YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Song book PA800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5940)

intersite 18.09.2008 09:51

Song book PA800

Postovani prijatelji treba mi vasa pomoc oko songbooka na PA800...sve sviram uzivo i koristim performance za postavku meodija,ali sam napunio sve performance i nemam mjesta za nove pjesme.Udjem u songbook uradim postavku i memorisem je,kada je pozovem da svira ne mogu koristiti STS-ove u stylu pouce mi samo prvu boju i ne moze se prebaciti.Ima li neko slican problem ili nesto treba podesiti?Hvala unaprijed

zsimonovic 18.09.2008 11:38

probaj udji u song book pa na ekranu izaberi book edit 1 stranicu pa imas write STS pa stavis na all current style STS.Probaj,nisam siguran ali mislim da je tu podesavanje

romario 18.09.2008 13:03

Song book,to su samo tekstovi ,ili ?

Marco7 18.09.2008 13:29

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 50504)
Song book,to su samo tekstovi ,ili ?

U sobg book-u mozes da nastelujes sve kako ti zelis za odredjenu pesmu!Znaci ritam u tempu i solo boja plus jos 3 razlicite boje u STS-ovima i tekst!Vrlo korisna opcija i ja je koristim kad skidam novitete posto stvarno ne mogu da zapamtim odma sve nove tekstove!Jedina mana song book-a po meni je ta sto malo kasni sa prebacivanjem ritma i nikada ne znas kad ce da krene =)) ali to je valjda zbog toga sto mora da povuce text sa HD-a isto kao i svi ritmovi iz HD banki ;)

svirko 18.09.2008 14:18

Vezano na ovu temu,

ja si planiram organizirat songbook na slijedeći način.
sve tekstove pjesama koji su vezani uz recimo Estam ritam ( bilo da je brzina 90,95 ili 140 ), ili rumbu i tako dalje.Znači uz neki ritam povezat folder sa svim tekstovima koji idu uz taj ritam, osim možda nekih specifičnih pjesama.
Jel dobio sam savjet od jednog našeg cijenjenog člana, da tako napravim, jel besmisleno je na primjer za pjesme tipa Kraj jezera, Fijaker stari itd, trošit mjesta u songbooku, pošto procesor u klavijaturi trpi za vuć ritmove a ne tekst.

Pozdrav svima

Marco7 18.09.2008 14:23

Svirko nece to moci tako veruj mi,bar ne na Pa1xPro!Mozes na ovaj nacin da ga prevaris jedino a to je da iskucas u jednom tekstu 10 komada ako me razumes pa da ga ti pomeras posle kako tebi odgovara jer ti kad pozoves style iz song booka on ti automatski poziva onaj text koji si ti sacuvao i nema menjanja tekstova u toku svirke ;)

svirko 18.09.2008 14:49

Oprosti prijatelju Marco7,

tako sam i mislio, samo sam se krivo izrazio.Ja doduše imam PA 500, al sve tekstove vezane uz recimo Estam, mislim stavit u jedan fajl, pa mislim da bi moralo ići.
Eto, sorry na nerazumnom objašnjenju, i hvala na savjetu

Pozdrav,

Svirko

vujanov 18.09.2008 19:48

Jos malo o songbooku!?

I ja pokusavam organizovati songbook, i prilicno sam ga napunio, ali da znate da tu ima mnogo mesta, preko 3000 postavki pesama moze stati!
Ali moj problem je u postavljanju teksta, ja uopste neznam odakle da krenem!? A drugi problem je transpozer, jer nece da ga upamti, vec ostane sve dok ga ne promenim u glavnoj stranici!? Eto tako POZZZZZZ

romario 18.09.2008 22:00

Na Tyrosu u jednoj registraciji možeš otvarati bilo koji tekst koji imaš,trenutno.
Imate li tekstova u note pad u downolad-u.
Dali i u korg ide txt. format?

kljucko 18.09.2008 22:07

Citat:

Originalno postovano od vujanov (Post 50543)
I ja pokusavam organizovati songbook, i prilicno sam ga napunio, ali da znate da tu ima mnogo mesta, preko 3000 postavki pesama moze stati!
Ali moj problem je u postavljanju teksta, ja uopste neznam odakle da krenem!? A drugi problem je transpozer, jer nece da ga upamti, vec ostane sve dok ga ne promenim u glavnoj stranici!? Eto tako POZZZZZZ

