YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa3x, kopiranje varijacija iz jednog ritma na drugi? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30448)

yamahapassion 15.11.2017 01:59

Korg pa3x, kopiranje varijacija iz jednog ritma na drugi?

Pozdrav drustvo. Nisam nasao nigde ovu temu pa bih molio ako neko moze da mi pojasni to malo, ili da me usmeri gde se o tome govorilo. Znaci, hocu npr. Iz jednog user ritma varijaciju npr. 1 da prebacim u drugi user ritam da mi bude na nekom mestu.koji je najjednostavniji nacin da uradim to? Na yamahi pre kad sam radio to je bilo prilicno jednostavno, ali na korgu nemog da provalim.hvala svima unapred.

ella 85 15.11.2017 02:49

Ja ne znam moze li jednostavnije nego na korgu :D

Odes na ritam u koji zelis kopirati neku varijaciju.
Udjes u record.
Ides na menu.
Style edit.
U dnu displeja ides na copy fm style

Znaci da si dosao do ovdje :

http://i64.tinypic.com/a1lq8y.png

Prilicno jednostavno izgleda.
Gore biras ritam iz kojeg zelis da uvezes varijaciju.
A dole ispod biras iz koje varijacije u koju varijaciju.
I iz koje trake u koju traku.

Tu bi trebalo sve zavrsiti.

Eventualna komplikacija koja te moze pogoditi je ako zelis kopirati varijaciju u prelaz ili intro npr.....ako odredis da kopiras var1 u fill 1.

Razlika izmedju varijacije i intro je sto se jedna varijacija sastoji od 6 varijacija cv1,cv2.......cv6.
Te razlicite cv varijacije se mogu dodjeljivat razlicitim akordima tako da se vrte razlicite varijacije uz promjene akorda za vrijeme sviranja var1.
Dok se intro ili prelaz sastoje od samo dvije cv1 i cv2 pa ne mogu stat svih 6 cv varijacija u fill.

To se izbjegne tako sto se ne kopira cijela var 1 u fill 1..........nego se kopira jedan po jedan dio..........oznacis npr var1cv1 to fill1cv1.

Ovo ti je kompletna problematika,ako se to moze tako nazvat :D

yamahapassion 15.11.2017 05:05

@ella85: puno ti hvala na objasnjenju, mislim da nece biti problem jel ja ustvari zelim kopirati samo varijacije na varijacije i eventualno fill in tamo gde stoji fill in. Hteo bi pre svega da sredim jednu rumbu od dve rumbe da prebacim iz jedne varijaciju u drugu. A mislio sam ako je moguce da si napravim na jednom ritmu da imam npr. Rumbu dvojku i begin po varijacijama kada mi treba za neke pesme gde ima vise ritmova pa mi je nezgodno vijati ritmove, vec bi bilo dobro da imam sve poredjano u varijacijama. Probacu to danas kasnije uraditi, puno ti hvala za objasnjenje.

nemanja 1982 29.11.2017 17:36

Pozdrav. Da ne bih otvarao novu temu.

Mene zanima kako se kopira Bass traka recimo, i kako se kopira ACC1 ili ACC2, ali da iskopiram da bude isto kao u tom ritmu iz kog zelim da iskopiram

Ja iskopiram Bass u Bass, ilii Acc2 u Acc2 samo tako stavim taj sempl koji je i svira tako, ali kad pocnem da menjam akorde tu se nesto desava

Gde gresim?

ella 85 30.11.2017 01:13

To je ono sto sam pisao o cv1 cv2 .......do cv6 varijacijama.

Proprati koliko imas varijacija uradjeno.
Svaka od varijacija moze da ima u sebi do 6 razlicitih varijacija cv ....
Te cv varijacije mogu bit totalno drugacije odsvirane,svaka od njih se dodijeli nekom akordu tako da se ta cv varijacija pokrece onda kad uhvatis zadani akord.

Na pocetnoj stranici record svaka cv varijacija koja je obiljezena velikim slovom znaci da ona postoji uradjenai da svira npr CV1 CV2 CV3......a one koje su malim slovom obiljezene one su prazne cv4 cv5 cv6

Znaci mozes da na varijaciji 1 imas 6 totalno razlicitih varijacija,koje se smjenjuju hvatanjem razlicitih akorda.

Zato trebas da propratis odakle sta kopiras.

Ako kopiras bas iz var1 nekog ritma u var2 drugog ritma.......onda si kopirao bas iz svih cv varijacija u sve cv varijacije.

