![]() |
Kako ubaciti drum kit u Tyros2?
Pozdrav kolege muzicari! Evo, semplirao sam neki bubanj iz VA serije. Ubacio wav u Tyros, sve na svoje mjesto. E sad, taj bubanj da bude funkcionalan, morao bi se nalaziti u custom voice... Kako da taj kit prebacim u custom voice? Malo me muci stranica 108 u uputstvu: "You cannot create the drum voices by editing the wave data;you can only create them by editing the drum voices in the PRESET drive. You can use the drum voices by replacing them in styles from the channel ON/OFF" (to posljednje mi je jasno). Hvala unaprijed!
|
Nerazumijem te bas u potpunosti ali evo probacu da pomognem.
Wav fajlove prebaciti na USB stick.Kad ubacimo USB stick u T2 onda idemo na VOICE CREATOR. U voices creatoru sledeci korak je:Wave IMPORT Kad otvorimo WAVE IMPORT onda ce nam doci slika od 8 ELEMENATA. Odabrati ELEMENAT na koji cemo uvoditi samplove. Kad smo u ELEMENTU postavicemo START NOTE za prvi sampl(npr C1-za Bas NOGU) Onda idemo na ADD WAVE:Otvorimo to polje i za drum samplove postavicemo FIXED PITCH ON i takodje odredimo VOLUME za taj sampl koji ce doci.(ova podesavanja radimo prije nego sto smo uveli sampl). E sad idemo na:FILE IMPORT i odaberemo u ovom slucaju Bas nogu sa USB-a.Kad markiramo sampl idemo na IMPORT i importujemo ga. Kad smo ga importovali onda idemo na EXECUTE i to je to. Kad uvodimo sledeci sampl onda ce doci i END KEY za prvi i postavicemo naravno na C1 i onda automatski sledeci sampl ide na C#1. Znaci idemo opet isto za svaki sampl dok ne slozimo drum set. Onda ga SEJVAMO u jedan od Custom voices i damo mu ime i to je to. Pri kreiranju Style-a odnosno ritma kod T2 cemo moci odabrati u Style traci 1 CUSTOM VOICE i samim tim i "novi drum set" Ako hocemo da nam svira drum i na TRACK1 i na TRACK2 onda kad napravimo TRACK1 u style creatoru jednostavno im zamjenimo mjesta i u ovom slucaju ce sad drum biti na TRACK2 i tako dobivamo mogucnost da na novu TRACK1 stavimo opet bilo koji samplovani bubanj. Sretno! |
Cekaj malo: ja nisam mogao sejvati file u drum, nego u normal kategoriju koju sistem ne ocitava kod "kreiranja stylova". Pitanje je: kako da sampl "sejvam" u custom voices - drum? Hvala! Kako radi hit-hat na sempliranim bubnjevima?
|
U Custom drum neces moci ni sejvati!
Samplovani drumovi rade samo u NORMAL custom voices! Medjutim sistem itekako ocitava normalne custom voice u Kreiranju styles! Pozdrav! |
Ok, to razumijem. A dali mogu kod gotovog-tvornickog styla promijeniti bubanj? Kakav je odnos fus-hithat? Pozdrav, hvala!
|
Pozdrav kolegama tyrosovcima.Ja sam se nasao u istom problemu kako napraviti semlpl bubnja (TVD format).Imam 2 sempla u TVD formatu i postavi cu ih na downloads.Neznam dali se mogu editovati,ako neko uspe neka javi kako.
|
TVD? NIje mozda "TVN" format?
|
Ipak je u pitanju TVD. :)
Tyros Voice Drum :) |
ne TVN format je za solo farbe a TVD je sempl druma i on se ucita direktno u drum banku.
|
Ok. Dakle, ja sam semplirao va7 drum i njega mi je "sejvao" kao tvn. Zato ja taj file ne mogu pronaci kad zelim mijenjati drum u stylu. Ili? U cemu grijesim?
|
evo ti link tvd bubnja
http://www.speedyshare.com/436235367.html Ali mozes i tvn sempl bubnja da pozoves iz styl editora. |
Drugari, koliko ja znam, a ako se ne varam pise i u 'Users Manual-u', TVD se ne moze napraviti u klavijaturi, vec samo u kompu sa programom koji dolazi uz Tyros 2 - "Voice Creator" .
