YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   GW-8 je stigao (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6044)

Vule 27.09.2008 15:35

GW-8 je stigao

Evo samo jedna mala najava i nova tema...spravica je stigla a slike i par komentara na prvu obećavam u najskorije vreme...:D

vladamusic 27.09.2008 17:58

Koliko para ?
Ako nije tajna...

Vule 27.09.2008 18:24

800 evrića...a da li valja za te pare još ne znam...krećem sa "analizom" večeras kad se vrnem sa "bauštela"...:-)

vladamusic 27.09.2008 19:12

Nije mnogo.
Nestrpljivo ocekujem izvestaj, jer sam i ja mnogo zagrejan za njega.
pozz

Vule 27.09.2008 19:19

Ovako na prvu,za one koji koriste fajlove,prava stvar,čita sve žive formate sa USB-a a u opciji MP3 fajlova ima nešto kao "vokal eliminator"...e sad kako to radi ne znam ali ima i to jbg...:lol:

Boban010 27.09.2008 22:50

Jedva cekam prve utiske i imao bi odmah par uobicajenih pitanja!Video sam najavu na rumunskom sajtu da ce biti i verzija sa ritmovima poput EXR E2 za "nase trziste".
Koju si ti verziju GW-8 kupio?

Vule 28.09.2008 02:23

Ovo je GW8 sa oznakom "with european collection"...ima rumbu našu,7/8,9/8,beguine...sve naše ritmove...guerrini harmonike,buzuki,orijentalne saxofone...od boja su manje više sve sa Sonic Cell-a...ludvig bubanj,tri standard seta,SC set... prvi utisak je pozitivan,ali tek se igram par sati sa njim,videćemo...
Izuzetno lagana kljava,opušteno se nosi u jednoj ruci,dugmići onako,ništa preterano kvalitetno i robusno,plastika dosta pristojna,ekran siromašan ali ne tako mali...tonski lepo radi,naravno nesredjena,onako "iz kutije"...vidi se da je niskobudžetna sprava ali sa gomilom funkcija...

Vihor 28.09.2008 16:47

@rolandinjos

Pozz. Kazi ti nama konacno da li je GW8 aranger tj moze li se koristiti i kao aranger poput g800/1000 na bini ili je to hibrid sinth + aranger, lijep pozz

BasariStudios 28.09.2008 16:50

Citat:

Originalno postovano od jimiboy (Post 51628)
@rolandinjos

Pozz. Kazi ti nama konacno da li je GW8 aranger tj moze li se koristiti i kao aranger poput g800/1000 na bini ili je to hibrid sinth + aranger, lijep pozz

To je WORKSTATION, ne ARRANGER koji mislim i nemoze raditi ritmove
vec jedino da ih cita sa neke druge masine.

Vule 28.09.2008 16:53

U pravu si,ne može raditi ritmove,samo možeš svirati sa već gotovim...nije ni to loša varijanta za one koji su lenji da rade ritmove,a zvučno je čista desetka,probao sam je na više varijanti i radi opasno,kao i Sonic Cell...ima naših ritmova sve sa introima...meni je najsimpatičnija dvojka koja u introu ladno ima početak Užičkog kola i to odlično odsviranog...

Dobar je fazon i sa live editovanjem...jedno dugmence i dva potenciometra,može se nabudžiti za sekund da zvuči masno i moćno...

Vule 28.09.2008 16:58

Citat:

Originalno postovano od jimiboy (Post 51628)
@rolandinjos

Možeš komotno svirati sve sa njim...uzmeš ritmove od g-70 ili e-80 i sviraš,sve čita i ima iste komande main 1,2,3,4, intro,ending,fill in,synchro start i stop,hold funkciju,transpose...sve...

Jedina stvar koja meni nije najjasnija je kako odrediti konkretno boje u ritmu,to se radi na kompu mada ja nisam stigao time da se bavim,konkretno nisam čačkao programe koji idu na CD-u,mada to može i na STW-u da se radi...dobijaš uz nju komplet spisak midi komandi za sve boje,to ukucaš na kompu,preko USB-a ubaciš u kljavu,memorišeš performans i sviraš...to je to...

