![]() |
|
Mrzim...
1.Kad pevaci ispevavaju sve na pola takta
2.Kad idem na tezgu, a pevacica dobila.... 3.Kad bubnjar steluje ton na ozvucenju 4.Kad pevacima posle par sati pocne da fali nesto na kanalu, obicno se i zavrsi svirka, a njima i dalje fali.... 5.Kad me pitaju:"Ej, a, jel moze jeftinije pesma..." 6.Kad treba da se pakuje oprema posle fajronta 7.Kad treba da sviram, a ono hladno... Seticu se jos, sigurno....'ajde, napisite i vi nesto...:D |
Kad snema struje.
|
Zaboravio si reci kad pjanac se nakaci, pa oce da prekines pjesmu i pjevas-sviras njegovu. To ne podnosim.
|
kad se ljudi nije vazno pjani trezni motaju sa picem oko klaviatura!
|
Kad padne sneg do kolena a ti zavrsio svirku pod satorom a kombi nece da upali.Heheheheheh.Pa gde si milane nema te sto godina.
|
Kad dodje Pjevaljka a nit glasa nit izgleda pa nit plakat nit svirat a nit se smejat hehehe...
Pozdrav,, |
Milane,pa u globalu je to....ali me najvise moze iznervirati kad nema para...
|
@banex
Da, jbt....koja je to tezga bila, 30.novembar, pod satrom...LOL, guraj kombe sine, ne pomazu ni novi grejaci. Ja bre jedva auto nasao, skroz zavejan bio....:lol: @pa1xpro A, to da nema para, uopste me ne nervira, na to vec sam oguglao....:D Gora situacija po meni je kad nema para, a nema ni jedna pa, bar simpaticna devojka...heheh, e to tek ubije u pojam....:( |
.... Kad basista u 4 ujutro kaze "ajde dodaj mi malo visokih na bas gitaru..." :D
.... Kad bilo sta crkne od opreme u sred svirke .... Kad dodjes na svirku 3 sata ranije i namestas zvuk "u picinu dlaku" jer ti je za tu tezgu jako bitno da ostavis dobar dojam i onda NEMA SANSE da uspes, celo vece zvuci k`o KANTA... .... kad PROMASIM taster za promenu boje i umesto npr brasa mi svira klavir u forspilu (e ovo JAKO mrzim) .... seticu se jos .. ;) |
kad me zajebe pevacica ili pevac i ne dodje na svirku
|
U sustini nikada mi necemo biti zadovoljni.Ili ces raditi sa dobrim muzicarima a nece biti para.Ili ces raditi sa losim,para ko blata al nema ko da uzme.Kako god okrenes mi smo jeb...To mi je davno rekao jedan kolega.
|
A pa sto se para tice.... pre 10-tak godina (i vise) bilo je para KO BLATA. Ja se secam u vreme one debele inflacije kad su plate bilo max 5 DEM, svirali smo 6 dana u nedelji. Imali smo slobodan samo ponedeljak. Ukoliko bih dosao kuci sa manje od 100 DEM rekli bi da je bilo sranje vece ... a sad?!?? 50EUR je precesto misaona imenica po glavi na vece... Nas je 5 u bendu, sa pevacicom kada nam treba je 6 ljudi ... nema to vise ko da plati :( Zato i bolje prolaze aranzeristi. Jebiga, zakon trzista...
|
1.Kad pjevacica me pocne da p*si, ona treba da peva to zna.. zasto to radi to ja neznam i to tek u sred svirku.
2.kad neko dodje preko mene i stoje sa pare i kazemi da odsviram jednu pesmu sto nikad nisam cuo... (kazemi; odsviraj onu pesmu... ''HEY DAJ MI €500,- EURO za tu pesmu'' ..i na kraj dobijes samo €100,- 3. hahahahhahaahahahahahahahaa :D:P |
Kad se pevac napije,ali toliko napije, da zaspi u sred svirke,i onda dodje gost i otpeva ostatak veceri!!
ili kad kazem zadnja pesma za veceras i bude jo 50!!!!!!!! |
Evo iz izkustva šta ja mrzim...Al ono iskreno...