Alene,ako ti je 'sejvirao' u TVN, ne mozes ga koristiti y Rhythm 1 i Rhythm 2. Ali mozes u drugim kanalima ( chord,pad,phrase ). E sad mi pade na pamet, mozda bi moglo ovo: snimis bubanj (koji je u TVN-formatu ) na neki od ovih kanala, a onda ga iskopiras u Rhythm1 ili Rhythm2 ?! Nisam probao, mozda i moze. :S |
Ok momci da razjasnimo jedno:
Regular custom voice:to su voices za SOLO i za SAMPLING.Znaci u njih slazemo takodje i SAMPLOVANE DRUM KITove. CUSTOM DRUMS si drumsi koji su napravljeni od INTERNIH udaraljki. OBA gore navedena se edituju sa VOICES EDITOROM u KOMPU koji dodje na CD-u sa klavijaturom. Sto se tice CUSTOM DRUMSA (znaci interne udaraljke) sa ovim programom se moze uraditi AMA bas SVE sto se tice EDITA.I promjena note,i sve ostalo sto je potrebno za editovanje svakog udarca POSEBNO. Regular custom voices:znaci SAMPLING voices oni se mogu editovati do odredjene mjere u samom Syntu a DETALJNO mogu takodje u KOMPU sa VOICES EDITOROM. Track1 u ritmu (Ritam-1 BUBANJ) cita svaki samplovani bubanj a PROMJENOM Track1 i Track2 u samom STYLE editoru dovescemo ritamu Tyrosu da moze da cita I TRACK1 i TRACK2 REGULARNE custom voices i samim tim i Samplovane bubnjeve. Pozdrav |
Lepo recheno! :)
|
Super! Moze li jos jedno pitanje? Kako doci do edit programa kojim se edituju interni drums?
|
Ja jos uvek nisam probao da editujem bubanj, ali mislim da je tyros2 rekao da moras povezati klavijaturu sa komp. i u programu koji si dobio uz synt mozes uraditi edit bilo cega.
|
Probao sam editovati room drum. Ok, nesto se ipak moze uraditi.... Tu vam je link za map3 standard 1 kod Va7. http://www.speedyshare.com/903957174.html . Obavijestite me o rezultatu rada s tim drumom. Pozdrav!
|
Da osvežim malo temu, pošto me ista tematika zanima a suvišno je da otvaram novu jer ionako ima premalo yamaha svirača....
znači ako sam ja sve ovo dobro razumeo, yamaha ima samo 10 mesta za user drums? A na one dve drum trake može da se koriste ne samo bubnjevi već i "boje"? Ako je tako onda može da se složi semplovan bubanj i snimi kao boja, i vuče na drum traku. Jesam li ja to dobro razumeo? I onda to znači da mogu da ubacim loop na drum traku kao na korgovima? |
Mozes ali da ga sam slajsujes (Slice) za sta ti treba neki od programa koji ovo mogu da urade, na primjer Propellerheads Recycle. Recycle ce ti od jednog audio loopa izbaciti posebno sve udarce u tom loopu kao kratke wavove koje ces ti onda redom jedan po jedan da uvodis u Tyros u jedan Custom Voice. Kad napravis kompletan taj multisample u Custom Voice e onda... e onda tek nista nemas. Nista nemas od toga dok god u ritam ne uvedes i midi traku koja ce da svira te samplove a koju ce Recycle da ti napravi kada ti bude pravio i one kratke wavove iz audio filea. Sve funkcionise odlicno pa ces kasnije moci i da mijenjas tempo tog audio loopa bez ikakvih problema sa kvalitetom zvuka bubnjara ali je put malo duzi i komplikovaniji jer Tyros nema automatski sliceing kao sto to ima Korgova PA serija.
|
Imam taj Recycle, ali kako da u njega uvedem loop koji sam eksportovao iz pa800?
