![]() |
Odabir, kupnja klavijature
Ekipo u fazi sam kupovine klavijature, aranžer za svirku doma, za svoju dušu.
Nešto povoljno, starije ali da opet dobro zvući i da se klava može nadograđivati ritmovima i zvukovima. Imam tri klavijature koje mi ulaze u uži izbor. Dajte preporuku!!!!! 1. Roland g600 2. Korg i30 3. Yamaha psr 530 Molim vas pomozite i svaki savjet i sugestija bi mi dobro došle. lp.:D |
Neznam kako si ove odabrao skupa, nisu u istom rangu, vjerovatno i ne u cjeni. Ako želiš malo svirati možda i po kafanama jedino Korg i 30 je dovoljno brz da radiš aranžersku svirku, valjda je i najskupiji, možda bi mogao i Roland g 600 (još starija klaviatura, ima loše boje, inače aranger kako radi i izlazi bubanj i bas na ozvočenje je prilično dobro,) Yamaha pse 530 to je igračka za vrtič malu djecu. od ovih što si ti naveo gore ja bi odabrao Korg i 30 ima hard disc, staviš ritmove unutra. performance, upališ i sviraš. Ali sve je to jako staro, možeš i malo pričekati i sakupiti novca i kupi nešo novije i bolje. Ima puno toga.
|
Mozda cijenovni rang za Roland E50 ako naleti....
|
Slažem se za Roland E50, odlična klavijatura.
Ali kada već govorimo o nekom "rastezljivom" pojmu jeftine klavijature, ja bih bolje preporučio PSR-E453. Nova kod Thomana je 320 eura. A novo je ipak novo. |
izbegavaj polovno, sem ako nije akusticni instrument
Uh, polovna klavijatura = macka u dzaku, moze sve da bude OK i da te posluzi, a moze i da rikne posle mesec-dva dana, a onda odlazak majstoru, nervoza, dodatne investicije... ili ti stoji kucu, gledas je i nerviras se jer nisi spreman da izdvojis pare za popravku... na kraju dodjes do vrednosti nove klavijature. Elektronika nije isto sto i akusticni instrument jer elektronika ima svoj vek trajanja koji u mnogome zavisi od rezima eksploatacije, tako da bih ti ja savetovao da sacekas i kupis novu klavijaturu koja je pod garancijom.
|
Ti to za ozbiljno? Mislim...i meni se svidja Yamaha ali 453? 😂
10 eksternih stylova, 32 registracija? S e50 je moguce dobro odraditi gazu. S 453... 😓 |
Ne radi se o ograničenju od 10 stylova. Ti ih na USB sticku možeš imati koliko želiš ali se u klavijaturi pored tvorničkih može nalaziti samo ovih 10. Kada želiš neke druge, loadaš ih sa USB-a. Isto vrijedi i za registracije.
Svirao sam na E50. Rekoh, odličan koncept, dostupni alati, povoljna cijena ali ... Roland je u prednosti po većoj polifoniji, odličnom Makeup toolu i L/R outputu. Za ostalo nisam siguran, a ako pogledamo ostale "brojke" za količinu stylova, soundova, dsp efekta .... Yamaha je bolja. Na robertu je da odluči i odabere. Možda na kraju bude i Korg ako mu paše. A možda se više niti ne javi u temu. :D |
Ma evo dečki pročitao sam sve i puno vam se zahvaljujem. Našao sam povoljnog korga i30 ali još malo pogledam tu yamahicu i rolanda e50 ili još se malo strpim pa uzmem korga pa50. Sve ovisi o horoskopu i novčaniku ha, ha, ha!!
|
Bolje bi bilo da se malo strpis (snadjes) i uzmes bar pa50 ... bices sretniji ...Pozdrav
|
Ma i sam si sada razmišljam da se malo strpim i uzmem pa 50 i gotovo, našao sam jednog za 2500 kažu u super stanju jest da je duplo novaca nego što sam mislio dati ali.. a psr e453 i da uzmem novi, nekako mi djeluje kao igračka a ovo prije što sam naveo su prastare krame koje, pitanje je dana kada če riknuti i onda .ebaj ga..
Dodato: Dečki još jedno pitanje... Što uzeti, što je bolje korg pa50 ili i30? Ovaj i30 ima ekran na tach a pa50 ne, koji je jači stroj?? Te koja je razlika izmđu pa50 i pa50sd?? 3:-O |
Kupnja klavijature
Dečki možda sam i dosadan ali kupujem aranžera i razmišjam kaj je nabolje od ovog. Molim pomoč sve se kreće u cijeni od nekih 300 eura.
1. Ketron vega 2. Yamaha psr 1000 ili 2000 3. Roland e60 4. Roland Va3 5. Korg pa50sd Brzoooo!!!! Gori!!!=)) |
Pročitaj pravila foruma. Naglasak na točku 2.