Ako zelis pojedinacno onda biras da kopiras bas iz VAR1CV1 u VAR2CV1.
Tako bi isla jedna po jedna.

Necete vjerovat puno je jednostavije pravit ritam ispocetka nego zezat se sa tudim ritmovima :D

Prvi ritmovi ne ispadnu top.
Ali kako koji izlazi iz kuhinje tako su sve bolji i za tren to se usteli.

nemanja 1982 01.12.2017 22:38

Hvala na odgovoru,i detaljnom objasnjenju, znaci trebam kopirati sve te cv1,cv2 i tako redom.

Jasno mi jee.

Eh, da znam da izradjujem stajlove onako kako bih zeleo bilo bi najbolje.

Ako imate znanja i iskustva o izradi ritmova,mozete li pomoci? :) hvala jos jednom

Cegor5 05.09.2018 11:16

Pozz,jel zna netko kako da napravim u Record modu da mi svaka varijacija bude različit tempo??

ella 85 05.09.2018 12:58

Kad udjes u record style odredjenu varijaciju .......idi na menu-event edit......u dnu ides na master pa na insert........onda ti prikaze originalni tempo i mogucnost da dodas novi tempo koji ce se odnosit samo na tu varijaciju.

Kad tako sredis taj style nemoj samo u svirci da mijenjas tempo.......inace ces se naci u neobranom :)

Cegor5 05.09.2018 17:46

Hvalaaa druže! Uspio sam! Jel mozes onda jos reci kako da mi se na svakoj varijaciji promijeni određeni sound?

ella 85 05.09.2018 20:20

Naravno :)

Dok si u style record.......idi na menu na style element track controls

Zatim kliknes na var 1 (mozes i start ako zelis pa nek svira style) i na displeju kliknes na bubanj pa ga izaberes,kliknes na bas gitaru pa izaberes.
Isto tako kliknes na var2 pa sve isto,var3,intro,fil....bilo sta

Kako u tom prozoru izaberes tako ce ostati.

Kad sve zavrsis i snimis.......bitno je da kad odes tamo da sviras taj style da ti na displeju bude oznacenma ona opcija original style sound .

Trebas snimit style sa oznacenim tim kvadraticem.
Dok je on oznacen svirace ti one boje za svaku traku koje si izabrao ranije kako smo rekli.

Nadam se da si pitao za te boje,trake drum,perc,bass,ac.......

Cegor5 05.09.2018 21:40

Eh hvala i na ovome, ali pitam za desnu ruku za performance, ako si me razumio! :D

ella 85 05.09.2018 21:57

Ja ne znam da se moze vezat performance farba na neku varijaciju,jer mi to nikad do sad nije palo na pamet da probam.Nije mi bas logicno,jer cesto jednu varijaciju koristim za refren i forspil,to bi mi smetalo cini mi se.

Sasvim mi je ok sto se farbe desne ruke vezu za ona 4 gumba ispod displeja sts 1-4.......ta funkcija bas sluzi (iako i tu postoji bug na pa3x :D

Cegor5 05.09.2018 23:02

Hm...meni bi u nekim slucajevima npr. pomoglo.

Jel onda moguce da se varijacije vežu za određeni STS ??

ella 85 05.09.2018 23:08

Meni je oboje nepoznato,jer nisam nikad probao.
Necu tvrdit da ne moze,mozda se neko drugi javi.

Ali kad budem uz klavijaturu probacu istrazit kad stignem.

casper 05.09.2018 23:16

Citat:

Originalno postovano od Cegor5 (Post 303085)
Hvalaaa druže! Uspio sam! Jel mozes onda jos reci kako da mi se na svakoj varijaciji promijeni određeni sound?

https://youtu.be/lDtnB4D8zWs

Cegor5 07.09.2018 11:46

Hvala obojici, ali Casper, nema na tom videu to što sam tražio..

casper 07.09.2018 11:53

Ako sam te dobro shvatio, želiš da se pri promjeni Verijacije na ritmu automatski mijenja i zvuk desne ruke. Ako je to ono što želiš onda pogledaj video, napravi kako je na njemu, zatim pročitaj tri zadnja posta ove teme i napravi suprotno od onoga što je predložio @ffb.
AKo to nije ono što želiš, onda sam pogrešno razumio pitanje :D sorry.

ella 85 07.09.2018 12:54

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 303093)
Ali kad budem uz klavijaturu probacu istrazit kad stignem.

