![]() |
Korg Pa800 Problem
Pozdrav Narode, Hitno Mi Je Potrebna Pomoc Oko Pa 800.
Naime Sinoc Ubacim Nekakav Set, A Posto Nakon Ubacivanja Nisam Imao Nikakvog Zvuka, Ubacim Samo Global Sa Mog Seta, I Zvuk Se Pojavi. Onda Odlucim Da Taj Set Brisem, Tacnije Uradim Restore Resource, E Onda Vidim Da Mi Se User01 Nije Izbrisao, Probam Na Sve Nacine Da Ubacim Neke Druge Ritmove, Cak Par Puta Ubacim Novi Oper. Sistem, Medjutim, Posle Svakog Pokusaja Na Displeju Mi Se Javlja Poruka "device Generic Error", . Napominjem, Par Puta Sam Ubacio I Resource, I Os, Ali Nista, Zato Vas Molim, Ako Neko Zna Sta Se Zeznulo, Neka Pise. Hvala. |
neznam sta bi moglo biti u svakom slucaju ti razni setovi sa neta lako moguce da imaju u sebi viruse zato najbolje kada to sredis ili ubaci proveren set ili jos bolje ga sam napravi.....ajd nek ti je sa srecom da resis problem pozdrav
|
Nisu to virusi nego to je neispravan USER1 ili USER2 fajl koji klavijatura nemoze da prepozna jer nije ispravan pa pravi probleme.
|
Mnogo glavobolje imamo sa klavijaturama upravo zbog nase brzopletosti da isprobamo sve sto nam dodje pod ruku.
Glavni uzrocnik su SEMPLOVI i GLOBAl set. Svaki PA1, PA800 ili PA2 ili bilo koji drugi aranzer uz pazljiv rad i kontrolu sto i kako se unosi trebao bi da radi besprjekorno. Klavijatura je kompjuter i kao svaki kompjuter ne trpi haos u informacijama ili ubacivanje i brisanje podataka bez ikakvog reda i logike. takav odnos prema instrumentu usporava funkcije instrumenta, dovodi do friziranja tonova, ritmova, gubljenja podataka pa cak i do krasa kompletnog instrumenta. Evo lista sto netreba raditi : 1. NIKADA NE UBACIVATI GLOBAL SA DRUGE KLAVIJATURE 2. NIKADA NE UBACIVATI KOMPLET SET SA DRUGE KLAVIJATURE OSIM AKO GA HOCES SAMO CUTI A ZATIM OBAVEZNO VRATITI SVOJ PROVJERENI SET 3. NIKADA DVAPUTA NE UBACIVATI SVOJ KOMPLETAN SOUND SETAP A POGOTOVO ZVUKOVE KOJ UZIMAJU SEMPLOVE JER VRLO CESTO TO POVUCE PONOVO SEMPLOVE IZ SETAPA STO MOZE DOVESTI DO DUPLIRANJA SEMPLOVA U SEMPL MODU TE ZAKRCIVANJA SEMPLING MEMORIJE TE KRASIRANJA SEMPLOVA STO IZAZIVA NESTABILNOSTR OPERATIVNOG SISTEMA. U SLUCAJU BRISANJA SVIH SEMPLOVA MOGUCE ZAMRZAVANJE INSTRUMENTA A U SLUCAJU GASENJA MOGUCE KRASIRANJE KOJE SE RIJESAVA POTPUNIM REINSTALIRANJEM KLAVIJATURE NA FABRICKI SET A U NEKIM SLUCAJEVIMA VRACANJE NA NIZI OPERATIVNI SISTEM KOD pa1 A KOD pa2 MOGUCI VECI PROBLEMI KOJE MOMENTALNO NI KORG SUPORT NEMOZE RIJESITI JER KORG ITALIJA RADI NA TOME. 4. UBACIVANJE RITMOVA IZ TUDJEG SETA POVLACI HILJADU PROBLEMA SA KVALITITOM IZRADE SAMOG RITMA KOJI ZBOG duzeotsvirane NOTE, TONOVI MOGU DA IMAJU ZAMRZNUTI