YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Terce za Pa1 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5692)

Igorčina 27.08.2008 08:22

Terce za Pa1

Ljudi, ima li ko terce za pa1x ili pro? Koje god sam probao sa PA-800 da ubacim nisu radile sem onih na ensamble. Da li neko ima urađene na userdk?
Najviše su mi potrebne one za narodna kola, užičko,rumenka...Imam par drugara sa foruma koji su mi dali terce, ali...jbg kod mene u pa1xpro ne rade. Hvala svima unapred. Moj msn je ******************:(

Igorčina 27.08.2008 12:02

N:mad:ije valjda da niko nema!?

Gago 27.08.2008 12:25

Kolega,nije da to niko nema nego nece to tako lako kao sto mislis.

UserDK Terce ako ti neko posalje onda moras to sam da stelujes u Sound Modus,i to Ton po Ton,znaci svaka dirka extra da stelujes. DK terce su uradzene od Semplove,tako da moras imat isti Sample i isti redolsed Semplove u Ram memoriju kod tebe pa da rade kako treba:D

Pozdrav

Igorčina 27.08.2008 12:35

Dali to znači da treba da učitam njegov PCM?

Gago 27.08.2008 12:42

Da, PCM i UserDK gde su terce.

Igorčina 27.08.2008 12:44

Ok Gago, legenda si!!!

al bundy 27.08.2008 12:44

.....

neznam na koje terce tacno mislis na useru dk....ali sa pa 800 na pa 800 (moj) isto nije htjelo zato sto mi global nije bio u redu.moro sam global promijenit.
terce na DK imas 2 razlicite...imas one sto je drugi glas obicna neka frulica
i one sto je drugi glas neka semplovana boja npr buzuki...dalape itd....
ove prve imam i kod njih mi je bilo to do globala.

Marco7 27.08.2008 12:50

....

Gago kako pravis terce od semplova u user dk?Naravno ako ti nije problem da naposes proceduru?

Igorčina 27.08.2008 13:33

opiši šta si radio u globalu

Gago 27.08.2008 16:30

U globalu se netreba nista stelovati,nema nista veze sa DK terce.

Marco to je puno puno posao, a i moras da imas zivce za to,radi se stvarno svaka dirka posebno,moras sve pastavke da stavis na 0,zato sto svaki drum (svaka dirka) kao sto znas ima razlicite stelovanje na jacina udarca,dubina,trajanja itd...znaci to moras sve na svaka dirka da vratis na 0,pa onda namesto od Rom uzimas sample od Ram,e sad zavaisi od koliko nota je sample sastavljan,najbolje da imas sample sto ima skoro svaka dirka semplovana (ksf),znaci od C do H. Onda naprimer ako treba original da svira C moras da stavis Sample od E, pa na D da stavis F itd....

Ako nemas sve note semplovane onda mozes i od jedan sample i ima mislim da se zove Tune -/+,znaci na C stavi + 3, na D +4 itd......

znaci za jedna terca imas stvarno puno posao,ja mislim da na Performance je isto dobra terca i mozes da menjas boja,sto na DK nemozes,moras sve ponovo da stelujes.

toliko za sada, pa ak jos nije jasno javite se , objasnicu detaljno.

Pozdrav

No.1 27.08.2008 17:03

Mene zanima kako se mogu terce preko ensemble?

tesla 27.08.2008 17:04

a kako napraviti u performance???

Gago 27.08.2008 19:18

@ Tesla,
Mislio sam na ensamble,ne u Performance,to mozes posle sve da zastitis u performance,na to sam mislio :)

@ Ivica,
kad budem na klavijaturu,zapisacu sve korak po korak kako je bilo na ensamble, sad da ne pisem onako od prilike,mozda cu nesto pogresno napisat pa da mi kolege opet zamere :D

Mada nije ni to prava terca kao kod Tritona,ali moze se koristit kad nemas Tritona pored sebe :D

Cuo sam da ce sa novi OS 2.0 za Pa800 i Pa2x bit isto User Skale kao kod Tritona, pa daj boze da je istina :D

Pozdrav

tesla 27.08.2008 21:25

daj boze ;)

No.1 28.08.2008 01:26

Citat:

Originalno postovano od GAGO (Post 47984)
@ Tesla,
Mislio sam na ensamble,ne u Performance,to mozes posle sve da zastitis u performance,na to sam mislio :)

Da...to sam te ukapirao...
Al ovo za novi OS....joj ako bude tako DAJ BOZEEEEEEEEE.....

