![]() |
korg pa800-garancija (pomagajte)
Danas sam se raspitivao oko korga pa800,oko cene i garancije.Cena je 1850eur ali mi daju garanciju na klavijaturu samo 6 meseci a na RAM memoriju mi ne daju garanciju.To mi se nimalo ne svidja tako da ne znam sta da radim a svidja mi se bas ta klavijatura.Kazu da ako se preforsira memorija moze da crkne a ne znam kako to da se preforsira.Na triton le moze da stane 64mb semplova i posle toga klavijatura daje obavestenje da vise ne moze da stane i vise ne prima semplove tako da nemoze da se prepuni kako prodavci kazu za pa800?Kakva je kod vas situacija kad ste kupovali pa800?Sta da radim,nije mala para a malo mi je rizicno?:confused:
|
Ne mozes vjerovat.....ak oces kupi ak neces nemoras,pa koja to firma sebi moze dopustit?????
|
Pod takvim uslovima,ja je nikad ne bih kupio.
Na tebi je da odlucis.Ako ima negdje bolja solucija,onda u redu.Raspitaj se jos malo i ne zuri. Pozdrav, |
Gde to daju takvu garanciju? Ja sam kupio u SkyMusic-u i dobio garanciju 12 meseci. Naravno nije mi ni trebala, jer nisam imao nikakvih problema.
To oko preforsiranja ram memorije.....hm... pa, mislim kakav komentar dati na to, ne mogu trenutno da smislim neki dovoljno glup...:lol: Takodje, kada se popuni ram memorija, izbaci poruku, da nema vise mesta kao na Tritonu... |
Simke,druze,znaci odlucio si se za pa-800!Ja izgoreh,treba da menjam aranzer ali neznam sta da uzmem.Nekoliko mojih drugara je uzelo pa-800,i svi do jednog su se kvarili.Cini mi se da se vise kvare od pa-80.Svestan sam da se to desava ali jbg-a,mene va-76,nije nikad izdao vec6-7,godina,a ne uzima mi se vise Roland nikako.
|
Kakva je to prodavnica ,ja sam kupio sad ce dvije godine cijena je bila 1800 eura i garancija 1 godina fala bogu garancija nije ni bila potrebna,a sad kakve su to klavijature sto ih prodaju ti i ko ih pravi .....mora da je u pitanju mala privreda
|
ma to su KRETENI neki.........
ja sam kupio takodje u sky-music dobio garanciju 12 meseci koja jos malo pa istice. a ako je neko mogao "preforsirati" ram onda sam to ja ali eto nisam uspeo hehehehe koji bolidi da preforsiras memoriju pa nije to auto pa ces ga voziti u drugoj dok ne produva budale........ Kupi to u skay-u ili kod nekog od ovlascenih prodavaca da ti daju normalnu garanciju a tima reci da hoces od njih ali neka izvade ram iz nje!!?? Bas da vidis sta ce ti reci orangutani jedni............. pozzzzzzz P.S. slobodno kupi ali od normalnih prodavaca neces se pokajati |
pa da i kod mene radi za deset nikakvih problema! A ta garancija .... kod mene je 12 mjeseci, e pa sad ti koji prodaju... hm ne znam!
|
Ja sve mislim da ti uvaljuju polovan sint,,da ga je neko koristio neko kratko vrijeme i sad je na prodaju....NAPOMENA!!!! razni prodavaci u oglasnicima,kupe polovan sint al samo da je kao nov ,njih ne zanima dal je sint tehnicki ispravan ,nesmije bit niti jedne ogrebotine i moras imat kutiju i sve sto ide uz sint kad ga kupujes.. i onda takav sint prodaju kao nov ,dođes a sint u najlonu NOVO!!!!!????? Po Hrvatskoj mnogi to rade i moja su dva sinta tako prodana,od mog kuma isto tako su prodana pod novo....Ljudi pazite,znam imena ljudi koji u HR tako rade..u oglasnicima su stalno
|
druze,to sto se desavalo sa memorijom desavalo se na prvim serijama pa800.evo moj drug sa kojim sviram je kupio pa800u februaru ili martu prosle god...radio je neko vreme i crko mu ram,semplovi uopste ne izlaze kako treba sve nesto pisti i cvrci.ode u sky music i cekao je oko mesec dana da mu zavrse i na kraju mu dali novu,koja sljaka kao sat.mislim da je to problem sa prvim serijama...mislim da sad nema tih problema.opet idi do sky music-a jesu oni dzukele tamo sto prodaju,ali ipak su oni gen zastupnik za korg.pozzzz
|
Ni ja je ne bih uzeo pod takvim uslovima...I ja sam dobio 12 meseci garancije od Sky-a...A ovo - preforsiranje RAM-a...To nemoj da te plasi...Rami se ne mogu forsirati...Prazni - prazni, puni - puni...Mogu samo da crknu ako je kupljen u to vreme kada je KORG izbacio seriju sa losim RAM-ima...Al' ned'o Bog da ga dobijes...Sada ih vise nema (ti sa greskama) novih...
|
A kako provaliti kad je izasao aranzer?!
