![]() |
Genos 2 - dolazi li uskoro?
1 Privitaka
Ako posjetite Yamahinu stranicu za registraciju proizvoda i potvrdu jamstva, na popisu možete naći Genos 2. Znači li to da će se novi aranžer uskoro naći u dučanima? Naziv je logičan, nasljednik Genosa. Nije greška jer na popisu postoji Genos. Ostaje nam pričekati još neko vrijeme ali sudeći po ovome, možda su točne glasine da će novi Genos izaći u listopadu.
https://apps.yamaha.com.sg/WAF/WAFRegisterP1.php Čekamo nestrpljivo razvoj događaja. |
Samo se nadam da ovi iz Yamahe neće biti neozbiljni kao ekipa iz Korga.....
Izbacili su Korg Pa5x klavijatura nedorečena a na update se čekalo godinu i nešto , i opet nije sve ispravljeno.....🤔 |
Iz prve ruke znam da bi trebao izaći u listopadu ako će biti sve u redu. Za novi Montage sam siguran, a za Genos još nije 100% sigurno.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
... Casper, mozda su mislili na Genos V2 :)
|
Zna Yamaha dobro što je mislila :D
Isti scenarij kao prije 6 godina. Tada im je kao slučajno procurio video u javnost ... https://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30325 Sada će korisnici odraditi reklamnu kampanju koja će biti učinkovitija od bilo kakve plaćene promidžbe. Vjerujem da si Yamaha neće dopustiti avanturu kao Korg i da neće te iste korisnike nakon izbacivanja modela iskoristiti kao besplatne testere. |
Yamaha je puno ozbiljnija po tom pitanju. Ako se desi i neka jača greška, oni je isprave jako brzo. Kod Korga to nije slučaj.
Citat:
|
Citat:
Tacno kako si naveo upravo je tako bilo,,za paar dana ce vjerovatno da se desi i sa slikama koje ce da se pojave pa kroz paar sati nestanu ali dovoljno dugo da se rasire po internetu. Pozdrav! |
Upravo suprotno, (nama) starcima je uvijek friško ono što se dogodilo davno (prije 6 godina), a ne sjećamo se događanja od jučer. :D
Eto, obrisan Genos2 s popisa. Predvidljivo ali marketinški opravdano. Kao što si rekao, sada čekamo slikice :lol: |
Bilo bi izuzetno lijepo kada bi Genos 2 došao u varijanti sa 61 dirkom..
|
Sasvim sam se navikao na 76 tipki ali da, slažem se da bi bilo dobro imati "kraću" verziju. Nadam se da će tako i biti jer su mnogi svirači to tražili.
|
Kad bi ubacili tastere za prelaze bilo bi fino, ovako ono sa prelazima na varijacijama, što se mene tiče, teško da bih kupio toliko skupu spravu a štede na plastičnim tasterima.
https://yamahapk.ideascale.com/c/idea/51209 |
Gumbi za prelaz su samo stvar navike u rukovanju. S njima ili bez njih se može svirati bez ikakvih ograničenja.
|
Svaki proizvođač ima neka pravila i standarde. Ako bi Yamaha stavila prelaze, to više ne bi bila Yamaha.
Sad da dalje ne objašnjavam koliko bi trebalo internih promjena da bi se to moglo napraviti... Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
S tehničke strane, to nije nikakav problem. Stave se 4 nova gumba koji pokreću prelaze. Ostaje pitanje, zašto zauzimati prostor na panelu kada gumbi za fill in već postoje na varijacijama?
Ali ako već govorimo o fizičkim gumbima na panelu, onda treba težiti/tražiti da se dodaju dva nova ali za Intro4 i Ending4. ;) https://youtu.be/BNcxPWkhC8k?si=lgYDkIaI_xVqjugz |
Citat:
Da stave i 10 gumba prelaza, toliko sam pun novaca da se nekada zapitamo dali bi mogao i usnu harmoniku kupiti🤣 |
Video "Genos2":
https://youtu.be/jfBBVVLB6hU?si=oPJfYsGJC7fGmRmz |
... da nisu Rumuni opet ukrali prototip :)
|
To vam je lažni video. Ima ih jako puno na youtube-u ako pratite unazad par godina sa istim ili sličnim slikama.
https://youtu.be/wcKbT7O0DKs?feature=shared https://youtu.be/I06R6am4g0Q?feature=shared |
Doći će kada dođe......
Mnogi još nisu savladali niti prvu seriju..... |
Opet ovi Rumuni :D Ali imaju dobar smisao mora se priznati
|
Kako ste nestrpljivi. Brzo će 11. mj. [emoji846][emoji846][emoji6]
|
... izgleda da je plebiscitarno usvojeno da dolazi i cak se najavljuje prezentacija sto znaci da bi se uskoro morala pojaviti i nekakva slikovnica B-) ... makar polu-zvanicno
|
Trenutna službena informacija je da izlazi u novembru. U prodaju će biti pušten valjda tek druge godine posle zimskog NAMM sajma.
1 Privitaka
Na više različitih mjesta se spominje datum 16.10. u kojem će Yamaha napraviti predstavljanje novog instrumenta. Svi predviđaju da će to biti novi Genos, a ozbiljna stranica sud-claviers kaže da bi to mogao biti novi Roland ili novi Technics. Ovo je google prevod teksta koji se nalazi na slici.