---kad dođem u kafanu da slušam muziku a ono fajlaš glumi da svira.... ---Kad vidim da sviraju katastrofalni muzičar a narod viče---jaaaj ubiše ljudi kako su dobri...čobani.... ---Kad mi dođe klošar pijani il neki poznanik pa stalno dosađiva da mu odradim naručbe za džabaluk... ---Kad ne mogu naštelati ozvučenje i zvuči "kaj talefon" ---kad mi se pjevač Buco napije i ispadne mu mikrofon (jadna glava mu sva iskrivljena) ---Kad započnem pjesmu u A-molu (sa stringsovima) a pjevač započne iz H-mola pa onda ne može da odpjeva iz te intonacije... ---Kad mi usred svirke dođe gazda i kaže: Smanjite se,malo ste preglasni ---Kad mi dođu seljaci u kafani i pitaju:jel mogu ja šta da odsviram---E pa možeš P$%&u svoje matere...Donesi svoj instrument ---Kad pjevač ne prati ritma i bajagi ne pravim mu “original prelaza” a u suštini on ne prati takt ---Kad mi se pjevač narolja ko stoka a ja ko magare moram komplet ozvučenje da pospravljam ---Kad treba uzeti pare za ozvučenje a drugi se članovi bune…Pa sledeći put donesite svoje i kasirajte ---Kad mi pjevač kaže:”Daj dodaj eho” a suštini eho odvaljuje al on ne ume da pjeva ---Kad mi se disk u Tritonu pokvario pa nisam imo SOLO boja…Komplet tezga samo sa PA1X…jaaj… ---Kad pjevačivca dođe nenaspavana I smrdljiva---Ljudi Bogami živa istina…Nama se desilo lani na svadbi.Neću reći imena,krave se hebavala ko koza i onako neokupana došla na svadbu da pjeva.I gazda došo I psuje sve sa neba-ne izpušta ništa,kolji đavo smo ovo doveli a zacjepili cifru za tezgu…A ona mrtva hladna a smrdi da joj ni magarc nebi prišo blizu… Eto iskreno gore stvari koje najviše mrzim u svirci…A ima tu I mnogo koje volim…Al nije to smisao teme…Pozdrav! |
U sustini ste vec naveli sve isto sto i ja mrzim!
Ali jos da dodam,mrzim: -kad mi dodje neki "pevac" na svirku i kaze jel mogu ja nesto da otpevam,a nema pojma da peva sav se iznerviram a takodje i publika!Jos sto je najgore kaze neku pesmu na primer "usne boje vina" -2!Jeste li vi culi za tonalitet -2??? Tu se uvek gadno iznerviram! |
Au, bre banex, ti nikad zadovoljan, pa nemoj tako..., cuo sam ja i da si lepo zaradio, a i da si posle trazio nesto sa konobaricom po mraku, hehehhe:P, pa gde ces veceg zadovoljstva!
A, to da me neko ispali za svirku i ne dodje, taj se vise ne bi bavio ovim poslom.... Sto se tice pijanih pevaca, nalazio sam ih ja kako leze iz satre, ma niti zna gde je, ni sta radi, ni kako se zove, strasno....:D Dopuna: Basalski je kralj!!!!!:lol: |
U sustini zivim od muzike tako da ne mogu da se zalim ali ima i istine u onom sto sam rekao.A za konobaricu kad se nisam onesvestio.U toj kafani su grizli pevacicu za vrat.Mene ko ispali taj je izbrisan iz imenika.Jednom sam cak trazio pevacicu po njenoj kuci i da sam je nasao bilo bi svasta.Prebio bi je ko vola u kupusu.Posle jedno 2 godine ponovo sviram sa njom.Igrom slucaja gazda kafica je pozvao.Pevala je dva vikenda a treci ga ispalila.Strasno!
