![]() |
Pa5X update v1.2.0. - konačno
Na veselje svih korisnika Pa5x, izašlo je novo ažuriranje.
Dugo se čekalo, da vidimo što se dočekalo? Preuzimanje Pa5x v1.2.0. Video Pa5X OS Update V1.2.0 - New Features Overview Važna napomena. Instalacija briše sve tvorničke i korisničke podatke zato obavezno napravite backup! |
Napomena kad odradite OS pa restore...svi setovi konvertirani s starim OS i dalje vuku isti problem...znaci ponovo konvertirati setove da bi radili kako treba..
|
Ja sam odradio Fabrik restor pa update sistema,zatim ucitao set i koliko sam video na brzinu Intro 1 i SongBook sad rade normanlo nemaju bagove.
|
Jel zna neko kako da nadjem stari o.s za pa5?
|
Ne radi gitarist ovaj sto vucemo iz User DrumKit,tacnije ostaje u istom akordu posto je na Acc1 usnimljen kao drum. Kada se u style edit Acc 1 traka prebaci na Acc onda radi normalno ali posto ga vuce iz user drumkit iako se snimi kao acc vraca ga na drum kad se pono pozove ritam.
Dali je ikako moguce Gitarist snimiti u u User01.pcg? |
Prvi O.S. mogao da salje midi transpose informaciju na drugu klavijaturu .ovaj ne moze
|
Probao sam novi os. Sve u svemu nista opet isto.
|
Bruka i sramota !!! Zasto jedno poprave a to sto je radilo pokvare ??? Da li nas zezaju i smeju nam se u lice ili pojma nemaju ..Samo tuzba i da nam vrate novac sa kamatom ! Ako se ovako drsko ponasaju da im pozelimo da propadnu kao firma , ako su oni nas razocarali i ako mi propadamo i nerviramo se neka propadnu to su zasluzili . Roland se pravio lud na zahtev kupaca nisu ubacivali sempler nisu isli u korak sa vremenom pa gde su sada ??? ...Uaaaaa Korg !
|
Citat:
I mene isto zanima?! |
https://www.youtube.com/watch?v=jy1itXv9H38
mjesto da pisete ko ljudi ispod tog klipa na korg sajtu od OS novog, vi se svadjate na forumu koji niko ne cita, tako i fejs grupa milion... pisiteee im bolan ispod klipa na engleski sve sta vas jeb.. i jeb.. te im maaa ER !! samo tu verovatno imaju oci... ne znam kako nikad da skontate.. sta imate ovde i na fejsu blejatii., nema tu pomoci.. ja sviram 4x,. ne menjam nit imam potrebu, NEXT sistem radi ko lud i ima rama 3gb a seta nema ni danas veceg od 1gb.. i kad imas pa manager pakujes sebi set po zelji pre svirke kakva se svira a kamo li sta ostalo.. pozz |
Mozes da pises koliko hoces ispod tog videa bas oni citaju komentare.=))
Ti imas pa4x i nemas potrebu da prelazis na pa5x,a da si radio na pa3x dali bi dao 3000eu za vec isviran pa4x ili bi uzeo nov Pa5x sa garancijom ? Sto se tice Gitarista resio sam problem,slozio sam ga od nule u user.pcg. |
sta faili polovnom pa4X?? jel ti vidis ko god prodaje da su pa4x nakon 5 godina i manje kaoo NOVIII, nigde lampice, tastera, vrhunska izradaa. slova od znoja ni jedno ikad izbledilooo, i bukvalno ko novi se prodajuuu..
