![]() |
KORG-a PA500 na zvanicnom korgovom sajtu!
Eto korg je zvanicno postavio demo i specifikacije korg-a pa500.Cuo sam da ce u srbiji kostati 1200 evra sto i nije mnogo!
http://www.korgpa.com/pa_root/en/pro...0_demo.html?en |
Svaka čast kolega. Inače kod mene (mog prijatelja) će se prodavati za nešto manje od 1.000 € ako plaćaš u cashu.
Solidan aranžer i ako nisi ovisan o samplovima odličan izbor. Skuplji je od Pa50 nepunih 200 € a troduplo je bolji. Istina nema mogučnost nadogradnje HDD-a i samplera no ima USB ulaz i uz kvalitetan USB stick (cca 8 Gb) ne treba ti ništa više. S druge strane zasnovan na novoj Rx tehnologiji pruža puno bolji sound od starog Pa50/60/80 engina a pruža mjesta za 320 performancea što je prosječnom muzičaru više nego dovoljno. Pravi istinski i poboljšani nasljednik Pa50. |
...
I extra mu zvuci demo ;) a sto se tice semplova moze se i bez njih jer u njemu su sve vrhunski semplovi ako se slazete samnom?Za muzicare sa manjom budzetom prava stvar!!!
|
Ja mislim da ce ovaj sint biti prodavan isto kao i pa50!Zvuk mo je OK,edit za boje(rom boje)mu je isti kao i na pa800,ustvari skoro je isti po specifikacijama ali naravno nema semplova i jos nekih stvari.Zato je i jeftiniji:)
|
...
Ima semplova ali fabrickih a nema semplera!Kad pogledas uz malo rada moze se sve izvesti sa fabrickim semplovima jer su sigurno vrhunski!I nudi mnogo vise nego Pa50 u svoje vreme jer i pa 50 kad je izasao kod nas je bio 950 e ;) za 3 godine pala mu je cena svega 200e sto znaci da je to extra povoljno,i nemozes da izgubis mnogo love posle odredjenog vremena!
|
ali opet pitanje kakve su mu dirke ako isto kao na pa50 BLJAK
|
...
E pa ne mozes za 1000 evra dobiti Bosendorfer klavir buraz ;) ni na Pa800 nisu nista bolje!
|
Dobro dirke mu nisu neke,ali s obzirom na to koliko kosta...ili kao sto kaze kolega marco7 ni na pa800 nisu neke,tako da to ne treba sad zbog toga praviti dileme! :)
|
Sta mislite kolege jer ce zaziveti ta klavijatura kod nas?
I kakav vam je prvi utisak(izgled,demo,specifikacije,...)? |
Pa neznam vidjet cemo,mislim da ce svakako zamjenit PA50,a pogotovo dok mu malo jos padne cijena,ovo sto sam cuo zvuci odlicno!!1
Vidjet cemo! I Cuti naravno! |
Technical Specification Pa2X Pro Pa800 Pa500 Keyboard 76 semi-weighted keys with aftertouch 61 keys with aftertouch 61 keys Polyphony 120 oscillators 120 oscillators 80 oscillators Sounds > 950 > 950 > 880 Performances up to 320 up to 320 up to 256 Styles > 400 preloaded up to 960 > 400 preloaded up to 960 > 320 preloaded up to 512 Song Play mid, kar, mp3 mid, kar, mp3 (with option installed) mid, kar Dual Mp3 Player - Mp3 Recorder Yes Optional No Voice Processor Tc Helicon Effects + 3 parts harmonizer Tc Helicon Effects + 3 parts harmonizer No Vocoder Effect Yes Yes No Sampling Yes - Standard 128 MB (up to 256 MB with option installed) Yes - Standard 64 MB No Display Motorized Tilt Graphic Color Touch Screen Graphic Color Touch Screen Graphic Monochrome Touch Screen Assignable Sliders 9 2 1 Assignable Switches 2 2 1 Analog Output 4 Balanced/Unbalanced 4 Unbalanced 2 Unbalanced Analog Inputs 2 Line Balanced/Unbalanced, 1 Mic Combo/XLR Balanced