Evo sad da neko hoce da kupi pa800, kako znati da li je on izasao medju prvim serijama ili medju poslednjim, i koja je serija ispravna?! :( |
Ispravne su serije koje su izasle pre i posle one lose =))
|
......
Postoji problem kod Pa800 sa memorijom i to je cinjenica!Mali bi bio belaj da se memorija stavlja nakanadno,fora je sto je memorija integrisana na ploci pa je to jebe ali i to ce da se resi ;)
|
Citat:
|
Svako ko je kupio klavijaturu tamo gde treba,sa 12 meseci garancije,nije mu trebao servis.Znaci,Sky!
|
Po zakonu, koji vazi, i koji se sprovodi (doduse u vecini slucajeva pod prinudom, dovodjenjem inspekcije) ako kupis neku stvar U RADNJI, i za nju imas fiskalni racun, imas 6 meseci garancije, uz FISKALNI racun i originalnu ambalazu. Bez obzira da li postoji pisani dokument o garanciji ili ne.
E sad ako ti potpises da uzimas klavijaturu i da se slazes da nemas garanciju na RAM, to je druga stvar. Ako tako nesto ne pise u garantnom listu (koji ne mora ni da postoji za 6 meseci garancije), onda oni mogu da se slikaju. Samo pozoves inspekciju, i GARANTUJEM da ce prihvatiti garanciju. |
Poz...
Ako si Procito sve komentare izvuci svoj zakljucak !!!!!! Moj zakljucak je da POSTOVANI KOLEGA GALA ima potpuno pravo .! Tosu ti neki DIVLJACI sto hoce da te zeznu i nisu Paartneri KORGA jer u EVROPI postoji zastita minimalna GARANZIJA od 12 meseci toje zakon Cuvajse Lopova POZDRAV CAR |
Citat:
a za to kad je proizvedena kljava mislim da postoji neka sifra u smislu da drzis par sekundi 2 ili 3 dugmeta zajedno ili da palis sint sa pritisnutim dugmicima nekim i on izbaci na displeju serijski broj,datum i te neke zajebancije...al' ovo moram da proverim sa ortakom koji ih servisira pa cu ti reci tacno,sad nisam bas siguran....;) |
medino ukucas *#06# i izbaci ti serijski broj 8-}=))
|
OK!
|
Citat:
|
Sky music!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
evo za sve koji su bili sketicni za tu sifru o kojoj sam pricao,proverio sam informaciju i slusajte ovo: takva stvar postoji na sve korgove sinteve, i tu se vidi kad je flesovan bios( sto inace govori kad je proizveden),i jos brdo nekih stvari...e sad,ovaj serviser (koji mi je inace super drug) je rekao da to ne moze da mi kaze jer je to "majstorska tajna i fora",i da se tu izmedju ostalog mogu podesavati mnogi parametri na kljavi...tako da sam ostao kratak za sifru. tako da to je 100 posto tacno,a ako neko i dalje ne veruje,neka mi se javi na pm da mu dam telefon od tog drugara pa da se uveri i sam. rekao mi je i da se tu moze zeznuti svasta nesto...
|
da ne bude zabune-naglasio sam da mi je super drug da bih vam docarao da i pored toga,i ubedjivanja nije hteo da mi kaze kako da udjem u taj MENI sinta...znaci,nije bas zajebancija...
|
medino, mi se malo salimo. Naravno da takve stvari postoje. Postoji serviserski meni i za najobicniji TV od 100 e, a kamoli za spravu od 2000 e
|
ok,ok,ok ukapirao sam da je sala...e sad,cisto sumnjam da bi mu,i kad bi znao sifru, dozvolilu u sky-u da proba to...