Marco7 28.08.2008 11:06

[quote=GAGO;47960]

Marco to je puno puno posao, a i moras da imas zivce za to,radi se stvarno svaka dirka posebno,moras sve pastavke da stavis na 0,zato sto svaki drum (svaka dirka) kao sto znas ima razlicite stelovanje na jacina udarca,dubina,trajanja itd...

Provalio sam,objasnio mi je ukratko Skoric i moze se napraviti terca u USERDK i ako je sempl sacinjen od jednog tona pa ga onda stelujes na transpoze po svakoj dirci i jedino tako se moze napraviti perfektna terca,znaci jedino preko USERDK kita!Sve ono preko ensemble ima dosta propusta i ponavljam jedino preko Dk moze da se napravi perfektna terca i evo ukratko kako se radi!SOUND pa se izabere jedan DK kit koji moze da se presnimi i zatim MENU->DRUM KIT ironda se ie na stelovanje na primer krecemo od note C3 i onda se prebaci sa ROM na RAM boje i izabere se odredjeni sempl i na transpose se steluje odredjni tonalitet i kad tako se odradi sve po redu sacuva se u dk kit!Prosto i efektno!Posto sam sada u velikom poslu pa nmam bas vremena za jedno 7-8 dana planiram da sednem i uradim sve tonalitete i kad ih uradim semplovacu terce u cubase-u i onda cu ih staviti na download kao multisample a ko ima strpljenja neka sedne i nek uradi po ovom postupku ;)

skoricnik 28.08.2008 11:34

I'm da gangsta =))

No.1 28.08.2008 12:54

Marco to je stara finta jos od pa-50 i pa-80..terce na DK...cudno sto nisi znao do sad..
Nego, ne svidja mi se taj nacin, osim toga DK je potreban za bubanje.
Na ovaj nacin jedino bi radio molske terce jer su malo zaznute pa ne izlaze preko OSC i Ensemble.

Gago 28.08.2008 13:16

Marco

kao sto sam naveo, terce od samo jedan sanple moze da se urade ali ne zvuce dobro. Najbolje je da imas sve tonove od C do H i to bar 2 Oktave,onda je prava Terca.

Nemoze Semplovan ton u C3 sa Transpoze +10 ili +11 da zvuci dobro,ili obratno Semplovan Ton u C6 sa Transpoze -10 ili -11. Ti si bar studiski covek,znas na sta mislim.

Kod one DX boje mozda se ne cuje puno razlika ali kod Harmonike,Trube,Sax itd…. Odma se to oseti, cuje se sve nekako vestacko…..

Terce u Ensamble mozda nisu 100% korektni ali zato mozes svaka boja u original da svira Terca i ti ne zazima puno mesta u DK.

U Ensamble mozes sam da odredis koja Boja da svira Terce a koja Solo,cak i do3 solo i 3 terce u jedan Performance,znaci 3 iste boje mogu da ti sviraju Solo + Terce.

Sto se tice ono Prava Terca priznajem samo ono sto ima u Triton,ovo u Pa Aranzere je onako ko uz prolaz :D

Pozdrav

svrakan 28.08.2008 17:27

Terce za Pa1

LJudi ja sam to radio jos pre par godina cim sam kupio karticu za pa 80,malo sam iznenadjen da puno ljudi ne zna za tu foru,jeste da ima posla ali se isplati,ja sam sam provalio i napravio sam sve sto mi je trebalo za par dana po par sati.

harisfaz 30.08.2008 10:12

A sta je sa tercama koje su rade na oscilatorima?

Marco7 30.08.2008 10:46

Ja sam se slabo petljao oko tih stvari jer se ima jos po jedna klavijatura preko pa me to nije interesovalo!Imam te terce na ensemble i mogu da ti posaljem ali sto se mene tice one ne sviraju kako treba pa ih zato i ne koristim!Jedino se preko USER DK moze odraditi perfektna terca,da zvuci 100% tacno i ja sam znao za ovu foru na user dk ali nikada mi nije palo na pamet da to moze da se odradi sa semplovanim bojama

harisfaz 30.08.2008 11:03

Ma moze se svasta uraditi, ne znam meni ove preko oscilatora terce zvuce extra sad je sve stvar ukusa a za terce preko dk sam isto siguran da zvuce kako treba ali ne znam postupak pravljenja istih tako da sam odustao od njih!

Marco7 30.08.2008 11:08

Evo napisao sam ja u postu ovde,vrlo je prosto ali ako ne mozes da se snadjes stavi me na msn objasnicu ti!INeki tonovi na ensembl zvuce extra ali zato neki su toliko losi da to nije normlno,ustvari na tri dirke mi svira isti ton!Strasno :)

harisfaz 30.08.2008 11:15

U pravu si Marko ti tonovi na ensamble su mi i isli na zivce! Hajde kada budes imao vremena javi se na msn! Pozzzz!