U kljavu su ubačeni praktično svi ritmovi koji ti mogu trebati za sve vrste muzike i to jako dobro odradjeni,e sad,stvar ukusa...ako ti se nešto ne dopada napraviš sam...

Vihor 28.09.2008 18:13

Thx bratko :)

jeftabgd 28.09.2008 18:23

Za te pare to je vrlo interesantno.

krcmar 28.09.2008 18:33

rolandinjos druze, ajde ako ti nije problem da snimis par stvari sa masine. Pa da malo cujemo kako to zvuci sa nasim ritmovima, te dvojke itd.

Vule 29.09.2008 01:30

Citat:

Originalno postovano od krcmar (Post 51645)
rolandinjos druze, ajde ako ti nije problem da snimis par stvari sa masine. Pa da malo cujemo kako to zvuci sa nasim ritmovima, te dvojke itd.

ma snimoi bih Brate nego nemam uslova...imam samo kod sebe mali lap top koji nema ni line in(ono govno od asusa eee),ako nešto uspem da smislim postaviću,obećavam...

Morison 29.09.2008 01:41

Jesi li dobio mozda "Style Factory" program uz nju?
Izgleda da se ritmovi sredjuju kao na E2, samo na kompu...
Ima li kakvih podesavanja oko midija, sa kog kanala ce sta primati sa midi in-a ili je "kako je-tako je"?
Ovo mi je bitno ako bih je koristio uz midi harmoniku.
Vrlo interesantna spravica u svakom slucaju
Daj malo demo snimaka nasih boja i ritmova takvi kakvi su, ovo je ekskluziva bre !

P.S. I ja imam to EEE govno, znam o cemu pricas :-)))

Vule 29.09.2008 01:54

Nije style factory nego style editor i neki playlist editor...midi kanali se mogu sredjivati,ja sam to ovlaš pogledao ali imaš sve opcije midi routinga za rx i tx...ma slatko radi...snimiću čim se budem organizovao kako...

Morison 29.09.2008 09:27

Taj playlist editor sluzi da na kompu odredis redosled pesama, kako ce posle ici sa aranzera, sto verovatno znaci da se ni to ne moze uraditi sa samog aranzera. Lepo je sto aranzer ima ulaz za usb memory stick sa kojeg direktno cita fajlove i te napravljene play-liste.
Sto se tice ovog vokal eliminatora ili "center cancel" kako su ga oni nazvali, sluzi da iz Mp3 pesama ukloni vokal. Kako radi? Pa vokal se uvek snima u centar panorame a ovaj algoritam uklanja sve sto je tu usnimljeno. Kapirate da ce i deo muzike morati da nestane sto je opet prihvatljivo za nastupe, no videcemo u praksi.
Ovaj aranzer poseduje 256 Mb memorije za same semplove sto je impresivno i tu lezi najveca snaga ove sprave. Mada imam utisak da mi nece biti zamena za moj E50 kako sam ocekivao, jer mora se priznati da je GW8E workstation, sint sa prosecnim mogucnostima aranzera.
Nadam se da gresim.

Vule 05.10.2008 17:31

Postavio sam demo da čujete...:-)

drmitavet 05.10.2008 19:20

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 52430)
Postavio sam demo da čujete...:-)

Rolandinjo,pazario si pravu stvar za te pare,ali mislim da za to sto su ubacili domace ritmove,dize mu cenu za 150 evrica,slicno ko EXR2E i obicna EXR serija.Inace ja imam GW7,koji je,iako jeftin,odlican:ima dobre fabr.semplove (ROM),koje mozes da popravis po svom ukusu,tj.da dobijes zvuk kakav hoces(naravno potrebno je malo cheprkati)Ima,isto kao i GW8 D-beam kontroler koji moze sa se programira,i 2 potenciometra za brzo menjanje parametara zvuka,ritma,pratnje.Sve u svemu,imao sam prilike da probam GW8 licno,i tvrdim da vredi svaki evro(650E je u Nemackoj,znaci toliko bi trebao da kosta i u,na pr."MegaMusicu")Uz neki Pa1X je mracna kombinacija.A CD koji si dobio uz njega je editor sa kojim mozes da sredis i izglancas ritmove koje si recimo konvertovao u STW-u,mnogo bolje i chistije da zvuce...I ja ga pikiram,samo da prodam neku pesmu...Ajd,pa nek ti je sa srecom junace...

