YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Upozorenje: Virus na PA800!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5172)

Tomy 08.07.2008 10:46

Upozorenje: Virus na PA800!!!

Drugovi moji , dogodio se problem. Bar meni!
Naime, uključim klavijaturu, ubacim USB i nakon par sekunda počne nešto krckati u zvučnicima i sve se zablokira. Ugasim klavijaturu, izvadim USB, ubacim ga u komp, otvorim ga u My Computer i gle čuda! Pojavile su se dvije datoteke. Jedna od njih je AUTORUN.INF a druga je, ne sjećam se točnog imena ali mislim da je pisalo ovako tele.xls.exe. Prepostavljam da je to virus!!! Sjećam se da sam u subotu ubacio svoj USB u laptop od bubnjara pa sam najvjerovatnije pokupio od njega virus.
Sad kad upalim klavijaturu samo mi se pojavi crni ekran i ništa dalje.
POMOZITE MI JER SUTRA SVIRAM, AKO BOGA ZNATE!!!!
Od srca vas molim!!!

blatusan 08.07.2008 11:01

Ojjjjj majko!!! Pokusaj care nekako da reinstaliras operativni sistem! Jer on mora normalno da bude normalan kad se puni i da mu sve izbrisi i ubaci na novo! A prije toga izcisti taj USB i prodzi ga kroz antivirus program da nema sta sakriveno! Ma da mi nije jasno kako moze virus na klaviajturu!?? Pozdrav,ALEN!

Tomy 08.07.2008 11:03

Ne mogu uopće do sistem menija jer ne reagira niti na taster INTRO1 kad ga palim.

blatusan 08.07.2008 11:05

Auuu PM! Neznam care to mi se cini ozbiljan problem....da nije nesto na maticnoj...jer cisto sumnjam da i ako je virus bio da moze da napadne pa800 posto jebiga to su skroz sve drugo nego PC nebi trebalo nista!! Jedino neki set da si ucitavo u kojem je to stavljeno bilo i bas napravljeno za klavaijture...Neznam care ja bi na tvom mjestu prvom servisu kuco na vrata a ako imas garanciju sto mislim da imas leto i sredzuj to!

Tomy 08.07.2008 11:13

Na nisam ništa radio. Imam svoj set koji sam radio od nule. i nisam ništa učitavao. Samo od sebe se to dogodilo. Uljučio sam klavijaturu i kad se sistem učitao radila je jedno desetak sekundi i počelo je samo od sebe krckati. Do tada mi je uvijek normalno radila. Nikad nikakvih problema. Zadnji software koji je bio unutra je 1.51. Ako je bila datoteka AUTORUN.INF na USB-u moguće je da se pokrenula ona druga zaražena pa je napravila neku štetu.

Vex 08.07.2008 11:37

Pazi Tomy,to sto kazes sa autorun.inf i tim .exe fajlom nije moguce. Zasto? - Zato sto je klavijatura napravljena (njen operativni sistem) tako da poznaje samo one extenzije fajlova koje njoj trebaju (na primer: .set ,.kmp.ksf,pcg ,mid,.kar...itd)... *.inf i *.exe su extenzije operativnog sistema Windows i one imaju uticaj u njemu ,a sam autorun.inf je bezopasan i regularan fajl :
http://en.wikipedia.org/wiki/Autorun http://autorun.moonvalley.com/autoruninf.htm
...znaci,cak i ako bi na usb stavio pravi virus (za Windows OS) i koristio taj usb na klavijaturi -tvrdim da se nista ne bi desilo,jer taj virus nema okruzenje u kom bi mogo da deluje. Nadam se da ces posle ovoga iskljuciti opciju da su virusi napali tvoju klavijaturu.
A tvoj problem vise zvuci da je hardverske prirode,tako da sa takvim nekim simptomima mislim da je najbolje da posetis neki servis.

poZZ!

