![]() |
Roland EA7 vs. Genos
Yamaha Genos vs Roland E-A7 link:
xxxxxxxxxxxxxx |
[emoji23][emoji23][emoji23]
raznese ga roland u param parčad Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Čudi me da si ozbiljna firma koja se godinama bavi izradom materijala za klavijature dopusti raditi usporedbu na ovakav amaterski način. Svirano na nekakve vanjske zvučnike, snimano mobitelom, dignuto na fb ... [-X
To je kao da uspoređuješ mercedesa amg sa nekim tamo megane renaultom vozeći se po kaldrmi. Oba će se drmati ko ludi jedino će u mercedesu biti manje prašine. :D |
bravo casper
prava uporedba, amg kosta jedno tri do cetiri puta vise nego megan,imas X opcija i mogucnosti na amg nego megan i opet stizes sa megan od tacke A do tacke B http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png, cak sam i u nekim zimskim situacijama ostavljao ove amg iza sebe sa zadnjim vučama ne moz da izadje uz brdo pa ga seci na pola a dao si veliku lovu za njega http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png ovde ista situacija genos kosta cetiri puta vise nego ea ima x mogucnosti koje nema ea i na ovakom amaterskom snimku pak i ne osecas cetiri puta losiju razliku na ea, a jos ljudi imali i muda da naprave uporedbu http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png, sa zatvorenim ocima barem cujes razliku zvuka izmedju amg i megana, kad rade jedan pored drugog realno ovde da je neko zatvorenih ociju pogadjao koja je koja klavijatura neznam ko bi pogodio kada na kojoj kljavi svira, odosmo van teme http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png al dobro barem uporedismo i megana http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji16.png Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Upravo tako. To što je Genos 3 puta skuplji, ne znači da je nekome za toliko i bolji. Kao što s meganom dođeš od dočke A do B, tako ćeš i s EA7 sasvim lijepo moći svirati. S druge strane, tko želi "komfor mercedesa", neka ga i plati.
Kada netko želi "na silu" prikazati da je EA7 i Genos ista stvar, kao što je to prikazano na ovom videu, u najmanju ruku ispada smiješan i neozbiljan. |
Da objasnim malo,snimak je napravljen u kuci kod mene,taj dan mi je stigao Genos pa smo se malo igrali.....E sad,EA7 je odlicna klavijatura koja bas mnogo pruza u odnosu koliko kosta,ali....Na snimku se cuje ritam sa ea7 koji vuce odlicne senplove,dosta efekata i malo je glesnija u odnosu na genos,a genos je upaljen i nadjen taj ritam,onako kako je fabrika namestila i tako sviran.Hocu da kazem da Genos mnogo mnogo moze bolje,da je i smesno da moze da zvuci kao ea7,ali i tripu bolje kada se upotrebe sve njegove mogucnosti.Kada smo snimali u opste nismo mislili da ih poredimo jedno sa drugim,vec da pokazemo da su te dve klavijature dve svetlosne godine dalje i bolje od ostalih proizvodjaca,sto se tice zvuka......
|
[emoji106][emoji106][emoji106]
Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Kako ste „ fino“ odradili mnogi ce kupiti Korg Pa haha
Dodato: P.S. Yamaha je poznata po tome da zvuci dobro cim ju raspakujes.Ne sumnjam da ce kod mnogih zvucati kao dobro utegnuti Korg Pa 600 ili Roland EA 7. |
aj nabaci negde demo od tog utegnutog pa600, kojeg si zatezao utezao, mozda se odusevim predomislim pa kupim opet korga [emoji16]
Nemam Korga Pa 600. Sviram jeftinu Yamahinu igracku Psr 770 😜.
