![]() |
Genos 2 style edit pitanje??
Da li se u Genosu 2 može promjeniti samo recimo, gitara i njen volumen u jednom partu od styla, recimo na "MAIN C", a da promjena ne utječe na ostale dijelove iliti partove styla?
I da li na G2 postoji mogućnost mjenjanja tempa u svakom partu styla zasebno ili i dalje ostaje Style2 Tempo editor? |
Jednostavno. U style creatoru odaberete part pa onda na mikseru volumen i(ili) voice i tako spremite.
Tempo je u style creatoru još uvijek samo "master" parametar. |
Ali kad odaberem SECTION C npr., u Style Creatoru, i da idem na mixer, moram na EXIT izaći do mixera???
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Pa mikser imaš na sliderima ili menu, menu1 bez izlaska na exit ili x
|
E to, taj korak mi bio problem, ja na EXIT , a trebam na MENI pa na mixer, i onda mi ostaje na tom partu u Style Creator, rješeno, radi.
Hvala!!! Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Možeš izaći iz Style Creatora i preko MENU do mixera.
Praktičnije dok si u Style Creatoru koristiti DIRECT ACCESS i nakon toga stinsuti A, B, C ili D varijaciju. To te odvodi do Mixera. |
Ja rješavam uvijek na Style Creator (soft button) -> Menu -> Mixer.
Osim promjena instrumenata po sekcijama i glasnoća, možeš mijenjati i sve ostale parametre koji će se pojačavati ili stišavati tijekom sviranje tog parta. Jednostavno rečeno, možeš reći ćemo PAN usnimiti da ti u prvom taktu bude na L64, pa postupno prelazi u R64 na zadnjem taktu sekcije. Meni odlično služi za leslie efekat, gdje u zadnjem taktu zavrti rotor a pred kraj zadnjeg takta bubanj više ne udara ravno nego, nego naglasi malo ili doboš ili činele 🙂. Probaj se poigrat, samo nebo je granica sa Genosom 🙂 |
Ako netko nov naiđe na temu, neka pogleda video.
Nazvao sam to Global vs Partial podešavanje. https://youtu.be/gJi_rqs-Mv8?si=vfwERhp2z1yS7bpy |
Zašto mi ne sprema izmjene u stylu nego vrati sve na prijašnje postavke nakon prolaza po partovima??
https://youtu.be/p-CyESmYVa4 Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Valjda ima parametre zapisane u partovima a nisu možda niti vidljivi u style creatoru. Za početak pogledaj u step edit. Ako ima zapisane programe, volumen, control change i sl. morat ćeš sve izbrisati u nekom od pc programa...
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f290e3bfba.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f227b5e55d.jpg
Da. Vraća ga na XG postavke i vjerojatno sve mijenja na XG voice-ove.... Morat ćeš ga obraditi u nekom od editora.
Pogledaj malo yt kanal od caspera. Tamo ćeš naći više detalja kako obraditi style... Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk Dodato: Evo npr. https://youtube.com/playlist?list=PL...feature=shared To ja najviše koristim u sličnim situacijama. Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
Radi na način da, ako promjenim na kanalu drugi drumm kit imam problem kod naknadne obrade, ako na kanalu RHY pojedinačno mjenjam elemente bez učitavanja cijelog drumm seta onda mi sve radi kako treba.
Očito da mu smeta jedan od onih xg zapisa.
U Style ti nije dobro adresirana traka bubnja. Bubanj obavezno mora stajati na MIDI kanalu 10. Otvoriti programom Style Magic, pa na svakoj sekciji prevući traku bubnjeva na MIDI kanal 10.
To je prvi dio priče. Drugi dio priče je da u istom programu u event editor zadaš točnu MSB LSB i PROG lokaciju bubnja koji želiš da ti svira. |
Može biti da je bubanj razdvojen na dva parta pa vuče program iz drugog parta nevidljivog u style creatoru.
Ovo kad promjeni varijaciju pa vrati opet na prvotnu, jako mi smrdi na pogrešan kanal bubnja.
Meni je slučaj bio u skoro svim ritmovima da mogu promjeniti komplet DK, ali čim uđem u drum editor i bilo šta čačnem i spremim, više ne svira čak ni bubanj nego klavir. I taj klavir točno svira na toj sekciji na kojoj bubanj nije bio na kanalu 10. Ostatak svira prvotni bubanj jer je on zadan MSB LSB i PROG brojem, što je i logično. |
1 Privitaka
Da, problem može biti u "krivo" raspoređenom kanalu za bubanj ili zbog informacija koje se nalaze nakon markera za Part/Varijaciju.
Za početak pogledaj sa MixMasterom. Kao na slici, ako je informacija (PRG) stavljen iza kao što je kod mene, promjena koju si napravio u Drum editoru se neće čuti. |
Ništa bez MixMastera i CASM editora...
"Radi na način da, ako promjenim na kanalu drugi drumm kit imam problem kod naknadne obrade, ako na kanalu RHY pojedinačno mjenjam elemente bez učitavanja cijelog drumm seta onda mi sve radi kako treba" !!!
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk Dodato: Znači kad promjenim drumm i onda mijenjam elemente, vraća na staro, kada samo mjenjam elemente na svim partovima sve radi kako treba. Ali svakako hvala, dobro je znati ove detalje, imam sve te programe. Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Još jedan bitan detalj koji bi lako mogao zbuniti klavijaturu i napraviti čitavu pomutnju kaf uđeš u drum edit. Na koji način postavljaš traku bubnjeva? Ideš li na mixer pa klikneš na sličicu bubnja i onda izabereš DK ili ideš u Style Creator pa na Menu, pa Mixer pa onda postavkjanje bubnjeva?
Moraš zbati da ti neće raditi ispravno ako ideš na ovaj drugi način, takoreć da ti na svakoj sekciji svira drugačiji DK. Ovaj prvi način je zdrav način rada pri postavljanju DK-a. Nakon tako postavljenog DK-a i ako je bubanj složen na MIDI kanal 10,bez okakvih problema možeš svaki element vući sa različitih DK. |
Sada idem prvim načinom i radi mi sve ispravno, a prije sam išao ovim drugim, vjerovatno je to bio problem, HVALA!
1 Privitaka
Sve govori slikica iz videa koji sam postavio u #8 postu. ;)
|
Casper, znaš li ti što je 7 minuta i 48 sekundi... Pogotovo još ga ti zašuškaš u 2:41... Pa puuuuuno je to gledat i slušati 😂😉.
Malo šale, ali ti kužiš poantu priče. |
Kolega odgledano i spremljeno na komp u mp4. kao i svi meni korisni clipovi od Caspera, ali nisam mislio da je taj redosljed bitan....[emoji16][emoji16][emoji16]
U zamjenu za koji post više nudim Vam poziv na roštilj u Slavoniju...[emoji846] Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Morat ćemo već jednom napravit taj susret kod tebe, a nikako složit vremena.
Bit će valjda, pa kad se složi ekipa iz raznih krajeva, VG, ZG, KA, VT ... |
Citat:
|
[emoji28][emoji28][emoji28] znam taj video, tko ne voli vrhunske svježe ćevape, dimljene roštiljke i carsko, bit će i "HLADNA" potrbuš'na, na vama je samo da se dogovorite,ostalo je moja briga.
Trenutno vrijeme na Forumu 03:26 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org