Tomy 08.07.2008 11:41

Ja samo pretpostavljam. Nisam siguran. Ali znam samo da se to dogodilo kad sam umetnuo taj USB. Nema drugi razlog jer nisam ništa drugo radio. Trebalo bi pitati odgovorne ljude u korgu da li je to moguće da se klavijatura zarazi na taj način ili ne.

blatusan 08.07.2008 11:51

Vex i ja tako isto mislim da je vise tipicna bolest Pa800...jer to on nemoze citat te fajlove...porini se jaro zovi jer tto zajebano zvuci! Pozdrav, Alen!

sinisa 08.07.2008 11:55

Ne moze biti virus posto klavijture rade na malo drugacujem principu od recimo windovsa i ono sto su tvrdili da je virus na pa80 je obicna grska u setu
to jeste u ritmu. Posto mnogi nisu zanali kako da je isprave serviseri su to dobro naplacivali,a ceo postupak je trajao oko 10 min i pa80 radi kao nov.:D

Kao sto je kolega rekao imas odredjene tipove fajlov koje ona cita i nama sanse da pokrene neki drugi.
Evo ja sam skinuo par virusa sa neta i ubacio u E80 (namerno) i nista posto ne prepoznaje vrstu fajla.
Da je bio virus i posto je datoteka "Autorun" 100% bi se pokrenula i na PC cim bi Flash spoio na usb.

Ne znam kako je kod PA800 ali na E80 tokom paljenja klavijature drzis dva odredjena tastera i tako ulazis u meni za reinsalaciju OS.

Ako postoji takav nacin ulaska u meni,a ne reagira onda je problem malo ozbiljni. Verovatno je nesto sa elektronikom,od napajanja,memorije pa nadalje.

Koliko je star taj PA800?

Tomy 08.07.2008 11:58

sad se negdje izlazi garancija

sinisa 08.07.2008 12:06

Ako je pod garncijom nosi je pa neka to oni rese i nemoj da im spomonjes usb jer ce onda da se izvlace kako to ne spada pod garanciju samo da bi ti uzeli pare.

Tomy 08.07.2008 12:12

Ok, hvala. Riješit ću. Sad trenutno ne mogu kad sam na poslu. Ali sutra ujutro odmah krećem u akciju. Svirku sam odgodio jer nemam na šta odsvirati, a do petka mislim da ću riješiti pa javim!

Tomy 08.07.2008 12:19

Sad sam zvao trgovinu gdje sam ga kupio. Baš sam dobio gazdu, a poznam ga. Rekao mi je da je već imao takvih slučajeva. Moguća greška je najvjerovatnije na mrežnom modulu.

kreso 08.07.2008 13:14

Bok Tomy !

Ak si kupio Pa800 kod Franca (dalje neću reklamirat jer se nesmije. Mi znamo na kog mislimo) onda ti je 99,9 % kvar u napajanju (gotovo svi imaju isti problem). Otfuraj mu synth u servis dok je još pod garancijom, i uzmi zamjenski (dat će ti Pa800 il Pa1X) da možeš odradit svirku. Napucaj ga sa svojim setom i ožeži. U čitavoj prići pušiš samo svoj SET, koji u ovom slućaju dotični poslije dobiva đabalesku. Jedino ak ga stigneš izbrisat, jer ti ga posuđuje dok je tvoj syth pod garanciomna popravku samo na 24 sata.

stamenmeteor 08.07.2008 14:20

moras da reinstaliras operativni sistem i naravno resurs ispocetka...... probaj prvo da sve izbrises.... drzi taster fade out i dok ga drzis upali klavijaturu i ne pustaj taster fade out... trebalo bi tako da se sve izbrise.... a onda izpocetka ucitaj os i resurs... pozdrav

Tomy 08.07.2008 16:33

Na intro1 za učitavanje OS-a ne reagira. Probat ću sa fade out. Možda je samo neka programska greška, ali ne vjerujem kad je skroz mrtav. Samo se upali rasvjeta od ekrana. Ništa drugo.