ZVUK ILI ZBOG RASPOREDA INSTRUMENATA IZ IZVORNOG OBLIKA (A ZNAMO DA LJUDI SVUGDJE RAZBACUJU ZVUKOVE PO INSTRUMENTU NE GLEDAJUCI NA LOGIKU NEGO STAVI GDJE IMA MJESTA) DOLAZI DO LOSEG ZVUKA RITMA I NEUSKLADJENOSTI SA BOJAMA, JACINOM I EFEKTIMA. Najsigurnije je kada imamo set za koji mislimo da sadrzi nesto kvalitetno sto nam se svidja poslusati to ubacivanjem seta bez globala zatim odabiranjem onoga sto nam se svidja te pazljivo to upisati na papir (ritam i koji ga zvukovi cine te gdje se nalaze) poslije vratiti svoj set i na osnovu uputa sa papira ubaciti zeljeni ritam i zvuk. Ako zvuk ima sempl za referencu onda prvo ubaciti sempl koji smo ranije slusanjem novog seta eksportovali a po ubacivanju sempla ubaciti sound fajl koji kasnije moramo usmjeriti na sempl zbog razlicitog polozaja semplova kod nas i drugih. Obavezno provjeriti da nije slucajno ubacivanjem sound fajla doslo do dupliranja semplova. Dupliranje mozemo izbjeci ako sound fajlove izolujemo iz foldera u kome su semplovi. Evo za sada toliko. U drugom dijelu cu dodati par iskustava kako mic po mic napraviti set semplova i kaoko izbacivati nezeljene a dodati nove. Vjerujte da je to jedan od najvaznijih poteza da bi odrzao zdravu brzu klavijaturu sa stabilnim operativnim sistemom. |
Autor ovog je Keyboards!
|
hvala za odgovor, ja svaku temu na forumu pomno pratim, pa se sjecam da sam nekad vidio da to nije virus, nego greska u fajlu, koju klavijatura ne prihvata, ili tako nekako, nisam siguran, znaci vise da je to, e sad, dali mozda grijesim, ni sam ne znam, mozda je i to zeznulo sto sam ubacio global od drugog seta, nemam pojma, u svakom slucaju, ne izgleda dobro, pa se nadam da ce neko pomoci, posebno Nedim iz komsiluka.
Hvala |
Ne da je Global sa drugog seta,nego pravi probleme ako je sa druge klavijature(PA1x,PA1x pro,...).
|
Ako imas neki set npr. iz PA1x onda nemoj nikako da ucitas GLB fajl(global).
Sty fajl za ritmove mozes da ucitas. |
ja mislim da je global sa pa1x,ubjedjen sam, i za ovo gore navedeno si apsolutno u pravu.
Samo ne znam koji mi je djavo trebao da to radim, sad mi se mrzi pogledati klavijaturu, kad znam da joj nesto fali. STA DA RADIM NEMAM POJMA, JER EVO VEC 4 SATA UBACUJEM RESOURCE I OPER. SISTEME! Moralo bi postojati neko rjesenje..... |
ok kuki druze,od sada znam kako cu, ali kako ovo sad da se popravi?
|
Znas kad ubacujes nov OS i Resurse,prvo moras iz klavijature sve da izbrises da bude prazna,a posle toga instaliras nov OS.
Probaj tako! Ako nece probaj da stavis svoj set koji ti je dobro radio na PA800! |
ok, a kako cu sve izbrisati?
|
Ovako ces ubacit novi OS.
