![]() |
|
Tyros 3, nesto novo ili presminkan T2
Gledam sta ima novo na forumu, a o T3 ne nadjoh bas mnogo iako je tema vruca s obizrom da je krenulo primanje porudzbina za taj aranzer koji uskoro treba da se pojavi i u trgovinama.
I ja sam jedan od cekaca i potencijalnih kupaca novog aranzera, pa bih rado procitao nesto od infomacija o T3 ako ih neko ima ili jos bolje ako je neko porucio i ceka na aranzer, sto bi uskoro bila zaista prava informacija iz prve ruke. T2 ima podosta 'mana', koje bi trebalo da su otklonjene na T3. Jedna od njih su svakako primjedbe vezane za sempler. Prisutne su primjedbe i na sam zvuk, koji je prema nekim misljenjima "premekan" i pomalo "bezizrazajan" i pored vrhunskih "mega" glasova. Yamaha tvrdi da je to posledica "DSP" - efekata, pa sada nude 5 vrsta reverba, umjesto 3 na T2. Time su navodno znatno poboljsali kompletnu zvucnu sliku. Moze da se koristi "memory stick" od recimo 8MB bez ikakvih problema za razliku od T2. Serijski je ugradjen HD od 80GB. Navodno je promijenjena kompleta "logika" aranzera, pa je time postao mnogo prakticniji za "zivu" svirku. Pristup odredjenim komandama je logicniji, raspored komandi takodje, a sempler je mozda najvise poboljsan. Kod T2 je veliki kapacitet bio litimitaran drugim greskama, sto je na T3 ispravljeno. Sve u svemu sigurno je da ima mnogo toga sto ce privicu veliki broj potencijalnih kupaca. O ukusima kazu ne vrijedi raspravljati, a ja bih iz svog licnog ugla rekao da sam jos uvijek sklon rolandovom vidjenju zvuka. Ima tu nesto sto se se moze najbolje izraziti rijecima... Naravno, odusevljen sam yamahinim "mega" glasovima i oni su svakako bez premca po autenticnosti. Roland ce uskoro morati da odgovori prije svega na svoje promasaje sa G70, ali i na najnovije yamahine izazove. Zbog toga iscekujem sa zeljom da vidim to rolandovo cudo ili novi promasaj. Vjerujem da necu dugo cekati, a ukoliko bi se pojavio novi Roland sa tezinom ispod 18kg i upotrebljivim semplerom, moj izbor bi pao na Rolanda, bez obzira na savrsene yamahine "mega" glasove. A ukoliko bi taj Roland imao tezinu od E80, pa da ima sve najbolje, kupio bih T3. Kakva su vasa razmisljanja? P.S. Ima li neko "style", dobru trubacku rumbu, da mi skrati trud? Moze za bilo koju klavijaturu. Ili adekvatan fjal?! |
Ja bih samo da ti postavim jedno pitanje vezano za tvoj post...pomenuo si "promašaje" kod g70...interesuje me na šta konkretno misliš,koji detalj smatraš da je "promašen"?
Meni osim težine i glomaznosti ništa ne smeta... |
ove yamahe tyros brze izlaze nego sto je nekad golf izlazio kec dvica trica itd itd ...