Tomy 09.07.2008 17:23

Evo, bio ja u servisu. Stavili oni nju odmah na stol, otvorili i rekli da je napajanje otišlo, da se stalno to događa i da to bude brzo gotovo. Poprave oni napajanje, ali kljava dalje ne radi. Šta sad? Kaže glavni serviser ostalima da imaju tu na servisu još jednu istu kojoj je tipka pukla pa da probaju izvaditi matičnu ploču iz nje da provjere jer mu je ova sumnjiva. Neki elementi pokazuju čudne vrijednosti na mjernom instrumentu. Tako je i bilo:

Uslijed greške na napajanju (iz napajanja je probila izmjenična struja na elektroniku) je otišla matična ploča, odnosno procesor!

Garancija se priznaje!

Vex 09.07.2008 20:37

Super,imao si srece,sve se dobro zavrsilo! B-) Ako vec nisu,zamenice ti to u garantnom roku i vozi... ;)

No.1 09.07.2008 21:02

Ovo sto se desava sa pa800 je sramota.
Toliko se ljudi zale grevota.

medino 09.07.2008 21:21

da znas jbg. nije mi samo jasno kako mogu posle jednog exstra modela [PA80] da naprave ovakav krs...

tesla 09.07.2008 21:41

Citat:

Originalno postovano od No.1 (Post 43602)
Ovo sto se desava sa pa800 je sramota.
Toliko se ljudi zale grevota.

ja bre ljudi evo 10 meseci intenzivno radim na klavijaturi i nema sta nisam radio sa njom i NIJEDAN problem nisam imao NIKADA do sad. Licno mislim da svi ti problemi nastaju zbog nepravilnog rukovanja sa opremom........

Millan 09.07.2008 22:12

Ja imam Pa800 vec godinu i po, znaci 18 meseci, prosla sito i reseto, i kisla napolju i nije se videla od prasine, i izgrebana vec, cak joj i leva mrezica od zvucnika pocela da rdja i popila jednom pola case spricera, al nikad nikakvih problema nisam sa njom imao.
Vec sam rekao u jednom postu da je u 99% slucajeva nepoznavanje klavijature i jednostavno neznanje. Eto citam skoro na KF, kaze lik kao pricao mu njegov drug da je opet tamo neki njegov rodjak koji ima Pa800 skino OS sa zvanicnog sajta i sa njim ucitao i neki virus, jer je navodno OS bio zarazen. Sad ovaj pita jel to tacno. Pa sta covek da mu odgovori, naravno da je tacno, cim je postavio takvo pitanje....bzvz...:confused::rolleyes:

gnovako8 09.07.2008 22:23

kolko sam upucen odlazi im memorija ,a memorija je komplet sa plocom mozda je i tebi neki uzrok toga ,,,, nije mi jasno zasto kupujete taj pa800 i meni se svidja,ali kad sam cuo dosta njih se zali da rikava hvala nebi ga uzo ni za 1 500 eur steta dobro radi ali riskantno je;)

Alix 09.07.2008 22:43

Po mom mišljenju PRVI MODELI su najbolji...Dakle poznajem već dosta kolegi sa PA800 i oni koji su ga uzimali lani,apsolutno se ne žale ni na šta-nit na memoriju nit na display,OS,ama baš ništa...A ovi koji su ih uzimali prije 3-4 mjeseca pa i pola godine,stalno se nešto bune pa smrzaje,pa kontrast se mjenja,pa zablokira banka,pa ovo pa ono...E sad ne znam jeli stvarno toliko ne valjaju te "druge" serije il to raja izmišlja kako bi se diskutovalo-ne znam ali nešto tu ne štima...Evo moj PA1X je star 3 godine,a do sad NIŠTA nije riknulo samo od sebe,dakle to radi ko sat...Pozdrav!

hajro 09.07.2008 23:34

evo jedno moje iskustvo sa virusom na klavijaturama,naime ja sam nekako dobio putem disketa jedan virus u moju yamahu i kad god potegnem neki recimo fail sa yamahe uvijek mi se na disketi pojavi NERO PHOTO SNAP i to na kompu pobrisem pa nema problema,ali sam u bosnu odnio tu jednu disketu i posudio sam od prijatelja njegovog tehnixa kn 3000 i ubacio svoju disketu i jedno vrijeme je islo dobro dok nije naisao taj NERO PHOTO SNAP i zablokirao kljavu u svakom smislu, to jest na displeju sve ocitava ali zvuk ne ide vani niti na tastaturi niti na midi failu.i ja mislim da je to ipak virus koji moze da napadne kljavijature.