secam se pre pa2x, ode dioda lampica , dugmica svega, pa pa3x uradili mnogo kvalitetnije da ured nisam se ni bunioo, a pa4x ko da je iz prodavnice i kod onog sto je iztezgario po sve satoree po balkanuu... zna se sta je ne kvalitet!! Kvalitet se placa!! pa60,80,600,500 800 itd braca plastikaa, izrdjase mrezice na zvucnicima,, izlizase se slova i boje plastike... plasstika tipke, sve za smeca. a pa4x TOP izradaa top!! i toliko ima u sebi da ti vise ni do zivota ne treeba ikakava druga nova.. 1000 boja, 1000 ritmova,, 3gb rama.. sa takvom vrh izradom i kvalitetom, i ekrana i svega.. znaci nismo vise pre 20godina u eri.. prodaje se kvalitet.. |
Citat:
Fali im to sto posle 4 godine svirke vec polako odlaze tasteri,gumice. Na pojedinim oslabe i kondenzatori u napajanju itd... Jednom recju klavijatura pred servis. :D |
Ovo ne ide na ugled jedne firme poput Korga!!
Sramotno i žalosno! |
Moj pa800 radi još sa originalnim tasterima. Ove godine su tek počeli da zezaju. U garanciji je bila zamjena matične ploče i dioda na napajanju. Od onda radi bez greške.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
meni bogami posle 6 meseci koriscenja puklo 3 tastera na pa5x...to mi se na pa4, kojeg sam isto kupio novog, nije desilo do pete godine, i ne bi popucali ni tad nego me mrzelo da menjam mikroprekidace pa lupam po njima dok ne popuste :lol: Ali pa5, nova klavijatura, sve normalno, mazena i pazena, i pukli tasteri posle nekoliko meseci...sta li ce biti s njom za 4,5 godina, pitaj Boga..
Elem, Sinisa mozes li da mi opises ukratko postupak kako si prebacio Gitarist iz DK u user? Hvala |
Jednostavno izvezes semplove iz drum kita jedan po jedan,ucitas ih ponovo u klavijaturu i slozis ih u multi sempl 2 oktave Dur,Dve mol, dve sedmice.
|
i nema potrebe da prepravljas ritmove, sve odmah radi?
|
Ako odradis sve kako treba radi,samo dodelis u rekord modu taj gitarist i prebacis ga na acc.
|
Citat:
https://www.korg.com/us/support/down...re/0/895/4965/ Skroluj dole, idi na "Click here for previous versions" i izbacice te 2 prethodne verzije OS-a |
Uspeh i ja da sredim gitarist kao multisempl,radi sve, trebalo je malo vremena, ali radi..Nego me interesuje jel naso neko resenje za bug da se resetuje ponekad tempo kad brzo stisnem 2 puta istu varijaciju posle prelaza, ili pak posle prelaza kliknem brzo na recimo var1 pa odmah var 2, i on resetuje tempo na prvi takt, i izbaci mi vokale iz takta...ima li resenja za to? Mislio sam da ce srediti to u novom update-u ali slaba vajda...
|
Prvi puta cujem za ovaj problem s tempom...osobno nisam nikad imao taj problem...da nije mozda nesto do samog seta,jer na raznim setovima sam upoznao razlicite probleme nevjerovatno..pozz
|
Da ima taj problem. Nekad se desi da ako promjenis varijaciju bez da stisnes prelaz da resetuje tempo. To je bug
|
Sramota za velike gigante, kako Korg. Kako mogu da dozvole vakve propuste - bagove, da se uopste dese, a ako su se vec desile, trebalo bi se reagirati brze, a ne da se ceka godinama, da bi se to popravilo sa novijim O.S.
Ali, kako se kaze: âdok bude ovaca, bice i vuneâ. |
valjda se klavijatura prodaje nakon godina kad se istsstira u firmi i sami kroz te godine testa isprave sve sto su zajebali.. ovako vam prodali proizvod greska!! kod nas ne znate uzeti pare, mesto advokata i tuzit firmu i uzet par miliona im!!! kazes ja dao uredno 4500eu, dobio same greske i tuziiii pa ces videti kad se prica okrene.. a oni zgrnuli milione na vama
|
Nažalost, to je danas normalno. Pogledajte samo e-vozila. Već je nekad bilo poznato da su baterije, punjenje domet i kapacitet potpuni promašaj, ali svejedno se prodaju.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
Tužiti Korg je kao tužiti suca vrhovnog suda .....