No.1 30.08.2008 11:48

Sve je to OK, ali nista od to nije prava terca.
Problem je sto na PA serije za sad ne mozes tercirati svaki ton odeljno,
nego minimum po 2 u isto vreme.E tu nastaju nepravilnosti.
Znaci ako sakas D da svira +3 mora to zajedno da ide za Dis ili Cis...
A ako treba ti Dis ili Cis drugacija terca e onda Problem!!!
Radio sam i znam...a sto se tice DK..nije resenje.
Osim kao sto je Gago spomenuo ako ima user skale sa novi OS.
To bice spas za nas...i propast tritone:p

Marco7 30.08.2008 13:06

....

Aj Ivice da se kladimo da na dk sa semplovima zvuci terca tacno 100%!Ja smem da stavim svu moju opremu u opkladu ;) Tu tercu stavljas u skroz neki drugi upper a pri samom stelovanju ti joj stelujes ton u SOUND-u onako kako zelis ti da ti svira,znaci moze 100% ali 100% da bude perfektna terca i ne bih pricao bez veze da nije tako!

skoricnik 30.08.2008 13:11

Zvuce apsolutno kao na Tritonu...Jel' tako Marco? ;)

Marco7 30.08.2008 13:14

.....

Ma perfektna terca,nema nikakve price ;)

No.1 31.08.2008 15:52

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 48223)
Aj Ivice da se kladimo da na dk sa semplovima zvuci terca tacno 100%!Ja smem da stavim svu moju opremu u opkladu ;) Tu tercu stavljas u skroz neki drugi upper a pri samom stelovanju ti joj stelujes ton u SOUND-u onako kako zelis ti da ti svira,znaci moze 100% ali 100% da bude perfektna terca i ne bih pricao bez veze da nije tako!

Jok brate, previse te postujem da bi se kontrirao sa tobom.
Ocu reci samo da DK nije resenje jer je broj ogranicen.

fostex 10.09.2008 02:05

hhehe

Ja sam ih napravio preko oscilatora, svaki ton zasebno sam radio, tako da su 100% tacne, a boje uzimas iz RAM ili ROM, po zelji.. rasporedio sam ih na 16 oscilatora i zvuce perfektno!P.S Trebalo mi je 4 mjeseca za osnovne terce hehehe..

No.1 10.09.2008 04:06

Pa dobro bre sta sad ti glumis...kako mezes svaki ton posebno na oscilatorima ajd mi objasni???
Vidis da najmanji opseg je na 2 tona C-Cis...D-Dis....kako moze samo na jedan?

vingula 10.09.2008 13:20

I ja sam napravio jednu tercu na tu šemu sa oscilatorima,al samo za 1 oktavu....više mi se nije dalo,previše vremena za to.Ensamble terca mi je najjednostavnija i bolja.

al bundy 10.09.2008 17:22

.....

..samo da nakratko nesto kazem...terce se mogu pravit preko oscilatora samo je puno posla....
bilo je cak na downloadu terca amol i f dur....
tu se moze vidjet kako je preko oscilatora pravljena..
ali treba vreeeemeeenaaa.......

fostex 12.09.2008 00:08

pa treba vremena da, ali se isplati

harisfaz 12.09.2008 00:37

Da puno vremena samo sto pa 800 ima 16 oscilatora pa je svasta moguce! Pozdrav svima!

fostex 12.09.2008 16:33

Da ja sam govorio za PA1x takodje sa 16 oscilatora, a rade bez problema i na pa800-pa2

Dacky1984 14.09.2008 04:59

Ajde stvarno objasnite kako to stelujete jedan ton zasebno kad stvarno na pa1x(pro)-u to nije moguce kad je rec o oscilatorima kao sto No.1 kaze ide po 2 tona najmanje ali nikako jedan sam za sebe. To kada bi moglo eto vam najlaksih terci i najpravilnijih.

fostex 14.09.2008 22:30

Pa moze i sve su pravilne i tacne, ajde postavicu jednu u download pa pogledajte i radite sebi onda sami..

elvis 14.09.2008 23:46

..za ovu gospodu sto kazu da terce uzimaju mjesto u userdk.pa nije moguce da 64 drum kita koristite?????????a ako bas toliko koristite,brisete jednostavno fabricku postavu drumkitova...i rijesen problem.tako da imate jos plus 80 mjesta.....

Trenutno vrijeme na Forumu 19:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org