![]() |
Pjevacica
Ljudi mozeli se ovi dana proci na svirki samo sa pjevacicom. Da ona pjeva citavu noc bez pjevaca, sta mislite po vasem desavanju?? Drugo, sta mislite koliki bi repertuar trebala da pjevacica ima da bi mogla tako noc odraditi sama ona? Pitam jer nisam bas nikad citavu noc sviro sam pjevacicom samom
|
NEMA te pjevačice koja možeda odradi tezgu bez pjevača...BAr ne na jačim gažama a ako je to kakva kafana ili tupa u kojoj se svira onda je to drugo...Ima previše dobrih muških pjesama koje nijedno žensko ne može da odpjeva kako treba...Najgora mi je situacija kad se pjevaljka digne pjevati Ej odkad sam se "rodila",Put me zove,itd...Nije to prate za ženski vokal...Nit može pjevač da odpjeva koji ženski hit...Ne znam kako je kod tebe,ali ja izbjegavam rad sa pjevačicom na daleko,jer kod nas ih i nema onih "pravih" da znaju izvući pravi bakšiš,dok moj pjevač Dejan vadi "dušu"iz svakog novčanika...Neka i druge kolege iznesu mišljenje...Pozdrav!
|
Po meni mnogo je bolje uzeti dobrog pevacha, i ushtositi se sa njim... Napucati repertoar i cao... Poslednjih 2 meseca radim samo sa pevachicom, i prs'o sam vec malo...
Ona odradi 1h, sat ipo, sve zavisi, a ja odguljim ostatak vecheri... I, na kraju, uzme svoj deo, a delimo fifti-fifti, bez razlike, i uzme Shure koferche i pali kuci... A, ja, ostajem josh pola sata da kupim kablove, teglim zvuchnike...itd... Naravno, niko ne ochekuje da pevachica treba da kupi kablove, a kamoli tegli zvuchnike, ali bar da zna kesh da izvuche, nego ove danashnje i to slabo rade... Tako da se razmishljam da uzmem dobrog pevacha, mladog, da bar skuplja slatke klinkice na svirci, a posle ce, naravno malo i kablove da skuplja.... :D Vishe koristi u svakom sluchaju od pevacha nego od pevachice.... Samo shto je jebeno to shto danashnje gazde vecih lokala, trazze pevaljku... Bem li ga... :/ |
U ovom nasem vremenu, nije moderno da ti peva celog dana ili noci jedan(jedna) pevac, jer je mnogo dosadno za goste a to i oni znaju...
Drugo, sto se zenskog vokala tice, ima ljudi pevacice koje nisu afirmisane, a koje 100 puta bolje pevaju od ove sa televizije... Trece, nase @pilence(Dusica) je jedna od tih gore navedenih vokala, zenska peva i muske i zenske pesme podjednako dobro "muski" sto se kaze...dusu dala za tezgu, narudzbine, rad iz mesta kako god gazde zele, pa i kafana, mozda ima jaci repertoar od tvog Dekija Alixe:D Pozzz brat:) |
Sto se tice toga pitanja ja licno radim svojim pjevacom 4 godine a cesto radi i pjevacica sa nama mislim da musko moze u svakom slucaju da odradi posao lakse cjelu noc nego pjevacica, mada je bolje da se radi sa pjevacem i pjevacicom tako da raja ima svasta da slusa!!!! Toliko od mene.....pozzzzzzzzz svima
|
Dali zavisi od mjesta kakvo je recimo diskoteka, kafana, itd bili moglo se makar 4 sata muzike uraditi od 9-1 recimo nekako?? Ja takodje neznam puno i neslusam puno pjevacice recimo kao jana, semsa, dragana, itd i nisam nikad ni volio da slusam za mene je pjevac samo zakon, a jeste u pravu inace na velikim muzikama pjevacica koja gostuje ima nekok pjevaca sa sobom.
|
[quote=mykeli;38077]U ovom nasem vremenu, nije moderno da ti peva celog dana ili noci jedan(jedna) pevac, jer je mnogo dosadno za goste a to i oni znaju...
Evo ja cu kratko,samo kao posmatrac. E dobra stara vremena.Pa ljudi moji,prije se u kafanu islo velikim dijelom i iz razloga sto pjeva dobra pjevacica.Ja sam imao prilike dosta da putujem i obisao sam hiljade kafana u bivsoj Yu.Kad pred kafanom ili restoranom(vecim,manjim) vidis parkirano mnogo kamiona-odmah svracaj.Tu mora da je dobra klopa,konobarica ili pjevacica.(naravno da se islo i zbog dobrih pjevaca) Po mom skromnom misljenju,jedna sposobna pjevacica(ne mora biti neki narocit vokal) ce uvijek uzeti vise baksisa od pjevaca,ako imalo zna raditi svoj posao i proseta u publiku.Tu naravno mislim na musku slabost prema zenama,a jos ako se koja i popila.Ima mnogo dobrih i zenskih pjesama-tako da mi nekako glupo zvuci da se narucuju muske pjesme pjevacici. Naravno da je sada izgleda bolja kombinacija: pjevac-pjevacica-jer je bolji ugodjaj-nema vise nikakvih pravila. Medjutim-jadna je ona pjevacica koja nemoze iznijeti jednu tezgu od 4 sata sa pauzama,i ako nema u glavi repertoar da to i odradi. |
Citat:
|
Kako god da je, pevac na kraju svirke ruke u dzepu i cao...