Obecao sam kad upalim klav isprobat,da ne ispadnem lazov :D

Ne znam koji je aranzer ali svi bi trebalo da imaju dugme sts mode negdje pored stylova.Ta opcija moze da radi u 3 rezima.

1. lampica ugasena (tako je kod mene od kako sam zavrsio sa Band-om) ......tad se ne mijenja farba desne ruke sto god radio lijevom

2. lampica upaljena.....onda se sa promjenom ritma promijeni odredjena performanca desne ruke koja je prije tog odredjena

3. lampica miga (tebi ovo treba).............onda svaki sts koji si unaprijed snimio,je povezan sa varijacijom........kad prebacis na varijaciju 3 pokrene se sts 3 itd ......

U uputstvu je to takodje opisano :">

https://s33.postimg.cc/3qdl9w1fz/sts.png

Cegor5 09.09.2018 00:27

Ahaaaa. Prejednostavno! A tako korisno. Jako dobra stvar. Imam pa3 vec skoro godinu dana, a to nisam ni znao..

Hvala puno.

Cegor5 16.09.2018 12:38

Jos jedno pitanje. Jel moguce u istom ritmu u razlicitim varijacijama napraviti razlicite elemente?

Npr. da na VAR3 kao pratnja svira akusticna gitara, a na VAR4 distorzija..

Milan$ 16.09.2018 13:31

Naravno, udjes u record mode odaberes varijaciju, i stavis na koju acc traku st hoces, posle promenis varijaciju i opet redjas na acc trakama boje koje ti odgovaraju, i to jee to, sacuvas ritam i to je to...kad izadjes iz ritma, obavezno cekiras opciju "style element change" i to je to

Cegor5 16.09.2018 21:05

Probao sam tako. I ta varijacija di sam stavio tu distorziju, ne zvuci kako treba, nego je nesto izobliceno i cak samo mij
Dodato:
Probao sam tako. I ta varijacija di sam stavio tu distorziju, ne zvuci kako treba, nego je nesto izobliceno i cak samo mijenja akorde i to one koji su totalno van harmonije.. :/

ella 85 16.09.2018 23:14

Ja sam ti to vec jednom objasnio,onda kad si pitao za promjenu farbe sa promjenom varijacije.Ja sam mislio da si vec tad pitao ovo sto sad pitas :D

Osim toga treba povest racuna jos o nekoliko stvari.

Podesavanje farbe tipa release atack i slicno kao i dodavanje efekata se odnosi na traku.Znaci ako si dodao neki eq + efekt + jos stosta na traku acc2 onda ce taj isti efekt i sve sto si dodao uvijek biti na acc2,bez obzira sto je tebi na var3 - acc2 clean gitara ,dok je na var4 - acc2 distorzija...........ne mozes imati dva razlicita podesavanja na istoj acc traci.......korg ima sve te stvari ali PO SVAKOJ TRACI

A sto se tice harmonije i gresaka razloga moze biti nekoliko.

Prvo ovdje moras pravilno dodati traci ono sto treba odnosno kako je ritam pravljen u startu.

https://i.postimg.cc/5yT1GpH9/mode.png

Obicno se odabere acc i izabere se prava intonacija,ona u kojoj je kucano kad je style pravljen.
Ali ako je gitara pravljena u gitar mod onda se mora u ovom prozoru kao na slici odabrat gitar mod.

Logicno da ide dugacije,jer u guitar modu udaras tipku po tipku sa gotovim zahvatima kao na gitari i uklapas u ritam..............za razliku od standardnih npr fabrickih ritmova gdje je gitara odsvirana kao rukom da sviras.

Milan$ 17.09.2018 02:47

moras o puno stari tu da povedes racuna, nprimer range key, tako se valjda bese zove, od kog tona ce ti svirati kontra do kog, zatim, o expresionu po trakama, pa onda o chord varijacijama, tipa kontra za mol,za dur,za sedmicu, pa o efektima sto je ella pricao, znaci ima svasta nesto, udjes u record mode i cackas, pa ces vremenom pohvatati fazon i koja stvar je za sta bitna

Cegor5 20.09.2018 16:24

Ella onda sam pitao za promjenu desne ruke pri promjeni Varijacije. A sad pitam za promjenu sounda u pratnji
Dodato:
Hm..napravio sam što trebam, ali kad izađem iz record moda opet budem isto, ali kad se vratim u njega kasnije, pet pod VAR4 bude ta gitara koju sam namjestio.

Kako se odabere Style element change?
Dodato:
Aha mislis na ono STS mode...ne to..

