YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Yamaha EMX5016cf-Iskustvo i saveti (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6194)

milanceshow 12.10.2008 00:13

Yamaha EMX5016cf-Iskustvo i saveti

Kako sam zadnjih godina stekao veoma lepo iskustvo sa Yamaha miksetama,poceo sam da razmisljam o ovoj mikseti iz Yamaha ergele....;)
Imace sam vlasnik EMX5000 sa skinutom zastitom....;) :D

Ovde je zvanicna video prezentacija ove miksete.
http://www.yamaha-europe.com/yamaha_...bvideo/big.jpg
http://www.yamaha.com/yamahavgn/Mult.../emx_video.htm

Primetio sam da nekoliko vas na sajtu imaju ovu miksetu,pa me zanima vas utisak o njoj.Takodje me zanima cena miksete u vasoj drzavi i pod kojim uslovima ste je nabavili.Tu direktno mislim na cenu,garanciju ili kredit,kes....itd.

Osnovna i prva pitanja na kojima bih voleo da dobijem odgovor su:

1)Cena i garancija? (Navedite drzavu)
2)Da li imate kofer za nju i kolika je njegova cena?
3)Da li ste imali problema sa njom? (Mislim na zastitu-limiter snage i slicno)

Takodje bih voleo sto objektivnije odgovore zbog realnog sagledavanja ove miksete.
Hvala i pozdrav!

selverdz 12.10.2008 03:12

yamaha 5016cf

Moze da predtavimo malo yamahu 5016cf ili neke razlike u odnosu na 5000 mada po mom misljenju su obadvije miksete ok,radio sam na obe.kao prvo cijena,ja sam 5016cf platio novu u Bosni oko 1050 eura za kes garancija godinu dana.Razlike,raspored snage na 5000 je 100,300 500w a na 5016cf 75,200,500w,5016cf ima compresor efekat a 5000 nema,5016cf ima mikrofonske ulaze na stereo kanalima a 5000 mislim da nema.Eh sto sae tice problema,odmah sam imao problem a to je da je mikseta imala neki brum i mikrofiniju tako da je nisam nikako mogo nastimat pa sam mjenjo kablove kutije prostorije i tako tri dana i onda je lijepo u kutiju i vratim u radnju i uzmem drugu koja radi perfekt vec nekoliko mjeseci.Toliko za sada.Pozdrav.

milanceshow 12.10.2008 03:22

Da li si probao sve one fore oko podesavanje koje je Yamaha predstavila na onoj video prezentaciji?
I podesavanja svih funkcija..........

DinO74 12.10.2008 04:30

Bezveze cu se nadovezati na ovu temu ali da mogu gdje kupiti pasivnu miksetu MG 16/6 FX...na toj misketi sam radio pune dvije godine i odusevila me ali na zalost ne mogu kupiti novu, barem na ovdje u BiH a ove nove pasivne Yamahine su mi na izgled i previse komplikovane. MG16/6 je jednostavna..nastimaj za par minuta i gotovo za naredne godine :).

shown 12.10.2008 05:50

do koliko para bi platio tu MG 16/6 FX posto mi nudi covjek za razmjenu

brnjeuska74 12.10.2008 09:38

Poz Kolega
Vec vise od 1god radim na pomentoj mixeti i sve je bilo fenomenalno dok mi je nisu razbili prililkom jednog leta za Litlle Rock. I od tada sve otislo nizbrdo. Ali da kazem misljenje o samoj mixeti dok je bila nova i neotvarana. Bio sam vrlo zadovoljan sa zvukom, veoma cist ! Naravno svako ima neki ukus i tezi za nekim zvukom ali meni jelicno bila odlicna. Vrlo lagana i laka za rukovanje.

milanceshow 12.10.2008 11:15

@brnjeuska74
Da li si imao kofer za nju?Kako su je razbili i kakve si probleme imao posle sa EMX5016cf?

selverdz 12.10.2008 14:07

yamaha 5016cf

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 52972)
Da li si probao sve one fore oko podesavanje koje je Yamaha predstavila na onoj video prezentaciji?
I podesavanja svih funkcija..........

