![]() |
yamaha psr3000 terca
ljudi pomagajte, nesto sam zajebao na kljavi, kada drzim akord g-moll u CHORD mi stalno pokazuje g/C, neznam da li sam aktivirao neku tercu negde ali neznam da iskljucim to, restartujem i ponovo mi to ostaje, sta da radim
|
Samo g moll ili svi akordi prave problem? ako svi akordi prave problem, onda pogledaj da nisi zeznuo ono fingering, multifinger, singlefinger, i ostala podesavanja oko nacina hvatanja akorda. Ako je samo g moll, onda nemam pojma sta bi moglo da bude.
|
da ti nije ukljucen BASS INV. ne znam ako to postoji kod Yamahe?
|
Citat:
|
Ovaj taster uključuje i isključuje Bass Inversion funkciju.Kad je ova funkcija aktivirana najniža nota u odsviranom akordu se uvek detektira kao osnovna nota akorda. Tako je to kod Korga..Ne znam ako nema, sto bi moglo biti..
Morat ce ti malo kolege Vaxter i Kuki pomoci, oni su dobri Yamahasi, sto ja znam.<o></o> |
Dobro, ima toga i na PSR, samo se drugacije zove, ali nece to da daje ovakvu vrstu problema.
|
hvala svima, svi akordi prave problem, uradio sam sledece, resetovao sam klavijaturu sada je ok, ali ipak bi hteo da znam gde se nalazi sledece fingering, multifinger, singlefinger
|
Citat:
|
Ides na FUNCTION i imas style setting i chord fingering
Tu menjas sta ti odgovara kod sviranja. |
Moze i tako, ali ovo sto sam ti napisao je kraci put. Dugme DIRECT ACCESS pritisnes i posle toga dugme funkcije koju hoces da promenis, i odmah te MENY baca tamo. Npr, hoces da promenis vrednost pich tockoca, pritisnes DIRECT ACCESS pa pomeris malo tockic i na ekranu ti izadje meny za podesavanje tockica.
|
hvala svima, problem uspesno resen
|
evo da ne otvaram novu temu nastavicu ovde, ovo za levu ruku sam sve ukapirao i radi kako treba, medjutim stavljao sam na ONE TOUCH SETTINg neke stringove recimo, kada sviram taj string i posle menjam boju recimo harmoniku izaberem iz USER onda na desnoj ruci mi svira automatski tercu i ne iskljucuje se vise, na primer levo hvatam g-mol i desno mi svira tercu kada sviram nesto u g-molu, stoji mi na multifinger opcija ali neznam gde da iskljucim tercu na desnoj ruci sada
|
Da ti nije za tu boju upaljena terca u midi setupu i dali imas spojit midi kabal na IN i OUT ili svira terca bez kabla .
|
terca svira bez kabla, reci mi kako treba u midi da bude da mi uopste ne vuce tercu, sta treba da podesim iskljucim
|
Tako sam i mislio .To ti nije terca nego ti svira nesto pored kao oktava na desnu ruku .To mozes da promenis u samom stajlu gde imas opcije pratnje i efekata .cini mi se da imas tamo i trill i jos neke dodatke koje mozes da koristis na desnoj ruci .Jer terca ti radi samo sa midi kablom .To ces da podesis ako ides na FUNCTION pa onda HARMONY/EHO tu se malo igraj pa ces da skontas sta ti treba.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org