YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   POmoc oko sviranja! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6274)

2809gogi 17.10.2008 19:00

POmoc oko sviranja!

Ljudi ako neko moze pomoc ja znam svirat desnom rukom perfekt al ne znam akorde i to.
Zanima me jel se moze sve ubacit osim melodije znaci sve da samo svira osim melodije.
Hvala unaprijed za pomoc!^:)^^:)^^:)^

gibanica 17.10.2008 19:08

moze al je glupo. bolje nauci akorde. Am ces nauciti za 2nedelje perfektno.i pici...

Vaxter 17.10.2008 19:12

Gibanica, rekoh ti bez citata ko zna koliko puta!
Vidim li josh jedan, pijesh babanu na mesec dana, bar!

2809gogi 17.10.2008 19:26

A kako da naucim u tom je problem probo sam slabo mi ide!
Nego de ti reci kako moze bez akorda nek je glupo vrijedi probat.

krcmar 17.10.2008 19:41

Citat:

Originalno postovano od 2809gogi (Post 53737)
Ljudi ako neko moze pomoc ja znam svirat desnom rukom perfekt al ne znam akorde i to.
Zanima me jel se moze sve ubacit osim melodije znaci sve da samo svira osim melodije.

Ne znam, malo mi se nelogicne da znas svirati desnu ruku "perfect", a da ne znas akorde. 40 posto solo sviranja je harmonija, bez nje tesko ces svirati. Mozes samo nako lutati kao "muva bez glave", po meni je harmonija glavni orjentir za sviranje.
A naj laksi nacin da naucis je dobar profesor, tesko je sam to sve skuziti.

redsteeler33 19.10.2008 00:31

Citat:

Originalno postovano od 2809gogi (Post 53737)

gdje zivis, da si u sloveniji problem rijesen za kratko vrijeme

2809gogi 19.10.2008 13:19

E pa nisma nazalost u njemackoj sam.
A kako to mislis za kratko vrijeme sta trebam radit?

Alix 19.10.2008 14:11

Akordi su osnova...Čak je lakše biti dobar solista nego dobra pratnja...Dakle najviše znanja i raspona zahtjeva pravilna akordacija a solo ti je samo mašta i improvizacija...Inače što se tiče tvog pitanja za melodiju bez solo svirke---Imaš kod nekih članova matrice i ozada ti radi samo ritam i melos akorda a ti ostalo sviraš.Malo se pozanimaj kod koga možeš šta da dobiješ ja to ne odobravam pa neću ni javno iznositi---inače imaš Private Messagepa raspitaj se malo naokolo,Pozdrav!

Braco19 19.10.2008 21:46

Jarane nemoze se nista brzo da nauci pogotovo u muzici. Ja sviram od 8 godina poceo sa harmonikom. Svirao sam do 17 godine dok nisam poceo pravo kuziti sve i sluh upotrebavljati koliko treba. I dan danas nisam siguran da bi mogao otici pred neke muzicare i reci "ja znam svirati" nadam se cete malo bolje da shvatite sta mislim.

svirko 19.10.2008 22:33

Evo, i ja se slažem sa kolegom Braco19.

I ja sviram i pjevam već jaaaaaaako dugo, pa se nebih baš usudio stati ispred nekoga i reći, JA sam bolji...
A kod sviranja........vježba,vježba.....i samo vježba.....
I sve će doći na svoje......bolje ili lošije.....kako god.....al će sjesti.

nesa2511 30.01.2013 13:49

Plati par casova druze, da ti pokaze neko ko zna osnove, posle samo vezbaj, to ti je moj savet.

BECO 03.02.2013 18:02

nije mi jasno da neko svira harmoniku a nezna akorde...al' dobro sve je moguce u savremenom svetu

nelica2002 03.02.2013 18:40

Malo mi je čudno desna ruka perfekt a ljeva loša, ništa samo vježba dok i ljeva ne bude perfekt.

Arter 04.02.2013 00:59

ama ljudi moji ova je tema iz 2008 godina, covik mozda je vec profesor glazbenog

Nautica 04.02.2013 01:11

stvarno ne razumem zasto se obnavljaju teme od pre 5 godina sto kaze kolega Arter do sada je mozda covek vec profesor muzike.... trebao bi Vaxter ove teme sve koje su dosta stare da se zakljucaju da se ne bi bezveze odgovaralo, nego pod katanac pa ko hoce moze da cita sta mu je potrebno

Dell 04.02.2013 01:53

Beco, konzultirajte pravilnik da ne bi bilo problema kasnije, pa da ispadne administracija "babaroga" ;)

Ledeni 04.02.2013 20:12

Citat:

Originalno postovano od svirko (Post 53958)
Evo, i ja se slažem sa kolegom Braco19.

I ja sviram i pjevam već jaaaaaaako dugo, pa se nebih baš usudio stati ispred nekoga i reći, JA sam bolji...
A kod sviranja........vježba,vježba.....i samo vježba.....
I sve će doći na svoje......bolje ili lošije.....kako god.....al će sjesti.

Posto si u Nemackoj prvo sedi i teoriju muzike nauci krenes od tonova tj nota intervala pa do akorda. Moras to znati u po noci u po dana ima na netu da se nadje Lakijeva skola muzike. Decko je sve obljasnio sta i kako kad to prodjes imas dobru osnovu i peglaj. Bez teorije nevredi ti nista raditi dalje kad to skontas dalje nema zime. A imas moju pomoc sta god ti zatreba a i druge kolege su voljne da pomognu.

romario 04.02.2013 20:32

Ova dvojica napravili pravu zbrku sa starim temama .
Da nije zalosno,bilo bi smijesno ...:)
Postovano sa mobilnog uređaja

aleksandarpet 17.02.2013 22:38

zamoli nekog da te nauci kvintni kvantni krug jedan je za durske a drugi za molske pesme pa ces shvatiti semu i nema greske , improvizacije u paralelama mozes i kasnije nauciti .

Trenutno vrijeme na Forumu 17:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org