|
Citat:
|
Citat:
ja sam se spustio na zemlju tek kada sam menjao korg za roland [emoji16] i ukapirao da dzaba bacanja tolikih para za pa3 i pa4 samo da bih dobio status "imam pa4" a sound isti, mani da se zanosite vise tim stvarima, pa ljudi ja redovno radim sa kolegama koji koriste i pa3 i pa4 sedimo rame uz rame i sviramo druzimo se pariram im bez ikakvih problema sa moju igracku od ea7 [emoji16] nema tu velika razlika u soundu osim u os-u recimo da, koliko puta su mi oci izbecili kolege kad su culi sta izlazi iz ea i kazu jebote ne mogu da verujem ovo, al dzaba diskusije oko toga, ja se pomirio sa time da kad imas nesto mnogo skupo onda mislis da si mnogo i bolji a kad sednemo live jedan pored drugog onda tek vidis da je druga prica i nije ustvari tako [emoji16], vama neka ostane tako skuplje bolje ja se navikao i uverio da i nije bas tako , nijanse su u pitanju al takav smo mi narod [emoji16] pozz svima bez ljutnje nemoj neko uvredjen da bude izdao sam svoje misljenje kad je vec rec o uporedjivanju Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Ode majstor. I tata bi sine. :D
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_n-f_nN1QbY" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe> |
Tacno tako Kolega G800. Ja nisam namerno stavio odmah komentar kad sam prosledio video od strane "xxxxxxxxxx " da bi imali o cemu da diskutujemo na forumu. Normalno je da je svaka skuplja klavijatira (ili sta god vec bilo) bolja i kvalitetnija od jeftinije . xxxxxxxx audio je ovde uporedio dobro sredjen Roland Ea7 sa Fabrickim podesavanjima Yamaha Genos...... I Pa600 i Pa4 , Ea7,Genos , Tyros i sve ostale da bi dobro radile zahtevaju mnogo sati ,dana , meseca podesavanja. Nije dovoljno samo kupiti dobar set jer svaki "Umetnik" ima drugaciji ukus , tehniku sviranja i prilagodjava po svome ukusu. A opet sa druge strane neko napravi show na klasicnom Piano Soundu..... U svemu tome ja sam samo sretan da ne dobro sluze usi i da mi klavijatura ne sluzi za pustanje Midi Fajlova.......pozz
|
Sto se tice Ea 7 ako govorimo o saundu odnosno samom kvalitetu zvuka nije daleko po pkvalitetu od G70 / E80. Naprimer E80 Izlazi malo bolje ali moguce je da je do Kompresor i Eq posto E80 ima posebno kompresor i EQ za aranzerski deo posebno za solo dok kod EA 7 ide sve skupa preko jednog kompresora i EQ. Tako da zvucno ne zaostaje mnogo za top modelima stvar je samo u pojedinim dodatnim opcijama koje nedostaju na jeftinijim modelima.
Kao danas vecina koristi skoro iste semplove jos od triton serije,a velika vecina sa korga Le / pa800 zasto onda ne usporediti recimo EA7 sa PA3x ? Zanemarimo kvalitet izrade... Lik je kupio Kronosa 2 i u njega ubaci set sa TR celih 61,6 Mb od fabrickih boja iskoristio mozda 1 posto. Po meni je to vrh debilizma,tako da bilo koja usporedba sto vise razlicitih sprava nije na odmet,bude tu i iznenadjenja. |
posto se spominje uporedba ea7 i pa3, baci te oko na temu g800 demo snimak,
mali demo kako zvuce staylovi od pa4 na ea7, bice uskoro i demo staylovi pa3 na ea7, nisu skroz gotovi, pozdrav Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Ja ću na ovakve i ine usporedbe odgovoriti na ovaj način.
|
Citat:
verovatno mozda neki mali procenat ljudi i to mozda nesto vrlo vrlo malo fabrike, bar jos nisam cuo da neko koristi fabricki dk ili bilo sta drugo, sto se tice klubskih, kafanskih privatnih zabava diskoteka itd, moja uporedba se bazira iskljucivo na semplovima i set doticnog .....set, nema veze sa fabrikom ova uporedba,sve se ja slazem sa onim sto si ti napisao u temi, znaci slazem se sa svime, ali ovde nije rec o toj temi sto si ti pisao i nema veze sa fabrickim mogucnostima resoursima itd... ja sam radio iskljucivo tu uporedbu koju 80% ljudi koristi na nastupima i dan danas, a to je uporedba semplovi i sami semplovi koji se vuku jos uvek od triton le serie pa neko to nakaci u pax4 i dodje ovde hvali se hehe bolje to zvuci na moj pa4 i vrhunski izlazi na pa4 jer kosta 4000e ili sta znam vec koliko nego na nekom jeftinijem sempleru, aha zvuci m..eg bolje, pokazao sam onim malim demom a bice ih jos dok samo sredim ostatak da ustvari sve zvuci malte ne isto dal je u pitanju ea7 ili pa4, nego psiha je to ljudksa pa i dalje ne gledamo i ne shvatamo neke stvari kako bi ustvari trebale da se shvataju Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Pročitao sam sve što si napisao ti, a i ostali koji rade na isti način. A s odgovorom nisam ništa požurio nego sam lijepo i precizno objasnio u čemu griješite.
