YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   kaaakav fals... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4376)

medino 21.04.2008 00:19

kaaakav fals...

jebo te ,tek sad slusam pesme sa ovog grand festivala i ne verujem...pa jeste li culi tanju savic koliko joj je pukao glas pri kraju strofe....ne mogu da verujem...pa zar nije mogla za pola tona ili ton nize i verovatno bi jojk bilo ok...ne,riba oce iz Gis-a...i sta im znaci to da pevaju iz polu tonova,cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...moj prosli pevac je bio takav,Fmol mu nisko a Gmol mu visoko,kao brate daj mi Gis mol??? pa sta si bre ti Saban Saulic,pa kao gis...

BasariStudios 21.04.2008 00:27

Citat:

Originalno postovano od medino (Post 34502)
cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...

To je cista glupost za onoga ko je to rekao il izmislio.

medino 21.04.2008 00:31

pa to sam i ja mislio kakav bolji glas...zamisli harmonikasu koji svira klavirnu harmoniku da kazes gis,cis da polomi prste covek...a jesi cuo tanju?

No.1 21.04.2008 01:07

Cista glupost, pola-ton ne igra nikom ulogu.Samo folirancija.

makikorg 21.04.2008 01:16

brate gis-moll je vislji od g-molla.a i nije tacno da polu ton nista ne znaci.

No.1 21.04.2008 01:55

Druze ja znam dobro sta je G sta je Gis...
reci mi, sve pevaci uzivo pevaju original intonacije od snimke u studio?
kako da ne, samo nekad kad se mora kao da se dokaze pevac.
I nemoj mi reci molim te da onaj ko peva po-visoko taj je bolji...
Prema tome...

jager 21.04.2008 09:32

Citat:

Originalno postovano od makikorg (Post 34510)
brate gis-moll je vislji od g-molla.a i nije tacno da polu ton nista ne znaci.

Hoces da mi kazes da pevacu, koji neku pesmu inace peva iz G# nije LAKSE da otpeva iz G ?!?!?!?!? Jednostavno NIJE ISTINA da mu pola tona zivot znaci...
Inace MRZIM pevace koji tako fantaziraju pa sve pevaju na pola tona...

nidzabg87 21.04.2008 10:33

Citat:

Originalno postovano od medino (Post 34502)
jebo te ,tek sad slusam pesme sa ovog grand festivala i ne verujem...pa jeste li culi tanju savic koliko joj je pukao glas pri kraju strofe....ne mogu da verujem...pa zar nije mogla za pola tona ili ton nize i verovatno bi jojk bilo ok...ne,riba oce iz Gis-a...i sta im znaci to da pevaju iz polu tonova,cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...moj prosli pevac je bio takav,Fmol mu nisko a Gmol mu visoko,kao brate daj mi Gis mol??? pa sta si bre ti Saban Saulic,pa kao gis...

polustepen mnogo znaci, pocni da pevas neku pesmu i dizi je sve za polustepen i u jednom trenutku vise neces moci da dizes vise... a i neki tonaliteti leze bolje... sve zavisi od pesme:) ja licno prvi put cujem to za polu tonove... a to za Grand sto kazes, jedino Aco Pejovic nije gresio on je konstantno bio u drugom tonalitetu=)):D salu na stranu Dzej nije imao falseva

neko je bas, neko bariton, neko tenor... pricam za pevace... tako da definitivno polu stepen znaci... ali ima i foliranja ne kazem da nema, sto je kod nas cesta pojava, bolje im ide foliranje od pevanja:) svaki drugi 'zna' da peva i 'razume se' u muziku:mad:

Alix 21.04.2008 12:41

Druže uz sve poštovanje ali ja još nisam čuo da je GIS niži od G...Valjda je FIS...I još jedna muzička...GIS-mol ne postoji...Postoji samo GIS-dur i AS-mol...Gis (povisilica) se nanosi na durove a AS (snizilica) a molove...Pozdrav!

Pilence81 21.04.2008 13:19

Ja ne cujem nikakav fals:lol:
Moracu da se vise druzim sa ovim pametnim i iskusnim muzicarima iznad ne bi li naucila sta vise o muzici B-)=))

No.1 21.04.2008 13:57

Pile ti si zaljubljena, falsevi ti se ne cuju sad.

kuki 21.04.2008 14:36

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 34526)
Druže uz sve poštovanje ali ja još nisam čuo da je GIS niži od G...Valjda je FIS...I još jedna muzička...GIS-mol ne postoji...Postoji samo GIS-dur i AS-mol...Gis (povisilica) se nanosi na durove a AS (snizilica) a molove...Pozdrav!

