![]() |
PA1x ili pa800
Evo ljudi u velikoj sam dilemi ,ja sviram sam i pjevam ,posla imam skoro svaki vikend .E sad sam prodao svoj aranzer i idem danas da uzmem novi ,u dilemi sam izmedu ova dva aranzera .Meni je potrebna klavijatura koja nece zakasljati i zakazati,tezina mi nije bitna ,najbitniji mi je zvuk i kako to radi na razglas i navodno semplovi.Daj mi recite sta da uzmem vi koji ste imali ove klavijature ili imali pa1x pa ga zamjenili za pa800 ,ZASTO .Kija ima kvalitetniji zvuk i rad ,evo recimo mogu danas uzeti pa 1x za 1400 eura polovan u trgovini a pa800 mogu naci za 1800 ali privatno.Danas bi trebao ici da vidim u trgovinu inedolazim kuci dok nesto neuzmem .. Imam tritona le isto .Gledao sam na forumu i trazio usporedbe o ova dva sinta ali nisam se bas snasao tako da nemislite da nisam gledao po forumu ,Dali pa1x ili pa800
HVALA NA ODGOVORIMA |
Uh druze, nemoj ovu temu potezati, najbolje ti je da sam razmislis i da uzmes... Dosta se prasine dizalo oko ova dva aranzera, bilo je svadje, prepirki, pola ce ih reci pa1x, pola pa800, najbolje idi probaj obadva, i odluci se sam...
Pozdrav |
Pa ajd' ako bas nisi nasao...Pa800 uzimaj...Apsolutno isto radi na razglasu kao Pa1X...Imao sam ih oba u sobi jedno vreme, i svaki stil je bio isto namesten i isto je radio! Razlika u tezini je OGROMNA...Pa1X je tezak preko 20kg dok Pa800 ima oko 13kg...Cak je i laksi od Pa80...A sto se tice zvuka...Tu ne razmisljaj puno...Znam da ce sad gosn. Alix i ekipa Pa1X da malo kude Pa800 i da hvale Pa1X ;) :D Na tebi je da odlucis. Ja imam Pa800 vec 9 meseci i nisam se pokajao ni u jednom trenutku...I da...Pa800 ima 64 MB Ram-a dok Pa1X ima samo 32...Mada moze se nabudziti na 64 ali ja to nikad ne bih radio...Sto je sigurno - sigurno je...
Tako da sam ja za Pa800, a tu ti i kolega Nedim moze pomoci ;) Pozdrav |
Belaj tema pazite na ponasanje inace belaj banane!!!!!
|
Kazem ja...
|
Sta da uzmes neces pogresiti, to je jasno, oba dve su izvrsne klavijature.
|
Hvala ljudi,ali pa800 sam se uplasio zato sam cuo mnogo ljuda da im se kvari da su imali problema ,to me najvise sad odbija od njega jer sta da dodem na svadbu i on stane mogu se slikat , i dali mi neko moze reci u vezi te saund tehnologije od ova dva aranzera jedan posjeduje ovaku a drugi onaku ,koja je bolja tehnologija po tom pitanju neznam sad nazive .
|
To sto si cuo da se puno kvari...To je bilo u prethodnim serijama...Sada je to sve popravljeno...
Pa800 poseduje KORG EDS (Enhanced Definition Synthesis) sound generator, a Pa1x KORG HI Synthesis (Hyper Integrated Synthesis System)...Koliko se razumem, bolji je ovaj na Pa800... Starije kolege, ako gresim - slobodno me ispravite ;) |
Jos samo ovo ukratko ,molim dali od korga pa50-80 ritmovi se mogu ucitati u pa1x ,i pa800 i dali sa pa800 mogu u pa1x jer imam neki ritmova od pa800 od kolege eto samo jos ovo i nema me ...necu vise zamarati vas
|
Sa Pa800 u Pa1X se ne mogu ritmovi ucitavati...A sa ovih starijih serija mogu!
