![]() |
Pa 2x,pametan Izbor?
Zamolio Bi Svakoga Ko Je Malo Iskusniji.imam Klavijaturu Pa 1x-pro,jedino Mi Nedostaje Ram Memorija Koja Je Ovde Samo 32 Mb.za Neke Moje Potrebe Trebalo Bi Mi Jedno 512 Mb.da Li Je Pametnije Uzeti Neki Recimo Akai Sempler Do 1000 Eur Ili Da Doplatim Te Pare Za Pa2x-pro Pod Uslovom Da Je Istina Kako Se Ranije Pricalo Da Ce Mu Prosiriti Ram Memoriju Do 1gb.interesuje Me Da Li Je Kvalitet Semplova,loop-ova Ubacenih U Akai Osetno Bolji Prilikom Zivih Svirki U Odnosu Na Semplove Ubacene U Korga Ili Se To Toliko I Ne Cuje.zahvaljujem Svakome Ko Bi Mogao Da Mi Pomogne Oko Izbora.
|
Kao prvo PA2X ima MNOGO slabiji vokoder nego što je na PA1X...To može da potvrdi mnogo kolega kao i sam velemajstor GAGO...E sad ako ti je samo problem zbog RAM-a,nabaviš sebi jedan dobar sempler sa mnogo memorije,i vučeš ga u PA1X...Do sad nisam čuo od NIKOGA da je ko imo više od 256MB memorije a mislim da je to i nemoguće za sad,ili bar dok ne izađe noviji OS...AKAI-evi sempleri su vrhunske stvari i mislim da su bar za 2-3 puta kvalitetniji od onih što su u klaviturama,jer jedan Sempler-Modul je mnogo kvalitetnije izrađen nego sempler na matičnoj ploči sintha...Ne znam neka se jave Marco07 i Nedim pa nek ti svjetuju...Da,tu je i GALA koji koristi sempler pa nek ti ispriča svoje doživljaje i iskustva...Pozdrav!
|
Svima koji sviraju Korg aranžere i ne žele da nose dve klavijature bih preporučio da uzmu recimo Sonic Cell sa srx1 proširenjem za bubanj...to je vrh,nema bolje...koristiti Korg kao kontroler i za "desnu ruku",a sa Sonic-a vući bubanj i po koju tercu...nema dalje...
za kupovinu PA2x treba dodati dosta para,a ne dobija se neko drastično poboljšanje,ovako sa ovim modulom se otvara sasvim nova dimenzija...skoro sam slušao tu kombinaciju...tvrdim NE POSTOJI NIŠTA BOLJE U OVOM TRENUTKU!!! |
...
Gledao sam nesto na brzaka taj Pa2xPro,znaci nekih 15-tak minuta!Klavijatura je stvarno extra,ima za jedno 10 do 15 posto bolji sound od Pa1x i naravno 4x vise memorije a sad prvi put cujem za to da moze da ide do 1Gb sa RAM-om!E sad da komentarisem da li vredi toliko para i koliko je bolji od Pa1x stvarno ne mogu jer nisam imao tu klavijaturu na duze vreme da je propustim kroz sake :) Sto se tice semplera Akai je mnogo mnogo dobar izbor i imas dosta semplova sredjenih za rad za njim!Sa akai-em nemas greske u izboru sigurno jer evo ja znam jedno 10-tak ljudi sa kojima saradjujem da ga koriste u studiskim radovima i extra im odradjuje posao i svi su mi ga srdacno preporucili kao odlican izbor!Ima ovde ljudi koji ga koriste na svirkama pa nek ti oni kazu nesto vise o njihovim iskustvima a ako zelis da cujes kako zvuci eto nadji neki snimak od momka sa nickom GALA i poslusaj kako sve to zvuci u Akai kombinaciji ;)
|
Ako ti je to potrebno onda ti se potpuno isplati, zaboravi na neke stvari sto ljudi pricaju
i dalje pokusavaju da uporedjuju PA1X i 2X, PA2X je Jupiter za 1X u svakom pogledu. Za tvoje potrebe Vocal Harmonizer je najmnje vazna stvar, ne obracaj paznju. Za ta 1000 extra ja bi uzeo PA2X jer AKAI ko AKAI nece moci da zvuci kao na PA2X zbog efekata, tu za sada nemoze nijedan sint na marketu ne samo AKAI. Al ipak tvoje je i koliko ti mozes platiti i potrositi. |
Ko sto Alix kaze AKAI sampler je bolji al i ta vremena idu pomalo unazad...