with Phantom Power and Gain 2 Line Balanced/Unbalanced with separate Gain 2 Line Unbalanced Digital Output Yes No No USB 2 Host - 1 Device 2 Host - 1 Device 1 Device - SD/MMC Card Slot Control Inputs Damper, Assignable Pedal/Footswitch, EC5 Damper, Assignable Pedal/Footswitch, EC5 Damper, Assignable Pedal/Footswitch Hard Disk Yes Optional No Clock Yes No No Amplification No 2 x 22 W - Loudness - Fixed EQ 2 x 15 W - Fixed EQ Speakers No 2 x 10 cm Woofer 2 x Dome Tweeter 2 Double Cone Speakers Options 256 MB Sampling Memory Expansion, Video Out, Pedals, EC5 Dual Mp3, Video Out, Hard Disk Kit, Pedals, EC5 Pedals Dimensions 1207 / 47.52" (W) × 365 / 14.37" (D) × 136 / 5.35" (H) mm / inch without music stand and with the display fully lowered 1110 / 43.7" (W) x 388 / 15.3" (D) x 181 / 7.1" (H) mm / inch without music stand 1074 / 42,2" (W) x 404 / 15,9" (D) x 183 / 7,5" (H) mm / inch without music rest Weight 18 kg / 39.68 lbs 13.3 kg / 29.3 lbs 9.9 kg / 21.8 lbs Technical Specification Pa2X Pro Pa800 Pa500 |
evo poredjenje sa korgovog sajta prvo je pa2x drugo pa800 a trece pa 500... valjda je razumljivo
|
pozz ...ljudi kad udjete u tu stranicu da slusate demo snimke ....udjite na solo instruments i izaberite accordion na 0:12 sec se cuje kako se mijenja registar na harmonici poslusajte ,moguce je da je ono odsvirano na harm..a ne na klavijaturi izgleda da se i oni svacim sluze POSLUSAJTE ........
MOZDA I JA GRIJESM ALI OBRATITE PAZNJU ....POZZ |
Ne nije robote, bas tako je i na sintu, to su RX boje u pitanju.
Sve te udaraljke imas i na samom sintu, sve sto cujes tu. |
aaaaauu sta se sve radi na estradi a ja na korg pa 50 ostao ....ma ne znam ljudi samo vise ovo je tesko pratit pa cini mi se svako 3 mj nesto novo samo novo ne razumijem vise ove proizvodjace ...sada cekam yamahu da vidim koliko ce se oni drzati tyrosa 2 dok ne puknu jos nesto novije ....pozdrav svima .......
|
Evo jos nesto da cujes kako zvuci PA800, il mislis da je i ovo prava harmonika?:
http://basaristudios.com/id22.html |
Nedime brate vrh ...nemam sta da kazem ....jesam zaosto u PM blago se tebi Nedime sve imas sansu da probas od klava , zavidim ti ....pozdrav od mene
|
Potpuno isti DEMO kao na PA1xPRO koliko sam ja na brzinu mogao da cujem. Sto se mene tice...standardni Korgov aranzer sa klasicnim Korgovim fabrickim RX ili ne RX zvukovima. U svakom slucaju ,,, ovo je odlicna stvar za malo para a sto se tice ovog Korgovog zvuka...nemojte mene pitatati za komentar , dovoljno je sto cu reci, da ima ikakvih mogucnosti da ih totalno izbrisem iz svog Pa1xpro da mi bezveze ne smetaju davno bi to uradio i da mogu umjesto njih ubaciti ono sto mi godi..Veliki pozdrav kolegama ;) Ovo sto sam rekao je cisto stvar ukusa i valjda nece nikome smetati ...Pozzz
|
Citat:
A i samim ti je zanimljivije ako ima vise razlicitih misljenja i komentara,nekome ce koristiti ti komentari! |
hahhahaha
Jao jes ruzan taj pa500
|
to znam da ima taj zvuk registra to ima i na pa 800 nego neznam kako da se namesti da se cuje kada prelazis iz jednog registra u drugi....
ajde ako neko zna kako neka napise |
....
Citat:
|
ma bice sigurno popularna u to nema sumnje
|
...