Nisam probao automatsko podesavanje ako to mislis jer neznam kako a i zadovojlan sam kako mi trenutno radi sve je cisto i jasno mada bih volio znati kako se automatsko podesava pa ako neko to moze da nam prezentuje nebi bilo lose jer je to dobar fazon.Pozdrav.

brnjeuska74 12.10.2008 16:11

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 52987)
@brnjeuska74
Da li si imao kofer za nju?Kako su je razbili i kakve si probleme imao posle sa EMX5016cf?

Prilikom prelaska iz aviona u avion osoblje aerodroma je ili bacil neku trobu na mixetu ili samu mixetu je bacilona nesto. Tada nisam imao tvrdi kofer nego mekani i nije bila dovoljno zasticena. Od tada nedaje vise onako lep zvuk kao i kad sam je kupio. Usporedjivao sam sa clanovima benda snimke pre i posle te nesrece i sve je zvucalo mutno i ne na istom nivou.

milanceshow 12.10.2008 22:23

@selverdz
U ovoj video prezentaciji se nalazi i snimak tog automackog podesavanja......
Klikni na FRC video......videces......
Javi kako funkcionise.......

@brnjeuska74
Jesi li je popravio ili ..........?
Jesi li probao ono automacko podesavanje?

---------------------------------------------------------------
Kako funkcionise kompresor?Da li pomaze ili ne?

brnjeuska74 13.10.2008 03:30

Kompresor samo koristimo nekada za vokale i to po potrebi radi sasvim lepo. Ona automatska podesavanja nisam nikada koristio jer iskreno nisam se tolikoniti upustao u tehnicke strane same mixete mada je to mozda i greska zasto ne iskoristiti mogucnosti koje su nam pruzene na ovako jednom sasvim pristojom mixeru za ipak mnogo vise para nego konkurencija na trzistu.

Jedino bih preporucio da svi koji putuju avionima na tezge ipak kupe istu mixetu ali sa 12 kanala. Nema razlike u zvuku ili snazi a laksi manji i mozes ga poneti sa sobom u avion jer nezauzima puno prostora.

milanceshow 13.10.2008 03:39

Jel si pogledao onaj video o mikseti?
Onaj FRC video me najvise zanima........

Marco7 13.10.2008 10:04

Nemam nista protiv ove miksete ali mi se nikako ne svidja sto nema L i R MASTER nego na jednom klizacu se regulise master za obe strane!Gledao sam je tu kod nas u Elton shopu u NP i bas sam pitao juce druga sto radi tamo koliko je love,oko 100 000 dinara je cena kod njih!Dacu ti broj kad se vidimo na msn-u ili se cujemo na tel pa se raspitaj ;)

milanceshow 13.10.2008 13:43

Da,Marko!To jeste problem......
Ali to se resava jednim kablom.......bar je tako bilo na EMX5000.Kabl ide iz MONO OUT i vraca se na Power Amp IN.....i tako se dobija da ST OUT je jedan kanal ,a MONO OUT je drugi.

Verovatno moze to i kod EMX5016cf.....

jeftabgd 13.10.2008 13:44

Koliko kosta ta mixeta?

krcmar 13.10.2008 14:06

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 53116)
Da,Marko!To jeste problem......
Ali to se resava jednim kablom.......bar je tako bilo na EMX5000.Kabl ide iz MONO OUT i vraca se na Power Amp IN.....i tako se dobija da ST OUT je jedan kanal ,a MONO OUT je drugi.

Verovatno moze to i kod EMX5016cf.....