|
Citat:
Doduse, ja vise nikad (cak ni posle dve godine) ne bih mogao sa takvim ljudima da saradjujem! |
Citat:
|
Ovo prvo me ubi naj vise to mi se stalno događa koji kod pjevac dođe,ili recimo ne upadne mi tocno uvijek zakasni..ne upadne na vrijeme dođe mi da mu mikrofon razbijem o glavu majke mi....:mad::mad: jednom mi se desilo da je doso pjevac boze sacuvaj kad bi mogo mikrofon pjevat umjesto njega.. I stalno gleda u Mix i govori daj mi Šus,daj mi druk ,,Šus,druk ja puko i kazem njemu jel ti vidis da ovdje negdje pise šus ili druk nevidim takav potenciometar..grla nema ni u ku.. a pjevo bi misli da razglas pjeva a ne on |
Nema mi gore nego kad dođem svirat svadbu, a ostave nam na bini mjesta za jedva trojicu, a na standardna petorka. Prigovoriš, a ovaj pa nema mjesta, stisnut će te se.
Ili još gore kad ostave mjesta za ples u sali za 400 ljudi taman da imaju 4-5 metara od nas muzičara, pa mi svako malo sruše mikrofon ili trknu kljavu i sl. :mad: A od kolega, imo sam jednog pacjenta u bendu (vrhunski harmonikaš) koji je patio na sound u vražju mater. I nakačio pet (pet) :-O mikrofonskih "buba" na harmoniku, jednu u mjeh, jednu na basove, i tri na klavirski dio, ali ispod poklopca na svaku oktavu. E, hebo sam mu ujutro majku kako mu se je mehanika tipki čula :-&. Ma bubnjar uopće nije trebo, navio se i udri. Em mi je samo s harmonikom zauzeo 5 kanala na mikseru, em je štandrco ko pisača mašina. Popizdio sam i stišo ga do ibera na mixeru. Naravno pjenio se ko da je pojeo kantu Ariela. Predjutro po prestanku svirke smo se poklali na pasja kola . Nahebo sam mu se matere samo tako. Od onda nikad više nismo svirali zajedno, iako mi je žao jer kvalitetan je muzičar, samo ima manjak fosni u glavi. Također ne volim kad se neko u pola pjesme gura da preuzme na drugoj kitici/strofi prvi vokal jer ne može pjevat prateći, a ja dalje neka nastavim pjevat njegov back vokal. u 3PM. Također, užasno me smeta kad mi neko dođe da mu isprogamiram klavijaturu. Potrošim tjedan dana i kad treba platit on se predomislio. Neka sve izbrišem, jer mu se kao ovo ovako ne sviđa. Majmun ne kuži da nije stvar u soundu nego u kljavi i da ako želi da mu synth bolje zvuči da mora kupit bolji synth, a ne da mi dođe s kantom od kljave i traži da mu se čuje kao Triton Extreme. |
Uuu tako je kreso to se i meni desava da nam ostave malo prostora za sviranje,onda se poredjamo k'o sardine.A naravno takodje kad vidim da nema mesta za igranje vec znam sta me ceka,joooj koliko puta su mi sutnuli stalak od mikrofona i dobijo po ustima,dobro je da imam jos sve zube.Moracu da nabavim onu plastiku sto koriste bokseri da bih zastitio zube,a takodje bi mi dobro dosle i bokserske rukavice:)
|
...
Mrzim menadzere prevarante i mrzim kad se covek koji me zove da sviram pogadja samnom kao da smo na pijaci
|
Kad smo vec kod para mrzim kad mi dodje neko i kaze kolko su pesme(koliko kostaju)?Ja kazem koliko das,a on ce moze 20 dinara???Ja ga samo pogledam(u sebi samo sto ne puknem) i samo se nasmejem!