Poz! |
Evo ljudi kupio sam korga pa1x dobio sam ga za 1500eura sa koferom masivnim sa tockicima.Klavijatura je ko nova e sad ga moram srediti jer nema nista u njemu ,pa eto ako ima zainteresiranih za pomoc nek mi se jave ,bicu zahvalan volio bi srediti taj vocader da mi pjeva terce ,pa trebao bi dobrih semplova harmonika ,i semplovanih bubnjeva za ritam sekciju i ritam gitaru ,eto ako vam nije od stete a imate volje pomozite da ga malo sredim za novu sezonu,Inace sviram narodnjake novo i staro ....Eto nek mi se jave ljudi koji su mi voljni pomoci da ovdje nepostavljam kojekakva pitanja i dobijama banane jer pitanja imam milion .
Pozdrav od DAGIA |
Eeee cestitam care...nebi svakako pogrijesio! Nek ti donese svega najboljeg puno uspjeha i svega! Potrazi po forumu ima dosta tema pa mislim da ce ti moc pomoc a ako nema to sto te zanima postavi pitanje pa cemo ti pomoc!!!
|
Cestitam druze, nisi pogrijesio, imas u download centru svasta za pa1x, vjerujem da ces ga napucati da valja :)
|
Prijatelju, stari si clan na ovom nasem sajtu, pa mislim da ovakva pitanja i ne bi trebao da postavljas...
Proveri, procitaj teme pa posle pitaj konkretno ako ti nesto nije jasno i ako nema odgovora na eventualnom pitanju, ali ovako da trazis ritmove, semplove ovo-ono...?? Pa puna ti je Down sekcija takvih stvari..imas i kvalitatenih i manje kvalitetnih! |
MIKIII...Lisico jedna...daj mi na PM svoj MSN,tražim te već mjesecima lpovčino...Čestitke drugu na vrhunskom instrumentu...Dakle nisam se ubacivo u debatu ali svakako si kupio "boljeg";)...Pozdrav!
|
Dobro ljudi hvala na odgovorima sa download sekcije mogu skidati od kojih klavijatura da bi pasalo na moj pa1x ,znam za pa50-80 a dali sa pa1x pro stvari pasu na pa1x ,da neskidam daba ako neide ....I imam tritona sa finim bojama dali te boje znaci sempovi i ram boje modu da se stavljaju u pa1x i kako stoje stvari sa tercama ....
|
Drug PA1X i PA1XPro su ISTE KLAVIATURE!!!....Dakle razlika je samo što PRO ima 6,5 oktavi i nema zvučnike,inače TO SU POTPUNO ISTE MAŠINE...Pozdrav!
|
Alixe drug moj:)...msn imas u mom profilu, samo sto ga ja slabo koristim,mislim na MSN hehe..:lol:...to je "djavolja rabota" kao i sam Net
Kad se nagazimo, pricacemo!..inace sam ubacio tvoj novi MSN i da cestitam Dagiju a posebno tebi na novim masinama...!!! |
Ljudi moji evo davam se malo pozalim,kao sto sam rekao kupio sam pa1x kao sto sam rekao ,i jucer kad sam dosao u trgovinu ponjega ja tamo a ono se radi o pa1xpro znaci ona velika mrcina ,malo su se zeznuli i sta reko uzecu ja to cjena je ok 1500 eura ,i donesem ja to jedva kuci ,pa to je tesko kao kamion.i svirao sam malo sinoc na njemu i vidim da to meni nepase ,znaci njegove dirke (tipke) nikako mi neodgovaraju pogotovo kad sviram kola ,preteske su i ja njega ljepo spakujem i danas idem da ga vratim i da uzmem pa800 .Ja mislim da ce to biti najbolje evo cekam da se prodavac pojavi danas na polu pa da to rijesim...E boze i te klavijature
|
Ideš s konja na magarca,al nema veze---tvoje pare,tvoj instrument...Inače PA1X sa zvučnicima (tog sam ja imo) je vrhunski instrument...Al et prešo si na pa800 i neka ti je sa srećom!