Format je kmp (triton keymap file) i recycle ga ne poznaje jer je snimljen kao multisempl. ili je trebalo da iz klavijature eksportujem loop ton po ton? |
Pronadji program Wave Xtractor i rijesices problem. Taj Wave Xtractor svasta nesta zna da uradi osim ovoga sto tebi treba. Aiiiii... ovo je tajni tip, nisam to smio napisati... Hahahahaha
|
Ali cek malo sad .... ako preko Wave Xtractor exportuje loop-a kao Wav file opet ga dobije iseckan u vise fajlova. Loop-je iseckan a groove/midi file nema da uvede u ritam. I sad mora da se taj loop ponovo sastavi u celinu pa tek onda u recycle seckati nanovo. Ili pa eventualno exportovati bubanj traku iz Korg kao midi fajl da ne bi ponovo sastavljao fajl pa opet seckao. :?
|
Mora da proba i mislim da ce to ici jer Korg ne sijece audio fajlove fizicki vec samo postavlja markere a sam fajl ostaje onakav kakv je bio i prije uvodjenja.
|
Ne mogu s ovim extraktorom ništa da napravim, evo ubih se, čim "uvučem" malo veći fajl tj. loop on zaglupavi i ugasi se.
Ne znam kako da izvučem lupove iz pa800 a da budu wave, zaboravio sam ima li takva opcija.... ovako kao kmp ne ide.... ili da uzmem soundforge pa da snimim u wav direkt iz klavijature..... ali pretpostavljam da tu ima dosta da izgubim na kvalitetu samog loop-a. Konkretno šta mi treba, ima par varijacija drum trake iz onih loopovanih setova koje bi ubacio u tyrosa, a ja bi naknadno odradio ostale trake. Idem malo da mozgam pored klavijatura valjda ću nešto da smislim... |
Ama mozes exportovati wav i aif iz PA800.
Dodato: Da ne ispadne da te zajebavam sa tim exportom, idi u Sample Edit ili Sample Record pa tu na Page Menu, onda izaberi Export, pa nadji taj sampl (u tvom slucaju taj audio loop) pa ga exportuj kako hoces. Mozes da izaberes .wav ili .aif. |
Sad sam video, ne mislim da me zaj... :-) nego nisam imao klavijaturu ispred sebe, hvala što se trudiš da pomogneš drugar.
|
Da si ti meni ziv i zdrav, a za sve ostalo cemo lako. Vazno je da ti uspijes da exportujes taj audio loop. Wave Xtractor ce ti posluziti dobro kada imas fajlove van aranzera i hoces iz njih da izvuces pojedine samplove bez da moras to ucitavati u instrument. Inace imas u PA800 mogucnost da exportujes i multisamplove a ne samo pojedinacne samplove. Postupak je isti kao i ovaj gore opisani. Zatim imas mogucnost i kombinovanja vise setova. U sustini sve sto je bio veliki problem kod PA80 je kod PA800 uglavnom rijeseno.
|
Poznavajuci loop-ove koje zelis da prebacis u t2 iz Korga,vec ti je pola posla uradjeno u samom Korgu.Tvoji loop-ovi su vec isjeceni i poredani po notama.Potrebno je da Exportujes isjecene djelove loop-ova iz Korga i da ih iste redas u Custom voices u samom T2!Znaci notu po notu.
Ritam prekonvertujes jednostavno ako imas neki konverter ili snimi style u MIDI,varijaciju po varijaciju u "Backing Sequenceru" na Korgu i jednostavno ih prekonvertuj iz MIDI u Yamaha style format! Na ovaj nacin ces zadrzati potpuni "kvalitet" samplova (U ovom sliucaju loop-ova) i iste kakvi su vec obradjeni(ako jesu) ubaciti u T2! Iz iskustva ti mogu reci da te ceka veliki posao :), ali sve je moguce..... Sretno i Pozdrav! |
@nikadvisekorg
Wave Extractor zna raditi probleme Extractiraj semplove sa neki od ove programe, rade provereno .... http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=7813 http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=2361 Citat:
|
Citat:
|
Probaj opet, ti si inteligentan momak, garantujem uspjeces. Nije to tako komplikovano kako se cini. Ako zapne postuj ovdje da rijesimo problem.
|
Ja sam danas provalio dosta toga, ali nikako kako da ubacim loop na Multipad, i nisam uspeo da učitam loop na ritam. Evo koji sam postupak uradio... eksportovane segmente ritma sam konvertovao pomoću Awave u WAV format, i išao sam ono gde se kreira sound, probao da importujem i pokazivalo mi je da nije format koji podržava klavijatura.... drugi neki semplovi koje sam prebacio u wav su radili a ovo ne....