Kopiraj novi OS folder na USB stik i bacis u klavijaturu. Ugasi Klavijaturu. Stisni i drzi Intro1 i upali klavijaturu,dok ti nedodje slika na ekran,onda mozes da pustis Intro 1. Onda trazis gde ti je novi OS, mora da pise nesto sa Pa800-os-pkg, kad nadzes to onda idi na Select i posle samo na OK. Za Resource ovako: Kopiras isto folder na USB stik, pa onda Media>Utility>Full Resource Restore onda trazis onaj folder sa BKP i Select. |
Kako se brise ne znam tacno jer nemam tu klavijaturu,na starijim KORG klavijaturama Arr.Play i Global stisnes zajedno i drzis onda upalis klavijaturu i to bi bilo to,sad ne znam tacno za novije modele mozda je isto,a mozda nije.
|
drugi je to problem
Nece to ici tako prosao sam tu bolu davno samo NAND FORMAT jedino resenje
|
Ili pokusaj ovo:
Skini ovaj Fajl i prebaci ga na USB-Flash: http://rapidshare.de/files/38329378/..._v150.pkg.html Taj Fajl ces naci isto na "Accessory CD-Rom" koji dolazi uz PA800, ali ako nemas taj CD skini ovaj, sto sam uploadovo. Onda pritisnes i drzis "Intro1" i upalis Klavijaturu i onda ista procedura kao sto je kuki gore napisao, samo nadjes "Ps800_os_res_v150.pkg" na USB-Flash i loadiras. Onda OS 1.51 i res 1.50 i to bi trebalo da je to, kod mene se nije jos taj Problem pojavljivo, ali sam naso ovo Resenje na nemacki Forum. Javi dal je uspelo....Poz |
a kako to jarane da uradim, taj format?evo sad sam uradio kako je kuki reko, i opet isto
|
evo skinuo sam taj fajl, i uradio kako si rekao, kad se klavijatura upalila, i dalje je onaj set bio na user01, onda sam ubacio novi os1.51, i ni tad problem nije nestao, evo sada ubacujem resource, pa da vidim sta ce biti
A sta je s tim NAND FORMAT? |
i poslije ubacivanja resource, nista se nije promijenilo, oni ritmovi i dalje stoje u USER01,
a probam ubaciti ritam preko, opet se javlja poruka [device manage error]. HELP LJUDI! |
Jos Jedna Cudna Stvar, Kad Mu Probam Uraditi Back Up, Dodje Do 70%, I Onda Mi Se Pojavljuje Na Displeju, "read Command Failed", To Ima Neke Veze Sa Ovim Problemom!
|
Uuuuf ja stvarno ne znam kako da ti pomognem!
Sacekaj do sutra mozda ce neko drugi imati neko resenje. Pozdrav! |
Koju verziju OS(najnoviji) imas na PA800?
|
Os 1.51, A Probao Sam Ih Ubaciti Sve Osim Os 1.02
|
Da...hteo sam da ti kazem da probas da instaliras prethodnu verziju OS za PA800.
Probaj i OS 1.02! Mozda ce to pomoci,a posle ovu novu. |
Evo ubacio i os 1.02,i opet nista, problem isti, znaci, probao sam ubaciti sve operativne sisteme, sve musical resource, ali problem nije nestao, cak sam ubacio i onaj PKG fajl od 126 Mb, koji dodje na cd_u uz kupovinu klavijature, te ovaj fajl sa linka koji mi je amko dao, ali nista nije pomoglo!naveo sam sta mi se pojavljuje na displeju u ovom slucaju,probao sa i to:idem na Media, pa na Erase, e tu otvorim onaj folder ALL, i tu mogu sve izbrisati osim style, odnosno USER01 koji je jedini i foldery STYLE. Kad probam izbrisati user01, na displeju se pojavi "files in use have not been deleted".
Eto to je jos jedna budalestinja od svih ovih koje sam naveo, i zbog kojih mi se KORG pocinje gaditi, ali sad je kasno.Hvala svima, a ako neko zna rjesenje, molim neka pise! |
Resice se problem
Ako imas msn messenger javi se Sretni@msn.com
|
@denix
Nema Korg sta da ti se gadi. Trebaju ti se gaditi oni koji se fataju posla sto nije za njih (u ovom slucaju, vlasnik toga SETa). Ako hoces mogu poslati email KORGu pa da vidimo imaju li rijesenje, javi. |
Ok, mislio sam da ce se ovo lako rijesiti, ali nazalost,problem mi se cini sve ozbiljnim!