Ja mislim da se to oko L iR moze rijesiti sa onim koluticem balans sliderom, onim crvenim glavnim. Vidio sam kako jedan covjek na taj nacin smanjuje strane, i mislim da je to jednostavnije. Sta ti kazes na to?

milanceshow 13.10.2008 14:13

Neznam na koji kolutic mislis!Na EMX5000 ili na EMX5016cf?

krcmar 13.10.2008 14:47

mislio sam i na jednu i na drugu, ali ustvari to je samo pojedinacno za kanale. Ma nema veze, ja sam mislio nesto drugo. zivio

milanceshow 13.10.2008 14:51

Panoramom moze da se regulise ali mislim da nije to to.Zato je ova fora sa kablom zakon.......
Znaci kablic od 20cm i banana-banana mono i picis...:D

svrakan 14.10.2008 09:49

U Mitrosu u Subotici kosta 86.171.00 din,radim tu pa znam,prodali smo za dve godine koliko postoji Mitros u Subotici 3 ili 4 mixete,i svi su zadovoljni sa njom,ja sam isto dugo radio na emx 5000,ali dovoljno je reci da compresor radi perfektno i olaksava pevanje,a sto se sounda u globalu tice,nema nekih velikih razlika,sto se mene tice ta mikseta je pravi izbor.Pozdrav

milanceshow 14.10.2008 11:21

Cena je OK.Hvala!

RedStan 14.10.2008 12:54

Yamaha EMX5016cf

Evo par utisaka o ovoj mikseti !
Kupio sam je u maju ove godine -po preporuci više kolega muzičara , a i samih prodavaca u Lyra Styl-u u Beogradu.
Kombinacija ove miksete i posebno sa njom uparenih zvučnih kutija - Yamaha S115 v je više nego fenomenalna.
Referentnost , čistoća zvuka koja iz nje izlazi , lakoća u radu , kompresor i efekt procesori su veoma dobri.
Na zadnje dve veće svirke - koncerta koristio sam je kao miksetu -stereo aut - sa velikom binskom opremom i Martin sistemu- Snagaši 10000W
i 16 velikih Martin Audio binova. Snagaš sa same miksete sa četri moje kutije S 115 v koristio sam kao monitoring na samoj bini.
Zvuk je bio fenomenalan - što mi je samo potvrdilo da nisam pogrešio u kupovini ove miksete i Yamahinih zvučnih kutija.
Odnos - cena i kvalitet su samo jedan od razloga zašto bih preporučio kupovinu ovog PA mixera i naravno ovo je samo moje iskustvo i utisci bez da ulazim u polemiku da postoje i bolji mixeri i po nekima bolje i kvalitetnije marke !!! :)

Marco7 30.09.2009 00:46

Da pokrenemo opet ovu temu!Sad ce neki da se jave sa suprotnim komentarima ali to cu uraditi i ne moze nista da me spreci!PRELAZIM SA DYNACORDA 1000/2 NA YAMAHU EMX5016CF!!!Uz nju cu uzeti ili par DYNCORD D-Lite 15 ili Cetiri komada RCF Art-Dve 325 i dve 312 ;) Dugo sam razmisljao i doneo sam takvu odluku!

Millan 30.09.2009 00:59

Ok za prelazak, treba isprobati svaku kombinaciju, ali me zanima ako bi se odlucio za Rcf, zasto par 325, a par 312, uzmi sve 4 iste.:)

jeftabgd 30.09.2009 01:05

I ja sam ranije imao dva para razlicitih kutija i pokazalo se kao los potez.Isao sam logikom da kad imam manje svirke nosim manje kutije a kad imam vece nosim sve cetiri ali onda su se javili problemi u smislu da ne rade isto i sl.Sad pocinjem da nesto merkam ali bice iskljucivo cetiri iste kutije(D-lite 15/3).

Marco7 30.09.2009 01:10

Jednostavno zbog snage miksete,ona ima na 4 ohma izlaz od 2x460w i to bi bila idealna kombinacija!RCF Art 325i je jaka 400w i 312 je jaka 300w i mislim da ce to da sljaka odlicno u paru!U cetvrtak idem da pazarim opremu u Mitros pa cu da isprobam sve solucije ali verovatno da cu uzeti D-lite 15. . .Znaci samo sam tu u dilemi i nista vise,za miksetu sam resio EMX5016cf i mislim da je opasna sprava!

