![]() |
Pa800 Problemi & SkyMusic
Pozdrav kolege...Evo ovog trenutka sam se vratio iz Beograda...Naime bio sam u SkyMusic-u da mi poprave Korg Pa800. (U pitanju je hardverska greska, tj. ne prikazuju se RAM-i, sto je i napisano na zvanicnom Korg-ovom sajtu i sto svi zaposleni u SkyMusicu to vec ZNAJU...Posto su vec imali nekih intervencija u vezi toga, logicno je da bi trebali da obezbede potrebne rezervne delove za eventualan servis...) Isao sam na zagovoren termin za popravku...
Moj otac i ja smo prevalili put od 150km u jednom pravcu da bi u 10h bili u servisu, ostavili klavijaturu i po kisi lutali Beogradom i cekali njihov poziv... E sad tu pocinje zaplet... Posto nas i do 17h nisu zvali, otisli smo u servis da vidimo sta se dogadja...U servisu naravno nisu popravili klavijaturu uz objasnjenje da nemaju rezervnih delova, sto se kosi sa informacijom na njihovom web-sajtu koja glasi: Citat:
S' njihove strane vrlo "profesionalno" nisu nasli za shodno ni da nam kazu da nemaju delova i da ne mogu u toku dana da je poprave... Posto nam je naravno fejs bio ovakav -> :mad:, mi smo se uputili ka njihovoj prodavnici...Tamo smo dobili vrlo uverljiv odgovor, da ce nam popraviti klavijaturu u zakonskom roku - od 45 dana, a moj otac se PROFESIONALNO bavi muzikom (ne radi nigde, samo svira) i automatski njemu propada posao u tih mogucih 45 dana...Ko ce da nadoknadi tu stetu? A svi znate jaaako dobro kakva su danas vremena u Srbiji...Pitam se, da li moraju da obezbede BILO KAKVU zamenu za instrument koji ne mogu, zbog svoje poslovne politike, popraviti u kratrkom periodu? Dobro cu porazmisliti da li cu sledeci put uopste kupiti nesto u SkyMusicu...A zapitajte se i vi...BRUKA I SRAMOTA!!! |
Zao mi je drug,stvarno bruka i sramota.I ja imam pa800 koji za sad radi bez greske samo ne znam do kada ce tako:confused:
|
E moj deckonja,WELCOME TO DISNEYLAND....I mene su pre dve godine zavlacili nedeljama za neku spravu koju sam hteo da kupim,pa su mi na kraju rekli da idem u drugu prodavnicu...bas su ovako vrlo "profesionalni"...
|
SkyMusic strahota.
To je zabrinjavajuce,sa takvim ljudima moras znati pravi nacin.
Recimo da si mene pozvao,sve bi drugarije ispalo. Reci mi,jesi li poneo neki pistolj kada si se tamo uputio ? |
Ma jok :rolleyes:
|
Nigde bez pistolja.
E,pa zato drugar sledeci put kad krenes u Beograd pogotovo kad je nesto tako neizvesno,nemoj da kreces bez pistolja.
Na zalost,danas su takva vremena,a znam kako ti je jer sam imalo jednu slicnu situaciju. Pozdrav. |
Citat:
|
Drmitavet,jesam li te pitao nesto ?
Ti si neki bukvalista. |
...
A ja kazem da se smire strasti ;)
|
jos jedan pa800 koji je crk'o i jos jedna prica iz SKY-a...znaci neverovatno...
|
Marko,sve je u redu,i eto izvinjenje ako je potrebno.
Ma svasta se danas radi i treba razmiliti dobro i o kupovini nove klavijature. |
....
Ne treba izvinjenje,danas je bas neki tezak dan na forumu!Problemi kod nekih,drugi nisu u fazonu,treci se raspravljaju...Samo sam uleteo u pravi cas :) Opusteno ;)
|
Aman zaman,pa ako se ne zezamo malo,.ebes posao.Nemoj Psiho da si na kraj srca,jer znas onu:"Ko je na kraj srca,ne moze da p..."...I nemoj sad opet da si lose volje i da se ljutis...
|
Ma mislio sam ja da si se ti nesto naljutio,pa sam zato.