Zato vas molim Korgminator, da, ako ste u bilo kakvoj mogucnosti, to i uradite, mislim, obratite se direktno Korgu,jer se ovo moze sutra desiti bilo kome od nas! Za crniX32, rado bih pokusao to rijesiti preko msn-a, ali sam toliko zauzet, da se iskradam i pisem na forumu!Imate moj e-mail u profilu pa ako bilo ko sta zna neka javi ili na mail, ili ovdje na forum. Mnogo vam hvala za vas trud! |
Pokusat cu da ucinimi sta mogu!
|
Citat:
Ne piši velikim slovima !!! |
Citat:
MORAS IMATI OS (Pa800_os_v101.pkg) KOJI IMAS NA CD OD KORG-A I KOJI JE 4,965 KB. PROCEDURA: 1. OS Pa800_os_v101.pkg) 4,965 KB 2.OFF 3. ON + DRZIS TASTERE ( STYLE + MEDIA ) 4. NA EKRANU SE POJEVI NESTO DRUGO I TAMO NE DIRAS NISTA VEC IDES NA ( PAD 4) I PRITISNES. SACEKAJ DA SAJZER ODRADI SVOJE. 5 . MEDIA TASTER. 6 . OFF 7. NA USB STAVIS I ( Pa800_os_res_v101.pkg) OD 129,516 KB . TO JE NA ISTOM CD-u I UCITAS TAJ OS. ONDA OFF SAJZER I NA KRAJU ON. I TO RESETUJE KOMPLET SAJZER I ONDA JE KOMPLET KAO IZ FABRIKE. POZDRAV |
e vala "bravo9", bas ti bravo za ovo i svaka cast majstore!Mnogo ti hvala jer je sad sve u redu, mada sam pomislio da se nesto bas zeznulo! Svi useri su cisti, onih ritmova vise nema, tako da sam konacno opet miran! hvala jos jednom bravo9, a zahvaljujem se i svim ostalima koji su se trudili da pomognu. veliki pozdrav za sve!
|
Drago mi je da si konacno uspeo!
Pozdrav! |
|
Nije problem Korgminator, mogu i ja okaciti te fajlove veceras na neki link,ma moram se nekako oduziti momci, puno ste mi pomogli, posebno "bravo9".
|
Evo link, pa ko zeli neka skine i cuva za svaki slucaj!
http://www.megaupload.com/?d=ODEKWN2B |
Vec mi je Nedim poslao, ali naravno hvala i tebi.
|
Pored fajlova mora se zapaziti i procedura oko reseta.Znaci morate ici redom tako da sve bude OK.
Drago mi je sto sam pomogao da se resi jedan problem. Pozdrav |
sama procedura je jednostavna, i laka za zapamtiti, ali sam je u svakom slucaju, sacuvao na komp., ma ko zna kad ce trebati, neka ima, jer eto izgleda da je bas taj redoslijed neophodan i bitan, pa ako se sta zaboravi, neka je tu!
Pozdrav! |
Kolege imam slican problem na mojoj klavijaturi...Isto sam imao problem sa userom 1 i ujedno je klavijatura usporeno radili na trenutak pa onda radi ok...Odmah sam se odlucio za klasican format pa posle toga ucitavanje onog velikog fajla sa os i res i klavijatura je radila ok nekoliko minuta i opet pocela da usporava ili da prosto ukoci...Opet sam uradio format medjutim tek iz nekoliko pokusaja sam upseo da ucitam onaj drugi fajl sa os i res,medjutim klavijatura se opet isto ponasa rade svi ritmovi boje ali kao da je nesto usporava...ja opet uradim format ali nikako da ucitam onaj fajl,stigne proces negde do 20 posto i prijavi error...Sada kada drzim intro 1 otvori mi se SYSTEM UPDATE prozor ali ne uspevam da umesto ssd memorije prebacim na usb i ucitam one fajlove...Kao da nema struje da pokrene usb stick?Da li neko zna u cemu je problem?Da li je resenje da uradim nand format nekako?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org