U globalu otkljucaj onaj katanac na Master Transpoze i to ti se nece desavati.

tesla 18.09.2008 23:06

mozes u songbooku da namestis i transpoze kao i da napises uz naslov pesme i odakle pocinje da ti bude lakse
pozzzzzzz

vujanov 21.09.2008 19:45

Hvala Kljucko prijatelju, nemam vise problem sa transpozerom u Songbooku!!!

vujanov 25.09.2008 19:12

Tekst u songbooku PA 800

Citat:

Originalno postovano od vujanov (Post 50874)
hvala kljucko prijatelju, nemam vise problem sa transpozerom u songbooku!!!

u songbooku imam problem sa postavkom teksta, a na forumu ne mogu da pronadjem objasnjenje!? Molim cenjene clanove za pomoc, dakle kako tekst uneti u songbook???????? Hvala unapred

vujanov 25.09.2008 19:23

Akord svira jedan prst, a ne tri???

Ljudi dobio sam neke ritmove za Korg PA 800 i dobri su, ali mora da svira levaa ruka jednu dirku ili dve za mol il sedmicu, a ne akord normalno...Kako to da promenim, i da sviram normalno harmoniju za levu ruku???

tesla 25.09.2008 19:35

kada si na normalnoj tj prvoj strani kada izaberes ritam izaberi dole u dnu zadnji tab tj SPLIT e tu imas pise ti chord recogn. i tu izaberi expert zakljucaj katanac i tako snimi na prvi performance da te vise ne zeza.........
pozzzzzzzzzz

vujanov 25.09.2008 19:56

Hvala Tesla

Citat:

Originalno postovano od tesla (Post 51376)
kada si na normalnoj tj prvoj strani kada izaberes ritam izaberi dole u dnu zadnji tab tj split e tu imas pise ti chord recogn. I tu izaberi expert zakljucaj katanac i tako snimi na prvi performance da te vise ne zeza.........
Pozzzzzzzzzz

tesla hvala ti, ti si expert, a i ovo fatalno dugmence....hvala jos jednom

tesla 25.09.2008 21:00

nema na cemu i drugi put...........
pozzzzzzzz

korda 25.09.2008 23:43

Citat:

Originalno postovano od vujanov (Post 51371)
u songbooku imam problem sa postavkom teksta, a na forumu ne mogu da pronadjem objasnjenje!? Molim cenjene clanove za pomoc, dakle kako tekst uneti u songbook???????? Hvala unapred

Kad udješ u songbook,idi na bookedit dva,vidjeceš dole pri dnu displeja,postoji 1,i 2,bookedita. onada ce ti se otvoriti stranica i na njoj ti stoji browse .pritisni tu i otvorit ce ti se da uploaduješ text,ali pazi koji je format teksta,microsoftword ne razaznaje a kako se ovaj format zove ne znam tačno. Otidji na stranicu wwwtekstovi.net pa skini jedan tekst,njihov format može da pročita.Nadam se da sam ti nešto pomogao.

Marco7 25.09.2008 23:49

Ma cita mu Note Pad ;)

tesla 26.09.2008 12:47

Note Pad sto kaze marco iliti .txt format

vujanov 26.09.2008 15:47

Hvala Marko, Hvala Korda, Hvala Tesla...dalje cu se valjda snaci, bitno je ovo da znam odakle da krenem!HVALA

Marco7 26.09.2008 17:17

Nema na cemu u ime sve trojice :)

sm.o.miroslav 03.10.2008 18:09

interesuje me druze kako da mi izadje normalan text jer na kompu mi je text ok a kada ga prebacim u sint.sve pise bez razmaka

sm.o.miroslav 03.10.2008 20:17

jos jedno pitanje

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 51443)
Nema na cemu u ime sve trojice :)

da li mora song book da vuce text sa kartice ili moze da se snimi u sint. i ako moye kako.hvala

Marco7 03.10.2008 20:28

Pa brate moras da napravis text u note padu i to evo ovako npr

jekeoakxjcjv jcjsazcosogn jekjoxbv
ckxkvnxmnbvk kmskvfdood kmdkvoldbv
sncmnsvk smvcksxlov kskvslkv
sncnjsk kskclos kskcolspvpsd

Mora da ti da razmak ako ga napises ovako a sto se tice textualnog dokument mora biti na flas memoriji u slucaju PA800 ili na HD u slucaju PA1xPro

Millan 03.10.2008 21:18

Sto se tice Pa2x/Pa800 tekstovi mogu da se stave na SSD-U, znaci User memoriju. Prakticnije je, flash iliti stick mozes da zaboravis kuci...:)

Marco7 03.10.2008 21:21

Ja mislim da ne moze tekst u SSD!Mozes da nastelujes Song book u SSD ali bez teksta,ako vuces tekst moras imati skladiste ;) Nisam probao ali mislim da je tako!