Imaš pravo kada kažeš da 80% ljudi (a ja mislim da je postotak još i veći) radi na isti način. Isto tako se slažemo da su materiali iz "popularnih setova" koji se vrte unaololo i upisjuju u aranžere stari i loši. Tvrdim da je to pogrešno, da zbog toga svi zvučite lošije nego što biste mogli i da u tom slučaju ovakve usporedbe nemaju nekog smisla. |
na tome i istajemo,druge usporedbe i ne mogu da pravim jer ocigledno nema dobrih setova [emoji4] za sada, zato slusamo ovo sto slusamo i sto se vrti u krug
Sve si dobro razlučio i na kraju definirao frazom, "vrtimo u krug". ;)
|
Bilo koje dve klavijature se mogu uporediti,a pogotovo ove dve posto pripadaju istoj klasi tj. obe su aranzeri,samo prilikom poredjenja treba iznositi realne cinjenice i izvesti realan zakljucak.
|
Zašto bi netko usporedjivao yugo i m3?
Takva usporedba samo govori nešto o onome tko tako nešto uspoređuje. Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
procitaj te ceo post sto je ispisan,
niti se uporedjuje jugo i m3 niti ima veze sa time, lepo je napisano da je uporedba radjena u vezi sa stvarima koje se 80 posto koriste na nasem prostoru a to su semplovi, a ne u vezi fabrike os-a, mogucnosti tralala i tako, za one koji ne citaju do kraja,ili nisu lepo razumeli post evo jos jednom znaci uporedio sam samo semplove i samo semplove sa setom koji 80 posto i vise ljudi koriste na svojim korg aranzerima i nikakva druga uporedba ovde nije u pitanju [emoji4] Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Svejedno .na isto dodje :)
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
mislis dodje na isto da isto zvuci, da to si u pravu
Postovani Romario,zaista ne znam zasto bi neko poredio Jugo i M3,a da budem iskren i ne zanima me.U mom postu sam samo rekao da dve aranzerske klavijature,vodecih svetskih proizvodjaca treba porediti,ali koriscenjem realnih cinjenica i argumenata i doci do realnog zakljucka.Ovo je muzicarski forum,i normalno je da se prica o muzickim instrumentima.
Naravno da ce tehnicka superiornost biti na strani instrumenta koji kosta vise od 4000âŹ. Na zalost,u 80% tih instrumenata placenih preko 4000⏠naci ce se semlovi,lupovi i ritmovi koji se vuku po ex-YU skoro dvadeset godina. Postovanje Vama i srdacan pozdrav. |
Kakva god usporedba bila između klavijatura koje nisu iste klase je besmislena.
Pogotovo pokušaj izjednačavanja. Nema veze koji je brend u pitanju. Dali je netko svjestan toga ili će s vremenom to prihvatiti to je opet nešto drugo. Takva stvari ljude guraju nazad umjesto naprijed. Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
Ni u jednom trenutku nisam pokusao da izjednacim ove dve klavijature,niti sam pokrenuo ovu temu,samo kazem da ako neko ima potrebu da ih poredi,neka ih uporedjuje,ali na osnovu relevantnih cinjenica.
|
Svatko onaj tko ima živaca (i vremena) da pročita sve u ovoj i u ostalim temama slične prirode oko usporedbe dva modela aranžera, shvatit će da se želi izjednačiti upotrebna vrijednost jeftinog i skupog modela.