|
Ovo je po prvi put da e jedan YAMAHIN aranzer zainteresuje i razmisljam samo opet
ima neke stvari koji mi on nemoze dati kao sto moze AUDYA ili PA2XPRO, o Rolandu vec da nepricam, imam ih i G70 i E80 oba parkirani kuci...al cekacemo mozda ce i T3 naci mesto, mene je dosta zainteresovao. |
Citat:
Pa ja nisam nista izmislio. Kad sam trazio potvrdu nekih "glasina" pregledao sam diskusije na www.rolandmusik.de i naisao na par zanimljivih stvari po pitanju bubnjeva, da su recimo cinele prejake, sto nije slucaj na E80, da su aranzmani neujednaceni, par ozbiljnijih "bugs"...itd... Roland je ignorisao i svoje musterije i konkurenciju, pa su izbacili aranzer bez semplera, a insistirali na dizajnu kucnih orgulja. Sta se dogodilo sa onim iz naziva - "portable music instrument"? www.musik-service.de, daleko najjaci njemacki "online" prodavci izbacili su rolandove aranzere iz svog kataloga, ali porudzbina je moguca (special order). Na kraju krajeva, probao sam Roland G70, Pa800 i T2. Po "presetu" T2 je zvucao najbolje, a o "mega" glasovima da ne pricam. G70 je pomalo "tutnjao" sa bubnjem, za razliku od Pa800 i T2 i bilo mu je potrebno malo vise pipkanja po mikseti. Nisam nikada posjedovao G70 da bih mogao licno uputiti pravu kritiku, na osnovu vlastitih "user" ritmova i aranzmana, ali to su ucinili mnogi koji su ga vremenom zamijenili sa Pa800 ili T2. Vjerovatno su imali dovoljno bitan razlog, kad su se odlucili za prodaju tek kupljenog, novog modela. Neki od kolega su mi savjetovali da ne kupujem Rolanda, a ako vec bas hocu onda da to bude E80, jer kazu da je mnogo toga "popravljeno". Po cijeni G70 nije zaostajao za T2, a sta je nudio za tu sumu? Sempler vise nije nikakav "luksuz", a ako to rade druga dva vodeca svjetska proizvodjaca aranzera, zasto Roland to ignorise? Ima mnogo potvrda da je Roland u zadnjoj generaciji iz vise razloga ostao iza Yamahe i Korga i nema smisla dalje lomiti koplja. Osim toga ja sam nepopravljiv "rolandovac" koji jos tegli stari G1000, ne iz "nemastine". ZIP mu jos uvijek radi, ali nikad se ne zna. Lose su mu solo boje, ali ritam sekcija jos uvijek pravo "strika", a za solo koristim "Le". Naredni model Va7 je vec popravio mnogo toga, od klavira, saksofona, truba, el. gitara... Ako je rijec o samoj "prirodi zvuka" uvjek bih prednost dao rolandovoj dinamici i 'stilu", ispred Yamahe, a jos dalje ispred Korga. Roland sigurno ima potencijal da uz malo dorade i jedan pristojan sempler vrati vrh, ali ja licno ne vjerujem puno da ce se to i desiti, mada se nadam i prizeljkujem. Zato cu cekati jos par mjeseci na novog "G80" ili sta vec, i onda odluciti. Yamaha je konstantnom u usponu i pretpostavljam da ce i ostati barem korak, dva ispred konkurencije. Zamisli E80 sa 23KG, pa tome dodaj jos kofer?! Znas li kolika je "doplata" na lokalnim letovima po Americi? Znas li kako izgleda iznosti takvog dinosaurusa iz vozila pa ici stepenicama u neku halu? Pa to su manijaci. Ugradjuju "harmonajzer", a odbijaju sempler?! Ne kontam gdje je tu logika? U kom vremenu zive rolandovi dizajneri? Sta da ti kazem, koji "detalj"?! Bubnjevi... Eto... Uz to tezak je, glomazan, nema sempler... Pozdrav |
I da... ispustih ono najvaznije, mada sam vec pomenuto - "mega" glasove.
MEGA!!! To je ono po cemu se Yamaha daleko odvaja od konkurencije. Ocigledno da je vrijeme i Rolandu da poradi na "sweet sounds", da malo "otese" svoju sirovost, a ne da godinama samo prepakuje uz malo sminke, jedno te isto. T3 je konacno doveo u red ono sto je izgledalo da vec posjeduje T2, prije svega mislim na sempler, a time se otvara cijeli jedan svijet novih mogucnosti. Roland je na potezu. |
Nebi rekao da je G70 promasaj prodji malo po evropi pa pogledaj gde se koji aranzeri koriste i koji je vise zastupljen. Sto sto se tice MegaVoice roland je sa tim izasao pre jamahe samo pod drugim nazivom.
|
Citat:
pod medjunarodnim imenom MULTILAYERED voices a takodje to se kod KORGa zvalo RX TECHNOLOGY, davno prije T2 i MOTIF ES. |
"Ima li neko "style", dobru trubacku rumbu, da mi skrati trud? Moze za bilo koju klavijaturu. Ili adekvatan fjal?"