Ne znam koji je razlog što lupovan bubanj ne poznaje.... Hm, a da nije zbog predugačkog naziva? |
Za Ubacivanje bilo kakve sekvence u Multipad moras upotrijebiti neki softver sekvencer i to tako sto ces neki od Multipadova eksportovati iz Yamahe pa mu onada promijeniti extenziju u .mid a onda ga uvesti u sekvencer kao midi fajl. Dobices 4 trake jer su 4 Multipada u jednom Banku. Izbrisi sve note iz recimo, prve trake (to je prvi Multipad iz Banka) a onda tu unesi note koje ti trebaju. Pazi da na pocetku imas sve obligatorne midi kontrole upisane, To su MSB Bank, LSB Bank, PCG, Volume, Panorama, CC91 (Reverb), CC93 (Chorus) i CC04 (Effect Variation). za MSB moras staviti vrijednost 63 jer tu Yamaha pakuje Custom Voices. LSB je 0 a PCG stavis onaj na kojem si pravio taj Loop. Sada izvedes to kao midi fajl format 0 i onda mu ponovo promijenis extenziju na .pad. Tek sada mozes da ga uvedes u instrument kao Multipad Bank.
To sto nece da ti uvede sampl Loopa i kaze da nije Yamahin format, za to je razlog sto nisi pripazio prilikom kreiranja .wav fajlova iz Awave da oni budu 16 Bit 44.1kHz. Oni su kod tebe bili na 48 kHz sto je Korgov standard u PA seriji. |
I sve ovo za multipad .... ehehehehe odustajem pre nego što sam probao =))
može se i bez multipad-a :D nego da se vratim na ritam sekciju, hteo sam neki bas da ubacim, i išao sam na VOICE CREATOR, pa sam importovao wave, i složio ih po tonovima od multisempla kog sam konvertovao s awave, ali sad mi se taj zvuk kad sam ga snimio čuje bezveze. A znam kako se radi, jer sam i na korgu slagao mutlisemplove, "razvlačio" sam tonove do narednog koji je semplovan, ali sad kad stavim taj bas, po nekoliko tonova svira jedan isti. Znači ako je sempl A2 stavljen od A2 do C2, klavijatura svira u tom rasponu jedan te isto ton. Gde sam pogrešio? |
Otkaci Fixed Transpoze, ako se dobro sjecam tako se zove funkcija kod Yamahe, ako ne nadjes javi se.
Dodato: Nije Fixed Transpoze nego Fixed Pitch, sad sam se sjetio. Prilikom uvodjenja ti je vjerovatno to bilo aktivirano (ON) sto je OK za Drm sounde ali za tonalne sounde treba da stoji na OF. |
A jel mogu u klavijaturi da edotujem to, ili moram od početka da uvedem sempl? Čačkao sam u voice edit, mogu samo da pogledam koliko ima semplova ali ne i da ga editujem, ili ima neka kombinacija tastera za koju ne znam?
|
Koliko se sjecam, poslije uvodjenja neces moci da promijenis taj status u samom instrumentu. Trebalo bi da probas u PC Voice Editoru za Tyros 2 jer (opet) ako se dobro sjecam, to se moglo uradi u njemu i naknadno. U protivnom, ne ostaje ti nista drugo nego da iznova uvedes te samplove. Kaze se, ko nema u glavi, ima u nogama a u to sam se i sam uvjerio bar par hiljada puta.
|
Kako je moguce ubaciti TVD u onih 10 User mesta za Drum KIT na Tyros 2. Konvertovao sam sa T3 jedan Drum KIT iz UVD u TVD ali ne znam kako da ga uvezem u User mestu za Drum KIT. Molim objasnjenje. :)
Hvala. NordX |
Nema tu neke nauke. Udjes u voice creator pa induvidual load i nadjes taj set koji hoces da ucitas i postavis na neku lokaciju od ponudjenih deset. Samo nisam siguran sta dobijas kad konvertujes sa T3 interni drum. T3 ima dodatne setove koje na T2 nemas. Tako da je vrlo moguce da rezultat ne bude kako si ocekivao.
|
Znam da to nece biti to,ali da pokusam da vidim,kako zvuci. Probam tako,ali u folderu gde je TVD Drum Kit,prazan je,a na racunaru ga vidi,verovatno gresim negde.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org