![]() |
Song book PA800
Postovani prijatelji treba mi vasa pomoc oko songbooka na PA800...sve sviram uzivo i koristim performance za postavku meodija,ali sam napunio sve performance i nemam mjesta za nove pjesme.Udjem u songbook uradim postavku i memorisem je,kada je pozovem da svira ne mogu koristiti STS-ove u stylu pouce mi samo prvu boju i ne moze se prebaciti.Ima li neko slican problem ili nesto treba podesiti?Hvala unaprijed
|
probaj udji u song book pa na ekranu izaberi book edit 1 stranicu pa imas write STS pa stavis na all current style STS.Probaj,nisam siguran ali mislim da je tu podesavanje
|
Song book,to su samo tekstovi ,ili ?
|
Citat:
|
Vezano na ovu temu,
ja si planiram organizirat songbook na slijedeći način. sve tekstove pjesama koji su vezani uz recimo Estam ritam ( bilo da je brzina 90,95 ili 140 ), ili rumbu i tako dalje.Znači uz neki ritam povezat folder sa svim tekstovima koji idu uz taj ritam, osim možda nekih specifičnih pjesama. Jel dobio sam savjet od jednog našeg cijenjenog člana, da tako napravim, jel besmisleno je na primjer za pjesme tipa Kraj jezera, Fijaker stari itd, trošit mjesta u songbooku, pošto procesor u klavijaturi trpi za vuć ritmove a ne tekst. Pozdrav svima |
Svirko nece to moci tako veruj mi,bar ne na Pa1xPro!Mozes na ovaj nacin da ga prevaris jedino a to je da iskucas u jednom tekstu 10 komada ako me razumes pa da ga ti pomeras posle kako tebi odgovara jer ti kad pozoves style iz song booka on ti automatski poziva onaj text koji si ti sacuvao i nema menjanja tekstova u toku svirke ;)
|
Oprosti prijatelju Marco7,
tako sam i mislio, samo sam se krivo izrazio.Ja doduše imam PA 500, al sve tekstove vezane uz recimo Estam, mislim stavit u jedan fajl, pa mislim da bi moralo ići. Eto, sorry na nerazumnom objašnjenju, i hvala na savjetu Pozdrav, Svirko |
Jos malo o songbooku!?
I ja pokusavam organizovati songbook, i prilicno sam ga napunio, ali da znate da tu ima mnogo mesta, preko 3000 postavki pesama moze stati!
Ali moj problem je u postavljanju teksta, ja uopste neznam odakle da krenem!? A drugi problem je transpozer, jer nece da ga upamti, vec ostane sve dok ga ne promenim u glavnoj stranici!? Eto tako POZZZZZZ |
Na Tyrosu u jednoj registraciji možeš otvarati bilo koji tekst koji imaš,trenutno.
Imate li tekstova u note pad u downolad-u. Dali i u korg ide txt. format? |
Citat:
|
mozes u songbooku da namestis i transpoze kao i da napises uz naslov pesme i odakle pocinje da ti bude lakse
pozzzzzzz |
Hvala Kljucko prijatelju, nemam vise problem sa transpozerom u Songbooku!!!
|
Tekst u songbooku PA 800
Citat:
|
Akord svira jedan prst, a ne tri???
Ljudi dobio sam neke ritmove za Korg PA 800 i dobri su, ali mora da svira levaa ruka jednu dirku ili dve za mol il sedmicu, a ne akord normalno...Kako to da promenim, i da sviram normalno harmoniju za levu ruku???
|
kada si na normalnoj tj prvoj strani kada izaberes ritam izaberi dole u dnu zadnji tab tj SPLIT e tu imas pise ti chord recogn. i tu izaberi expert zakljucaj katanac i tako snimi na prvi performance da te vise ne zeza.........
pozzzzzzzzzz |
Hvala Tesla
Citat:
|
nema na cemu i drugi put...........
pozzzzzzzz |
Citat:
|
Ma cita mu Note Pad ;)
|
Note Pad sto kaze marco iliti .txt format
|
Hvala Marko, Hvala Korda, Hvala Tesla...dalje cu se valjda snaci, bitno je ovo da znam odakle da krenem!HVALA
|
Nema na cemu u ime sve trojice :)
|
interesuje me druze kako da mi izadje normalan text jer na kompu mi je text ok a kada ga prebacim u sint.sve pise bez razmaka
|
jos jedno pitanje
Citat:
|
Pa brate moras da napravis text u note padu i to evo ovako npr
jekeoakxjcjv jcjsazcosogn jekjoxbv ckxkvnxmnbvk kmskvfdood kmdkvoldbv sncmnsvk smvcksxlov kskvslkv sncnjsk kskclos kskcolspvpsd Mora da ti da razmak ako ga napises ovako a sto se tice textualnog dokument mora biti na flas memoriji u slucaju PA800 ili na HD u slucaju PA1xPro |
Sto se tice Pa2x/Pa800 tekstovi mogu da se stave na SSD-U, znaci User memoriju. Prakticnije je, flash iliti stick mozes da zaboravis kuci...:)
|
Ja mislim da ne moze tekst u SSD!Mozes da nastelujes Song book u SSD ali bez teksta,ako vuces tekst moras imati skladiste ;) Nisam probao ali mislim da je tako!
|
Pa, evo kod mene radi...:)
|
Cekaj u SSD mozes da ubacis samo set koji ti je u klavijaturi a za tekstove ti treba skladiste odakle ce da ih povuce!Evo ja sam sad izbrisao sa HD-a folder tekstovi i nece da mi pokaze tekst u pesmi!
|
Eeee, cekaj...:D
Na Pa2X i Pa800 ima SSD-U (citaj U), iliti User memorija od 20mb na koju mozes da stavis sta hoces, to ostaje i posle gasenja, ne brise se, poput malog HD-a.:) |
Aha pa ok to ti dodje isto kao mali HD za neke sitnije potrebe!To je ok
|
meni textovi stoje u ssd memoriji i samo to mi stoji u njoj e sad u 20MB stane gomila textova moze da se stavi i na usb flash ili na neku externu karticu ali je onda problem sto kada izvadis karticu ili stick sve se pojebe i nece da radi nego moras ponovo da slazes sve.......
|
pa500...
hvala ljudi ali zaboravio sam da naglasim da ja koristim pa500...
|
Citat:
Ukupni kapacitet SSD na PA 800 je 256 mb...i kada racunas OS,resources,set sa semplovima opet ti ostane puno vise od 20 mb |
a moze li taj song book da se uradi i na korgu pa50? nemam hard disk, mada mene ne zanimaju tekstovi vec da ritmovi, da imam za svaku pesmu ritam.
|
SongBook Pa500
Evo mene zanima dvije stvari kod ovog songbook-a.
Kada se unese tekst i postavke za neku pjesmu i sada klikneš na tu postavku da ti učita da možeš početi svirati: 1. Koliko sekundi prođe od pritiska na tipku do učitavanja? 2. Dali se može napraviti da se ne pokreće automatski, nego samo da se učitaju postavke i onda da se klikne na START? Lp, |
Intersite, dzaba si me citirao i komentarisao, kad nisi procitao kako treba....:)
|
Citat:
A to sve krece kada ti selektujes odredjenu pesmu koju si postavio u Songbook, pa to ti je u principu automatski, ne znam sta smatras pod tim dali automatski krece, znaci selektujes i ona krece.... |
Citat:
|
Citat:
OK. Hvala na odgovoru! Pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org