Imam ja ali za T2 sa semplovima pa nisam bas siguran kako bi to radilo kod tebe. No ako hoces poslat cu ti pa ti pokusaj da nesto sredis. |
Citat:
Kako za koga kolega! Posjedujem T2 vec tri godine posle prvih razocaravajucih koraka uz puno volje i truda ,nakon 3 godine za mene nema ama bas nikakvih mana! U T2 sasvim normalno rade samplovani bubnjevi,LOOP-ovi i sve ostalo kao kod drugih klavijatura! Uglavnom bilo kako bilo ,dali preko klavijature ili okolnim putevima(pc programi) sve se moze dovest u red i na odgovarajuci nivo!Ono sto se nemoze srediti u samoj klavijaturi moze preko PC-programa.Mnogi ce reci zasto ne SVE u samoj klavijaturi. Ni meni nije poznato iz kog razloga Yamaha to radi ali ono sto je meni najbitnije je to da ja imam sredjenu klavijaturu! Na koji nacin je sredjena,dali radom u klavijaturi ili preko PC-a to po meni manje vise nije vazno.. Imao sam Extreme i prodao ga jer mi netreba i za svirku mi je dovoljan samo Tyros2! Medjutim kad smo kod Tyros3 poznavajuci veoma dovoljno T2 a po onome sto sam ja procitao karakteristike Tyros-a3,mogu reci da je zasigurno T3 bolji na osnovu T2 i ako bi birao izmedju ove dvije klavijature naravno da bih uzeo T3. |
Citat:
citavi svet zali na T2 zbog tu manu. |
Citat:
PS:Kad naletis do Atlante ,navrni malo pa cu ti dozvolit da zaviris u njega i izmedju ostalih vidjeces i onaj Tvoj Ketron drum set (hvala ti na njemu )koji takodje odlicno radi! Usput:Bajrambarecula ti Nedime! Ijos jedan PS:posalji koji hoces loop i ja cu ga ubacit u t2 i snimicu ti KAMEROM da se uvjeris a ti mi govori koji Tempo da vrtim! :):):) |
Ne zamjeri Nedimu, opet ne zna o cemu prica (a mnogo prica). Nije to nista, on to tako zna cesto da uradi pa kad mu se dokaze suprotno, uglavnom zasuti i pobjegne. Ama ne samo Tyros 2 nego svaki aranzer koji ima sampler moze odraditi audio loopove bez problema... ali... treba to i znati. Samplovani bubnjevi... pa to su ljudi radili jos na PSR9000 a o Tyrosu 2 da ne pricamo, nego Nedim jos spava zimski san pa nije u toku.
|
Hvala i Bajram Mubarek Olsun i tebi buraz, mozda cu u Novembru opet dole.
Tranzit, ako ti malo pazljivije procitas koji sam Njegovi Dio citirao onda skontaces al izgleda nisi, ne vidim da sam LOOPS nigde spomenuo, nego DRUM SAMPLES a ako si ignorant onda je druga stvar. A ako ti imas TYROS 2 ja cu tebi dati nekoliko bubnjeva i zamolicu te da mi uradis uslugu posto si fin covek, da mi te pomesas sa fabricnim samplovima u Drum Kit posto ja neznam kako, mozda ces ti uspeti...procitaj jos jednom sta sam napisao. Citat:
Ne vidim da sam negdje spomenuo LOOPS. Il ako ti znas kako onda bi tebe zamolio da mi pomesas Samplove i unutrasnje bubnjeve, merak mi je da imam jedan takav DK posto sad i ja imam T2 al to nikako nemogu uspeti, nisam dovoljno pametan. To zelim da postignem al ne dozvoljava mi, na PA to slobodno radim. |
Citat:
Nije mi poznato da je G70 zastupljen vise od ostalih, prvi put to cujem. A sto se tice "megavoice", nije stvar u imenu, vec u kvalitetu. Mislim da je Yamaha dizajnirala do sada najrealisticnije glasove u svijetu elektronskih klavijatura. Jos joj nedostaje rolandova dinamika, pa bi mogli da podvuku crtu svima. Ali ni Rolandu ne nedostaje mnogo, cak i manje nego Yamahi ako bi promijenio "poslovnu logiku". Ko zna, pricekajmo jos malo... Citat:
Citat:
|
Citat:
Ljutnja NE dolazi u obzir kolega!Caskamo naravno! Nedime:Naravno da T2 NEmoze da ima Custom drums pomjesan od internih i samplovanih udaraljki!To mi je strasno smetalo kad sam ga kupio. Medjutim kao sto sam rekao sve sto se nemoze u samoj klavijaturi moguce je sa Programima,tako da je najbitniji onaj Konacni akt! A to je da ipak u bilo kojem ritmu,znaci svakom ama bas svakom moze da se mjesaju interne i samplovane udaraljke! A to je meni na kraju krajeva NAJvaznije! Pozdrav za tebe Nedime sa jos uvjek toplog Juga! :):) |
Znači Ti imaš posebnu verziju Tyros 2 ?