Nije problem,naravno malo sale nije na odmet. A inace,nije mi los dan,vec ova kisa danas me je bas...... |
Pa naravno da nisam ljut,nego sam uvek u fazonu da se zezam,a pogotovo tamo gde vidim da se zateze situacija[ne mislim na tebe].Mozda neki put zazvucim grubo,ali je bez lose namere.Mada,ima likova ovde kojima bih dupe pomerao,al opet kazem-bez da ih vredjam...
|
Moj savet je, ako klavijatura nije u garanciji, Rolandov ovlasceni serviser Nebojsa Cupic. Iako ga je neki kolega na jednom drugom forumu "pljuvao", to je jedan od retkih majstora koji popravlja klavijature, tako sto zameni deo. A u Sky servisu, kao i u skoro svim ostalima ako nemaju da ti zamene kompletnu plocu, zavlace te dok ne poruce novu. A ti za to vreme radi sta znas.
|
Koliko je vremena proslo od kupovine?
Ako je proslo 7 ili 14 dana onda moraju da ti daju nov PA800. |
Sky music? No comment!!! ''Veoma su ljubazni''!!!:-w
|
Kolege što se tiće prodavaonica muzičke opreme ili tzv. popularnih "Misic shopova", svugdje je tako. Doslovce dok si kupac mame te, obečaju, povlaće za rukave ... da izvinete ma samo što ti u dupe ne pušu.
Čim "istovariš" par somova € za opremu zaboravi više na lijepe riječi. Bitno im je da samo čim prije izađeš iz dučana, čak kobajagi zaborave i potvrdit garancije, a u slučaju nekakvih gratis poklona (jer si platio u cashu) vrte očima ko da si s Marsa pao. Ja imam par kolega, dealera muzičkom opremom, no u posljednje vrijeme i oni su "gadovi" što se tiće suradnje, jer kad ih god nešto zatrebam onda zaprde po svome u stilu "Jooooj, pa što mi nisi jučer reko, baš sam imo u rukama ... mogo sam ti dovest" il u stilu "Hmmm, to će malo teže ić, znaš teško je to nabavit. Nema, ako i nabavim platit ćeš skuplje radi truda, potrošit ću telefona i bla,bla gluposti" :rolleyes:. Mislim, oni od nas žive. Da nema nas, mogu natrpat dučan ne znam s čime, al tu robu neće prodat. Nažalost i mi smo naivci jer sve što novo izleti kupujemo odmah prije nego pošteno isprobamo i čujemo reakcije ostatka muzičkog svijeta. I bilo bi najpoštenije da ih za takav bezobrazluk tužimo društvu za zaštitu potrošaća, pa čemo onda vidjet kako će se ponašat kad ih oglobe s par desetina tisuća eura. Skoricnik, lijepo ti njih na sud, pa nek si misle. Traži dnevnicu za izgubljeni dan, traži zamjensku klavijaturu da možeš radit. Jer tebi je synth ipak još pod garancijom i u garantnom periodu ima da radi. Tebe nije briga što je crko. Nisi kriv za kvar, a za svoje (ne male pare) ima da ih goniš na kraj svijeta. Postoji zakon koji te štiti. |
Slažem se Krešo!!! Skoricnik -Treba li bi da ti daju drugu klavijaturu dok ti tvoju ne poprave. Šupci su ispali!!!
|
Nisu hteli da daju - upravo zato sto su supci...
Kao "nemaju na lageru"... Citat:
|
Imao sam takav slucaj ali sam dobio zamjensku klavijaturu dok nije moja popravljena, radi se o jednom shopu u zagrebu.... I mislim da je to dobra volja gazde ako ce ti dati zamjensku jer mislim da je njihova obaveza sto i stoji u garncijskom popraviti sint u određenom roku i to je to.... Nepravedno al jbga...
pozdrav |
Evo ovog trenutka sam zavrsio poziv, gotova je klavijatura...Mislim da sam ipak malo grublje reagovao, ali evo oni su se pokazali profesionalno...Dok bi neko drugi cekao mozda 45 dana, ja sam sacekao 1 dan...
|
....
E sad lepo svi u glas i izvinjenje Sky music-u =)) a ti Skoric ne trci pred rudu drugi put =))
|
:">
|
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD> Nadam se da nije problem što sam iskopirao post sa "bratskog" foruma?