Ja teglim svoje 2 klavijature i kablove i stalak... Srecom imamo monter od koga rentamo opremu pa on skuplja sve ostalo... |
I kad kažeš pjevaču ovučenje je 20eur...Jaaj on se vadi na gorivo i putne troškove...I da se nebi svađali ko magarci pred narodom uzmem po#$%nih 10eur za Dynacord PM-2 i ZX5 kutije...I ako to nije za plakati onda stvarno ne znam...Jaran spakuje mikrofon u Shure-tov kofer i ode piti a ja konj skidaj kutije,motaj kablove i kad sve popspravim moljakam konobare da mi pomognu nositi opremu do auta...Ma nepravda je sa svake strane,al šta ćeš takvi su uslovi u kafani...
|
Ma jebena stvar druze...ne pricaj hvata me nervoza.
|
Ja mislim da je naj bolje imati TRANVESTITA za vokalnog solistu.
Peva MUSKE,ZENSKE pesme i moze da NOSI KUTIJE......... |
Ova ti je dobra :rotflol:
|
Koliko ljudi zive u zabludi igidi:lol:
Evo ja sam izgleda unikat pa pevam tezge bez pevaca,ne doduse svaku ali dosta njih.Sto se repertoara tice,pevam apsolutno sve muske pesme koje se traze po veseljima.Nije da se hvalim ali samo pricam istinu. Mnogi muzicari zive u zabludi takodje da nema kvalitetnih pevacica,da su sve ovakve ili onakve a svi ti isti koji iste te kvalitetne pevacice ne pevaljke vec pevacice kude jedu iz nasih ruku:p Citat:
|
=))
Milanche, car si nad carevima! Pola sata sam se valjao... :)) |
Evo da uletim...poznato je ima svakakvih pjevaca a i pjevacia svi se trudi i namazani su i prave se da su Saban Saulic ili Snezana Dzurisic...ali nije to to...pjevac po nasim potrebama ako je umjetnik super je ali je vecinom zabavljac koji narod treba da zapali....ja sam imo prilike i naletio sam na svakakva cuda sto po svojim svirkama sto po tudzim sto sam gledo...iskreno u bendu imamo samo dvije pjevacie i rade poso nenormalno dobro....dakle ja misli da pjevacica moze da odradi svaku tezgu sama! A naravno treba da se pazi koga se vodi ako se vode neke Dzujzulejhe sto neznaju salter od MIC upalit onda je drugo! A uvjeren sam da je nasa (moja) :D Pilence jedna od tih koje mogu tezgu neprestano same radit jer imaju to u krvi i glas i opustenost i stil za zaplit ljude...a naravno da je pilence posebna:D
Pozdrav..Alen! |
Moram da se dopunim sta cu:lol:
Posto vecina kuka kako pevacice i pevaci ne motaju kablove i ne nose zvucnike i sl.pa eto doslo je vreme da kvalitetni muzicari imaju ljude koji to rade za njih:p Milance a ti ako ne prdnes nisi ziv=)) |
E Milance jesi kralj,to sto Pilence kaze je sasvim ok. mada tako "nesto" naci kao sto je ona je jako tesko,u koliko je tacno to sto kaze...........ali pevacice su pevacice i uvek ce biti pevacice...ako me razumete kolege.
Veliki pozzzz svima;) |
Zato AZIZ ima naj vise posla.
|
Rzumemo te dragi kolega:lol:
Ne znam samo sto muzicari mesaju pevacice od pevaljki,ocigledno da samo epitet seljaka u dusi ne razlikuje jedno od drugog:p Nego mene zanima musljenje muzicara zasto nama pevacicama prepisuju naziv"pevacica-kurva"? Bas me zanima da cujem odgovore kolega muzicara/poljuprivrednika i sl?:lol: |
U taj ili ta radi za dva pevaca i dve pevacice,mislim za vreme svirke.....a posle toga ne znam kako "radi"....he,he:D
|
Citat:
|
Primitivluk sreco! Pjevaljaka i Pjevacica....razlika!