Svaka čast!!! |
"Zamisli E80 sa 23KG, pa tome dodaj jos kofer?! Znas li kolika je "doplata" na lokalnim letovima po Americi? Znas li kako izgleda iznosti takvog dinosaurusa iz vozila pa ici stepenicama u neku halu? "
E ovo moze da zna samo neko ko putuje stalno i dozivljava sve ove gore pomenute probleme. Naime na svaku kartu dodaj jos od 25 do 50 dolara u jednom pravcu za tezinu. Sve u svemu tezina je veliki faktor za mene jer svaki vikend kad putujem smuci mi se da sve istovarim ili utovarim narocito ako letim avionom a to mi se cesto desava. Mada i ovaj moj T2 nije bas prelagan sa ovom kutijom. |
Pa težina je jedna od karakteristika instrumenta...
Čak je i proizvođač navodi u specifikacijama... Težak instrument (preko 15 kg) koliko dobar bio, s vremenom mi "dosadi". |
Citat:
Nedime ovo je vjerovatno interesantno za tebe: pozdrav! |
Naravno da on moze dosta toga nase i bolje nego ostale masine samo mu takodje
i fali puno toga a posebni Efekti za solazu, gori su nego kod Rolanda i Ketrona a ne kazem ja da masina ne valja, samo neda ono sto neke druge daju. Sampling od 1GB meni ne cini nikaku razliku kad 1GB trebam cekati 2 sata. |
Kod Tyrosa 3 nema cekanja od sat vremena, to te neko slagao, a i sta si napao na to cekanje ko da gasis i palis klavijaturu dvadeset puta u toku svirke. Sto se tice efekata, pa bas je tu Tyros 3 bolji od konkurencije i to debelo. Nego de ti nadji neku konkretnu manu instrumentu a ne te uobicajene trla baba lan price.
|
Nijedan instrument nema manu bas toliko veliku al za sve nas svaki ima po nesto.
Tyros 2 ima velike mane, mnogo vece nego na KORG, kao na primer pola posla i vise nemoze se uraditi u njemu nego u cuveni Zlatkov XG Works, mozda za tebe nije al za mene jeste mana, fino sednem na PA2X i odradim sve sto mi treba. 2 sata je bilo metaforicno al i sam znas koliko ce uzeti za 1GB Samplova, o tome je i suvisno da se prica, i 20 minuta kad bi se cekalo za 1GB opet je mnogo. Sto se tice efekata za sad jos nijedan nema ono sto KORG nudi, bar za mene a posebno na aranzere, Rolandovi su shuplji, Ketron isto ko da ih nema i td. Ima puno mana veruj mi al i dalje kazem, nekazem da sint ne valja. |
:):)
Nedime vjeruj da mi za T2 netreba uopste XG Works! Doduse drugi programi DA! Sve su to stvari licne prirode i navike!Medjutim na neke stvari covjek ako hoce on se privikne! Tako za mene programi nisu vise problem a negubim apsolutno ni na vremenu jer "LOPtoP' mi uvjek stoji iznad T2 tako da nema ni hodanja.:):):) pozdrav! |
Nedime, XG Works nije Zlatkov nego Yamahin i napravljen je da se sto lakse moze doci do svih mogucih pa i najdetaljnijih editora. E sto sad to ne iskoristiti nego se beciti na malom ekrancicu to je izgleda samo tebi poznato. Za efekte, ne poznajes Tyros 3 pa nemoj ni da kudis konja koga nisi jahao. Za punjenje, opet ti kazem ne palis i gasis klavijaturu dvadeset puta na vece pa da je to bitno, a ako hoces najvisi kvalitet onda je i 1 GB malo. Volio bih kad bi se pojavio aranzer sa 10 GB pa makar on to punio i sat vremena. Nego da ti kazem sta su pravi nedostaci. Portamento, koji ne moze na sampling bojama biti klasicni fingered vec uvijek repertira sampl od pocetka tako da se cuje attack sampla, sto je inace kod Korga odlicno uradjeno i jos jedan, midi setup se moze definisati samo za kompletnu klavijaturu a ne po registracijama, sto je opet kod Korga sasvim druga prica.