Citat:
Citat:
I mala opska nevezana uz temu. Kada unosite novi post iz mobilnog uređaja koristeći Tapatalk, nije dobro samo stisnuti naziv gdje piše REPLAY. U tom slučaju se citira predhodni post što nije dozvoljeno pravilima ovog foruma. Trebate kliknuti na narandžastu ikonu sa strelicom u sredini, u tom slučaju nema citata, a odgovor će se prikazati na forumu. |
ne bih se bas slozio da je bezmisleno kao sto romario tvrdi,ako hocemo fabriku resurse operativnost itd da uporedimo, naravno da je besmisleno tako nesto jer ce skuplje uvek davati vise mogucnosti a ako hocemo ovo da uporedjujemo sto ustaviri skoro svi mi koristimo,semplove dk samples itd e onda dolazi smisao uporedbe i sto se toga tice bez ikakvih problema i razmisljanja stojim rame uz rame sa ea7 i bilo kojom skupljom spravom tipa pa3 ili 4, dokle god budemo tako nastavljali razlike nece biti [emoji16] e vec ako se iskoristi fabrika sredjivanje resurse itd tada sam naravno za da nebi trebale nikakve uporedbe praviti, znaci jos jednom, uporedjujem ono sto nas 80% posto i vise muzicara koristi za sada a to je glavna stvar semplovi i nikava uporedba ostalih stvari fabrike jer te stvari fabrike slabo nas koristi, zato svi isto zvucimo i zato sam odradio onaj demo jedan na jedan gde nema nikakve fabrike vec samo semplovi i dokaz da klavijatura od 1000e izbacuje ama potpuno isto sve kao i jedna od 4000e tipa pa4x
A složit ćeš se ti sa mnom kolega kad tad :)
Što prije , to bolje :) Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
naravno [emoji16]
Postovani Casper,Romario i G800.Nisam imao nameru da ulazim u raspravu koja ne vodi nikuda.
Profesionalno se bavim muzikom preko 30 godina,iskljucivo sviram klavijature u orkestrima,bas i solo.Preko nedelje odradim neku tezgicu aranzerom.Do sada sam u svojo karijeri promenio vise od 50 klavijatura.1983 prvi DX7 do danasnjeg Kronosa 2.Od aranzera trenutno imam EA7,a pre tri dana mi je kolega ostavio njegov Genos,dok je na putu.Poznajem dobro mogucnosti ovih instrumenata,tako da nijednog momenta nisam dovodio u pitanje superiornost Genosa,a cini mi se da sam pogresno shvacen. Pozdrav. |
Bio jednom jedan forum i bio jednom jedan član(hvala Bogu,još je živ i zdrav i svira i radi)koji je bio zadužen za "skupljače" postova....zamolio bih ga da se probudi,a inače je dr!!!!!!
|
Druze moj,ja postove ne sakupljam,jer me download ne zanima.Sve sto mi je potrebno pravim sam,sto ne znam pitam pa naucim,tako da sto se mene tice,ne treba mi pristup download sekciji nikada,najiskrenije.
|
Citat:
pošto se ti razumiješ u klavijature ,možeš li onda objasniti kolegi g800 da nema smisla to u šta je uvjeren. Eto ja ne mogu, a i ja se razumijem ponešto u klavijature . A čini mi se i kolega casper da nešto zna o tome. Pa ni njega ne sluša :) Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
Postovani kolega Romario,evo pokusacu da mu objasnim.