Sada spajam novootvorenu temu s ovom starijom koju si otvorio prije 5 dana. |
Citat:
Dodato: Citat:
|
Roland E60 ili Korg pa50.
Ostalo ne spada u istu kategoriju ni po starosti ni mogucnostima. |
Gle. Imao sam korga pa600 kupio novog ali mi više padalo prašine na njega nego što sam ga svirao, onako doma za gušt. Prodao ga jer mi trebalo para. Sada bih si kupio nešto opet za sviranje doma za gušt, nešto solidno za manje novaca cca 2500 kn., a opet da nije stara krama ili igračka. Ima brdo klavijatura pa sad ti odlući... Volio bih da imam tamburice, harmonike, solidnih ritmova i da to sve dobro zvući e sad... znam da to ne možeš sve skupa ukomponirati za te pare ali... Eto našao tih par za približno iste novce pa rekoh da pitam. Nikad nisam imao yamahu, rolanda ili ketrona pa ne znam kakvi su u odnosu na korga što se tiće zvukova, ritmova i programiranja. Lp.
|
Onda se drži Korga. I30 HD ima touch display, solidna ROM baza, dok je Pa50SD kud i kamo ,,bolji" u smislu da ćeš lakše nalaziti materijal za nju. I30 definitivno ima odličnu dirku i ne može ni da joj priđe PA50. Cilj opravdava sredstva. I30 je veoma stara, Pa50 nikada ali nikada nisam gotivio zbog zvuka koji izlazi iz nje... Šta god uzeo, za taj novac, ne verujem da ćeš biti oduševljen nakon Pa600. Razmislio bih da sam na tvom mestu o Rolandu G-1000 koji jeste star ali zvuk je za klavijature te godine proizvedene, pa i kasnije,.. nemerljiv. Kupovinom takve klavijature (stare) moraš razmisliti o kvarovima, i da budes veoma strpljiv sa namenskim ritmovima i slično. Univerzalni ritmovi nisu problem šta god da odabereš.
Klavijature ( aranžer) ostalih proizvođača nisam kompetentan da preporučim jer nisam radio na njima... |
ma ako nemaš novaca kupi taj stari Roland G 600, ima močan ritam i dobro izlazi na kutije, boje su mu loše, ako imaš više para kupi Roland E 50, isto dobro izlazi na kutije, za kući svirat biće i predobra, ne bacaj pare bez veze. Ja radim svirke u kafanama sa Roland G 800,(to je isto kao i G 600 otprilike.).
|
Dečki!!! Imao namjeru uzeti svašta roland exr e2, korga ali... riknuo auto i odu pare tako da je na žalost izbor pao na dvije klavijature.
Što mislite što bolje zvuči i što je bolje za uzeti od ovije dvije stare KRAME?? ROLAND E66 ili ROLAND G600 radi se o istim parama!!! Ima li kakvih ritmova i instrumenata našeg podneblja za te dvije klave i što bolje zvuči od toga? Za doma za svoj gušt. Što bi vi bolje uzeli da ste na mom mjestu?? |
po meni bolje g600. razmisli i o Roland GW7..nije loša klavijatura za kucnu upotrebu i nije preskupa.
|
Ajde kolega pricekaj josh malo. Hladno je, riknut ce ti josh i akumulator i ostat cesh i bez tog E66.
|
Roland E 50. Od skora ga imam, zadovoljan sam i mslim da će ti odlično koristiti !!!
|
roland e 50
Mislim da si dobro odabrao taj Roland e 50, to je onaj svetao na 5 oktava i USB stick. dobra je to stvar. pozdra.v
|
Hajde momci, malo koncentracije i pažljivijeg čitanja teme. Pogledajte prvo tko pita, što kupuje, tko odgovara i što predlaže.
Komentari poput: ova je dobra - ona je loša, nemaju apsolutno nikakvog smisla nit kome mogu pomoći. E50 nema USB sick i slučajno jest srebrne boje. Znaš li još nešto o toj klavijaturi osim da je dobra? ;) |
Pa je napisao da je svetao i na 5 oktava... ni manje ni vishe... 😁
|
Ha, ha, ha!!!! Poslušao tvoj savijet i prije nego što je akumulator crko na autu, kupio roland e 66. Stara kanta!! Ne znam dali kod njega postoji funkcija i dali se može izvesti da na desnoj ruci sviraju dva instrumenta, recimo klavir i stringsi u pozadini ili samo jedan instrument i gotovo.
|
Razlika između pa50 i pa50sd je samo sto druga klavijatura ima utor za sd karticu. Vec dugo sam na workstationima tako da ako sam u krivu neka me netko ispravi.
Dodato: Ups, ja malo kasnim xD |
A ja ti lepo reko jos kod prvog vagona uzmi pa50 ...
|
Ovo više nema nikakvog smisla. Tema se zaključava.
Nadam se da će se prepoznati svi oni koji su zaslužni za ovakvu radnju, a autoru teme želimo mnogo lijepih i ugodnih tonova odsviranih na E66. |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org