Na Korgu ce mnogo bolje zvuciti, AKAIevi efekti nisu ni blizo. |
@XONIK, evo sad se upravo cudim...Boze Gospode, pa ljudi su prezadovoljni i sa 8,16,32 i 64mb a tebi malo 256, pa trazis i GB..ovo da vidim i da se krstim...
Samo 2xpro bi mogo da ti zavrsi posao... Da, sto se tice semlera..samo novije sprave, nista staro zbog mnoooogo stvari... |
pa 2x,pametan izbor?
Hvala svima,tek sada vidim da ima novih komentara na moje pitanje.Voleo bi takodje da znam sta mislite na primer o kombinaciji pa 1x-pro +Korg Triton Studio? ,Korg Triton Extreme? ili Roland Fantom-X6?KORG M3 je verovatno opasna solo klavijatura ali kod nas u Bg-u malo skupa,nova oko 1900e. KORG KORG LE me ne interesuje-losa dirka,mozda takvu dirku ima i Fantom,nisam probao.hvala unapred na odgovorima.
|
2X and game over.
|
Fantom X6 nema ni sličnu tipku kao TR/LE,puno je mekša i laganija,Fantom X i slične mu serije idu do 544MB rama i uz to 1 GB Flash Card.
Od Fantoma možeš napravit mnoga čudesa ;) btw,možeš ga koristit kao AKAI....(neznam od koliko i do koliko AKAI ima RAM-a) al 544 MB bi ti bilo možda i previše. Imam kući PA1X Pro Elit i Fantom X6,a na gaži imam G-70 i Fantom-a...obje kombinacije rade mrak. |
Citat:
P.S: VINGULA...meni je u kafani X a kući G...stigla prinova...:-) |
...
Ma ja sam skontao sta coveku treba i opet ti ja kazem bolje ti je da imas Pa1xPro i jos jedan vrhunski workstation nego Pa2xPro pa nek prica ko sta hoce!S tim sto za 1000e doplate ne mozes uzeti X6 ili M3!Ja imam Pa1 i uzimam za svirku jos jedan Roland X6 a za te pare koje cu da dam za njega mogu da doplatim i da uzmem Pa2 i jedan polovan triton Le ;) I jos nesto Rolandinjos ne zaboravi da je Pa1xPro sempler i da se u njega moze staviti ne bubanj od Rolanda nego mogu da usemplujem i Phil Colinsa ako hocu pa da mi njegov bubanj lupa =))
|
Jedno uspoređenje-bez svađe molim...
Marco07 i Mykeli su vrhunski muzičari,i velemajstori za studio...koliko se sjećam obojica (za marca sam siguran100%),koriste možda svega 20MB (možda ne ni toliko) semplera u sinthu...E sad-momci prave čuda sa svojim instrumentima i stvarno zvuče do jaja,i dođe XONIX-niovajlija s 2 posta,i traži 1GB---Pa stani čovječe...Tyros2 koliko se sjećam ima 1GB pa svi govore o setovima do 60-70mb max...Sad kakve će on semplove da stavlja da mu treba 1GB to stvarno treba da se upita---Drug ako imaš 1GB rama to ne znači da je sinth bolji ili da brže radi (nije to ko kod kompjutera) već ćeš imati samo više memorije (za midije-hehe)...PA1X će da ti odradi poso i jedan dobar AKAI sempler,a ako ti trebaju ti efekti što ih je Nedim navodio-o,onda kupi sebi pa2x i to je to...Bez komplikacije,Pozdrav! |
Citat:
|
Pa2X je naravno extra ali ako zelis externi rack za semplove onda naravno triton rack uzmi, to je vrh, ni taj pa2x mu ne moze blizu sto se zvuka tice, lepo pise na modulu HI MODULE/SAMPLER, u njemu semplovi zvuce extra, jeste naravno da on moze do 96MB memorije ali ako cemo ga iskoristit samo da vucemo iz njega boje za pratnju tj. ritmove meni dosta.. to je moj izbor! Aloha :)
|
Citat:
|
...