Prvi korak:uzeti tehnicku specifikaciju Rolanda EA7 i specifikaciju Yamahe Genos i pazljivo procitas i uporedis. Drugi korak:odes u prodavnicu klavijatura,uzmes dupli stalak ukljucis obe klavijature i uporedis zvuk,kvalitet izrade.... Medjutim oba koraka propadaju ako dva drugara dodju na tezgu,jedan sa EA7 drugi sa Genos,popiju par rakija,pa ubace isti 'super najbolji' set,popiju jos par rakija,pa sa starim kineskim pravljenim kablom ubodu u PM 1 sa dva 'motana' zvucnika,malo zameze,pa popiju po koje pivo,e onda udri u svirku i polemiku koji bolje izbacuje 'super najbolji' set.....☺☺☺ Dodato: Salu na stranu.Genos je verovatno najbolja klavijatura trenutno,ko ima para da je kupi,tehnickog znanja da je maksimalno iskoristi i muzickog znanja da to pretoci u dobru muziku,to je to. EA7 je trenutno najbolji aranzer u klasi do 1500€,bar za moj ukus,zato ga i sviram. Sto se tice foruma jos jednom kazem da nisam imao nameru da pokrecem besmislenu polemiku ili daleko bilo nekoga uvredim. Sto se tice postova,zaista ih ne sakupljam,i zaista me ne zanima download sekcija ovog ili bilo kog slicnog sajta,tako da administrator ovog foruma moze da mi stavi trajnu zabranu download sekciji,bez obzira na broj postova. Dodato: Srdacan pozdrav kolegama,Romariu,Casperu i G800,nadam se da cemo se nekada upoznati,pa uz rakijicu i mezicu popricamo.☺☺☺ |
[emoji16] ajd ovako
ko ovde skuplja postove i ostalo nit me interesuje nit se osecam pogodjenim, imam brdo godina clanarine na ovom sajtu brdo postova, brdo downloada cak i neku donaciju sajtu, tako da verovatno nisam skupljac [emoji4] @ romario pokusava nesto da mi razjasni a ja i dalje stojim na jednoj te istoj stavki i mislim da jos nije skroz ukapirao smisao moje teme, dskle " UPOREDJUJU SE ARANZERI RAZLICITIH CENA SA EXTERNIM MATERIJALOM KOJI VELIKI BROJ LJUDI KORISTI" nikakva fabrika, nikakve mogucnosti, nikakvi resursi nikakav operativni sistem,nikakvo uporedjivanje na stalcima izrada itd ama nista od toga [emoji16] znaci samo externi semplovi, ni casper ni romario ni niko na ovom forumu nece moci da me ubedi da ta ista externa stvar taj isti DK na genosu ili pa4 ili tyros5 zvuci mocnije bolje drugacije nego na nekom jeftinijem aranzeru [emoji16], to je cela moja svrha uporedjivanja bila, ali vi ste skretali non stop sa teme i isli dublje i dublje uporedjivanjem,i ubedjivali mene drugacije,uopste nije rec o tome a o tome sam napisao skroz u prvom postu u zadnjim redovima da se radi SAMO uporedjivanje sampliranog nekog DK i semplova, nadam se da sam se korektno izjasnio razumem da je genos mocna sprava, razumem da ima ogromne mogucnosti operativnog sistema i svega ostalog, sve se ja time slazem [emoji16] ali nije rec uopste o tom poredjivanju jer malo ljudi iskoriscava resurse skupih sprava, i to jeste velika steta, ja sam samo stavio jos jednom do znanja da ustvari one stvari koje se koriste kod nas da ustvari te stvari skroz isto zvuce dal na spravi od 1000e ili na spravi od 4000e, neznam kako drugacije da opisem sve a da se ne vracamo opet u dublje uporedjivanje koje nije bila namera mojoj temi Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Dakle, potpuno se razumijemo. Govorimo isto i tvrdimo isto.
1. Jedan te isti sample zvuči jednako bez obzira koliko sampler košta, 1000 ili 4000 eura. 2. Većina aranžerista koristi setove kreirane od starih nekvalitetnog materijala. U ovim se tvrdnjama slažemo, nadam se. :confused: Ako navedeno stavimo u kontekst teme onda se lako može zaključiti da nema smisla uspoređivati različite klavijature na ovaj način. I to je poanta priče. A ako nekoga veseli, nek i dalje turira Yugića na startu u nadi da će možda biti brži od m3. @SaleSynth - s prvim dijelom tvog predhodnog posta se apsolutno slažem. Sa Dodatno 01. se slažem djelomično. :D Bolji je PRS S970 ili PSR A3000. Sa Dodatno 02. se isto tako slažem, možda se slučajno i dogodi. |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org