Nezz zasto kad uđem u Record mode sve zvukove u pratnji mi stavi tvornicke..

ella 85 20.09.2018 19:39

Vrati se na prvu stranicu ove teme.
Post #10 detaljno sam opisao sta trebas da uradis.

Cegor5 20.09.2018 21:24

Hvala Ella!! Sve sam razumio sada! Sutra ću pokušati..

Samo me zanima koja je poanta te opcije "original style sounds"? Tj. zar ne bi bilo jednostavnije bez toga.

ella 85 20.09.2018 23:39

Dok ti je ta opcija zakacena......onda funkcionira svaka farba onako kako si poredao tamo u record modu u onom prozoru gdje sam ti rekao......znaci na svakoj varijaciji si zakacio neki sound po zelji,bilo gitara,bas ,bubanj,bilo sta.

Ako je zakacena,i u svirci hoces da promijenis npr bubanj,mislim da ce se sama otkacit ponovo......naravno da bi sve ostalo tako moras snimit logicno.

Ako nisi mijenjao sounde po varijacijama.
Onda je obicno ta funkcija otkacena,i ti kad promijenis npr bubanj onda se promijeni bubanj na svim varijacijama.

Uglavnom,nadam se da si sad skontao gdje i sta je ,pa cackaj pomalo dok ne legne sve sto te zanima.

Cegor5 22.09.2018 11:19

Ella sve sam razumio što hoćeš reći, ali nisam uspio to napraviti.

Za početak, ne mogu u Record modu uopće naći opciju "Original Style Sounds" da spremim pod time.

I kad u Record modu po trakama i varijacijama posložim soundove po želji, i to spremim, tada izvan record moda opcija Original style sounds ne bude označena, a i kad ju označim, opet ne bude onako kako sam napravio u Record Modu..
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Cegor5 (Post 303307)
Ella sve sam razumio što hoćeš reći, ali nisam uspio to napraviti.

Za početak, ne mogu u Record modu uopće naći opciju "Original Style Sounds" da spremim pod time.

I kad u Record modu po trakama i varijacijama posložim soundove po želji, i to spremim, tada izvan record moda opcija Original style sounds ne bude označena, a i kad ju označim, opet ne bude onako kako sam napravio u Record Modu..

Čak sam kopirao isti taj ritam, ali sam mu dodjelio distorziju u pratnji, a sve zbog tog da samo u R modu kopiram njegovu varijaciju u ovaj prvi ritam, da na Var4 imam distorziju u pratnji. I tako spremim, međutim, opet ostane sve po starom.

bojan.curcic987 30.01.2019 16:16

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 303072)
Kad udjes u record style odredjenu varijaciju .......idi na menu-event edit......u dnu ides na master pa na insert........onda ti prikaze originalni tempo i mogucnost da dodas novi tempo koji ce se odnosit samo na tu varijaciju.

Kad tako sredis taj style nemoj samo u svirci da mijenjas tempo.......inace ces se naci u neobranom :)

A da li postoji sansa da se kasnije menja tempo a da ne dodje do haosa? Ja sam ovo pravio i to radi ali ako mrdnes tempo cao... A recimo imam u setu neke ritmove koji su napravljeni tako i mozes im menjati tempo bez problema? Kako to? Varijacije razlicite, rumba, begin, dvojka...

baltik79 31.01.2019 01:03

Pozdrav!
Ne moze se mjenjati tempo u kombinovanim ritmovima a da nemas problema.

efe 01.02.2019 21:33

Pozdrav, i ja imam problem na pa 4x vezano za kopiranje iz jednog ritma u drugi.Naime, danas sam iz jedne rumbe koju sam koristio na Pa 600 kopirao acc3 na acc3 rumbu u cetvorku, i desava mi se da taj element svira samo kad pritisnem dur dok ga u molu nema nikako.Sve sam pregledao tamo ono cv1, cv2..podesim isto ali nisam uspio.Na pa 600 sam radio bes problema kopiranja pojedinih elemenata iz ritma u drugi ritam tako da mi nije to nepoznato, ali od ovoga danas sam odustao jer nisam uspio provaliti u cemu je fazon.
Druga stvar koja mi se desila je da poslije cackanja u rekord modu kada sam izasao klavijatura mi je jednostavno , , prolupala''.Ritmovi nisu radili nikako(samo fabricki jesu), terce takodje nisu, samo osnovna boja, zako da sam morao faktory reset, pa ponovo ucitavanje seta ..Ima li neko kakvih iskustava sa slicnim problemom..

Trenutno vrijeme na Forumu 22:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org