![]() |
Kupiti Korg pa3x ili korg pa1000
Planiram kupnju klavijature i nekako mi se najviše sviđaju ova dva modela, znam da je pa3x kvalitetnije izrade nego pa1000, te da ima dodatne izlaze out 1 i 2 što pa1000 nema, no opet pa1000 je novija klavijatura i čini mi se bliža pa4x nego pa3x, što bi mi preporučili?
|
moj odgovor pa 1000.vise memorije brzi ekran novi operativni sistem i ipak je to mali pa4.cita sve od pa2x 3x 900 sto pa3x nemoze od pa 700 1000 pa4
|
više manje sve ja ne strani pa1000 jedino eto što je pa3x kvalitetnije izrade pa nije plastičan no to me i toliko ne brine jer eo već dugo vremena sviram na pa80 i još je čitav i ispravan iako je sav plastičan, već mi je najviše zbog nedostatka dodatnik izlaza out 1 i 2 jkoje pa1000 nema jer sam inače znao na out 1 slat bas a na drugi bubanj pa sam mogao poštimat posebno na mixeti po potrebi...
|
Na Pa1000 nema ni tastera za prelaze što je baš bezveze. Pa3x je bolji po mom mišljenju.
|
gle, stvarno, nisam to uopće do sad opazio:-O
|
Citat:
Bez njih nema svirke, prodao bih je isti dan :( |
Ovisi o tome sto kupujes. Pa1000 je max 5 godina star, pa3x 11 godina. Ako je bio kod nekog penzionera koji je svirao za svoju dusu ok, ako je radio tezge svaki vikend onda je to klavijatura s kilometrazom. Pa3x je kvalitetnije izrade ali je skupa za svoju dob. Pa1000 je plasticna, ali ima vise novijih stvari. Sve ovisi, puno je parametara da bi se reklo koja je bolja za kupnju. Stavis si na papir pluseve i minuse obje klavijature i odlucis.
|
Citat:
|
A zašto su bitni posebni tasteri za prelaze, sviram Yamahu, da ih imam to je samo još 4 tastera više koji rade istu stvar kao i pritisak na istu tipku od tastera varijacije?
|
Osim dvojke u svim ritmovima ih koristim maksimalno. Ne bih mogao da zamislim begin ili rumbu bez prelaza.
Kao selo bez crkve :D |
Sve zavisi kako se čovek navikne, ja sviram na Tyrosu dugo godina i koristim puno prelaze. Tako sam navikao da mi uopšte ne trebaju posebni tasteri. Imam i korg Pa4 jeste bolje rešeno, što imaju dodatni tasteri i samo podešavanje oko prelaza je bolje rešeno. Ali opet kad pogledam za tolike godine sviranja mi to ne znači puno..
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока |
Mozes da sviras i bez prelaza, pijani Milorad ih ni ne cuje :D
Ali ako hoces da tebi bude lepo.... |
ja isto dosta koristim prijelaze u pjesmama u gotovo svim ritmovima i dugo već sviram pa80 pa sam tako navikao da imam posebne tastere, no opet sve je stvar navike i zapravo mislim da bih se već nekako s vremenom navikao na to da samo treba stisnut taster varijacije pa da napravim prijelaz
|
Citat:
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока |
Citat:
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока |
Citat:
|
Stisnem varijaciju i on zboksa prijelaz tako da vjerujem da je to stvar navike. Navikne covjek na Mercedes, al kad nema navikne i na slabije marke. U zadnje vrijeme pucam po Rolandu, tasteri za varijacije tvornicki dovedeni do savrsenstva, ne mozes fulati
|
hvala svima na odgovorima i savjetima
evo nakon što sam se odlučio da bih kupio pa1000 u međuvremenu se dogodilo da je čovjek koji ga je prodavao odustao od prodaje, bilo mu žao prodati, trenutno druge takve klavijature tako povoljno ni nema za kupiti ni polovne, a nema čak ni nove jer u nijednoj trgovini ga nemaju na zalihi, već se može predbilježiti i onda čekati koji mjesec da stigne... a takva je stvar i sa svim ostalim novim klavijaturama nažalost... zbog korone Pa sam onda odlučio da ću kupiti korg pa700 pošto je to maltene ista klavijatura kao i pa1000 jedino ima manje RAM memorije i nema TC-Helicon vocalist, no ipak kad već kupujem mislim da je bolje uzeti nešto relativno novo nego staro premda je pa3x bolja klavijatura od pa700 po mnogo čemu... Tako da sam evo kupio pa700 star dvije godine koji je ko nov i samo sviran kod kuće, sad samo treba dobro srediti klavijaturu po svome :) Kad već pišem, imam program Korg PA Manager verziju 2.1 da li se njime može sređivati set i za pa700 ili mora biti novija verzija? |
Nemoj da se zavaravas nije Pa700 i pa1000 ni blizu iste klavijature....naj manje je razlika u memoriji,jako velika u zvuku razlika...ne kazem da na pa700 se nemoze svirat ili da ne valja ali je velika razlika u kvaliteti zvuka pa1000 i pa700.
Cak Pa1000 i pa4x nemaju neku bitnu razliku u zvuku ,ima razlike ali jako malo,dok je pa700 bas osakacen tonski spram Pa1000 i pa4x... |
Citat:
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
i naravno LEGALNO KUPLJENU, kod te verzije nema mogućnosti za pirateriju jer se program vezuje za samo jedan računar, i potrebna je stalna internet veza, tako da....
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока |
da, baš tako, maksimalno su se zaštitili od piraterije, kupio sam naj noviju verziju programa pa si budem polako sređivao set, jedino šteta je što nema mogućnost automatskog izjednačavanja glasnoće raznih ritmova i semplova, pa da zvuči sve podjednako glasno, program ima opciju normaliziranja semplova, al onda opet svejedno se mora sve ispočetka, pošto su i ritmovi i saundi sa različitih setova različite glasnoće...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org