Stanite ljudi pa mi se ovde nismo razumeli!!!Niko nije rekao da je Pa2xPro los,ne valja i slicno,to je vrh masinerija!Covek je pitao sta da radi jer mu treba minimum 1Gb rama na koji moze da racuna u svakom momentu verovatno zbog lupova i slicnih stvari!Niko nije rekao Pa2 ovo a Pa1 ono,da to odma razjasnimo da ne bude bespotrebnih komentara!!!Svako je dao svoju preporuku i tacka da se ne kacimo sad oko bespotrebnih stvari a ja sam samo naveo primer da cu uzeti Roland X6 kao drugu klavijturu za soliranje zbog mnogo razloga i navecu neke!Ram Memorija moze da ide do neki 430Mb sto je i vise nego sto mi treba za moje potrebe(treba mi oko 200-250mb u vrh glave),ima fenomanalnu dirku,vrhunski zvuk i perverzija opcije,izradjen od kvalitetnog materjala i prelepo izgleda!Sa njim cu moci u potpunosti da zadovoljim svoje prohteve i da ne mislim na drugu klavijaturu bar 5-6 godina a i duze!E sad ne moze niko da mi utuvi u glavu da sa Pa2 ili bilo kojim aranzerom mogu da postignem to za moje potrebe kao sa Rolandom X6 i nema pravo niko da se ljuti na taj komentar koji sam dao jer imam nameru da X6 koristim prvenstveno za desnu ruku i da vezem midi sa Pa1xPro!Eto tako stvari stoje sto se mene tice ;) A Rolandinjo sto se tice tvog komentara to je stvar ukusa,nikada ali ni pod tackom razno ne bih menjao Pa1xPro za G70 ali sve je to stvar ukusa ;)
|
pa 2x,pametan izbor?
Kolege,samo da objasnim,na pocetku sam naveo da bi bio potpuno zadovoljan sa 512mb ram-a,to je sasvim dovoljno,bas kao sto Marko kaze za razne loopove+ neke kvalitetne semplove instrumenata.1 Gb sam vise naveo kao pitanje zato sto je ranije bilo price oko toga da postoji mogucnost prosirenja na pa2x-pro do 1gb.Od toga verovatno nece biti nista,mada se slazem da je i tih 256 Mb odlicno i dobar napredak u odnosu na 32 kod pa1x-pro.Sada moram otici da probam Fantoma ako Marko kazes da ima fenomenalnu dirku,to me bas interesuje,ne znam ljudi,po meni odlicnu dirku ima TRITON STUDIO,Korg Oasys-za mene vrh-probao,vrh mu je i cena i mogucnosti ali to je totalno studijski Workstation pa kome se moze,moze. Rolanda nisam probao.posto je np polovan Fantom x6 ako ga uopste ima polovnog? Pozdrav svima....
|
...
Ja sam nasao brate jedan X6 polovan,kao nov za 1500e sredjen full za narodnjake bez torbe!Cena mu je 1600 ali za mene je 100e nize jer znam coveka kod koji ga prodaje!Uzecu ga 100 posto!!!Pazi ovako ako ti treba klavijatura za soliranje da ima dosta memorije i sto je najbitnije 100% veran sound uzmi ili X6,7,8 ili korg M3!ovo sto rte savetujem je isto ono kao sto bi ja uzeo za sebe,i M3 je isto vrh klavijatura ali sa obzirom da imam Pa1xPro uzimam jednog vrhunskog Rolanda ;)
|
Marko7 sta kazes na Fantom Xa njega sada moze da nadje 800-1000 eu.
|
Citat:
|
Citat:
Za cenu ti nisam sto posto siguran,mogu sutra proveriti... |
Citat:
P.S. javi mi se na PP ako ćeš novog Fantoma...da napravimo cenu... |
@ marco7
molim te reci mi koliko kosta x6? |
Interesuje me cijena tog sonic cell?
|
Citat:
|
Citat:
|
...