</TD></TR><TR><TD><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=3 width="90%" align=center border=0><TBODY><TR><TD>djlabomi ::</TD></TR><TR><TD class=quote> Postoji i hvaljen je izvesni Leo u "SkyMusic"-u. Njega ne poznajem. </TD></TR></TBODY></TABLE> Ja baš nemam neko dobro iskustvo sa izvjesnim gospodinom!!! Prije 2-3 godine sam otišao da mi promijeni puknutu dirku na Pa1Xpro, i da mi popravi pitch-bend koji je ostajao zaglavljen u desno.Naravno telefonski sam sve ugovorio, donio klavijaturu on mi rekao da dođem za par sati, kad je sve bilo gotovo dođem i vidim kako dirka koju je ugradio nije ista!!!??? Doduše u svirci se uopšte ne osjeti razlika jer je odozgo ista veličina, ali kad se pogleda odozdo itekako se vidi razlika... Ne znam tačno cifru koju je uzeo za "popravku" ali znam da je bilo onako "oho-oho"... Pitch bend nije popravio već mi je tražio nekih 150-ak evra za novi jer navodno tom nije bilo lijeka?! Tad sam skontao da me "loži" i da mu je samo lova na pameti te sam brže-bolje pokupio klavijaturu iz servisa... Isti taj pich bend mi je dečko u Bijeljini(kod koga sam otišao po preporuci) popravio i uz zamjenu par tastera(koji su bili upali) naplatio nekih 20-ak evra!!! _________________ Ibro poče pričati o parama o slavi, mi ga odgovarasmo Ibro ne budali. Ti si nešto drugo ti 'armonikom liječiš bol, na estradi sve je lažno, na estradi sve je fol... </TD></TR></TBODY></TABLE> |
Leo je u ovom slucaju bio veoma korektan...Ucinio je sve sto je mogao...nije imao delova da popravi...Zato sto ove iznad njega bole patka za nas - musterije...
|
skoricnik ,to je moglo da se ocekuje od njih... Skymusic-teeeske lopine i monopolisti.
Konkretan primer: Joystick za pa1x u Nemoackoj kosta 38 eura. http://www.thomann.de/gb/korg_joysti...fc17c728de1a74 a zvao Skymusic-kod njih 120 eura ,:mad:sa ugradnjom=)) - Lopovi nad lopovima ,samo to mogu da kazem! Pa to je bre potrosni materijal,to treba da bude podnosljivo,kvare se relativno cesto te stvari... Zakljucak: Da niko nikad ne ode da nesto kupi u Skymusic-ja prvi necu,iz principa. Pa kad njih nije briga za musterije,sto bi mene bilo briga za njih? :mad: |
a shto je mnogo mnogo je......
|
Znaci vole da "deru" ljude...skupo!
|
Pa to je ta prica-sto ti skuplja sprava,to ti skuplja popravka,u fazonu:Aha,vid ovoga ,ima da pljusne parhiljada za klavijaturu,ima i za popravku...Tipicno,isto ko u auto servisu.Na "kantama" ne mogu da zarade pare....
|
Citat:
|
Ne branim servisere,da se ne protumachi pogresno posto i sam spadam u tu kategoriju,ali shvatite ljudi da je trziste rezervnih delova toliko zatvoreno da je to strashno..pod ovim ne podrazumevam gumice,dirke i tako sitnije greske,vec sto se tice same elektronike..
Pozdrav svima |
Mikikg : koliko bi koštao točak za tempo na pa1xpro? Malo preskače.:)
|
Samo jedna primjedba---Ne živim u Srbiji ali znam koliko je jebeno dole ali ovo što sam vidio NIJE NORMALNO!!!Pazi ovo,Korg PA2X košta u SKY-MUSICU 2999eur (zaokružimo na 3000) dok je kod nas u Sloveniji 2.442eur kod generalnog uvoznika koji i distribuira za Sky-Music...E sad gdje je tu logika?Dole nema para siromaština a nabudžali cjenu čak i veću neg u Njemačkoj ili Sloveniji...Da nije dole preko noći porasto standard?Jesu li vam plate šta veće kad imate tolike cjene?Žalosno...
|
Alix buraz, jeste tako nazalost...Ovde je jebeno bruka! 8-X
|
Citat:
|
Alix, jel hoćeš da mi uzmeš pa2xpro, kad rešim da ga kupim, ja ću ti poslati pare...ok!? Mi smo ti brate ovde sirotinja!:(
|
oko 65e sa zamenom
|
NIJE problem drug...Kad god hoćeš kupujem i šaljem...I sam evo skupljam pare da ga nabavim i još par tezgica i moj je...A što se tiče uvoza...Glasbeni center Čurin je najveći uvoznik za balkan što se Korgova tiče,on ih distribuira trgovini AudioPro koja poseduje Artist (tako su mi rekli u AudioPro) a Artist je povezan sa SkyMusicom...Ali u svakom slučaju sramota kolika im je cena na standard...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org