali opet nece da ucita.
Odradio sam i Factory Reset,i imao sam jednu rezervnu memoriju, 256 ubacio umesto ove dve sto imam,da probam,ali sve isto. Moram jos da odradim OS. E sad ako je od vas neko radio OS,da mi posalje uputstva,gde da skinem,sta,trazim ali mi slabo to polazi za rukom (Nisam tip koji trazi sve na tacni :) ) Koja verzija sistema mora da bude na T2? Hvala unapred i Casper neizmerno hvala za sve do sad!!!! Da te upoznam nekad,na rucak bih te vodio :D Jos to reinstaliranje OS-a da probam,ako ne,onda mora u servis,koji je daleko od mene nekih 200km. Ali dobroo. :) |
1 Privitaka
Zadnja verzija je 1.31.
Možeš je skinuti s Yamahine stranice, točno odavde. Upute su isto tamo i potpuno su jasne ali ako nešto ne znaš pitaj ovdje. Ti provjeri koja ti je verzija instalirana tako da ideš FUNCTION > UTILITY > OWNER i onda pritisni i zadrži pet sekundi tipku OWNER NAME. Iako, čisto sumnjam da će to riješiti tvoj problem. Još nam nisi odgovorio da li si probao upisati neki sample u USER klavijature. Ako ne razumiješ na što mislimo, slobodno pitaj. I da, ove ručkove, večere, janjce i pivice polagano skupljam pa kad krenem na istok .... javit ću se svima koji su se predbilježili. :D |
Odradio i OS i nista. Sto se tice tog upisivanja,probao sam bez Ramova i nije htelo. Razmisljam sta moze da bude.
Zamolio bih neke od kolega koji sviraju T2 da mi posalju slike (postavke) EQ i Master Compressor iz Joca seta za Tyrosa. Bilo bi mi od velike pomoci. Zaboravio sam da slikam sve,a uradio sam OS i Factory Reset. Hvala unapred. E da Casper,video sam na Yamahinom sajtu,neki Manual oko IPHONE i Tyrosa. O cemu se radi,jesi li upucen? Casper,nista se ti ne brini,kod mene si uvek dobrodosao :D |
1 Privitaka
Ajde skini ovaj sample, raspakiraj ga na kompu i pokušaj upisati u Yamahu.
Ako ne ide, Tyros mora izbaciti neku obavijest, pa ovdje napiši što piše. Vezano uz iPhone, Yamaha ima više aplikacija koje imaju razne namjene. Od snimanja glazbe, slaganja repertoara, prikaza nota ... uglavnom se plaćaju. Koji video si konkretno vidio? |
Pronasao sam gresku. Svakako mi je crkao Hard pre par dana. Taj hard koji mi je bio u Tyrosa sam ipak nekako povezao sa racunarom,i hteo da spasim podatke tog dana. Imao sam 2GB materijala na HD-u,a u stvari on je iskopirao samo 1 GB i tu je negde ostetio taj moj Library,zato nije hteo nijedan Sempl niti bilo sta da ucita,ni sa drugog HD-a kog sam u medjuvremenu kupio (NOV,formatiran),a ni sa USB. Sto je najgore,probao sam jedan isti Library celo vreme da ucitavam,nije mi palo na pamet da probam nesto drugo.
Malo sam zapetljao,ali mislim da razumes :) Sada sam ubacio drugi Library,i ovaj tvoj sempl i bez problema je ucitao. :) Kako god,makar sam naucio da odradim Factory,Sistem reset i da odradim OS :) Casper HVALA puno!!!!!!!! Sto se tice Iphone,ja bih voleo nekako da mogu da na Iphone-u,trazim registracije,pretrazujem,i biram,cini mi se da bi mi lakse bilo :D |
Ma super sto si rijesio! Malo cudno po pitanju USB-a ali ajde... tesko Tyros rikava. :-D
|
1 Privitaka
Odlično, bitno je da si riješio problem.
Nisam uzalud stavio ovaj mali sample za test. Meni se na osnovu tvog pisanja cijelo vrijeme činilo da nešto pogrešno pokušavaš upisati u klavijaturu i da zbog toga ne ide. Pa sam ponudio ovu kabinu koja je "testirana" i mora "proći". Makar da se upiše u USER klavijature. Nelogično je bilo to što ti klavijatura prepoznaje HD, prepoznaje RAM (nakon onog čišćenja), a upisivanje i pojedinačnog sampla ne prolazi. Ono što treba imati na umu za sve one koji naiđu na temu ili budu imali isti problem. Library se može kreirati jedino na Tyrosu i on sačinjava onaj sample materijal koji smo u CUSTOM-u označili prilikom izrade. Možemo birati pojedinačni CUSTOM u VOICES/DRUM ili odabirom ALL opcije automatski selekcionirati sav sadržaj CUSTOM-a. Prilikom kreiranja, Library se pohranjuje na HD klavijature ili na USB stick. On je po strukturi podataka jedna uobičajena mapa (folder) koja sadrži sve ounačene samplove ali i jednu datoteku s ekstenzijom TVI. (slika) Ovaj TVI je mala datoteka (5-10 kb) u kojoj se samo nalaze informacije o sadržaju Librarya, tj. o nazivu sampla i njegovom mjestu u CUSTOM-u. Kada Library upisujemo u klavijaturu, pozivamo TVI datoteku i postupak kreće. Da bi se on uspješno završio mora biti ispunjen preduvijet, a to je da u istom mapi s TVI moraju baš svi samplovi tog Librarya. Ako nedostaje samo jedan ili je izmjenjeno samo jedno ime, postupak se ne može završiti. Prebacio sam ove postove u novu temu jer je ona o "Tyros3 - Razna pitanja" vremenom postala veoma zatrpana. |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org