Vule 05.10.2008 20:03

Kod nas je 810 eura cena,trenutno...tek se pojavio,možda će malo pasti,ne znam...:-)

drmitavet 05.10.2008 20:08

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 52455)
Kod nas je 810 eura cena,trenutno...tek se pojavio,možda će malo pasti,ne znam...:-)

Ma fala Bogu,moraju i trgovci malo da zarade...za godinu dana ce da kosta 500evrica,posto ce da naprave i GW9,a bogami i GW10,itd.....Al dobro,meni se svidja onakav kakav je,lagan i crn,a zvuchi opasno...

Vule 05.10.2008 20:10

6 kila Brate...još malo pa lakša od mikrofona,ha ha ha

skoricnik 05.10.2008 20:21

Za one koji nemaju para da kupuju nesto jace ovo je bolja solucija nego PA50!

I zvucno je bolji i koliko mogu da vidim na slikama mnogo je bolje sint vizuelno odradjen! Verovatno su mu i dirke mnoooogo bolje a i samo kuciste!

Vule 05.10.2008 20:26

Pa Brate zvučno je sigurno bolji od mnogih kljava...sad ti potpisujem da je zvučno bolji od svih Roland aranžera do sada koji su izašli...sviram g70 i mogu to da tvrdim samo zato što su mu ubačene boje iz Sonic Cell-a...a i u Fantomu G su fabričke boje od Sonica,ne sve ali veliki deo,pa ti sad vidi...
Što se dirki tiče moj komentar je "onako",ništa posebno a nisu ni loše...kvalitet izrade solidan,ne najbolji ali nije ni loš,za te pare odlično...

Boban010 05.10.2008 21:49

Ova pitanja sam postavio i u istoj temi za workstation.
Da li moze da se koristi expresion pedala na ovoj spravi i da li mogu da se memorisu user tonovi uz svaki ritam i zabeleze njihove jacine?
Kako se ubacuju novi ritmovi i da li cita ritmove direktno sa medija?
Da li mogu "nasi" ritmovi koji se nalaze na ovoj masini da se iskopiraju kao kod G800?
Hvala!

drmitavet 05.10.2008 22:12

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 52467)
Da li moze da se koristi expresion pedala na ovoj spravi i da li mogu da se memorisu user tonovi uz svaki ritam i zabeleze njihove jacine?
Da li mogu "nasi" ritmovi koji se nalaze na ovoj masini da se iskopiraju kao kod G800?
Hvala!

Ima ulaz za HOLD i KONTROL pedalu,user tonove u ritmu mozes da ubacujes u ritam samo na kompu,uz pomoc softvera koji ide uz njega,imas user-performance{128 njih+100 dodatnih} u koje memorises sva podesavanja(izbor zvuka,ritma efekata,brzina,split,dual..itd)i samo ga zovnes na dugmence.Ritmove kopiras u njega preko kompa USB kablom ili preko flash-memorije koju butnes odmah s leve strane iznad dzojstika{na njegovih 130 ritmova,jos 100 user styles}...U njegovu memoriju staje 200 songova +999 na flash-u....Malo li je za te pare?

josipv 05.10.2008 22:24

Poslusao sam demo i ovo stvarno ne zvuci lose,htio sam uzeti pa500 ali definitivno idem po GW8

ROlandinjos legendo daj malo snimi boje samo da cujemo kako to radi?

drmitavet 05.10.2008 22:31

GW 8 malo upoznavanje

http://www.roland.com/demos/en/i0099/index.html
Evo malo poslusajte spravu....

drmitavet 05.10.2008 22:44

GW 8 demo II

http://www.sonicstate.com/NEWS/shownews.cfm?newsid=6781

Vule 05.10.2008 23:31

Citat:

Originalno postovano od josipv (Post 52469)
Poslusao sam demo i ovo stvarno ne zvuci lose,htio sam uzeti pa500 ali definitivno idem po GW8

ROlandinjos legendo daj malo snimi boje samo da cujemo kako to radi?

Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?

Boban010 05.10.2008 23:34

Molio bih vas za konkretne odgovore znaci jel moze expresion ili ne?
Kod EXR E2 ima 8 user tonova koje mozes da snimis sa odabranim ritmom u performansu sa sve globalnim efektom za svih osam tonova izuzev jacine za svaki ton posebno.Dakle pitanje glasi da li je ova opcija moguca kod GW-8?
Kod EXR E2 ne mogu kopirati fabricki ritam kao kod G800,da li je to moguce kod GW-8?
Hvala!

Vule 06.10.2008 00:04

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 52467)
Hvala!

Imaš ulaz za pedalu a u SYSTEM podešavanjima nameštaš koju želiš...po "defaultu" je EXPRESSION...

Može se memorisati sve...ritam,tempo,boje,sve što želiš i za to imaš 128 mesta...

Novi ritmovi se ubacuju preko USB ulaza ili preko USB sticka i možeš ih ubaciti 100...sve pamti u kljavi...sa USB-a čita valjda fajlove i MP3,nisam to probao...

A ovo oko kopiranja ne razumem na šta misliš,pojasni mi pitanje?

Morison 06.10.2008 00:35

Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)

Vule 06.10.2008 00:49

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 52494)
Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)

to nisam pokušavao...trebalo bi da dopusti tu varijantu jer ne vidim inače kako bi recimo promenio bilo koji parametar u ritmu...:confused:

josipv 06.10.2008 10:09

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 52478)
Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?

MA ne "bolje" nego boje-suandove sam mislio da snims posebno,harmonike i to sto nama treba da cujemo kako radi?

A kod nas jos nije stigao,tako mi kaze kolega sto radi u Rolandu kod nas,trebao bi doci ovaj mjesec!

Misa91 06.10.2008 20:25

Pozdrav kolege, imam E50 vec 8 meseci i prezadovoljan sam, samo me nervira sto nema USB ulaz, nego floppy. Interesuje me rec iskusnih, koj od ova dva aranzera moze bolje da zvuci i koji je uopste bolji?

m@x 06.10.2008 21:25

Ako je problem samo u nedostatku USB porta, a sve drugo ti odgovara, onda možeš biti vrlo zadovoljan.

GW-8 ima zvučni engine od SonikCella (koji opet ima dobar dio zvukova sa Fantom serije), dakle samim tim ima bolji zvuk od E-50/60, jer raspolaže 4 puta većom sample-ROM memorijom, 256MB prema 64MB (što uz približan broj zvukova znači da se radi o kvalitetnijim samplovima) i duplo većom polifonijom 128 prema 64.

Također ima mogućnost reprodukcije mp3 i wave fajlova i mogućnost karaoke izvedbe (stišavnjem zvuka u sredini zvučnog spektra).

S druge strane, E-50/60 ima puno više mogućnosti što se tiče samih stylova i OMB izvedbe (Style Editor, Song & Style MakeUp Tools, Guitar mode,...), u kojima je barem za klasu iznad GW-8 i njegovih mogućnosti.

josipv 06.10.2008 22:06

Slazem se sa m@x-om, E serija je puno kompletnija kao arranzer ali je Gw8 puno jaci sto se tice boja!

Misa91 07.10.2008 00:12

Hvala na odgovorima, mozda ne bi bila losa kombinacija umesto neke solo klavijature uzeti ovaj GW-8, a i zbog ostalih njegovih mogucnosti.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org