Citat:
|
... dobro su ovo sastavili: svako nesto ceka :) Cekanje nije zabranjeno a oni sto cekaju G-80 ce se bas nacekati :D
Jos ako poprave novi Korg, to bi moglo uci pod jos jedan novi aranzer u 2023 ! |
Svi najavljuj, a narod jedva čeka .....i onda kada izbace poluproizvod,,, svi da se pokažu novitetetom iskeširaju dobre novce.....i onda slijedi razočaranje!
Isto što se dogodilo sa Pa5x.... |
... problem i jeste sto niko nista ne najavljuje zvanicno. Ali su lukavo najavili da svi cekaju G-80, Technics itd. sto nista ne znaci jer svako moza da ceka koliko mu je volja :"> Inace, mislim da je sasvim u redu svake 4-5 godina mijenjati aranzer ali nije zabranjeno svirati na istom 10+ plus godina. Ovo sa Korgom je misterija: kad sam vidio slike to vise lici na neku radionicu nego na ozbiljnu fabriku ili razvojni centar ako uzmemo da se sklapa u prijateljskoj Kini, zatim minimalan broj zaposlenih, software im je pisao jedan covjek, vjerovatno usput i testirao :lol:pa je cudno kako su se upustili u taj projekat. Da li su veoma brzo potrosili sve pare koje su imali ukljucujuci i one koje je (valjda) odobrio Korg Japan pa nema pomaka u zadnjih godinu dana. Sad se prica da ce Japan uskociti da ispravi probleme a sta ce na kraju od svega ispasti ko zna. Apsurd je da je zvuk znatno poboljsan ali sve ostalo ... slabo.
Svi ti promasaji su za Yamaha nemoguci, oni su ipak velika firma i obicno znaju gdje gone. Ne ocekujem nikakav kvantni skok ali neka unapredjenja sigurno. Mnogi bi voljeli da se Genos odmakne od tog Hi-Fi zvuka ali sumnjam, plus sto bi mozda na kraju Genos zvucao slicno kao Korg pa cijela stvar nebi imala smisla. U svakom slucaju Casper and Co su tu pa ocekujemo iscrpne izvjestaje B-) |
Citat:
Više puta sam ponovio, volio bih da postoji 10 tvrtki koje se bave izradom aranžera. Što je veća konkurencija, niže su cijene, a proizvod je bolji.
Ovako smo spali na dva - tri slova i to nije nimalo dobro za nas korisnike. Ne očekujem velike pomake kod "Genos dvojke" i vrlo je vjerojatno da će to biti samo nadograđeni stari Genos. Ono što očekujem i što je meni bitno je da će raditi stabilno u prvoj izdanoj verziji. Uostalom, Yamaha s tim nikada nije imala problema kao što se redovito događa kod Ketrona. Druga stvar koja mi je bitna jest kompatibilnonst sadržaja s predhodnih modela. Želim da moj prelazak sa starog Genosa na novi model mogu odraditi u jednom popodnevu i da s njim isti dan mogu na gažu. Novci su u kasici i čim bude dostupan na tržištu, bit će i kod mene na stalku zajedno sa starim, dobrim i davno otplaćenim Genosom. |
Ima li nekih nagađanja o mogućoj cijeni Genosa 2?
|
Još ništa.
Nema tu nagađanja :D
5 000 novčanica, +-5% |
Pet tisuća nije niti puno tko sa njim odradi mjesečno 5-6 svirki .....
|
Neka on samo on donese napredak što se softera tiče...lako će mo dalje.
Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
Evo izasao i drugi teaser. Tesko je reci da li reklamiraju sviraca ili aranzer :D
Mozda je rijec o nekoj Yamaha kosulji :-L |
2 Privitaka
REVelation
Kada bi početni kadrovi akcijskog filma otkrivali rasplet ili završetak, gledanost istog bi sigurno bila manja, a analaogno tome i prihodi. Doza neizvjesnosti i napetosti kod ljudi budi (rimica :D) zanimanje za sadržaj. Zato i mene zanimaju neki detalji :-SS koje možemo otkriti u videu. Vjerojatno će postojati ekran na podizanje. Čini mi se kao da je klavijatura u odnosu na čovjeka manja pa se možda radi o verziji s 61 tipkom. Čekamo slijedeći tjedan i novi video B-) |
Citat:
A mozda je covjek kosarkas ili neki "Grdosija" :) :) :) . Salu na stranu ako bude 61 Verzija to ce biti odlicno i onda i mene sto se tice nece biti dileme o kupovini. Pozdrav. |
1 Privitaka
Pa da, ako je muzičar velik, onda nam se klavijatura čini manja od prvog Genosa.
Ako preselim duljinu potkoljenice na bočnu stranu Genosa, onda ovaj čovjek nije viši od 180 centimetara. Znači, ima prosječnu visinu. Predpostavljam da je bočna strana Genosa II ista kao kod starog, tj. 456 mm. Usporedbom se moež zaključiti da je duljina potkoljenice svirača cca 500 mm. Ako je on skladno građen, ne bi trebao biti više od 180 cm. Sad će neki reči, ovaj casper baš nema pametnijeg posla :D Moram se malo zabavljati .... nemojte zamjeriti. |
Casper je odsvirao sve pjesme - dvaput!
Chuck Norris je tek na pola. Lako se zabavljati. Casper ne traži Genos 2. Genos 2 traži caspera! :D |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org