![]() |
Nova Yamaha PSR-A5000
Ovo nije prvotravanjska šala :D, izdan je novi model Yamahe,
PSR-A5000. Radi se o orijenatalnoj verziji aranžera koja ima koncept SX serije. Pogledajte Yamahin web Yamaha PSR-A5000 i poslušajte kako zvuči Video playlist |
Za "narodnjake" perfektna. :) jos da se utvrdi cijena.Po mom misljenju cijena bi trebala biti negdje otprilike kao SX700!
Pozdrav! |
Vidjet ćemo uskoro, mislim da će biti između sx700 i 900. Pregledao sam na brzinu upute. Yamaha je konačno dobila još jednu mogućnost koju su (neki) ljudi željeli godinama, razliličita mjera unutar istog Styla. Znači, u jednom ritmu je varijacija A 4/4, varijacija B 3/4, varijacija C 7/8 ... Maksimalan broj taktova unutar Styla je brutalnih 128. Cijeli song u jednoj varijaciji ...
Koliko vidim nema poboljšanja u tercama, isto je kao na Genos s izuztekom da se sada mogu odvojiti i na Multipad. Ovo je interesantan pristup, treba još probati ali otvaraju se nove mogućnosti. Ima li što novo kod Korga, Ketrona? =P~ |
Citat:
|
Isto tako vidim da postoji neka novost u vezi Registracija i pozivanja. Portamento je dobio nove funkcije. U svakom slučaju zanimljiv instrument za one koji sviraju tu vrstu glazbe. AKo sam dobro shvatio ima 1GB memorije za Pack i još toliko interne memorije. Neka mu cijena ne bude previsoka i eto dobrog nasljednika za A3000.
|
https://www.delamar.de/keyboards/yam...r-a5000-59223/
Ovde ima nesto vise o specifikacijama ove yamahe, mislim da ce za podneblje Balkana biti itekako interesantna... Takodje stoji da ce preporucena cena biti 2048€ (gde nadjose onih 48 😂😂😂 . Nije bas ni jeftina, ali opasno se priblizila top aranzerima danasnjice. |
Samo mala usporedba.
U istom dučanu je PSR975 1800 eura, a realna cijena za nju je 1300. Mogli bismo odmah ovih 2000 eura spustiti pa je moja predpostavka da će A5000 koštati oko 1600 eura. |
Evo zanimljivog primjera audio style na A-5000.
https://www.youtube.com/watch?v=YfwDrxla5Rs Takodje odlican primjer kako Yamaha aranzer treba da funkcionise preko Registracija. Ja sam uvjek bio za onu: "Kod kuce sredjuj na svirci sviraj" Pozdrav! |
Uzeo sam ovu klavijaturu. U slucaju da ima neko pitanje pitajte slobodno.
Klavijatura je vise nego odlicna za moj pojam. Pozdrav |
Jel moze kolega , a5000 da ucitava ppf-ove ili je zakljucana samo na cpf
format? Kako joj radi portamento? |
Ppf fajl je isključivo samo za YEM. Klavijatura prima ppi ili cpi fajl... Puno se već na forumu pisalo o tome.
Poslano sa mog NOA_N8 koristeći Tapatalk |
Citat:
U Yem ide PPF (Nezakljucan) ili CPF (zakljucan). Portamento je perfektan. Pozdrav |
Hvala,kolega. Slusao sam demo i mislim da bolje zvuci od pa4, uzecu je
verovatno.Genos mi dodje preglomazan,ovo cudo taman za mene,a za ppf sam pitao vise informativno,da ne moram opet sve da pravim od pocetka.Na yamahu sam inace presao jos daleke 2005. sa pa 80 i veoma sam zadovoljan. SX 900 sam probao i ne svidja mi se, a5000 je taman za nasu muziku,posebno zbog drum setova i skala.Mislim da je ovo odlicno za nasu narodnu muziku. |
Citat:
Pozdrav |
Mogu li se negde čuti ritmovi za srpsku muziku i dokle je se generalno stiglo sa ovim aranžerom, gde se može kupiti kod nas i koja mu je cena?
|
Na Youtube npr:
Ukucaj Balkan ili Srbija ili...set za SX-900 i to je to....naci ces nekoliko i svaki koji moze u SX900 moze i u A-5000. Pozdrav |
Yamaha opet poklanja
Postanite Yamaha član kreiranjem računa i registracijom svog PSR-A5000 na web stranici
https://yamaha.io/3m9DZ26 i imat ćete besplatan pristup svim budućim materijalima za PSR A5000. |
PSR A5000 - Portamento
Dva videa u kojima je objašnjeno korištenje portamenta.
Master Your Portamento - Part 1 ENGLISH Master Your Portamento - Part 2 ENGLISH |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org