Millan 30.09.2009 01:31

Ma, bolje ce ti raditi 4 iste, bas iz razloga koji je Jefta naveo...:)

Marco7 30.09.2009 02:05

Evo videcu u cevrtak kad isprobam sve solucije :)

milanceshow 30.09.2009 10:52

2 Privitaka
Postoje neka resenja koja su mi bolje resena na EMX 5000 nego na EMX 5016cf...
Tako da ja dajem glas za EMX5000....

Na emx5000 postoji AMP IN,na emx5016cf nema......posledice su sledece....

Ako zelite da posebno da pojacate levi ili desni izlaz,to na emx5016cf nece biti moguce.
Na emx5000 postoji mogucnost da posebno pojacate levu ili desnu stranu jednostavnim prespajanjem mono kablom.Iz MONO OUT u AMP IN....

Opet bi dao prednost yamahi emx5000 jer mozes manualno da podesis repeticiju delay-a,a na emx5016cf nemozes

Beethoven 30.09.2009 14:25

Marko,moj ti je savet da prvo probas pa tek onda dash Dynacorda...Neko moje mishljenje je da je on ipak bolji sa svim svojim manama...Dugo sam i ja razmisljao,probao razne stvari (ovu Yamahu nisam a bio sam zainteresovan).Ne kazem,mozda je u svemu bolja ali ti ipak ostavi rezervu.Na osnovu onoga sto sam ja uspeo da proucim iz upustva i specifikacija,fale puno usluznih stvari...Ako bi nekako mogao da uzmes na probu Yamahu,odsviras par svirki pa vidis...Uvo hoce da prevari... :)

Oprez!

Pozz :)

milanceshow 30.09.2009 14:47

@Beethoven
Mozda si trebao da probas Yamahu,uvo hoce nekad da prevari!!!!:) :p
Mada je sve stvar ukusa!!!:D

aleksandar72 30.09.2009 17:18

Yamaha EMX5016CF
+:jako precizna i solidna Mic.Predpojacala,SPX Efekt procesor,ugradjeni kompresor na XLRima,speaker routing & processing,cena
-: bas subparametrik,pojacalo(500w/RMS???)

Dynacord PMII1000
+: pojacalo 5+,izdrzljivost(fizicka+elektronska),stabilna cena tokom godine
-: predpojacala(preciznost),bas subparametric,efekti(ocajni),CENA!!

Tako ja gledam na ova dva,kod nas,popularna miksera.

Pozz

P.S.Marco prijatelju,jel si razmisljao u aktivnom sistemu??Pas.Miks i aktivne kutije.Izbor miksera ti je veci.

Marco7 30.09.2009 17:27

Zbog loseg predpojaca(neki to zovu skretnica a nije to) i bass super parametrika Yamaha ide sa zvukom u odnosu na Powermate!Nisam pristrasan i ovo pricam onako sa srca,radio sam na Dynacordu PM 12 godina i uvek mi posle pola sata nesto fali i zato se odlucujem za Yamahu EMX5016cf i Dynacord D-Lite15 kutije!Sutra idem da uzmem opremu pa posle vikenda kad se vratim iz Vrnjacke Banje prenosim sve utiske i dobre i lose!

@Aleksandar
Razmisljao sam da uzmem Yamahu suvu i Crest snagas i jedna DBX Eq i ovaj kompresor sto sam kupio ali mi je to stvarno tesko jer se ja nedeljno selim minimalno 4 puta iz lokala u lokal i zato sam odlucio uzeti EMX5016cf!Ona na 8ohma daje 2x360w sto je sasvim dovoljno za mene i za svirke do 300 ljudi naravno sa vrhunskim D-lite 15 kutijama,sa drugim bi tesko imao to ;)

milanceshow 30.09.2009 18:09

Citat:

Originalno postovano od aleksandar72 (Post 105127)

Dynacord PMII1000
+:pojacalo 5+,izdrzljivost(fizicka+elektronska),stabilna cena tokom godine

@aleksandar72
:D Sto sam se slatko nasmejao......
To si upravu za stabilnu cenu....
=))

Meni se svidja emx5016cf,ali necu prodavati emx5000 dok ne izadje yamaha sa vise inputa i outputa za razna povezivanja i kombinacije sa snagasima i procesorima.....