No.1 09.07.2008 23:52

Citat:

Originalno postovano od tesla (Post 43607)
ja bre ljudi evo 10 meseci intenzivno radim na klavijaturi i nema sta nisam radio sa njom i NIJEDAN problem nisam imao NIKADA do sad. Licno mislim da svi ti problemi nastaju zbog nepravilnog rukovanja sa opremom........

Tacno je to, i ja sam imao pa800 1,5 godina i nikakav problem...
Al ko sto Alix kaze ja sam prve serije uzeo...oni na dalje svi imaju neki propust.

Dacky1984 10.07.2008 03:07

Tomy, ja studiram informatiku i veruj mi na rec da je Vex u pravu. Fajl sa extenzijom *.exe* ne moze nikako da se startuje tj. pokrene na klavijaturi, ako me razumes, pa samim tim on ne moze ni da deluje na nju u bilo kom smislu jer nije prethodno pokrenut. Dakle, nije moguce da ti se to desilo zbog "virusa". To sto si ubacio flash-ku itd... po mom misljenju je slucajnost no ipak ti proveri to u nekom srvisu ili slicno. Aj zelim ti puno srece pa javi sta si napravio
Pozz

rale 10.07.2008 03:36

Tomy, da li si probao NAND FORMAT?
Neznam da li je neko opisao kako,ali evo ti nacin pa probaj;

"MORAS IMATI OS (Pa800_os_v101.pkg) KOJI IMAS NA CD OD KORG-A I KOJI JE 4,965 KB.
PROCEDURA:
1. OS Pa800_os_v101.pkg) 4,965 KB
2.OFF
3. ON + DRZIS TASTERE ( STYLE + MEDIA )
4. NA EKRANU SE POJAVI NESTO DRUGO I TAMO NE DIRAS NISTA, VEC IDES NA ( PAD 4)
I PRITISNES. SACEKAJ DA SINTISAJZER ODRADI SVOJE.
5 . MEDIA TASTER.
6 . OFF
7. NA USB STAVIS I ( Pa800_os_res_v101.pkg) OD 129,516 KB . TO JE NA ISTOM CD-u
I UCITAS TAJ OS.
ONDA OFF SINTISAJZER I NA KRAJU ON. I TO RESETUJE KOMPLET SINTISAJZER I ONDA JE KOMPLET KAO IZ FABRIKE."

Ako posle ovoga imas problem,onda je on sigurno hardverske prirode i nema veze sa nikakvim "virusima", jer oni za PA800 seriju NE POSTOJE.

Da ti pojasnim malo NAND FORMAT zbog raznih komentara;
To ti je isto kao da formatiras tvoj HD na kompu i instaliras novi OS.
Poz i sretno.

No.1 10.07.2008 04:48

N I K A K O !!!

Nand Format nemoj raditi nikako.
Osim toga propasce ti garancija.

kreso 10.07.2008 09:44

Kao prvo NAND format kako kaže No. 1 ne radi ni u ludilu. To je zahvat isključivo namjenjen samo za profesionalce i servisere. Posljedice nestručnog rada s NAND formatom su iste ko da si uzo čekić od 5 kila i opalio njime po Pa800. Ovo je ozbiljno i ne zafrkavajte se sa time ako ne znate što radite.
A što se tiće posljednje generacije KORG-ovih Pa zadnji koji je pošteno urađen kao serijski je Pa1X Pro Elite. Pa800 je strašno izfušan. Eto svi moji prijatelji koji ga sviraju su ga do sada minimum jednom reklamirali i nosili u servis radi sitnih popravaka il neispravnosti. Najčešći su kvarovi s napajanjem, a ima dosta reklamacija i na touch screen. Zadnji OS je prepun bug-ova i pogotovo stariji modeli (iz početka 2007.) zablokiraju samo tako.
Nije sad ovo antireklama za Pa800, no trebalo bi vidjeti da li su ovi kvarovi učestali isključivo na seriji koja putuje na naše prostore tj jugoistok europe ili im je ta "bolest" prisutna u svim serijama i na svim tržištima.