Ja krecem od sebe,vec smo 10 puta pricali o ovome,imao sam Pa 50 i stvarno sam bio extra zadovoljan sa tom klavijaturom!Placena je 800e nova prodata za 600e i izgubio na njoj 200e i stajala kod mene skoro 3 godine i ne bih je ni prodao da mi nije trebala lova za neku opremu koju sam kupovao,znaci dan danas bi bila kod mene!Polivali su mi je pivom,padala mi je i 100 jada je snaslo ali mi je radila,jos nisam probao sa njom da skocim u bazen i da proverim dali ce moci da radi pod vodom :)) Inace je Pa50 kod nas zaziveo vrlo brzo zbog cene i zbog toga sto je to bio jedan mali Pa80 bez flash karte!Pa500 je mnogo,mnogo naprednija sprava od Pa50 sa malom razlikom u ceni i zbog toga ce da bude hit na nasem trzistu sto zbog cene sto zbog Rx tehonlogije,touch screna,mnogo boljeg i naprednijeg zvuka itd...Nadam se da sam bio jasan :)
I jos nesto!Nemojte se iznenaditi kad izadje i jedan Pa600 sa nekih 16mb rama cisto da odvoji malo od Pa500 :)) Korgovi stari fazoni ;) |
U pravu si kolega Marko i ja mislim da ce biti mnogo popularan a to sto neki kazu da je ruzan ne slazem se (ljepota je prolazna ili se naviknes na nju) al kad cujes dobar zvuk bogami zaboravis na ljepotu.Moj PA50 je odlican sajzer ne smeta mi mnogo ni klavijatura, kakva je takva pa valjda nije na PA500 losija od PA50..?
|
za marca by the way pa 500 koliko sam ja procitao NEMA touch screen mada ono sto mi je iskreno najtrulije je sto radi na ispravljac od 12 volti:p zaista trulo kao oni deciji casio
|
Citat:
Display 320 x 240 pixels, Monochrome TouchView Graphic Touch Screen Ovo sam ti kopirao sa Korgove stranice ;) Znaci ima TouchView |
....sorry u pravu si
|
Dali je moguce da vec ima u prodaji PA500 nasao sam ovde u Holandiji prodavnicu gde ga vec imaju bas cu zvati sutra da se informisem
http://link.marktplaats.nl/149596495 Pozdrav |
sve je moguce osim svinjca od bundeva i drvenog sporeta............. hehehe
|
ocekujte za koji dan ce osvanut post ,,PRERADA PA500 U PA800 :D
|
Ne bi me cudilo,svakakve mudrolije sam vec cuo sto na forumu,sto ovako od nekih muzicara.:)
|
E sad dilema dali da prodam PA80 i da kupim PA500 ???
|
Pa cuj zavisi od tebe,PA500 ima noviju tehnologiju od PA80,znaci on ima RX tehnologiju koju koriste PA1x,PA2x,PA800.To je sto se tice rom boja.A sto se tice semplova,na PA500 ne mozes da ucitavas semplove,ali postoje vec neki semplovi u njemu.E sad ne znam da li ti semplovi mogu da se edituju ili ne,ali u svakom slucaju nije lose za te pare.
|
Evovo drugari da vam najavim da sam svoj PA50 neverovatnom brzinom uspio prodati stavim ga na oglas i za deset minuta zovu da ga kupe a Drugo sutra dobivam PA 500 pa ce da vidimo sta kaze i ovo cudo.
Pozdrav |
Blago tebi...ocu i ja brzo da prodam pa50 :(
|
Imam jedno pitanje, dali moze da se koristi set od PA800 za PA500 znam da semplovi nece raditi ali za prvu pomoc.
Pozdrav |
...
Mozes da koristis set od Pa800 i glat ce da ti radi kako treba ;)
|
Evo kolege stigo mi PA 500 e sad malo sam ga povrsno isprobao razlika je ko nebo i zemlja od PA50
Pozdrav |
Cestitam Paragovo i mislim da si uradio pravu stvar, i ja se cvrsto razmisljam da uradim slicno. Imam samo jedno pitanje za vlasnike Pa800 i Pa500, u vezi nase molbe i peticije KORG-u za unapredjenje operativnog sistema da se moze cuti Bass prilikom drzanja akorda sa zaustavljenim aranzerom. Jesu li konacno vratili tu opciju pa da rubato bude "punog zvuka" kao na i30? Pozdrav svima!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org