aleksandar72 30.09.2009 18:39

jbg kolega, tako je kad nabrzinu pises i ne pregledas :)
Popravio se

Pozdrav

@Marco7
U pravu si, ako ti treba bas klasicni "portable" sistem, onda si na pravom putu.
Ako ti nekad zatreba,mozes sound "podebljati" sa aktivnim subwooferom.D-Lite da ti idu preko Yamahe a preko Yamahinog SUB Procesora aktivni sub.
Verujem da ce ti se dopasti Yamahin sound,ali najbolje Ti odluci(a u tome ne sumljam) ;)
Hajd pa sutra da castis po jednu "virtuelnu" kafu :)

P.S. Predopjacala kod Yamahe i Dynacorda su 2 razlicita sveta,bar po meni.

alen248 30.09.2009 19:09

Ja sam koristio EM 5000 oko dvije godine i mikseta se pokazala ok sve dok jedne prilike valjda zbog opterecenja nije pocela da probija na limiterima znaci isto kao kad je ispravna samo sto su sad limiteri izbacivali na upola manjoj snazi. I jos nikad nije napravljena niko je nije mogao rijesiti! Inace yamahine mikste te klase sasvim zadovoljavaju za tu cijenu!

Marco7 30.09.2009 22:17

Alene skine se limiter i nema problema,Milance ti za kombinaciju za to pa mu se javi ;)

Beethoven 30.09.2009 22:57

@milance

Ajd da sacekamo Markovu ocenu pa da vidimo....Yamahu EMX 5000 sam ja probao,tacnije,svirao sam 5-6 svirke na njoj.Moja ocena je da vredi svih svojih 450 evra. :)

A sto se tice ove nove jamahe,upalio sam se i ja jedno vreme za nju ali je presudilo to sto je nisam mogao probati pre nego da je kupim...To prvo a onda sve ono sto nema od mogucnosti...A meni su preko potrebne.

Svirao sam ja i na EMX 300 (a i 200),to su bili lepi mixeri za to vreme...Mada,i onda je Dynacord bio ispred...I to mnogo.

Ne branim PowerMate,tako bi voleo da Mackie ili Soundcraft izbace nesto tako lepo,da ima sve mogucnosti kao PowerMate,snagu i prakticnost.

Zato ja ne menjam mixer sve dok se nesto tako ne pojavi,pa to savetujem i druge.

Pozdrav.

Marco7 30.09.2009 23:11

Ni ja nisam pristrasan majke mi,znaci sve sto pricam pricam kako mislim!Radio sam na tolike godine na Dynacord miksetama ali kod PM i prve i druge serije na trenutke mi se menja zvuk i verujem svom uvu za toliko!Kad ga nabudzim pogotovo izbacuje mi basove opasno dobro ali nekih srednjih frekvencija koje su presudne bar meni nigde nema bre i onda sam odlucio da promenim mikser i kutije!Odavno se kanim za suvu Yamahu u rack-u ali kad sam procitao specifikacije od EMX5016cf i kad sam video mogucnosti dobro sam razmislio o promeni miksete!Mnogo mi je zao sto nisam imao vremena da odem do Artista da probam ALIEN AND HEATH Pa20CP jer je vrhunski mikser ali sta je tu je!I dalje mislim da je Powermate odlican mikser,obozavam njegovu snagu i izdrzljivost ali eto prelazim na Yamahu za probu!Zbog toga sam uzeo po meni najbolje kutije D-lite 15 da bi ta mikseta radila u punom sjaju!

RedStan 01.10.2009 13:53

Marko ! - buraz puna podrška za Yamahu EMX 5016CF , govorim to iz ličnog iskustva jer je koristim više od godinu dana !
Kutije D-lite 15 su dobro rešenje , (naravno četiri kutije) , ali kao opciju probaj četiri Yamahe S115 v , koje su perfektno uparene sa samim mikserom.
Veliki poz. - Rade !

Trenutno vrijeme na Forumu 23:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org