|
Pilence iskreno da ti kazem ja zenske vokale tj. pevacice maksimalno postujem prilikom saradnje,na prvom mestu sto su zenske osobe u pitanju a na drugom znam sve sta prolaze u toku svirke sa kojekakvom "bagrom".....nije to ljudi bas tako jednostavno,kazem to zato sto sam bio pet godina "decko moje pevacice".....nadam se da me razumete...pozzzzzzzz
|
Po mom misljenju bar 80% pevacica su najnormalnije zene a ostatak su lujke i dileje ali slicna proporcija je i medju muzicarima.Ima alkosa,budala,narkomana i ko zna cega jos.Znam nekoliko pevacica koje uvek pitaju da li treba da pomognu oko razglasa, mada bi se ja pre ubio nego da mi zensko od 50-tak kg.nosi razglas.A znam ih dosta koje mogu da odrade tezgu od 6-8 sati same.Svaka satorska pevacica iz Sumadije,Homolja,Macve ima da odere neku gradsku tezgu kao laksi trening.Jos uvek se u Srbiji prave svadbe od tri dana(od jutra do sledeceg jutra pa dva sata spavanja pa opet ispocetka),i oni koji to rade ne osete svirku od 4 sata.
|
I sta na kraju raskinula ti? Jao ubicu je.
|
Pa morali smo raskinuti,svasta se tu desavalo,poceo posao da propada jer je obostrana ljubomora ucinila svoje......zato preporucujem[-X...nikada koleginicu za neku ozbiljniju vezu,ja sam se zavaravao svo vreme ali to "pukne" kad' tad'...............ko je imao slicnog iskustva razumece......pozz
|
Pjevacica
Citat:
NEDAJ BOZE SVADBE ILI RODJENDANE ,KRSTENJA I SLICNO NE UPUSTAJTE SE U TO SA SAMO JEDNIM VOKALOM JER JE IZREDNO TESKO .AKO SVIRATE U NEKOJ DISKOTECI PA MOZDA JE I MOGUCE ALI UZ JAKI REPERTOAR TURBOFOLKA.A DOTICNA KOLEGINICA BI MORALA DA IMA NA REPERTOARU KAKVIH 500-1000 PJESAMA.OD TIH 500-100 OTPJEVAT CE SAMO MOZDA 70 ALI TO JE TO. LIJEP POZDRAV. |
..
kolege ja sto sam do sada vidio pjevacica samo pod satorom na vasaru uzme vise para od pjevaca ako je ta vrst pjevacice ali kad gosti slusaju pjesmu a ne samo gledaju, pjevacica nema sanse sa dobrim pjevacem u restoranu folkoteci isl. ako nije zaista stvarno pjevacica koja pjeva a ne samo pokazuje tjelo a radio sam sve vrste tezgi u zivotu bar kod mene je bilo tako znaci mislim da ima vise faktora ali treba razgraniciti dali je pjevacica samo za gledanje ili i za slusanje zatim kakvi su gosti,objekat i te stvari...ja takodje pjevam raznovrstan repertoar ali bez dobrog pjevaca ne hvala bezobzira na pjevacicu...
|
Hajro...na dalje...
Nemoj da pises sa velika slova !!! |
Pozdrav
Pjevacica je ciganka medjutim ima dobar glas za pjevati ali nije bas sa puno iskustva u muzici. Mjesto u kojem pricam za svirku je kafana koju drze neki albanci i gdje ima uvjek go#$!rije svakakve. Inace je mladja raja i po neki cigani su tu. Mislio sam da sa nekim turbo folk repertuarom i malo juznog vetra bi moglo nekako se proci ali opet nisam siguran. Ali hvala na komentarima i pomoci opet znam ima ljudi u ovom forumu koji duge godine sviraju i bave se muzikom ja sam ti ipak momak od 20 godina. |
Ali, niko nije odgovorio Pilencetu na pitanje? Bash niko...
Shto se za pevachicu vezuje pridev kurva? Pa, sad.... To misli masa koja dodje na svirku, a to im je Grand Show smestio u glavu.... Jer, ove nove grandovke shto se stancaju, samo fizichke atribute imaju, a ovo ostalo tuga.... Ne znam da li je neko od vas chuo za Sandru... Klinka, 19 godina ima, iz Beograda.... Idite na youtube.com i kucajte u search Sandra-Afrika, pa posle nemojte reci da mala zasluzzuje pridev kurva.... M' ajte, molim vas, odakle vam to... ;) |
No1-jarane Zar Ti Nije Postalo Jasno Da Hajro Malo Teze Vidi Ako Su U Pitanju Mala Slova.
Lijep Pozdrav. |
Hajro brate, mozda bi i pomislili tako sto ti kazes da je u pitanju vid i ako je tako veoma mi je zao, ali ti u mnogim postovima pises normalnim slovima, a i sam znas da pisanje velikim slovima na forumima znaci da se neko dere(viche).
Nisam hteo nista lose da ti kazem, toliko o tome i mislim da ne moras na ovaj post da mi odgovaras...samo ispostuj "standarde"! |
-Moguce je...
Nisam procitao sve ove postove... Samo prva dva,-i ovaj preposlednji... Negooo... Zavisi stvarno gde sviras.. Recimo da odes u neko selo,npr. I nakaciti se njih 30 napaljenih zbog pevacice, -koji ne znaju sta ce od para... Imao sam prilike da to vidim,-a i pricali su mi... Znaci,-kad se pevacica dotera,i sta sve jos... "Sve je moguce"... Aj' zdR... |
Trenutno vrijeme na Forumu 08:16 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org