Millan 03.10.2008 21:22

Pa, evo kod mene radi...:)

Marco7 03.10.2008 21:24

Cekaj u SSD mozes da ubacis samo set koji ti je u klavijaturi a za tekstove ti treba skladiste odakle ce da ih povuce!Evo ja sam sad izbrisao sa HD-a folder tekstovi i nece da mi pokaze tekst u pesmi!

Millan 03.10.2008 21:26

Eeee, cekaj...:D
Na Pa2X i Pa800 ima SSD-U (citaj U), iliti User memorija od 20mb na koju mozes da stavis sta hoces, to ostaje i posle gasenja, ne brise se, poput malog HD-a.:)

Marco7 03.10.2008 21:29

Aha pa ok to ti dodje isto kao mali HD za neke sitnije potrebe!To je ok

tesla 03.10.2008 23:08

meni textovi stoje u ssd memoriji i samo to mi stoji u njoj e sad u 20MB stane gomila textova moze da se stavi i na usb flash ili na neku externu karticu ali je onda problem sto kada izvadis karticu ili stick sve se pojebe i nece da radi nego moras ponovo da slazes sve.......

goranceros 04.10.2008 07:59

pa500...

hvala ljudi ali zaboravio sam da naglasim da ja koristim pa500...

intersite 04.10.2008 10:47

Citat:

Originalno postovano od Millan (Post 52281)
Eeee, cekaj...:D
Na Pa2X i Pa800 ima SSD-U (citaj U), iliti User memorija od 20mb na koju mozes da stavis sta hoces, to ostaje i posle gasenja, ne brise se, poput malog HD-a.:)

Ukupni kapacitet SSD na PA 800 je 256 mb...i kada racunas OS,resources,set sa semplovima opet ti ostane puno vise od 20 mb

antalus1000 04.10.2008 13:16

a moze li taj song book da se uradi i na korgu pa50? nemam hard disk, mada mene ne zanimaju tekstovi vec da ritmovi, da imam za svaku pesmu ritam.

elmagio 06.10.2008 09:08

SongBook Pa500

Evo mene zanima dvije stvari kod ovog songbook-a.
Kada se unese tekst i postavke za neku pjesmu i sada klikneš na tu postavku da ti učita da možeš početi svirati:

1. Koliko sekundi prođe od pritiska na tipku do učitavanja?
2. Dali se može napraviti da se ne pokreće automatski, nego samo da se učitaju postavke i onda da se klikne na START?

Lp,

Millan 06.10.2008 10:12

Intersite, dzaba si me citirao i komentarisao, kad nisi procitao kako treba....:)

vujanov 07.10.2008 20:48

Citat:

Originalno postovano od elmagio (Post 52516)
Kada se unese tekst i postavke za neku pjesmu i sada klikneš na tu postavku da ti učita da možeš početi svirati:

2. Dali se može napraviti da se ne pokreće automatski, nego samo da se učitaju postavke i onda da se klikne na START?

Lp,

Druze, pesma iz Songbooka krece iste sekunde, nema ucitavanja,ODMAH ili po zavrsetku prethodnog takta, ako je znaci povezano sa prethodnom pesmom...
A to sve krece kada ti selektujes odredjenu pesmu koju si postavio u Songbook, pa to ti je u principu automatski, ne znam sta smatras pod tim dali automatski krece, znaci selektujes i ona krece....

vujanov 07.10.2008 20:50

Citat:

Originalno postovano od elmagio (Post 52516)

Lp,

da, moguce je ucitati i dok ne kliknes na start nece krenuti...

elmagio 07.10.2008 22:33

Citat:

Originalno postovano od vujanov (Post 52649)
da, moguce je ucitati i dok ne kliknes na start nece krenuti...

OK. Hvala na odgovoru!

Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 09:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org