Eto znaci jos 100 nize!Dobar je to workstation,extra dobar!!!!
|
Ubacio bih se na temu ako je moguce ali da ne bude svadje nego bih cisto informativno pitao sledece, na korgovom sajtu sam gledao poredjenje pa 1x -a 800 pa2x bla bal. primetio sam da pa800 i pa2x imaju iste odlike sto se tice tone generator istoi broj oscilatora polifoniju.E sad bih voleo da mi kaze ko zna da li postoje velike razlike u tonu posto postoji velika razlika u novcu. Pozdrav svima
|
Momci dzabe vi uporedjujete klavijature!!!
Poznajem momka iz beca koj svira na pa50 i Tritona LE ´a i digitech vocoder!! To je samo da se covek krsti kako to zvuci - nemoze mu prici ni PA1x ni PA2x kako je momak namestio klavijature a i na sve to je jos i vrhunski muzicar! SVE JE STVAR NAMESTANJE SINTA ......... Ako neznas rukovati snjom ...... dzabe care date pare! Ako ne verujete - Snimak Gipsy Devils 2007 za download na yucafe.com pa slusajte |
Citat:
|
eh..joojjj
Pa 50...kao i svaka klavijatura moze se dobro nastimati i lijepo zvucati..ali kako kaze kolrga MArco7..usporedjivati pa 50 i 2x...a jooojj..:-O
Ali ako to tako ide u tvom kraju, daj zamjeni moju fiat bravu ( sredjena do j.j. );), za neki BMW sa serijskom opremom.=))..malo sale:lol: |
....
A evo i moja baba kaze da ne bi menjala dedu nikada za momka od 25 u punoj snazi!Kaze da deda zna da ga namesti =))
|
halo momci..........
niste me razumeli ...... hocu da kazem da nevredi i ta najbolja sprava ako neznam da je iskoristim i namestim!! Kod tog momka kojeg sam spomenuo zvuci taj pa50 mnogo bolje nego kod mnogih pa1x i pa2x bas zato sto momak zna da izkoristi svaku funkciju na njemu. JEDNO JE MOGUCNOST KLAVIJATURE (sta bi mogo a neznam da koristitim) ------- A DRUGO JE KORISTITI SVE MOGUCNOSTI KLAVIJATURE. Prosto: Sta mi vredi i PA2x ako nemam Ritmove??? Mislim da ste me razumeli sad sta sam hteo reci. |
Citat:
|
Procitao sam prvu i trecu stranicu ovog posta jer nemam zivaca da citam ostale. Sve sto radim na svom sintu radim sam (posaljem po nekada neki demo koji naravno komentarisu samo oni koje sa razumiju, drugi koji ne komentarisu ne zamjerim , mozda im je mrsko). Ja bi samo dodao na ovo sve...da imam samo jos 32 mega rama nikada nebi dao svoj 1xpro ni za kakav 2x,3x,4x niti neki akai...Pa eto ima 32 meni dosta i ovako mi odradjuje sve sto hocu...staro brisem i nabacujem novo...Pozdrav! P.S. Bulldog02585>ako imas ikakve veze sa administratorima tog sajta koji si naveo...neka vala brate maknu onu reklamu pa da se vidi sta ima na toj stranici ha ja :)
|
Ja sam pisao sporedbe pa800 i 2x.
|
Izvinjavam se svima jer sam odgovorio na temu i postavio pitanje jer ovde vise izgleda od pojedinih glupaka koji nemaju veze sa zivotom ne moze ni da se pita nista ni informativno niti iz dobre namere niti na fin i kulturan nacin odmah krecu svadje.Jos jednom pojedinima: Izvinite sto ste glupi. Pozzdrav
Pozzdrav i tebi ! Ubuduće pazi kako se izražavaš. Prekratko si ovdje da bi se ovako odnosio prema kolegama. Odmorit češ malo. |
Citat:
|
Svi ste me naljutili sad cu da uznem sekiru da pucam:p
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:46 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org