Ili im je to promaklo kao i sa Pa80. Još dan danas nitko ne može odgonetnuti zašto na lijevom zvučniku hrđa mrežica, ali na gotovo svim 80-tkama. Eto, ja ih do sad vidio jedno 50 komada s hrđom na istom mjestu. Počne u doljnjem desnom čošku i širi se prema centru. Nevjerojatno :-O

medino 10.07.2008 10:03

koja je razlika izmedju nand formata i obicnog,sad ste me zagolicali sa ovom temom...
serife,ne mogu da verujem ovo sto si rekao,i moja pa80-ica ima (doduse veoma,veoma malo) rdje na levoj mrezici...
ali znas sta,ako im je to jedina SERIJSKA greska,neka vala,sve ostalo radi exstra
to je mnogo bezazleniji problem od ovog sto imaju pa800-ke

sinisa 10.07.2008 11:59

Kakav bre NAND format?
Covek je lepo rekao da mu je otisla galavna ploca na kojoj je procesor.

Ne shavatam sto ljude toliko mrizi da procitaju sve pa onda daju odgovor?

Pc virusi ne mogu da zaraze klavijaturu,NE MOZE.

Millan 10.07.2008 13:01

Ja poznajem ovde kod mene jedno 10-ak kolega koji imaju Pa800 i niko nema nikakvih problema. A, sto se tice poslednjeg OS-a, odlicno radi i nema nikakvih bug-ova. Ja sam klavijaturu kupio u januaru 2007god. i uopste ne blokira.

skoricnik 10.07.2008 13:38

Takodje nemam nikakvih problema...Stavio sam OS 1.60 u nju i sljaka kao zmaj ;)

medino 10.07.2008 16:25

Citat:

Originalno postovano od sinisa (Post 43653)
Kakav bre NAND format?

Ne shavatam sto ljude toliko mrizi da procitaju sve pa onda daju odgovor?

decko,vidim da nisi u toku,to sta je njemu otislo,procitali smo jos juce,a onda se rale ubacio sa predlogom o nand formatu,e a onda su mu momci N.1 i serif rekli zasto to nije dobro da se radi...
procitali smo mi sve postove,opusteno...

BaK1 10.07.2008 17:20

'ebo vas pa800, vazda neki problemi, pa nemože to bit dobro kad su izgleda u italiji proizvodili nesto ili sklapljali dijelove nesto od toga jest...
mom KORGi3 ima 15 god. pa ga nečujem da kahne :))

skoricnik 10.07.2008 17:46

Citat:

Originalno postovano od medino (Post 43650)
koja je razlika izmedju nand formata i obicnog,sad ste me zagolicali sa ovom temom...
serife,ne mogu da verujem ovo sto si rekao,i moja pa80-ica ima (doduse veoma,veoma malo) rdje na levoj mrezici...
ali znas sta,ako im je to jedina SERIJSKA greska,neka vala,sve ostalo radi exstra
to je mnogo bezazleniji problem od ovog sto imaju pa800-ke

I na mom Pa80 je pocela rdja na levom zvucniku na istom mestu :-O Zato je i otisao;)

A znate zasto je pocela rdja?

Zato sto su pored tog zvucnika potenciometri, pa kad onako znojavom rukom podjes do njih pa svaki put malo zakacis zvucnik...i onda se tako skuplja vlaga i pocne da rdja...nema drugog resenja :)

kreso 11.07.2008 08:58

@ Skoricnik

Bravo !!! Sigurno si u pravu u vezi hrđe na Pa80. Vidiš, ja o tome nisam uopće razmišljo. Već sam mislio da je tvornička greška, da im robot kod farbanja (valjda šablonski) na tom mjestu isfušari pa slabije pofarba.
Sad bi valjalo to nekako otvorit i duplo pošpricat.

Trenutno vrijeme na Forumu 07:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org