|
Jel primetio neko da ne moze da se ukljuci vise od 4 pada ? :mad:
Naprimer ako ukljucim 4 na desnoj strani i hocu jedan na levoj automatski mi iskljuci jedan od ona cetri desno. Koja poenta 20 padova ukupno ako samo 4 mogu da rade istovremeno. |
Poz Društvo,
Čitam, vidim... Ima bugova itd. Al me zanima jedno... Dali taj Pa5x uopšte radi, dali je pouzdan za svirku? Treba li ga kupovati ili pak sačekati update ili novi model. Pitam jer trenutno probavam Yamahu PSR SX900, nako.... Pa nesto ni sam ne znam šta mi je činiti, jer treba mi synth. Samo da napomenem da sviram korga posljednjih 15ak godina. Hvala |
Citat:
|
Istina. Ja sviram na genos a sad idem na genos2. Tonski puno bolje i prirodnije zvuči nego korg.
I nema takvih bugova i OS problema. Sve stabilno i besprijekorno radi. Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
pa5x sviram cim izaso vec godinu i 4mj nikaki problema nemam na svirci radi ko sat, istina da ima bagova kad krenes u editor record mod pa nesto hoces tu itamo zna bit i trebaju dodati jos koje funkcije i slicno,, nisam stigao jos ovaj Os zadnji postavit ali budem danas pa me bas zanima uglavnom top klavijatura ima mi i brat i netjak isto sve ok radi , imam eventa on isto ima bagova cekam sad zanji Os kazu dosta su popravili i slozili budemo vidli. eto toliko od mene
Citat:
|
Ja sviram gusle, ali ovo sa Pa5x me je jako pogodilo
|
Zato sam ja otišao sa Korga.Jedini Korg sa kojim sam bio posve zadovoljan bio je KorgPA1X.Prije njega imao sam više modela klaviatura od Roland I30,E500,G600 i više ne ne sječam koje sve.Posle sam bio na Tyros 1,2,3 i jako dugo na KorgPa1X međuvremenom i na KorgPA800 na kojem mi crkla matična plata a posle dvaput Ram.Taj je bio smeče od smeča.Imao sam čak 3 komade koje sam uzeo u račun kad sam koju klavijaturu prodao.
Zadnji je od Korga bio PA4X taj je bio koliko toliko u redu ali ne kako bi trebalo pa sam ga prodao i u račun uzeo Technics KN SX7000 koja je još i danas savršena vrhunska klavijatura i još je imam i neču je prodavati mada sam zbog radoznalosti sada uzeo i Roland G70 isto tako vrhunska klavijatura bolja od mnogih modela.Jedina mana je što treba puno da se odradi na njoj ako hočeš da je na vrhuncu. Nego hteo sam da kažem de je Korg počeo zajebavati sa svim modelima naprijed od Korga PA1X.To je bio jedini najbolji Korgov model koji se nije kvario i radilo je sve kako treba.Sva 3 PA1X koje sam prodao još i danas svima rade bez problema i nisu imali nikakvog kvara ni bilo šta naopako sa njima. Onog PA800 onaj je polupao i bacio u smeče jer mu ponovo crkao pa sam mu dao jednu skoro obično Yamahu čini mi se PSR-540 i barem mu radi koliko on treba kod kuče.Još danas mi žao što sam prodao sve PA1X i Tyros3 i sledeča klavijatura bit če Yamaha neki viši rang a nikad više nijedan Korg koji pravi budale od kupaca.Nisam ni pomenuo koliko PA3X sam imao na popravki i svi su najviše imali uništene potenciometre pa kontrolnu dugmad a na nekima display pa i trafo.Trafoti nisu bili uništeni nego su samo popustili spojevi koje sam ponovno zalemio i rade dalje.Ali opet to je slab tvornički rad na njima.Dosada još ni na jednom nije bilo popravki dirki pa izgleda da su valjda jedino te stabilnije.. |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org