|
Citat:
i koristio sam ga na T2 i PSRS900 al reko Zlatkov posto na taj forum ako ukucas XG WORKS izadje preko 20 000 puta, najvise od sve reci. |
A ko potpuno koristi T 2 da mu treba T 3....... interesuje me?
|
Ima i takvih. Cak na ovom forumu .Dosao mu je do kraja i nestalo mu mesta i za semplove i drugo sta mu treba .Ali ga je covek skockao ko djevojku .Sad ceka 3 da izadje .
|
Spomenuli ste semplirane bubnjeve u T2. Ok, dakle bubanj ide na bilo koju traku, snima se kao običan sound. DObro, a kako stojite s fusom dakle postoji kratak fus i dugački. Na koji način ga "sječete"? Na original drum kitu se ta funkcija radi sama... A ovo je dosta umjetno, zar ne? Ne provociram, ali rado bih čuo koji style snimano s npr. Ketronovim kitom (on je spomenut u prijašnjem postu)...
|
Citat:
nego je samo kao WaveForm jer u WF nemozes imati kontrolu na svaku posebnu Wave File nego preko citavi WF. To nemoze ni Tyros 5, nit PA5X a niti KONTAKT 15, bar za sada. Da Otvoreni Fus zatvoris sa drugu dirku. |
Dakle, style snimate samo s zatvorenim fusom? I, koliko se to isplati raditi? Mislim, ja sviram više zabavnjake i strane evergreene, najviše koristim room i studio kit-možda malo preradjeni, eventualno standard 1, ovisno o snareu. E sad tu ima mnogo registracija koje su uredjene i klavijatura radi vrlo dobro. Koliko se sad isplati snimati nove stylove na postojeće, pa nove registracije...?
|
Cujem neke vrlo tuzne i razocarivacke revije od neke ljude o vezi T3,
mislim ljude kojima ja verujem a na ciju bazu bi ja i kupio sint. Ovo nije da nesto podignem al ozbiljno je, nekoliko se njih vec zali na neke stvari a od osobu koja ga je vec kupila tuzne stvari. |
Nedime,
ako nije problem, koje su to tuzne stvari ? Sta je tu lose ? Ja sam cuo i citao uglavnom pozitivne stvari. Dodushe, ne znam koliko su svi ti ljudi kompetentni. Uglavnom sam cuo da je razlika velika, pogotovo u zvuku, u odnosu na Tyros2. Mene interesuje ta klavijatura, pa zato pitam. Da neko ne pomisli da hocu da se svadjam i raspravljam. :) |
Nedime,,,, pa,,, bar Amerika pruza sve!
ja ipak mislim da je najbolje da ga uzmes i LICNO PROBAS. Ako nebude pasao vratis ga ko da nista nije bilo..... To je bar moguce u Americi Ja ti Garantujem da ces sve prebaciti sa PA800 i ostalih sto si imao i imas trenutno,,,,, i da ce to raditi sve ko sahat!!!! Ja se neslazem iz paketa pa probaj i poredi!Ipak su ove sve klavijature drugacije i nerade na istom principu.Ali zato imaju EQ i Compresore pa se to moze dotjerat da zvucnici pucaju..... SAMO ti uzmi pa malo zapljuj pa ces cut rezultat a ako bude gdje zapelo,znas gdje sam slobodno se obrati ili nazovi i ja cu ti pomociii...... |
Ja se bre ljudi pitam nekoliko stvari i nikako da nadjem odgovor na to :(
Dokle ce bre vise da se raspravljaju Yamahomeni sa Korgovcima,Korgovci sa Rolandovcima i tako u krug???A posebno me muci jedno pitanje a to je dokle cemo da pljujemo i da hvalimo klavijature koje jos nisu izasle u prodaju,dokle cemo da pljujemo i da hvalimo OS koji se jos nisu pojavili na zvanicnim stranama!Daj bre svako svira ono sto mu lezi najvise i na cemu se najbolje snalazi!Mislim da je vreme da pocnemo da postujemo misljenja jedni drugih pa ce i sve ostalo ici bolje!Bar tako ja mislim... |
Nije nikakva rasprava, ja sam imao nameru i imam i dalje nameru da uzmem T3.