|
1. najvise mrzim kad moram postaviti i spakovati sve ozvucenje + klavjeture to mi je najgore
2. mrzim kad dojde pjevacica dobra treba sa momkom ili muzem a cujem da se pegla non stop i dolazi sama a bas kad ja sviram dojde sa kim 3. mrzim kad dojde pjevac nema pojma sta je visoki, sta je echo sta je hall, i nesto okrece po mikseti koda je DJ, koda mixa :D, i kaze dobro zvuci a ono nerazumijes ga sta pjeva kolko je echa dao il da hall pa misli da je echo 4. kad se za*b*vam 2 sata da ustimam sound a na kraju zvuci po k*** 5. kad kasnimo na svirku pa postavljam kad ima puno raje u diskoteki 6. kad dojde pjevat pjevac koji nema blage veze sa pjevanjem covjek izbacivac :D 7. kad mi kaze gazda morel se spustit malo cjena posto nije bilo tolko posla (a kad ima posla nekaze dacemo vam po 20 eura vise bilo je posla :P nama bi ga sintom od glavu) 8. kad mi dojde kakav pjan covjek pa oce neku pjesmu, da mi kaze pa me ispljuje cjelog OKUPA 9. kad pjevacica distonira za po tona uvjek i pisti posto je pojela premalo jaja 10. kad se pjevac il pjevacica ili ja pa se nezna ko koga ganja 11. kad napravim pauzu samo sto sam sjeo 5 min zapalio cigaru dojde gazda ajmo momci svirat po sata vec sjedite 12. kad odem sjeban na svirku pa napola spavam i zvuci k*** pa mi kazu svaka ti cast ubijas a sam znam da to nije bilo 1/4 sta znam i obratno 13..... naslo bi se jos sta to sam se sjetijo pozdrav od mene za sve na forumu :) |
Cujte meni nije tesko nosit instrumente cuj moji su nece se sami ponjet, al naj gore je sto moras pijanog pjevaca nosit pokraj njegovih zdravih nogu e to je propast...Hehe
|
Kada Basista kaze na probi necu svirati tu pjesmu neslusam narodnjak..
Kada pjevac malo malo mrda po mikseti i nikad mu mikrofon nevalja.. Kada pjevac trazi povisicu a pukne mu glas u pola svirke pa ja odradujem cjelo vece i ujutro poslje svirke djelimo iste pare a on trlja ruke... Najvise me zivcira kada idem u ispomoc pa kraj mene stoji fajlaš sa pa800...a ja sviram na i4s i LE... Kada mi fajlaš kaže da će si kupiti Guerinku samo za šminku...:mad: Kada sviram neku pjesmu koju dugo nisam svirao i pocnem pjevati REF a ono visoko u PM..kasnije spuštaj..hehe Kada Dodem svirati u neku selendru a jebe napon...e sada imam stabilizator hahahha... Kada mi se laptop zaledi kada trebam promjeniti tekst... Kada zaboravim ponjeti stalak za laptop i rijeci... Kada trebam poceti pjevati refren mene tera podrigivati... Kada pijem Juce i kasnije dobijem pro..lj..e..v pa samo jedva cekam da stanem sa pjesmom...=)) Kada pijandura dode kraj mene i prdne...majku mu... Kada Mi bubnjar palicom povuce po klavijaturi.... Kada sviram npr neka puca puca puca...umjesto toga pocnam pjevati u refrenu udara u glavu ko sampanjac....hahaah to se samo jednom dogodilo heheh...sve je to za ljude... A naj naj naj vise me zivcira i smeta i to vise nedopustam da netko na mojoj svirki oce pjevati pa mi ubljuva mikrofon pa mi sekasnije povraca koliko smrdi fuj!!! ima jos puno puno puno toga mogao bih napisati knjigu...kao i svi ostali!!!! pozdrav od klavijaturiste i jedan savjet... Kao svirac Treba imati svoje "JA" tako sam i ja napavio da vas ljudi i kolege sviraci nesmatraju nekim šunjom i da imaju respekta prema vama...jel dosta sam ja šutio i na kraju kada sam okrenio stranicu svi se zacudili... to je jedan veliki savjet nedajte se....pozdrav od klavijaturiste....pozdrav |
Da kod mene je bas taj problem sto sam previse "mek" pa nekazem nikad nista kad mi smeta nego to drzim u sebi,a sledeci dan sam jako lose volje!