Alix,ovo sto si rekao da je Gis ton visi od tona G je tacno,ali ostalo uopste nije tacno!
Evo jedna muzicka...Gis mol postoji(ako ne verujes kupi knjigu "Teorija muzike" autor Marko Tajcevic),a Gis dur ne postoji nego As dur.I jos jedna muzicka...povisilice i snizilice se ne nanose,svaki tonalitet durski ili molski ima odredjen broj povisilica ili snizilica.I nije tacno da durski tonaliteti imaju povisilice a molski snizilice,to je nesto najsmesnije sto sam cuo:) hehe

Nemoj da se ljutis,ali neko ce procitati ovo sta si napisao i pogresno ce da se informise!

makikorg 21.04.2008 15:36

haha,znaci razumes se... H-dur ima 5 povisilice,a gis-moll je njegova paralela,tako da gis-moll itekako postoji...Teorija muzike Marko Tajcevic

makikorg 21.04.2008 15:40

Najaca provala koju sam cuo je<
sta je C-maj???
lik mi reko da je to kad podjes da uvatis C-dur,a ti se zaMAJes pa uvatis c-moll....
=))

medino 21.04.2008 15:49

dobro,dobro i ja sad vidim sta sam napisao pogresio sam ali ste valjda ukapirali sta sam hteo reci..."Fmol mu nisko a Gmol mu visoko pa trazi Fis mol".... pilence ,pa ovo je tuzna ljubavna pesma morala bi cuti taj fals ako si zaljubljena,valjda pevas ovu pesmu u kupatilu dok se tusiras ha,ha,ha,ha,ha...

maricm 21.04.2008 16:11

Citat:

Originalno postovano od kuki (Post 34561)
Alix,ovo sto si rekao da je Gis ton visi od tona G je tacno,ali ostalo uopste nije tacno!
Evo jedna muzicka...Gis mol postoji(ako ne verujes kupi knjigu "Muzicka Teorija" autor Marko Tajcevic),a Gis dur ne postoji nego As dur.I jos jedna muzicka...povisilice i snizilice se ne nanose,svaki tonalitet durski ili molski ima odredjen broj povisilica ili snizilica.I nije tacno da durski tonaliteti imaju povisilice a molski snizilice,to je nesto najsmesnije sto sam cuo:) hehe

Nemoj da se ljutis,ali neko ce procitati ovo sta si napisao i pogresno ce da se informise!

cuj gis dur ne postoji haha

Svaki ton se moze snizit ili povisit
g+ povisilica =gis,g+2povisilice=gisis tj A

Kuki izvini sto te ispravljam ali ne govoris ispravno

znas li koji je ton his i hisis=))

Npr u A-duru postoji gis jer se on nalazi u kvintnom krugu jer kvintni krug koristi povisilice a As je isti to u kvartnom krugu jer kvartni krug koristi snizilce.
Nadam se da znas sta je kvintni i kvartni krug.
Pozdrav

kuki 21.04.2008 16:18

Eee ne..ne znam sta je kvartni i kvintni krug aj objasni mi molim te...
Pa ja sam zavrsio nizu i srednju muzicku!
Cuj Maricm,tacno je da se svaki ton moze povisiti ili sniziti u okviru jednog tonaliteta,
ali Gis dur kao tonalitet ne postoji!To je As dur!Isto tako ne postoji Dis dur vec je to Es dur,...

kuki 21.04.2008 16:19

Citat:

Originalno postovano od makikorg (Post 34581)
Najaca provala koju sam cuo je<
sta je C-maj???
lik mi reko da je to kad podjes da uvatis C-dur,a ti se zaMAJes pa uvatis c-moll....
=))

Dobra provala:) hahaha

maricm 21.04.2008 16:21

onda si bio los u skoli.

kad neznas o tom gis-u i as-u

izvini sto ti kazem tako ali nisi napiso koji su tonovi his i hisis

milanceshow 21.04.2008 16:25

Jese li sigurni u to sto pisete?;)

maricm 21.04.2008 16:28

130% Sam Siguran!!!

kuki 21.04.2008 16:31

Citat:

Originalno postovano od maricm (Post 34594)
onda si bio los u skoli.

kad neznas o tom gis-u i as-u

izvini sto ti kazem tako ali nisi napiso koji su tonovi his i hisis

Pa ton His ti je u stvari ton "C",na primer u Cis duru ili Ais molu nemas ton "C" nego se taj ton zove His.A Hisis ako si bas zapeo da to kazem ajd...to je Cis(Des)!

A u skoli nisam bio los!