Al posle ovoga sam Skisnuo, osoba od koje dobijam info je osoba kojoj ja verujem, ima puno Clanova na ovom forumu kojima Moja rec je Zadnja rec i koji mi veruju onako kako ja kazem a takodje i ja imam takve ljude kojima verujem i njihova je Zadnje rec za mene, ko da sam ja probao. Covek ima sint, kupio ha je, ne u prodavnicu, ja ne kazem da T3 ne valja al na njegovo poverenje sint nije ni za mene. Najvise se zali kako sint izlazi na Pojacalo, mutno i necisto, kaze da su mu najbolje boje gitare, saxove i klarinete i nista vise. Sint je uporedjivan sa PA2X i jos jedan sva 3 cisto fabricki (TO JE STO MENE NAJVISE INTERESUJE) molim vas nemojte o sredjivanju i samplova pricati, to su suplje i decje price, ja placam 3500 za aranzer da vidim sta on meni da a ne kakve cu samplove koristiti, ja na to gledam malo drugacije. Sint je razocarenje za njega a u istom vremenu tako isto za mene znaci. Naravno da se moze srediti i ovo ono i nemojte pogresno ovo shvatiti da je za bacit, naravno da sint valja al ne onoliko da se predje od T2 na T3 a posebno sa PA2X koji i bez DNC na njega ipak i dalje je Kralj. Onima sto imaju T2 ne bi preporcio da uzmu T3 jer sazalice a neko iz Korg il Roland hoce da predje na to onda je druga prica. U testu koji je kolega radio ja POTPUNO verujem jer je vrlo detaljan Test od nekoliko sati a to je radio i prije sa druge masine, ne samo sada. Reko sam na pocetku, nije ovo da pocnem rat a niti pljujem po T3, samo kazem da je Yamaha promasila gadno ovaj put. A na kraju naravno svako ima svoje misljenje, samo moje je to sto kad bi T3 nudio ono sto nudi PA2X mozda bi onda kostao 10 000$ jer za ovo sto nudi kosta kao PA2X i vise al ne nudi toliko. Vrlo je to unazad za mene i po mome. A naravno uzecu T3 sam da isprobam samo iz radoznalosti, bar sad mogu da podizem i nosim kuci bilo koji sint, samo nek stigne ovde u USA. Pozdrav |
Citat:
OS 2.0 za PA2X/800 imam kuci bar nedelju i po i koristim ga. Pozdrav |
pa care ajde podeli taj OS sa nama "obicnim smrtnicima" da ne cekamo taj novembar vise...........
|
Da je tako lako, kad se instalira ne otvara se, trazi Code, koji se dobija
direktno iz Italije telefonom. Nije ni finalni ovaj moj. |
Od onoga tyros3 što si Ti slušao (usporedbe s G70 i PAx ) ,moj Tyros 2 radi bolje...Tvornički.
E sad nije mi jasno kako Ti to ne čuješ.Ako si probao T2 ikad, to si morao promjetiti. I ja cijenim tok momka što je to napisao i potrudio se da nam prezenira novi sint,koji je pitanje kad će doći do mene ... Dovezi Ti to kući pa probaj,i pnda napiši i Ti koju riječ... A tvoje mišljenje ,kako znaš neki ljudi drže jako diskutabilno...Stručnjaci,znaš na kog mislim... A neki te opet cijene,kako i sam kažeš... Dakle,slažem se s Tobom . Prema onoj usporedbi,Tyros3 ne radi dobro. |
Trenutno vrijeme na Forumu 06:06 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org