Moracu to pod hitno da menjam,kao sto kaze kolega klavijaturista. |
@kuki
... eh, pa sve to dolazi sa godinama ... veruj mi. Nekada sam dozvoljavao gostima da mi se penju na glavu ..., a sad nedavno sam se izderao na konobara koji nikako da stisa ODVRATNI RADIO dok smo unosili ozvucenje i instrumente u totalno prazan lokal.. pojacao je onako BAS do daske, da se sve one sirote kutije raspadaju.... Nije mi jasno kako neko TOLIKO ne cuje da izoblicava sve u 16 .... Pet puta sam ga lepo zamolio da stisa, a onda sam mu UGASIO resiver i oterao konobara u materinu. E bila je lepo tisina.... bar sam mogao posle u tisini namestiti zvuk. Prethodnu svirku sam se utrkivao sa njegovim radiom... ma grozno |
1.Dobro sam se nasmijao!Sve je živa istina.Izgleda mene kao mladog muzičara još puno toga čeka...
2."Klavijaturista" je u pravu,treba imati svoje JA!Mada me i to jednom koštalo,ja rekao sve u facu,gazda ostavi ostatak ekipe a ja p...sio gazu!A borio sam se protiv nepravde i to za cijeli bend,medjutim oni su šutili.Al dobro,sad mi je bolje,idem neopterećen na gazu jer sam se riješio takvih!!!! 3.MRZIM kad mi pjevač ili pjevačica ukrade bakšiš! |
A znate sta ja mrzim...npr.:kad radim improvizaciju a pjevac nesto pocne da zavija uz to.
Nidje veze1 Jednom ga zbog tog zamalo nisam ubio! |
Hahahha, to je dobro, al' jos jace je, sviras improvizaciju i sad u glavi imas isplaniranu sledecu deonicu, pocinjes da sviras, i odjednom cujes pevaca, kako peva trecu strofu......:lol: Ne *ebe te ni 3%!!!:D
|
Citat:
|
Hahaha...e stvarno zna svasta da se izdesava za svirku:)
|
Citat:
Inace, sjajna tema, svaka cast za ideju :) |
Mrzim kad se dogovorim s'kolegama da se nadjem na primer u pet sati,a oni kasne po pola sata!I to uvek kasne,ne secam se kad su dosli na vreme.Kazu a imao sam ovo da uradim,bio sam tamo-amo...sve naki hebeni izgovori.Sto je najgore ja tamo cekam ko majmun i ljudi koji tamo u blizini zive kad me vide pocnu da vice"sta ponovo ovi tvoji kasne?".Uuuuuuuuf.....
|
kad podjem na svirku a neko mi kaze "srecno".Obicno prodjemo ko bosi po trnju:)
|
Mrzim
Kada pridje gost i kaze mi "Decko ajde pusti onu pesmu Crne Naocare ",znaci popizdim...
I naravno kada promasim boju za solo a i tercu... Kao i prelaz u ritmu... Kada mi ide 7 - 8 na 170 tmp, i onda predjem u Rumbu... joj.. |
1.kad Mi Pjevačica Kaže Ne Pjevam Ja Iz Tog Rekorda
2.kad Neko Od Gostiju U Kafani Hoće Da Zapjeva I Kaže Mi ,mujo Kuje I Na Mikropfonu Kaže ,ajmo Rumba. Joj. 3.kad Se Iskupe Djeca Pa čačkaju Po Klaviaturi A Roditelji Se Smiju I Ništa. 4.kad Sviram I Dođe Pijana Budala I Približi Mi Se Kod Uha Da Mi Nešto Kaže I Svega Me Ispljuje ,pu. 5.na Svadbi Počnem Sa Trepetiljkom I Počnem Kolo I Crkne Razglas,pu Majku Mu Pa Te Ljudi Počnu Zajebavati........ |
Trenutno vrijeme na Forumu 08:24 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org