P.S. Molim bez vredjanja,ja vas ne vredjam!

kuki 21.04.2008 16:32

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 34597)
Jese li sigurni u to sto pisete?;)

Ja jesam 200%!

maricm 21.04.2008 16:33

Ja tebe ne vredjam i ne zeli da se zamjeram ni sakim samo kazem da nisi u pravu za onaj gis i as a ovo si sad upravu.
pozdrav

milanceshow 21.04.2008 16:34

Prihvatam samo odgovore sa 200% sigurnosti!!! =)) =))

EDIT : Kad me pre pretekoste. =)) Brz je KUKI !!!

maricm 21.04.2008 16:35

300%

Pilence81 21.04.2008 17:42

Ajde da vidimo ko ima sve muzicku skolu zavrsenu od vasB-)

Vaxter 21.04.2008 18:36

Ja zavrshio nizu i prvu srednje... :)

milanceshow 21.04.2008 18:42

Jel mozes Vaxter sa 310% sigurnosti da potvrdis neciju izjavu.
Kriterijum mi je bio 300% ,a sada je 310% .;)

Ko daje vise?

Vaxter 21.04.2008 18:44

Samo sam rekao da sam zavrshio muzichku, a ne da potvrdjujem nechiju izjavu! :))
Mrzelo me da chitam...
Bitno mi je da josh nema frke, a ako bude chitacu da znam ko ce dobiti bananu! :))

zvekan 21.04.2008 19:38

Ja mislim da lepse zvuce pesme otpevane u prirodnim tonalitetima od onih otpevanih u polustepenima.
Neznam zbog cega ali tako mi se cini.
Sta vi mislite?
Pozz.

tesla 21.04.2008 19:57

to ko ono kad je ciga trazio gispirin pa mu kaze apotekarka mislite na aspirin a on ce gis as meni to isto......... hehehe

za sve koji nisu sigurni 310% ima ovde na forumu lakijeva (ako se ne varam ) skola muzike pa moze svako prouciti. Puno stvari je lepo objasnjeno

marco 21.04.2008 20:41

Koliko sam upucen u muzickoj skoli za NE razlikovanje gis i as daju 1 ko vrata, samo da znate. Teoretski oni nisu isto.

Vaxter 21.04.2008 20:52

Oooo, da... :)
Chini se meni neshto da ov ove teme nece izaci nishta konstruktivno, i da cu do kraja celu da je ischitam, i onda zakljucham... :)

mykeli 21.04.2008 20:54

Teoretski, Gis dur ne postoji!!!
350%...

kuki 21.04.2008 21:01

Citat:

Originalno postovano od mykeli (Post 34660)
Teoretski, Gis dur ne postoji!!!
350%...

Kazem ja!!!:)

milanceshow 21.04.2008 21:07

Da sada Tanja Savic procita ono sto ste pisali odmah bi pesmu ponovo snimila ali iz G.
Skrenuli ste sa teme ljudi 360%.
Tanja Savic je ubava PIPI :D i ona za mene peva ko "PILENCE".;)

Korgminator 21.04.2008 21:13

Gledao sam cijeli Festival i nisam cuo da Tanja grijesi. I ako je grijesila, to nije nikakva bruka, svi grijese. Takodjer, Tanja je nova pjevacica i normalno je ocekivati greske, ali sve u svemu je super pjevacica za svoje godine. Ima jos hiljade drugih faktora koji mogu da zeznu pjevaca na takmicenju: monitori, previse smanjem mikrofon, miks, itd itd...znaci, ne ovisi sve do nje.

Na takmicenju mi se samo nije svidjelo to sto je Aca Lukas pobjedio koji je po meni imao najgoru pjesmu koju je on ikada izveo; al mora od necega dugove odplatiti. I nije mi se svidjelo sto jos uvijek dopustaju onim brdjanima poput Milos Bojanica da se takmice, ali polako ih se rijesavaju :D yay yay. Ne svidja mi se sto matorcima poput Esme dopustaju da se takmice, sta ona ima tamo da trazi. Ja da sam se pitao pobjedili bi Nemanja i Silvija ciji su se glasovi idealno uklopili.

mykeli 21.04.2008 21:52

Ok,ovo je definitivno promasena tema u vezi teorije i lestvica...necemo vise ovde o tome, imate novi post u vezi toga, pa cemo tamo da raspravljamo do mile volje...
OK!

Beethoven 21.04.2008 22:14

Ovo je jace od mene:

Al ce neko sa ove teme u apoteci traziti GISPIRIN!!!!!

He,he,he...

Trenutno vrijeme na Forumu 11:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org