|
1 Privitaka
Jel to ovo!?=:)
|
ima to 100% ja sam otvarao na korgovoj is seriji i na i30 probacu da nadjem gde sam zapisao to mislim da je isto na svim korg aranzerima znam da se drzi kombinacija tastera pri paljenju klavijature..... znam da sam mogao da proverim ispravnost skoro svih delova u klavijaturi preko tog menija verujem da je na pa1x unapredjen u odnosu na is seriju..... ako se neko seti kombinacije pre mene neka napishe
|
Verovatno je to,to milane.Kako si dosao do toga?
|
1 Privitaka
druze slobodno uzmi bez razmisljanja. neces se pokajati .. ja sam je uzeo nedelju dana kad je izasla i nikad do sad nisam imao problema a imam je vec dve godine. garanciju nemam jer sam je odmah preradio u dugmetaru pa tako da garancija ne vazi. ali posto se mnoge klavijature sklapaju u madjarskoj nebi ti preporucio da je punis sa semplovima do kraja i sigurno neces imati problema
|
ne razumem bas ovu konstataciju kakve ima veze mađarska i ram evo moja je ne puna nego prepunjena pa je sve ok......
pozzzzzzzz |
Mozda ima veze gde je proizvedena pa800 ili koja je klasa izrade (A,B,C,....Š) sto crkava RAM na pojedinim klavijaturama?Sta vi mislite?
|
Sve su proizvedene u Italiji, i mislim da nema to nikakve veze sa klasom..., jednostavno jedna serija je imala gresku, koja je primecena i sigurno ispravljena. Ne verujem da su i posle toga ugradjivali neispravan Ram.
|
Citat:
.... http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=5596 Nadam se da ces shvatiti o cemu se radi.;) Pozzz...! |
Bilo bi logicno da isprave gresku posto sve reklamacije i popravke idu na racun Korg kompanije pa im je to dodatni rashod.To je verovatno u Italiji neki propust.Ipak su Japanci broj 1 u svetu sto se tice elektronike.Da ima Japanskih pa800 kod nas to se nebi desavalo.Daj Boze da su ispravili tu gresku posto moze da se desi u narednih mesec i po da uzmem taj model klavijature tako da se jos raspitujem. Drugari,svaka informacija bi mi dobro dosla!
Pa Gogy,ne znam onda koju klavijaturu uzeti a da moze da mi zavrsi posao i kao aranzer i kao solo sa semplovima (Za bas,kontru i solo) a da je plafon 2 glave i da nije preteska?Od Rolanda g800,g1000 mi se ne svidja,g70 je verovatno slicno sr..e,tyros 1,2 su skupi,imaju kvalitetne fabricke boje i ritmove ali malo i nemaju manulno sviranje basa.Kod pa500 kazu da je bezveze i da se proizvodi u Kini i navodno kvare se,pa80,50,60 su stare klavijature,e80 nema semplove i sad reci mi sta uzeti?Pa800 ima i semplove i dobar portamento,staje dosta ritmova,i boja (performansa-sasvim dovoljno),mogu i terce da se prave,manual bas,ubace se semplovi za solo,ima dobar bubanj,znaci sve u jednoj.E zato mi se svidja.I ja vise volim kad je metalni oklop ali bi onda bila teska i neprakticna za nosenje po tezgama.PA1 ima losu dirku za solo,kao klavir i sta odsvirati a i malo RAM-a.A da,za PA seriju ima brdo ritmova i boja sto je mnogo bitno a za sve ostale modele neuporedivo manje!!!!!Ako imas neki bolji predlog pisi! |
po stoti put slobodno uzmi pa800 ja evo godinu dana je koristim bez greske je....
a klase a,b,c........ pa nisu to jaja pa da se klasiraju i sve su radjene u italiji..... pozzzzzzz |
zsimonovic
Kako god hoces...ja sam se dosta razmisljao izmedju e-80 i Tyros-2,izbor mi je prevagao na Tyros-2. Ja inace takodje sviram bas i kontru,solo i aranzer,eto isti su nam prohtevi.A gde ode 2000 eura neka ode i plus 500 i ajt u zdravlje,i imas pravu stvar. Na kraju krajeva prodacu ti ja moj pa800 (sa garancijom) ako se budes odlucio za njega,koji je star 20-ak dana,radio sam samo jedan koncert na njemu i tri probe. Razmisli dobro...:-w Pozzz...! |
Jel' ima problem sa RAM?
|
Kolege da li neko zna da mi objasni zasto neki modeli korg pa 800 nemaju pozadi onu belu nalepnicu sa serijskim brojem i zemljom porekla a neki imaju je imaju.Pozdrav.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org