|
Pa zar nije Pa1XPRO laksi? :confused: Dirke su iste potpuno kao na Pa1X, ako se ne varam...Tako da mislim da si dobio bolju kombinaciju nego da si uzeo Pa1X...Ispravite me ako gresim ;) Nisam se jos susretao sa PRO :p
|
Pa nebi se ja bunio da se to radilo o pa1x sa zvucnicima ,ali to se radilo o pro izvedbi bez zvucnika ,pa ko ce to nositi velik je ,ja zivim u stanu i treba to nositi na drugi kat,pa u auto pa iz auta itd.Zato sam sad sjeban a najvise me jebe to sto su mu dirke onakve klavirske ,pa prsti mi odpadaju kad sviram kola i neke brze stvari , sa pa800 mislim da ce biti puno lakse ...evo cekam sad 11 sati da zovem butik pa cu vidjeti sta mogu napraviti jer imaju jedan pa800 tamo ,pa cu vidjeti da zamjenim .
|
####Pa zar nije Pa1XPRO laksi? Dirke su iste potpuno kao na Pa1X, ako se ne varam...Tako da mislim da si dobio bolju kombinaciju nego da si uzeo Pa1X...Ispravite me ako gresim Nisam se jos susretao sa PRO####
E moj kolega Skočirnik...Baš i ja vidim da se nisi nikad susreo s obim mašinama...Sve što si napiso-promašio si...Pa1X ima Najbolju tastaturu na kojoj sam ikad sviro,dok pa1x ima hammer tipke,pa1x i pa1xpro su tu negdje težine,a da je dobio bolju kombinaciju?Vala zavisi od muzičara...Meni lično bolje odgovara PA1X zbog zvučnika,tastature i designa...A nekimaje bolji PRO zvog tipki,designa,itd...Ali u suštini po moći---one su potpuno iste,samo par stvarčica ih razlikuju...A kod PA800 i PA2X--nije tako...Ne,ne,nema šanse... |
Alixe druže moj...đesi ti...jesil živ ebla te kobila ;) Tipke nisu ni slične na PA1X i PA1XPRO tu si 100% u pravu. Meni odgovara tipka na 1xPRO jer sam klavirista pa mi treba tvrđa tipka. Prije par dana sam se slučajno zadesio na jednoj svirci i raja me nagovara "Daj ti jednu zasviraj za nas". Neki momak je bio sa PA-500. Ako vjerujete...nisam mogao kako treba mijenjat akorde u lijevoj ruci a o desnoj ruci da ne pričam. Trebala bi mi godina da se naviknem na tipke kao što su na PA500. Za mene lično...UŽAS !!!! Kakve su na PA800..nemam pojma jer ga nisam svirao a ako su slične kao na Pa500 da znam da se opet negdje ne osramotim :)...Pozzz (Alixe...znaš li ti da se trebe više lože na 1xpro nego na 1x iz razloga što je 1xpro - duži...veći..moćnijiiii...čvršći...hheheh)
|
Citat:
Uglavnom...Nisam se susreo sa 1xPRO, a Pa1X sam svirao i tastatura je vrh vrhova... |
@DinO74 ista stvar se i meni desila sad prošli vikend, onako iz znatiželje se prebacim za kolegin pa800 i osjećaj je bio takav da sam na trenutak pomislio kako sviram neki Casio iz 90-ih godina sa onim plavim prelazima ispod dirki...;)
@DAGI lično mislim da si se zeznuo vraćanjem Pa1Xpro, jer dobiti tu klavijaturu sa koferom za 1500 eura je lutrija!!! Mada u svakom slučaju ti želim uspjeh i sreću i sa ovim novim instrumentom1 I meni su u početku dirke bile prilično tvrde na Xpro-u s' obzirom da sam "ex-harmonikaš", ali vremenom sam se toliko privikao da sad apsolutno nemam nikakvih problema... |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org